Footprints in the Snow

Het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” net als vier weken geleden wederom in samenwerking met gast-DJ Leendert J. van der Hoeven uit Gouda , de ex-presentator van het radioprogramma “Nashville Express” uit Gouda.

Een gezamenlijke muziekkeuze met bijzondere aandacht voor songs, die zich allemaal afspelen in de barre wintertijd.

Songs met titels zoals “Footprints in the Snow” door The Grassifieds, “Beneath Alaskan Snow” door The Pine Hill Ramblers, “Roses in the Snow” door Emmylou Harris , “Ukelele in a Snowstorm” door The Okee Dokee Brothers en “Teardrops in the Snow” door Porter Wagoner en nog meer van die fraaie muzikale winterse taferelen..

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we gewoon door met meer van die muzikale winterse taferelen, zoals Gretchen Peters & Tom Russell  met hun vertolking van de Townes Van Zandt song “Snowin’ on Raton”, Connie Smith met haar “Deepening Snow” en waarbij Jim Reeves  optreedt als uitsmijter van dit programma met de klassieker “The Blizzard”

We begonnen ons gezamenlijk programma “Countrymusic Round-Up & Nashville Express” met de groep “The Grassifieds” hier met de song met de titel “Footprints in the Snow”.

Deze song staat op hun album “What We Are”, dat in 2020 in eigen beheer is uitgebracht.

Een album met 11 songs door “The Grassifieds” uit Walkertown North Carolina in 2006 opgericht bestaande uit Jim Grubbs op mandoline, de broers Greg en Joel Barnett op resp. gitaar en banjo. Vervolgens werden nog aangetrokken de ervaren senior blugrassmuzikanten Jerry Martin op banjo en gitaar en Pete Wright uit Stokes County North Carolina op de staande bas en tenslotte ook nog de jonge violiste Amanda Hinds.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u luisteren naar The Grassifieds hier met de klassieke bluegrass-song “Footprints in the Snow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar de “Last Frontier State” en dus “Beneath the Alaskan Snow” door The Pine Hill Ramblers hier met een song, die staat op hun album “Red and Rusty”, dat in 1974 op LP met 12 songs is uitgebracht door Revonah Records.

Bluegrassmuziek uit Alaska, dat komt in dit programma niet zo vaak voor, maar dat het behoorlijk winter kan zijn in de noordelijkste Amerikaanse staat zal niemand zijn ontgaan.

The Pine Hill Ramblers bestond in 1974 uit Carl Hoffman op lead en rhythm-gitaar en hij was tevens leider van de groep, die in de olieindustrie in Alaska werkzaam was en in zijn vrije tijd de muziek uit Kentucky mee nam om een bluegrass groep op te richten.

Z’n echtgenote Beverly Hoffman hoorde u hier met leadzang, maar zij speelde ook nog de staande bas, vervolgens nog Dave Magram op de banjo, Fred Sharp ook nog op de staande bas, Bob Applebaum op de mandoline, Ken Roberts op en tenslotte Jules Vargo op de viool.

Nog even terug in de tijd voor The Pine Hill Ramblers en kunt u hier nog eens luisteren naar The Pine Hill Ramblers met de song “Beneath the Alaskan Sky”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan naar Merle Haggard met de begeleidingsgroep “The Strangers” voor de song “Shelly’s Winter Love, die staat op z’n album “HAG”, dat in 1971 is uitgebracht.

Toch wel een beetje ondankbare liefde om te weten, dat hij slechts Shelly’s winterliefde is en te weten, dat zij zal vertrekken als de lente komt en haar vrienden haar weer bellen.

U kunt als lezer hier nog eens luisteren naar Merle Haggard met z’n Shelly’s Winterlove.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een bijna identieke situatie doet zich voor tijdens de “Winter in Miami” door zanger/schrijver en gitarist en multi IBMA Award winnaar Larry Sparks hier met de song, die staat op z’n  “The Coldest Part of Winter”, dat in 2003 is uitgebracht door Rebel Records.

In 1964 werd hij gevraagd om als lead-gitarist in te vallen bij The Stanley Brothers gedurende hun tour door Ohio en deed dat daarna steeds vaker.

Toen Carter Stanley in 1966 op 41-jarige leeftijd overleed, trad hij drie jaar op als lead-zanger/gitarist bij Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Zo rond 1970 begon hij met z’n eigen groep “The Lonesome Ramblers” en eigenlijk is hij sinds die tijd altijd uitgenodigd voor belangrijke bluegrassfestivals en concerten.

In 2004 werd hij door de IBMA uitgeroepen tot “Bluegrass zanger van het jaar” en in 2005 werd het Award winning album “40” uitgebracht door Rebel Records.

Nog even terug naar een optreden van Larry Sparks met z’n Lonesome Ramblers met de song “Winter in Miami”in het theater “Meadowgreen Music Park” te Clay City KY.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu met een ukele spelen in een sneeuwstorm, dat lijkt ons een beetje overdreven, maar “The Okee Dokee Brothers” vinden daar wel wat van.

Deze song staat op hun album “Winterland” met 15 songs in eigen beheer uitgebracht met fraaie winter songs zoals ook “Blankets of Snow”, “Ice Fishin’Shack”, “Keep Me Warm”, Snowpeople” en Signs of Spring”.

Deze groep is een onafhankelijk Amerikaans bluegrass en American roots kindermuziekduo uit Minneapolis bestaande uit Joe Mailander en Justin Lansing oorspronkelijk uit Denver Colorado

Joe Mailander op gitaar en Justin Lansing op de banjo en beiden zingen ze natuurlijk

Beiden avonturiers, die graag zwerven in de natuur, kanotochten maken in de omgeving van de “City of Lakes”

Het tweetal staat bekend  om hun leuke muziek speciaal voor kinderen en hun met hun album

“Can You Canoe?” met muziek en video’s gemaakt tijdens een peddeltocht over de Mississippi in 2011, wonnen Joe en Justin een Grammy voor Best Children’s Album bij de 55e Grammy Awards.

U kunt hier nog eens kijken en luisteren naar The Okee Dokee Brothers in de sneeuw met hun song “Keep Me warm”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we naar noordoost Canada voor de “Cold Winter Skies”door “The Heavy Horses” hier met een song, die staat op het album “Murder Ballads & Other Love Songs”in 2012 in eigen beheer uitgebracht.

Een album met 11 songs met soms duistere titels als “Pale rider”, Thirty Year Night” en “”Hell Awaits.

“The Heavy Horses” is een synoniem voor Justin Mahoney, die alle songs en muzek over de outlaws, engelen en moord heeft geschreven. Justin komt uit Steady Brook New Foundland.

Tijd om eens kennis te maken met  Justin Mahoney hier met de song “Cold Winter Skies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna doken we de winter in met Emmylou Harris en de titelsong van haar zevende studioalbum “Roses in the Snow”, dat in 1980 werd uitgebracht door Rhino Warner, maar inmiddels zijn herdrukken uitgebracht en fraai digitaal opgepoetst op CD uitgebracht.

Het album werd een enorm succes mede door de inbreng van Ricky Skaggs op mandoline en Tony Rice op gitaar.

Door de CMA werd dit album in 1980 uitgeroepen tot beste countrymuziek album, terwijl Emmylou Harris een Grammy Award kreeg als “Beste Countrymuziek Zangeres”

Voor een optreden van Emmylou Harris & The Nash Ramblers met o.a. Sam Bush hier op viool en John Randall Stewart op gitaar en beiden met achtergrondzang tijdens een optreden in Austin TX hier met de song “Roses in the Snow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Teardrops Falling in the Snow” door Porter Wagoner hier met een song, die staat op z’n verzamelalbum “22 Grand Old Gospel 2004” in 2019 opnieuw uitgebracht door Gusto.

Allemaal natuurlijk songs, die afkomstig zijn van albums uit het grijze verleden, zoals “Where the Roses Never Fade” afkomstig is van het album “I Sing for Him” uit de eind jaren ‘70 en “Walk That Lonesome Valley” eveneens uit de eind jaren ‘70 van het album “Porter Wagoner – King of Country Gospel”.

Porter Wagoner, een ware countrymuziek-legende. De man, die eind jaren ‘50 met zijn songs een verandering bracht in de countrymuziek, pionierde met TV- muziek programma’s met z’n langlopende “Porter Wagoner Show” van 1960 tot 1980 en waarin hij o.a. Dolly Parton ontdekte en met z’n muziek en opvallende “Nudie”costuums iedereen beinvloedde van Johnny Cash en Dwight Yoakam tot de Byrds en Gram Parsons.

U kunt hier nog eens luisteren naar Porter Wagoner met de song “Footprints in the Snow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we snel door naar Alysa Collins hier met haar vertolking van de song “Snowbird”, die staat op haar album “Downhshore Daughter”, een album met 12 songs in December 2020 in eigen beheer uitgebracht.

Alysa Collins uit Stonehaven, een kleine visindustrie en landbouwomgeving, dat ook bekend staat als “Downshore” in de Bay of Chaleur en dat ligt in de provincie New Brunswick Canada.

Vandaar dus ook de titel van het album“Downshore Daughter” en zij geeft niet alleen les als muzek lerares op de Bathurst High School, maar treedt ook op met verschillende groepen zoals de Phantom Jazz Band en heeft op 26 november j.l. nog een fraai Kerstalbum met de titel “You Made Christmas for Me”.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar Alysa met de song “Snowbird”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan naar “Snowing on Raton”, de Townes van Zandt song, gezongen en gespeeld door Gretchen Peters & Tom Russell.

Deze song staat op het album “One to th Heart, One to the Head” in 2009 uitgebracht door Scarlet Letter Records/Western Songs.

De song gaat over de weg door Raton-pas op meer dan 2000 meter hoogte in het grensgebied van de Amerikaanse staten Colorado en New Mexico.

Deze weg wordt ook wel de Santé Fe – Trail genoemd.

Gretchen Peters & Tom Russell, twee singer/songwriters/gitaristen, waarvan Gretchen zeer bekend in Nashville en regelmatig optredend met Barry Walsh op piano en John Lester.

“One to the Heart, One to the Head” een album met zeer bijzondere countrymuziek, wars van het hedendaagse commerciële geluid uit Nashville TN, maar vol met schitterende luistermuziek.

Voor u als lezer nog eens deze fraaie versie van “Snowin’ on Raton” door Gretchen Peters en Tom Russell.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook in Nashville TN kan het behoorlijk koud zijn en veel sneeuw vallen vandaar de befaamde zangeres Connie Smith hier met de siong “Deepening Snow” geschreven door bekende countryliedjesschrijver Harlan Howard en die staat op haar album “Sunshine and Rain”.

Een album met 12 songs in 1968 op LP uitgebracht door RCA Victor en het was toen al haar elfde studio album.

Nog een terug naar een recent optreden van Connie Smith met haar echtgenoot Marty Stuart & His Fabulous Superlatives met de song “Deepening Snow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van ons gezamenlijk programma Countrymusc Round-Up & Nashville Express nog winterdrama met een typische Amerikaanse blizzard, een sneeuwstorm met hevige kou hier bezongen door Jim Reeves. Een tragisch liefdesverhaal van een man met een paard onderweg naar zijn vrouw Mary Ann en tijdens barre winterse weersomstandigheden op 100 yards van het huis doodvriest.

Deze song “The Blizzard”eveneens geschreven door Harlan Howard staat o.a. op z’n verzamealbum “The Essential Jim Reeves”in 1993 uitgebracht door RLG Legacy.

Deze song werd in begin 1961 uitgebracht op een LP met de titel “Tall Tales and Short Tempers

Jim Reeves met z’n warme fluwelen stem met een dramatische song, die zelf in juli 1964 tijdens een  gigantische onweersbui werd getroffen door de bliksem, waardoor het vliegtuig met Jim Reeves tevens pilot samen met z’n manager, pianist en vriend Dean Manuel neerstortte en beiden omkwamen.

Dan is het ook al weer tijd voor de laatse muziekclip van Jim Reeves hier met de song “The Blizzard” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst “Country Music Round-up & Nashville Express”

Datum: Jan. 16 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan Evenhuis & Leendert v.d. Hoeven

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Grassifieds *** Footprints in the Snow   ***   What We Are   ***   The Grassifieds
 2. The Pine Hill Ramblers *** Beneath Alaskan Snow   ***   Red and Rusty   ***   Revonah Records
 1. Merle Haggard & The Strangers *** Shelly’s  Winter Love   ***   Hag   ***   CMCaoNash/N91
 2. Larry Sparks *** Winter in Miami   ***   The Coldest Part of Winter   ***   Rebel Records
 1. The Okee Dokee Brothers *** Ukelele in a Snowstorm   ***   Winterland   ***   Okee Dokee Brothers
 2. The Heavy Horses *** Cold Winter Skies   *** Murder Ballads & Other Love Songs   ***   The Heavy Horses
 1. Emmylou Harris *** Roses in the Snow   ***   Roses in the Snow   ***   Rhino/Warner Records
 2. Porter Wagoner *** Teardrops Falling in the Snow   ***   22 Grand Old Gospel   ***   Gusto Records
 1. Alysa Collins *** Snowbird   ***   Downshore Daughter   ***   Alysa Collins
 2. Gretchen Peters & Tom Russell *** Snowin’ on Raton   ***   One to the Heart, One to the Head   ***   Scarlet Letter Records
 1. Connie Smith *** The Deepening Snow   ***   Sunshine and Rain   ***   RCA Legacy
 2. Jim Reeves *** The Blizzard   ***   The Essential Jim Reeves   ***   RLG Legacy

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *