Sweet Memories

In dit programma “Countrymusic Round-Up” weer eens aandacht voor de klassieke country popmuziek uit de jaren ’60 met o.a. CMA Award winner Freddie Hart, zanger/schrijver Marvin Rainwater en Bonnie Guitar met haar country pop hit “Dark Moon”.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door “Nick Chandler & Delivered” met muziek van hun album “Silver Bird” in 2022 uitgebracht door Pinecastle Records.

Vervolgens weer terug naar de jaren ‘70 voor Clinton King & The Virginian Mountaineers voor een drietals songs van hun album “Blue Ridge Bluegrass”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor nog even terug naar  twee muzikale gasten van de “Eindejaars Marathon” van RTV Krimpenerwaard, uit Amsterdam Dieter van der Westen en uit Delft Katje Kruit met een song van hun resp. album “Honesty of the Hopeful” en “Live a Little More”.

Daarna weer terug naar de overkant van de grote plas voor “Vince Gill & Paul Franklin” met fraaie herinneringen aan Ray Price gevolgd door Garth Brooks met de song “Only Country Music” en treeedt Toby Keith op als uitsmijter van dit programma met de vraag “Who’s Your Daddy”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Biscuits and Gravy”,“Lost River” en Many Hills of Time” door het bluegrass quartet Nick Chandler & Delivered”.

Deze songs staan op hun album ““Silver Bird” met 12 songs, dat in september  2022 is uitgebracht door Pinecastle Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Nick Chandler and Delivered hier met de song “I Don’t Wanna Be Me Anymore”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep afkomstig uit het westen van de staat North Carolina bestaat uit Nick Chandler, leider van de groep op mandoline en met lead-zang, Hudson Bosworth op gitaar met achtergrondzang, Zack McCracken op banjo en Gary Trivette op de staande bas en met harmonie-zang.

Gedurende de opname van dit album “Silver Bird” over een langere periode door de “Corona-perikelen” werd de samenstelling van de groep ook nog gewijzigd en trad Bobby Powell nog op als zanger en gitarist, terwijl Jamie Sparks de banjo voor z’n rekening nam.

”Silver Bird” een fraai bluegrass album met traditionele muziek van Nick Chandler and Delivered”.

U kunt nog even kijken en luisteren naar Nick Chandler & Delivered tijdens een optreden in The Station Inn te Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ruim 45 jaar terug in de tijd voor Clinton King & The Virginian Mountaineers hier met de songs “ Sweet Lovin’ Man”, “The Candle Maker” en “The Wicked Path of Sin” een fraaie bluegrass gospel

 Deze songs staan op hun album “Blue Ridge Bluegrass”, dat in 1976 is uitgebracht door Revonah Records.

De song “ Sweet Lovin’ Man” is ooit in de jaren ‘50 bekend geworden door het duo Bill en Mary Reid, een bekende country duo uit Lynchburg Virginia.

De groep Clinton King & The Virginian Mountaineers uit Louisville Kentucky bestond in die tijd uit Clinton King, als leider van de groep op gitaar met tenor-leadzang,  eigenlijk een multi-instrumentalist, want hij bespeelde alle instrumenten waar snaren opzaten.

Stanley King op de mandoline, de bekende Clarence “Tater” Tate op de viool, Larry Hall op de banjo ook met lead-zang, tevens buschauffeur van de groep en booking manager en William Goad op de staande bas, maar ook zo nu en dan op de gitaar.

U kunt hier nog herinneringen ophalen aan Clinton King & The Virginian Mountaineers met hun song “The Candle Maker”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even herinneringen ophalen aan de jaren ‘60-’70 maar nu voor de traditionele country popmuziek door o.a. Freddie Hart van oorsprong uit Alabama hier met de song “Easy Loving”.

Deze  song staat op z’n album “California Grape Vine”, dat in 1970 is uitgebracht door Capitol Records.

Frederick Segrest, met Freddie Hart als artiesten naam, was als countrymuzikant en liedjesschrijver vooral bekend om dit nummer “Easy Loving”, waarmee hij hoog in de muziekoverzichten stond van de jaren ‘70 en trouwens in 1972 de Award “Song of the Year” in ontvangst mocht nemen van de CMA ( Country Music Association).

Hij bleef tot 2000 actief als countryzanger en volgde daarna z’n passie als gospelzanger en bleef actief tot aan z’n dood in 2018 toen hij op 91 jarige leeftijd overleed in Burbank Californie.

U kunt als lezer  van dit bericht nog kijken en luisteren naar Freddie Hart hier met de song “Easy Loving”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma ook nog Marvin Rainwater uit Wichita Kansas als vrolijke fluiter en zanger met de song “Gonna Find Me a Bluebird”.

Deze song staat o.a. op z’n verzamelalbum “The Very Best of Marvin Rainwater”, dat in 1962 is uitgebracht door Master Classic Records. Het nummer bereikte in 1957 de nr. 3 plek op de countrymuziek overzichten en kwam op de 18e plek terecht van de pop-hitlijst. In dat jaar werder er een miljoen exemplaren van verkocht evenals trouwens met de song “The Majesty of Love”, een duet met Conny Francis.

Wellicht herkennen de lezers van dit bericht Marvin nog wel als zanger/gitarist, die een hoofdband droeg en mede door z’n knappe uiterlijk en baritonstem populair was in jaren 50-60.

Naast z’n hoofdband droeg hij ook vaak Indiaanse kleding op het podium, waarbij hij beweerde

voor een kwart van Cherokee te zijn.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar Marvin Rainwater met de song “Gonna Find Me a Bluebird”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog “Dark Moon” door Bonnie Guitar hier met de titelsong van haar album”, dat in 1961 is uitgebracht door Smith & Co.

In 1957 werd Bonnie Buckingham uit Seattle Washington met Bonnie Guitar als artiestennaam bekend door deze country-pop crossover hit.

Zij was een van de eerste vrouwelijke countryzangeres, die hitnummers van de countrymuziek-overzichten liet overgaan naar de pop-hitlijsten.

Zij was trouwens niet alleen zangeres en muzikant, maar trad tevens op als producer en was bovendien zakenvrouw als mede-oprichter van de platenmaatschappij Dolton Records, die The Fleetwoods eb The Ventures lanceerde en daarnaast was zij ook nog veefokker.

Een heel druk en actieve carriere, die op 12 januari 2019 eindigde, toen zij op 96 jarige leeftijd overleed in Soaplake ten oosten van Seattle in de staat Washington.

Ver terug in de tijd maar zeer de moeite waard om nog eens te luisteren naar Bonnie Guitar met haar song “Dark Moon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenemenrten in de regio is het  tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste de “Dieter van der Westen Band” uit Amsterdam met de song “Don’t Wait for My Money”.

Deze song staat op het album “Honesty of the Hopeful”, dat in 2022 in eigen beheer werd uitgebracht.

Dieter speelde tijdens z’n gastoptreden tijdens de “Eindejaars Marathon van RTV Krimpenerwaard” solo op gitaar met zang.

De band bestaat uit Dieter op gitaar en leadzangt z’n broer Eric van der Westen op de bas, Joost Abbel op dobro/gitaar en met achtergrondzang, Mirte de Graaff op viool, Aaron Raams op electrische gitaar en. Gijs Anders van Straalen op drums.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar de Dieter van der Westen Band tijdens een optreden in theater Paradiso te Amsterdam hier met de song “Save My Memories”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 Vervolgens “Last Goodbye” door Katja Kruit, singer/songwriter en dobrospeelster uit Delft hier met een song, die staat op haar album”Live a Little More, dat op 26 November in eigen beheer is uitgebracht.

Katja Kruit was evenals Dieter van der westen tijdens de “Eindjaars Marathon van RTV Krimpenerwaard” aanwezig als solo muzikale gast met haar dobro en een aantal songs, maar in dit programma dus nog eens een hernieuwde kennismaking.

Op 26 November j.l. presenteerde zij haar nieuwe album “Live a Little More” met volledig band in het Rietveld Theater te Delft.

De band bestaat uit Katja met leadzang op dobro en lap steel gitaar,  Joost Abbel op akoestische gitaar, Arthur Deighton op elektrische gitaar & mandoline, Jean Paul Joosten op elektrische & contrabas en tenslotte  Ronald Croes op drums.

Countrymuziekliefhebber Katja Kruit heeft amerikaanse roots en leerde dobro spelen in de USA en bij haar terugkeer in Nederland was ze vastbesloten om de country en bluegrass te blijven spelen en verder te verspreiden.

De geboren en getogen Delftse heeft inmiddels met diverse bands o.a. “The Bluegrass Bandits” op country- en bluegrasspodia gestaan en trad eerder o.a. op in het Rietveld Theater, bij het Delftse Knapsack Festival en bij het Bluegrass Festival Rotterdam.

U kunt als lezer hier nog even luisteren naar Katja Kruit met haar song “Last Goodbye”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de overkant naar Nashville voor Vince Gill samen met Paul Franklin met de song “Walkin’Slow (And Thinking ‘Bout Her).

Deze song staat op hun album met de titel “ Sweet Memories: The Music of Ray Price & The Cherokee Cowboys”, dat op 4 augustus 2023 is uitgebracht door MCA Nashville Records.

Een zeer fraai eerbetoon aan de Texaanse countryzanger en Country Music Hall of Famer middels 11 songs uit zijn omvangrijke catalogus en waarbij de keuze van Vince Gill, singer/songwriter en super-gitarist en Paul Franklin, de legendarische pedalasteel-speler wellicht een verrassing zal zijn voor de “die-hards” fans van Ray Price.

Hierbij nog een toelichting van Vince en Paul op de keuze van hun nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Er is niet gekozen voor de bekende Ray Price songs zoals “Crazy Arms”, “City Lights”, “The Same Old Me”  en “For the Good Times”, maar wel voor bijzondere songs uit de verre hoeken van de catalogus zoals “Danny Boy”, de Willie Nelson song “Healing Hands of Time” en de Ray Price song “Your Old Love Letters”.

Al met al een fraaie opvolger van het 10 jaar eerder verschenen eerbetoon album aan Merle Haggard met de titel “Bakersfield”.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Vince Gill en Paul Franklin hier mt de Ray Price song “Kissing Your Picture (Is So Cold)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens is het ook weer eens tijd voor Garth Brooks met de song “Only Country Music”, die staat op z’n album “Time Traveler”, dat op 7 november j.l. is uitgebracht door Pearl.

Z’n 17e studio album met 11 songs, dat tevens de laatste is behorend tot “The Limited Series” collectie en deel uitmaakt van een box met albums, die verschenen na de pensionering van Garth Brooks in 2014 bestaande uit o.a.”Man against Machine”, “Gunslinger”, “Triple Live”en “Fun”.

Garth wordt op dit album o.a. nog vokaal bijgestaan door Ronnie Dunn, Kelly Clarkson en Stuart Duncan op mandoline.

Als lezer van dit bericht kunt u hier nog even luisteren naar Garth Brooks met de song “Only Country Music”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Toby Keith met de song “Who’s Your Daddy” , die staat op z’n album “100% Songwriter”, dat op 17 november 2023 is uitgebracht door Universal Music Enterprises.

Toby Keith zingt niet alleen tophits, maar hij  schrijft ze dus ook zelf.

Een album met 13 songs, waarvan de meeste al eerder zijn uitgebracht op andere albums, zoals ook deze “Who’s Your Daddy?”, dat ook staat op z’n album “Unleashed”, dat in 2002 is uitgebracht.

Toby Keith maakt op dit moment een moeilijke tijd door sinds in 2022 werd geconstateerd, dat hij leed aan maagkanker.

Ondanks dat de behandeling hiervan goed verloopt, heeft Keith nog steeds gezondheidsproblemen, maar hoopt wel binnenkort weer op concert tournee te kunnen gaan. Wij wensen hem vanuit de studio van RTV Krimpenerwaard ook van harte beterschap.

Dan is het ook tijd voor de laatste video-clip van dit bericht van Toby Keith hier nog in betere tijden met de song “Who’s Your Daddy?”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 9 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Nick Chandler & Delivered *** Biscuits and Gravy   ***   Silver Bird   ***   Pinecastle Records
 2. Nick Chandler & Delivered *** Lost River   ***   Silver Bird   ***   Pinecastle Records
 3. Nick Chandler & Delivered *** Many Hills of Time   ***   Silver Bird   ***   Pinecastle Records
 1. Clinton King and The Virginia Mountaineers *** Sweet Lovin’ Man   ***   Blue Ridge Bluegrass   ***   Ravonah Records
 2. Clinton King and The Virginia Mountaineers *** The Candle Maker   ***   Blue Ridge Bluegrass   ***   Ravonah Records
 3. Clinton King and The Virginia Mountaineers *** The Wicked Path of Sin   ***   Blue Ridge Bluegrass   ***   Ravonah Records
 1. Freddie Hart *** Easy Loving   ***   California Grapevine   ***   Capitol Records
 2. Marvin Rainwater *** Gonna Find Me a Bluebird   ***   The Very Best of   ***   Master Classic Records
 3. Bonnie Guitar *** Dark Moon   ***   Dark Moon   ***   Smith & Co
 1. Dieter van der Westen Band *** Don’t Wait for My Money   ***   Honesty of the Hopeful   ***   Dieter van der Westen
 2. Katja Kruit *** Last Goodbye   ***   Live a Little More   ***   Katja Kruit Music
 1. Vince Gill & Paul Franklin *** Walkin’ Slow (And Thinking ‘Bout Her)   ***   Sweet Memories : The Music of Ray Price   ***   MCA Nashville
 2. Garth Brooks *** Only Country Music   ***   Time Traveler   ***   Pearl
 3. Toby Keith *** Who’s Your Daddy?   ***   100% Songwriter   ***   Universal Music Enterprises

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *