Kissing Your Picture (Is So Cold)

Voor een grotere uitvoering even aanklikken!

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de multi Award winnaar zanger en super-gitarist Vince Gill en pedalsteel speler Paul Franklin met muziek van hun nieuwste album “Sweet Memories: The Music from Ray Price & The Cherokee Cowboys”.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door Dave Adkins met een drietals songs van z’n album “What I’m For” op 26 januari j.l. officieel gepresenteerd door Billy Blue Records te Nashville TN.

Vervolgens ook nog eens terug naar de “Old Crow Medicine Show” met muziek van hun verzamelalbum “The Best of Old Crow Medicine Show” met o.a. “Black-Haired Quebecoise” en “CC Rider”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met zanger/schrijver en guitarist Timo de Jong uit Groningen met z’n nieuwe single “Kingdom of Mine” en ook Wim Pols met de “Country Trail Band” met de countrygospel “Written in Stones”.

Daarna weer terug naar de overkant van de grote plas voor  Blake Shelton met een song van album “Body Language” vervolgens Zach Bryan met Kasey Musgraves met de song “I Remember Everything” en zij treden tevens op als uitsmijters van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “She Put The Go in Gone”, “Rock Pile” en “What I’m For” door Dave Adkins.

Deze songs staan op z’n album “What I’m For” met in totaal 11 songs, dat op 26 januari j.l. officieel werd gepresenteerd door Blly Blue Records.

Zanger/ schrijver en gitarist Dave Adkins van oorsprong uit Pikeville, Kentucky of te wel de “Blugrass State” thans woonachtig in  Elkhorn City KY begon al als 17-jarige als bluegrass-musicus in Dollywood.

Z’n vorige albums werden o.a. uitgebracht door Mountain Fever Records, maar het was de laatste tijd enigszins stil rond Dave Adkins, waarschijnlijk veroorzaakt door z’n behandeling aan kanker.

Tijd voor de eerste muzikale onderbrekeking van dit bericht door Dave Adkins hier met de titelsong van z’n album “What I’m For”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar vorig jaar augustus na z’n herstel tekende hij een contract bij Billy Blue Records met de bekende zanger/schrijver en gitarist Jerry Salley als A & R Manager(Artist and Repertoire).

Dat leidde dus in januari tot het uitbrengen van het fraaie bluegrass album “What I’m For”, waarbij Dave Adkins muzikaal wordt bijgestaan door Aron McDaris op banjo, Jason Roller op viool en gitaar, Justin Moses op mandoline en resonator-gitaar, Jeff Partin op de bas en tenslotte Magnolia Williams met achtergrondzang.

U kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van de Dave Adkins Band met de song “Working Man Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de “Old Crow Medicine Show” hier met de songs “Black-Haired Quebacoise”, CC Rider” en My Good Gal”

Deze songs staan op het verzamel album “The Best of…” in 2017 o.a. op CD en vinyl uitgebracht door Nettwork Records.

Het album is te verkrijgen op CD met 14 tracks, maar is eveneens op vinyl uitgegeven, maar hier in de studio van RTV Krimpenerwaard hebben we de beschikking over de CD.

“My Good Gal” staat van oorsprong op hun album “Big Iron World”, dat in 2006 werd uitgebracht., terwijl de song “Black-Haired Quebecoise” nog nooit eerder was opgenomen en uitgebracht.

“Old Crow Medicine Show”, een groep, die de muziek uit de Appelachies weer doet herleven, speelt traditionele folk met een bluegrasssmaak en een “rock & roll”’ benadering.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van The Old Crow Medicine Show met de song CC Rider.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep, bestond toen uit Critter Fuqua (zang/banjo/resonator gitaar), Kevin Hayes (guitjo), Morgan Jahnig (staande bas), Ketch Secor (zang/viool/harmonica en banjo) en Willie Watson (eveneens met zang/gitaar en banjo) hebben zich gespecialiceerd in de stringband-stijl en vooroorlogse “World War II” blues, maar zijn opgegroeid met Nirvana en Public Enemy.

De leden van het quintet, afkomstig uit verschillende staten, ontmoetten elkaar in 1998 te New York, gingen samen verder en traden op voor een apotheek in North Carolina, waar toevallig ook net de beroemde guitarist en zanger Doc Watson moest zijn.

Voor een grotere uitvoering even aanklikken!

Deze ontmoeting leidde tot een uitnodiging van Doc om te spelen tijdens het jaarlijkse Merlefest te Wilkesboro, North Carolina en vervolgens tot grotere bekendheid en hun populariteit. Ook Chance McCoy maakte regelmatig deeluit van OCMS naast z’n deelname als leider, zanger/violist in The Appalachian String Band.

Nog even terug naar een optreden van The Old Medicine Crow met Chance McCoy op gitaar in “The Paste Ruins” tijdens het Newport Folk Festival RI oop 26 juli 2013 met de song “Carry Me Back to Virginia”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar Nashville voor zanger/gitarist Vince Gill en pedalsteelspeler Paul Franklin hier met de songs “Kissing Your Picture (Is So Cold), “Healing Hands of Time” en “You Wouldn’t Know Love”.

Deze songs staan op het album “Sweet Memories: The Music of Ray Price & The Cherokee Cowboys”’, dat vorig jaar augustus is uitgebracht door MCA Nashville.

Een fraai muzikaal eerbetoon aan Ray Price en z’n Cherokee Cowboys met songs geschreven door tal van bekende countrysterren, zoals Mel Tillis, Willie Nelson, Bobby Bare , Marty Robbins en Hank Williams, maar allemaal in het grijze verleden met succes vertolkt door de Texaanse countryzanger Ray Price.

Hier nog even terug in de tijd voor Ray Price met z’n versie van de song “Kissing Your Picture Is So Cold”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

“Healing Hands of Time” werd in 1965 door Willie Nelson geschreven en uitgebracht, terwijl Ray Price deze song via Columbia uitgebracht op z’n album “Another Bridge to Burn”.

Multi Country Music Award winnaar Ray Price opgegroeid in Dallas Texas werd echt bekend in 1956, toen hij het lied “Crazy Arms” uitbracht en waarmee hij 20 weken op de eerste plaats stond in de Country Bill Board Hot 100.

In die tijd woonde hij in Music City USA, maar vertrok in 1968 weer naar de Lone Star State, waar hij ging wonen in Perryville. In 1996 werd hij opgenomen in de “Country Music Hall of Fame.

“Het album “Sweet Memories” Een zeer fraai eerbetoon aan de Texaanse countryzanger en Country Music Hall of Famer middels 11 songs uit zijn omvangrijke catalogus en waarbij de keuzes van Vince Gill, singer/songwriter en super-gitarist en Paul Franklin, de legendarische pedalasteel-speler wellicht een verrassing zal zijn voor de “die-hards” fans van Ray Price.

Zo’n eerbetoon kun je wel aan Vince Gill en Paul Franklin overlaten en is al met al een fraaie opvolger van het 10 jaar eerder verschenen eerbetoon album aan Merle Haggard met de titel “Bakersfield”.

Met de “Grand Ole Opry” met Vince Gill op het podium kunt u nog eens luisteren naar “Healing Hands of Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste de zeer actieve zanger/schrijver en guitarist Timo de Jong met z’n single “Kingdom of Mine”, dat op 26 januari j.l. officieel werd gepresenteeerd via Revanche Records.

Deze single is alvast een voorproefje op het album, waaraan op dit moment wordt gewerkt. Timo wordt bij deze song muzikaal bijgestaan door Lennard Fopma op electrische gitaar, Sander Veldman op dfrums, Haico Postma op bas, Arno Bakker op trombone, Maaike Boonstra trompet en Matt Morelock op de banjo banjo. Daarnaast natuurlijk nog geholpen door tal van andere vrienden en bedrijven, die hem ondersteunen in z’n muzikale carriere.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar de videoclip van Time de Jong met z’n nieuwe single “Kingdom of Mine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In dit programma ook nog even terug naar afgelopen zondag,  28 januari j.l., in theater Concordia met Wim Pols als gastspeler hier nog even met “Written in Stones” door the Country Trail Band met Wim Pols als leadzanger en rhythm-gitarist met een song, die staat op het fraaie country gospel album “Labour of Love”zo’n 20 jaar geleden uitgebracht door Living Water Music uit Kampen.

Een album met 18 songs, waarvan de meeste zijn geschreven door Wim Pols, maar ook een aantal songs van Marcel Langeland, de lead-guitarist, en ook nog een paar covers.

Astrid, de vrouw van Marcel, neemt de meeste lead-vocals voor haar rekening, Hans Steeds op bas-gitaar en ook zo nu en dan lead-vocals, Johnny Holman op pedal steel, Hans de Heer op piano.

U kunt hier nog eens luisteren naar de “Country Trail Band” met de song “Written in Stones”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek hier door Blake Shelton met de song “The Girl Can’t help It”.

Deze song staat op z’n twaalfde studioalbum met de titel”Body Language”, dat in 2021 is uitgebracht door Warner Music Nashville.

Een album met 12 songs, waarbij Blake o.a. muzikaal wordt bijgestaan door Bryan Sutton op gitaar, banjo en ukulele, Paul Franklin op dobro en pedal steel en natuurlijk Gwen Stefani, de echgenote van Blake Shelton, met zang.

Er is inmiddels ook een album met de titel “Body Language de Luxe uitgebracht, een album met 16 songs.

Middels een een fraaie video-clip kunt u nog even luisteren naar Blake Shelton met de song “The Girl Can’t Help It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als laatste muzikale bijdrage in dit programma “I Remember Everything” door Zach Bryan vokaal bijgestaan door Kasey Musgraves hier met een song, die staat op het album met zijn naam “Zach Bryan” als titel vorig jaar augustus uitgebracht via Warner Records

Een album met 16 songs, waarbij Zah Bryan muzikaal wordt bijgestaan door ook nog Sierra Ferrell en The Lumineers”.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Zach Bryan en Kasey Musgraves het de song “I Remember Everything”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 30 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Dave Adkins *** She Put the Go in Gone   ***   What I’m Here For   ***   Billy Blue Records
 2. Dave Adkins *** Rock Pile   ***   What I’m Here For   ***   Billy Blue Records
 3. Dave Adkins *** What I’m Here For   ***   What I’m Here For   ***   Billy Blue Records
 1. Old Crow Medicine Showe *** Black-Haired Quebecoise   ***   The Best of  O.C.M.S.   ***   Nettwerk Music Group
 2. Old Crow Medicine Showe *** CC Rider   ***   The Best of  O.C.M.S.   ***   Nettwerk Music Group
 3. Old Crow Medicine Showe *** My Good Gal   ***   The Best of  O.C.M.S.   ***   Nettwerk Music Group
 1. Vince Gill & Paul Franklin *** Kissing Your Picture (Is So Cold)   ***   Sweet Memories   ***   MCA Nashville
 2. Vince Gill & Paul Franklin *** Healing Hands of Time   ***   Sweet Memories   ***               MCA Nashville
 3. Vince Gill & Paul Franklin *** You Wouldn’t Know Love   ***   Sweet Memories: The Music of Ray Price and the Cherokee Cowboys   ***   MCA Nashville
 1. Timo de Jong *** Kingdom of Mine   ***   single   ***   Revanche Records
 2. Country Trail Band *** Written in Stones   ***   Labour of Love   ***   Living Water Music
 1. Blake Shelton *** The Girl can’t Help It ***   Body Language   ***             Warner Music Nashville
 2. Zach Bryan ft Kasey Musgraves *** I Remember Everything   ***   Zach Bryan   ***   Warner Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *