The One You’re Waiting On

In het programma “Countrymusic Round-Up” van 13 februari 2024 alvast een muzikaal voorproefje op “Valentine’s Day” door o.a. Alan Jackson met songs als “The One You’re Waiting On” en “Her Life’s a Song”.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door een aantal “Clinch Mountain Sweethearts”, zoals Iris Dement en Laurie Lewis begeleidt door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Vervolgens ook The Castellows, bestaande uit de 3 zussen Ellie, Powell en Lilly Balkcom, met een drietal songs van hun debuutalbum “A Little Goes a Long Way”, dat vrijdag 9 februari via Warner Records is uitgebracht.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor naar Drenthe en even terug in de tijd voor de  groep Aosem met Lusanne Boels met de song “Duuzend Keer” en Hilde Vos met een song van haar album “Home”.

Daarna weer terug naar Houston Texas voor Beth Lee, die op jou wacht in “Yale Street and 45” en treedt de groep Lonestar op als uitsmijter van dit programma met hun topper “Amazed”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up”  met de Clinch Mountain Sweetheart, Iris Dement met de song “Trust Each Other”, die staat op het album “Clinch Mountain Sweethearts”.

Iris Dement, een zeer gewaardeerde songer/songwriter van folk en countrymuziek, geboren in 1961 in Paragould in Arizona en van wie in de jaren ‘90 een drietal albums werden uitgebracht, waaronder het zeer bekende “Infamous Angel”.

Iris zowel op gitaar als op piano heeft zich nadien meer op de gospel en folk muziek toegelegd met het uitbrengen van o.a. het album “Lifeline”en heeft vorig jaar februari het album “Workin’on a World” uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Iris DeMent samen met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met de song “Trust Each Other”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna in dit programma ook nog Maria Muldaur met haar vertolking van de klassieke bluegrass song “The Memory of Your Smile”.

Ook zij behoorde toen met haar 72 jaar toch wel tot de senioren van de “Clinch Mountain Sweethearts”. Haar carriere begon in de mid-jaren ‘60 met  Jim Kweskin & the Jug Band.

Deze songs staan  op het album “Clinch Mountain Sweethearts” door Ralph Stanley & Friends en werd in 2001 uitgebracht door Rebel Records met kenmerk REB-CD-1770.

Ralph Stanley wordt op dit album niet alleen vergezeld door vrouwen uit de hedendaagse countrymuziek zoals Sara Evans en Chely Wright, maar ook vrouwen uit het recente verleden van de folk en countrymuziek zoals Joan Baez en Melba Montgomery.

Vervolgens “Old love letters “ of te wel “Oude liefdes brieven” door Laurie Lewis & Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Deze song staat op de schitterende album “Clinch Mountain Country”, die in 1998 is uitgebracht door Rebel onder REB-5001 met in totaal zo’n 36 tracks, waarbij Ralph Stanley wordt bijgestaan door tal van gastspelers zoals Marty Stuart, George Jones, Sonya en Becky Isaacs, Alison Kraus, Ricky Skagss en Connie Smith.

In mei 1997 begonnen Ralph Stanley en The Clinch Mountain Boys met een serie opnames, die werden gehouden in Nashville Tennessee en leidden tot dit fraaie album bestaande uit 2 CD’s.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Laurie Lewis samen met AJ Lee & Blue Summit met de song “Old Friend”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een jongere garde “The Castellows” en zij hebben er nog alle vertrouwen in hier met de songs “I Know It’ll Never End”, “Heart Line Hill” en “Hurricane”.

Deze songs staan op hun EP met de titel “A Little Goes a Long Way”, dat op 9 februari j.l. via Warner Records is uitgebracht.

Het debuutalbum van de drie zussen Ellie, Powell en Lilly Balkcom, blond, blonder, die al furore maakten op de sociale media met covers van bekende songs, terwijl zij opgroeien op de boerderij van hun familie en waar zij hun muzikale talenten ontwikkelden op verschillende instrumenten in Georgetown in de staat Georgia, maar inmiddels zijn ze verhuisd naar Music City USA.

Ellie en Powell beiden 20 jaar zijn twee van een drieling, hun broer, de derde van de drieling, maakt geen deel uit van “The Castellows”, maar wel hun jongere zus Lilly inmiddels 18 jaar.

Ellie hier op lead-gitaar, Powell op de banjo en met Lilly zingen ze ook allemaal nog zeer fraai. Vorig jaar oktober brachten zij hun single N0. 7 Road” uit als voorproefje op het uitbrengen van deze EP.  De drie zussen maken net als tegenwoordig veel jongelui uitbundig, maar vooral ook succesvol gebruik van Instagram en Tiktok.

De verwachting is dat we deze dames nog wel vaker zullen tegenkomen in dit programma hier uw RTV Krimpenerwaard.

Tijd om eens kennis te maken met The Castellows hier met de song “Hurricane”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals reeds aangekondigd  naar Alan Jackson met zijn Valentine’s bijdrage hier met de songs “ “You Never Know”, “Her Life’s a Song”en “The One You’re Waiting On” door multi Award winnaarAlan Jackson

 Deze songs staan op z’n EP “Happy Valentine’s Day”, dat in februari 2021 werd uitgebracht door UMG Recordings.

De Country Music Hall of Famer Alan Jackson, inmiddels 65 jaar,  heeft in ieder geval ook in deze moeilijke tijden z’n vrouw Denise niet vergeten met wie hij inmiddels zo’n 45 jaar is getrouwd samen met inmiddels ook drie volwassen dochters.

Elk jaar komt er wel een muzikale bijdrage ter gelegenheid van Valentine’s Day en in 2021 dus met een fraaie hoesfoto van Alan Jackson, wel een paar jaar jonger afgebeeld.

Nog even terug in de tijd Jackson tekende in 1989 bij het countrylabel van Arista Records. Twintig van zijn singles werden nummer één hits in de Verenigde Staten.

In 2001 werd hij opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame en in 2011 kreeg hij een ster in de Music City Walk of Fame in Nashville.

Z’n hoogtij dagen lagen toch wel in de jaren ‘90 met wel heel veel fraaie countrysongs.

De songs op “Happy Valentine’s Day” zijn door hemzelf uitgezocht uit z’n omvangrijke uitgebrachte albums.

“The One You’re Waiting On” en “You Never Know” staan op z’n album “Angels and Alcohol” uit 2015, terwijl “Her Life’s a Song” staat op z’n album “Thirty Miles West” uit 2012 .

 Een fraaie muzikale herinnering aan Valentijn’s Dag,  woensdag14 februari!

Nog een “Happy Valentine’s Day met Alan Jackson hier met de song “Her Life’s a Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste uit Westerborg Drenthe de groep Oasem met vokale medewerking van Lusanne Boels met de song “Duuzend Keer”.

Deze song staat op hun album “Duuster”, dat in november 2020 werd uitgebracht door Marista Records. Een fraai album met ballades en country rock nummers.

“Aosem” een vijfmans-formatie bestaande uit Harmen Boels, zang & gitaar Hilko Stoffers, bas; Rob Groenwold, gitaar & mandolin; Arnoud van Loo, toetsen; Lex Bekink, drums ; Erik Koerts, gitaar.

Volgens de leider van de groep zanger/schrijver Harmen Boels ging de groep voor de Corona-periode als een speer, maar na die periode lukte het opstarten niet meer, iedereen ging z’n eigen weg.

Harmen Boels komt trouwens weer met nieuwe muziek en gaat songs opnemen met een nieuwe band of met sessie-musici.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Oasem met de song “Duuzend Keer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Aangezien we toch in Drenthe zijn ook nog “You”of wel “Jij” door Hilde Vos met haar “Hilde Vos Band” met de song ,die staat op haar 3e studio album “Home”, dat in oktober 2022. werd uitgebracht via Neo Music.

Een album met 11 songs, waarbij Hilde Vos muzikaal wordt bijgestaan door haar partner de drummer Fokke de Jong en natuurlijk het Neo Music team bestaande uit multi-instrumentalist John Geuzinge, z’n vrouw Nienke Havinga en de overige leden van de Hilde Vos Band met guitarist Franco Giacoia en bassist Roelof Klijn.

U kunt ook hier nog even luisteren naar Hilde Vos met haar song “You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens weer terug nu naar Texas voor Beth Lee & The Breakups” met de song “Yale St. and 45”, die staat op haar album “Waiting on You Tonight” in 2021 jaar in eigen beheer uitgebracht.

“Yale St. and Interstate 45”, de langste Interstate Highway, die door 1 staat loopt namelijk 460 km lang. en kennelijk de plek waar zij wacht op haar geliefde.

Americana door Beth Lee uit Austin TX hier met haar 3e album, waarbij zij wordt bijgestaan door haar uistekende begeleidingsgroep “The Breakups”, ook al  zo’n naam, die drama inhoudt.

Beth Lee is geen supertalent, haar stem relatief zwak, maar wel prettig om naar te luisteren. Muzikaal is het album heerlijk gevarieerd en dat is zeker in het voordeel van Beth Lee.

Een album met 11 songs, dat is geproduceerd door Chuck Prophet’s Mission Express.

“Waiting On You Tonight” is een heel prettig album, waar weinig aan mis is en waar liefhebbers van muziek op de grens van pop, country en roots-rock zeker plezier aan kunnen beleven.

Tijd om eens kennis te maken met Beth Lee hier solo met de song “Yale Street & 45”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van het programma “Amazed” door de groep Lonestar hier met een song, die staat op hun album “Lonely Grill in 1999 uitgebracht via BNA Records.

Het was de tweede single van hun 3de studio album “Lonely Grill” van deze 4-mans formatie en is de grootste hit de groep bestaande uit Cody Collins, Michael Britt, Keech Rainwater en Dean Sams.

Zij stonden 8 weken op de nummer 1 plek van de “Billboard Countrymuziek” overzichten.

Ook tijd voor de laatste video-clip van dit bericht door “Lonestar” hier met de song “Amazed”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 13 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Iris DeMent *** Trust Each Other   ***   Clinch Mountain Sweethearts   ***   Rebel Records
 2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Maria Muldauer *** The Memory of Your Smile ***   Clinch Mountain Sweethearts   ***   Rebel Records
 3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Laurie Lewis *** Old Love Letters   ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records
 1. The Castellows *** I Know It’ll Never End   ***   A Little Goes a Long Way   ***   Warner Records
 2. The Castellows *** Heartline Hill ***   A Little Goes a Long Way   ***   Warner Records
 3. The Castellows *** Hurricane ***   A Little Goes a Long Way   ***   Warner Records
 1. Alan Jackson *** You Never Know   ***   Happy Valentine’s  Day   ***   UMG Recordings
 2. Alan Jackson *** Her Life’s a Song   ***   Happy Valentine’s  Day   ***   UMG Recordings
 3. Alan Jackson *** The One You’re Waiting On   ***   Happy Valentine’s  Day   ***   UMG Recordings
 1. Aosem ft. Lusanne Boes *** Duuzend Keer   ***   Duuster   ***   Marista Records
 2. Hilde Vos *** You   ***   Home   ***   Neo Music
 1. Beth Lee *** Yale St and 45   ***   Waiting on You Tonight   ***   Beth Lee
 2. Lonestar *** Amazed   ***   Lonely Grill   ***   BNA Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *