My Heart Was a Dancer

In dit programma “Countrymusic Round-Up” nog eens aandacht voor multi Award winnaar,zanger/schrijver/gitarist Willie Nelson, die op 29 april j.l. z’n 89ste verjaardag vierde met o.a. het uitbrengen van het bijzondere album ‘A Beautiful Time’ en van dit album in dit programma 3 fraaie songs.

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass deze keer door Junior Sisk met een drietal singles als voorproefje op z’n album ‘Lost & Alone’, dat naar verwachting in de loop van dit jaar wordt uitgebracht door de Mountain Fever Music Group en daarna zanger/schrijver en gitarist Bille Droze met z’n groep Kentucky Blue en tal van muzikale vrienden met een mix van bluegrass en countrysongs.

Halverwege nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met alvast een voorproefje op het optreden van “Change of Key” a.s. zondagmiddag, 3 juli a.s. in Country Café Concordia te Haastrecht.

Vervolgens ook nog zangeres Hilde Vos met haar single “I Don’t Like This World Anymore”.

Daarna gaan we weer naar de overkant van de grote plas voor “Locash” met de song “Beach Boys” en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, het quartet “Little Big Town”met hun single “Hell Yeah”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “I Wanne Be Where You Are” door Junior Sisk, dat vorig jaar augustus reeds werd uitgebracht door Mountain Fever Records

Vervolgens “Patches on Me Heart” eveneens door Junior Sisk hier met een song, die eveneens als voorproefje op een nog uit te brengen album en dat in januari van dit jaar werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

“Patches on My Heart” is trouwens een oude country song uit de mid jaren ‘50 geschreven door Sonny Burns door Junior Sisk fraai omgetoverd tot een traditionele bluegrass song.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Junior Sisk c.s. met de song “I Wanna Be Where You Are” op 24 juni j.l. tijdens het Rudy Festival te Morehead Kentucky.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En als derde de song “Up There on the Hillside” door Junior Sisk en z’n Rambler’s Choice hier met een traditionele dramatische moordballade, die eigenlijk thuishoorde in het programma “Countrymusic Round-Up/Nashville Express van de vorige week geheel gevuld met “Cheating Songs”.

De song is geschreven door Junior Sisk samen met z’n vriend Dalton Harper en gaat over een eenzame boer in de heuvels, die het vreemdgaan van z’n vrouw niet langer pikt.”

 

Drama in “Up There on the Hillside” is de derde single van het album “Lost & Alone”, dat in de loop van dit jaar zal worden uitgebracht door Mountain Fever Music Group.

Het is altijd een “prima de luxe” dag voor de traditionele countrymuziek als Junior Sisk een nieuwe song dan wel album uitbrengt.

Sisk is al lange tijd een promotor van de traditionele kant van de bluegrass muziek en is daarvoor al meerdere malen geëerd door diverse bluegrass associations zoals de IBMA met meerdere Awards voor o.a. “A Far Cry from Lester en Earl” en daarmee wordt natuurlijk bedoeld de fameuze bluegrassgroep “Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys”

Junior Sisk hier op gitaar met lead-zang bij gestaan z’n top touring groep bestaande uit Jonathon Dillon op mandoline, Doug Bartlett op viool, Tony Mabe op banjo, Curt Love op de bass en Heather Berry-Mabe op guitar met lead en achtergrond zang.

U kunt als lezer hier nog kennismaken met de nieuwste single “Up There on the Hillside” van Junior Sisk met z’n Rambler’s Choice.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Billy Droze & Kentucky Blue met zijn humoristische versie van de song “Chicken Truck”, waarbij Billy Droze wordt vokaal wordt bijgestaan door John Anderson, die reeds in 1981 met deze song in de top van de countrymuziek overzichten stond.

Billy, die normaal gesproken als zanger/schrijver/gitarist z’n eigen muziek speelt, heeft “Chicken Truck” in een fraaie bluegrass stijl gearrangeerd daarbij muzikaal bijgestaan door Ronnie Bowman en Shawn Camp.

Een bijzonder verhaal over het rijden op de weg achter een vrachtwagen geladen met kippen,die niet gepasseerd kan worden en waarbij de chauffeur wordt geteisterd door de steeds erger wordende stank en ook nog afval (chickenshit) wat uit de truck vliegt op z’n voorruit beland.

Vervolgens “Honky Tonk Hemingway” eveneens door Billy Droze & z’n groep “Kentucky Blue met een song, die o.a. staat op z’n EP “Honky Tonk Hemingway, Six Pack and a Shot”, dat in 2016 is uitgebracht door Carmen Road Records, maar recent opnieuw als single door RBR Entertainment is uitgebracht.

Daarna ook nog de song “That Sweet Girl of Mine” eveneens door Billy Droze, dat op vrijdag, 17 juni j.l. als single s uitgebracht door RBR Entertainment.

De groep van Billy Droze bestaat verder uit Jason Roller op gitaar en viool, James Seliga op mandoline, Justin Moses op de banjo, Greg Martin op bas en Josh Swift op resonator-gitaar.

Billyheeft trouwens ook een aantal bluegrass albums uitgebracht waaronder vorig jaar het album “Waiting out the Storm” en “Renaissance”in 2019 en daarnaast schreef hij songs voor o.a. Junior Sisk, The Grascals, Darryl Worley en de groep “Flat Lonesome”.

Tezamen met z’n “Kentucky Blue” treedt hij regelmatige op in “The Station” in Louisville TN.

Natuurlijk nog even kijken en luisteren naar Billy Droze en John Anderson met de humoristische “Chicken Truck”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu opnieuw in de schijnwerpers de 89-jarige Willie Nelson met de songs “I Don’t Go to Funerals”, “My Heart Was a Dancer” en “I’ll Love You Till the Day I Day”.

Deze songs staan op het album “A Beautiful Time”, dat op z’n 89ste verjaardag is uitgebracht via Legacy.

De song “I’ ll Will Love You Til the Day I Die” is geschreven door Rod Crowell samen met Chris Stapleton, terwijl “My Heart was a Dancer” is geschreven door Willie Nelson samen met z’n vertrouwde producer Buddy Cannon en de titelsong “A Beautiful Time” is vervolgens geschreven door Shawn Camp.

“I Don’t Go to Funerals” is trouwens ook van de hand van Willie Nelson en Buddy Cannon en de tekst geeft al enigzins aan, waar Willie Nelson zich op voorbereid en voor de lezer hierbij nog de twee eerste coupletten van de song.

I don’t go to funerals, I won’t be at mine
I’ll be somewhere lookin’ back at loved ones left behind
My life has been a wonder and I found my place in time
But I don’t go to funerals, and I won’t be at mine

I’ll be somewhere singin’ songs with all those friends of mine
Life is great, but I can’t wait to make our memories rhyme,
Now those, who’ve gone before me, will save my place in line;
I don’t go to funerals, and I won’t be at mine

Als lezer van dit bericht kunt u nog luisteren naar Willie Nelson hier met de song “I Don’t Go to Funerals”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met veel herinneringen aan het verleden en natuurlijk overpeinzingen over de toekomst met bijzonder titels zoals “Leave You with a Smile” , “Live Every Day”, “Dusty Bottles” en zelfs de Beatles song “With a Little Help from My Friends”.

Wat kan je nog verwachten van een 89-jarige countryzanger/schrijver –gitarist?  Als je dit album hebt beluisterd kom ongetwijfeld tot de conclusie, dat dat best nog heel veel is.

U kunt hier nog luisteren naar Willie Nelson met de song “Mu Heart Was a Dancer” middels een slide-show video.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor snel door naar de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de song “One of Those Places”. En dat is natuurlijk “Country Cafe Concordia” te Haastrecht a.s. zondagmiddag, 3 juli!

Deze song staat op hun dubbel album “When Music Calls My Name”.

Marijke en Joop de Jong samen met Danielle Poot hebben het ook druk met optredens tijdens het 750 jarig jubileum van de stad Gouda, maar hebben toch in zo’n beetje de vakantietijd kans gezien om voor de liefhebbers van hun muziek nog een extra optreden in Country Cafe Concordia in te lassen.

Hun 9e seizoen was met hun optreden zondag 24 april afgesloten, maar een kleine herkansing op 3 juli a.s. alsnog een voorstelling  in Grand Cafe Concordia te Haastrecht en naar verweachting vervolgens op vakantie zoals tal van Nederlanders met zo nu en dan een optreden tijdens festivals ergens in Nederland.

Op zondag 25 september a.s. de opening van hun 10e seizoen met schrijfster, zangeres en gitariste Sandra VanReys als gastspeelster.

Nog even terug in de tijd voor “Change of Key” tijdens de presentatie van hun album “When Music Calls My Name” hier met de song “One of Those Places”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan “I Don’t like this World Anymore” door Hilde Vos hier met haar single, die oktober vorig jaar werd uitgebracht door Neo Music.

Hilde Vos, hier op rhythm-gitaar met lead-zang, schreef zowel de tekst als de muziek, waarbij de puntjes op de ï” werden gezet door gitarist Richard van Bergen.

Haar partner Fokke de Jong op drums, terwijl John Geuzinge en Nienke Havinga beter bekend als het duo John & Nienke van Neo Music zorgden niet alleen voor de verdere begeleiding o.a. op dobro, solo-gitaar en beiden met achter grondzang , maar ook voor de productie in hun fraaie opnamestudio te Bovensmilde.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar Hilde Vos met haar song “I Don’t Like This World Anymore”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar het duo LOCASH, vroeger bekend onder de naam LoCash Cowboys bestaande uit Chris Lucas en Preston Brust, respectievelijk inwoners van Baltimore, Maryland en Kokomo Indiana hier met de song “Beach Boys”, waarbij zij muzikaal worden bijgestaan door Mike Love ( de oprichter van The Beach Boys in 1961)  en Bruce Johnston, multi-instrumentalist en zanger (vanaf 1965  als gitarist/zanger bij de Beach Boys als vervanger van Brian Wilson).

Deze song staat op hun album “Woods & Water”, dat vorig jaar november werd uitgebracht door Wheelhouse Records.

Nog even herinneringen ophalen met Locash en twee leden van The Beach Boys hier met de song “Beach Boys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter “Little Big Town” hier met de song “Hell Yeah”, dat als lead-single is uitgebracht van hun nieuwe album, die ook in de loop van dit jaar wordt verwacht.

Little Big Town honky tonkt hun verdriet weg met deze “Hell Yah”geschreven door  de LBT-leden Philip Sweet” en Jimi Westbrook met de schrijvers Tyler Hubbard en Corey Crowder uit resp. Georgia en Nashville TN.

De twee dames van “LBT” Karen Fairchild en Kimberly Schlapman zongen hier natuurlijk dapper mee en dat hadden ze al eerder gedaan met de song tijdens het 2022 CMT Music Awards Festival op 11 april van dit jaar.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar Little Big Town met hun nieuwste single “Hell Yeah”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tenslotte nog een klein fragment van“Joy of My Life” in dit programma door multi Award winnaar zanger/schrijver en guitarist Chris Stapleton hier met een song, die staat op z’n 4de studio album “Starting Over”, dat in November 2020 werd uitgebracht door Mercury Nashville.

Dit album werd in 2021 tijdens het 64ste Grammy Award Festival uitgeroepen tot “Best Country Album”.

Alhoewel zelf ook een uitstekende schrijver van songs is “Joy of My Life” een fraaie cover van de John Fogerty song.

Tijd voor de laatste video-clip met een live optreden van Chris Stapleton met de song “Joy of My LiFe” in “Rogers Arena” te Vancouver BC Canada op 14 mei j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juni 28 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Junior Sisk *** I Wanna Be Where You Are   ***   Lost & Alone   ***   Mountain Fever Music Group
 2. Junior Sisk *** Patches on My Heart   ***   Lost & Alone   ***   Mountain Fever Music Group
 3. Junior Sisk *** Up There on the Hillside   ***   Lost & Alone   ***   Mountain Fever Music Group
 1. Billy Droze *** Chicken Truck   ***   Bluegrass/Country Singles   ***   RBR Entertainment
 2. Billy Droze *** That Sweet Girl of Mine   ***   Bluegrass/Country Singles   ***   RBR Entertainment
 3. Billy Droze *** Honky Tonk Hemingway   ***   Bluegrass/Country Singles   ***   RBR Entertainment
 1. Willie Nelson *** I Don’t Go to Funerals   ***   A Beautiful Time   ***   Legacy
 2. Willie Nelson *** My Heart Was a Dancer   ***   A Beautiful Time   ***   Legacy
 3. Willie Nelson *** I’ ll Love You Till the Day I Die   ***   A Beautiful Time   ***   Legacy
 1. Change of Key *** One of Those Places   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 2. Hilde Vos *** I Don’t Like This World Anymore   ***   single   ***   Neo Music
 1. Locash & Mike Love and Bruce Johnston *** Beach Boys   ***   Woods & Water   ***   Wheelhouse Records
 2. Little Big Town *** Hell Yeah   ***   single   ***   Capitol Records Nashville
 3. Chris Stapleton *** Joy of My Life   ***   Starting Over   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

2 thoughts on “My Heart Was a Dancer

 1. Hallo Jan
  Vanavond heb ik naar je programma geluisterd
  Deze week hebben we ook naar de cd van Chris Hillman geluisterd die ik van je gekregen heb
  Mooie muziek
  Groetjes Joke de Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *