New Favorite Whiskey Song

In dit programma “Countrymusic Round-Up” zijn de schijnwerpers gericht op de Canadese groep “The Western Swing Authority” uit Waterloo ON met muziek van hun album “12 to 6 Central”, dat op 9 februari a.s. zal worden uitgebracht door Curve Music.

 Zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door de IBMA Award winning “Entertainertainers of the Year” bluegrassgroep Sister Sadie met een drietal songs van hun album “No Fear”, dat op 26 januari j.l. officieel is gepresenteerd door Mountain Home Music.

Vervolgens ook nog eens terug naar Texas voor Dale Watson & His Lone Stars met muziek van het album “Whiskey or God” in 2005 uitgebracht door Red River Entertainment.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng door zanger/schrijver en mandolinespeler Paul Vlodrop met een song van zijn album “Alley Cat” en ook nog Dick van Altena & Savannah met een song van hun album “Back to the Country Vol. 8”

Daarna weer terug naar de overkant van de grote plas voor  Toby Keith, die op maandag 5 februari op 62 jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van maagkanker, hier nog met de song “Honkytonk U”.

 Ashley McBryde treedt op als uitsmijtster van dit programma met de song “Women Ain’t Whiskey”, die staat op haar album “The Devil I Know”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “If We Ain’t Drinking, Then We’re Fighting”,“Baby You’re Gone” en “Lie to me” door Sister Sadie.

Deze songs staan op hun album “No Fear” met 13 songs en dat op 26 januari j.l. is uitgebracht door Mountain Home Music.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit programma door Sister Sadie hier met de song “If We Ain’t Drinking, The We’re Fighting”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sister Sadie bestond in dit programma in 2021 steeds uit Dale Ann Bradley op gitaar met zang, inmiddels door de IBMA (International Bluegrass Music Association)  6e keer uitgeroepen tot “Zangeres van het Jaar”, zangeres; Tina Adair op mandoline en met lead-zang; Deanie Richardson violiste bij o.a. Bob Seeger, The Chieftains, Vince Gill en Patty Loveless, de bekende banjo-speelster Gena Britt  vroeger  deel uitmakend van de succesvolle bluegrassgroep “Alan Bibey & Grasstowne” en tenslotte Beth Lawrence op de staande bas.

Tijdens de 31ste jaarlijkse IBMA Award Show op 1 oktober 2020 i.v.m. de  Corona-perikelen via video werd Sister Sadie onderscheiden met de Awards “Entertainer of the Year” en “Vocal Group of the Year”, terwijl Deanie Richardsong werd uitgeroepen tot “Fiddle Player of the Year “.

Een prima de luxe groep dus, die in 2021 werd onderscheiden met de IBMA Award “Vocal Group of the Year”.

Inmiddels is de line-up van Sister Sadie behoorlijk gewijzigd Dale Ann Bradley, Tina Adair en Beth Lawrence zijn op de solo-toer gegaan, waarbij mede-oprichters van Sister Sadie Deanie Richardson op viool and Gena Britt op banjo de twee overgebleven  oorspronkelijke  leden van de groep zijn.

De lege plekken werden vervolgens opgevuld door “Powerhouse bluegrass singer” Jaelee Roberts als leadzangeres met assistentie van zanger/gitariste Dani Flowers en Maddie Dalton op de bas. Zo nu en dan wordt assistentie verleed door Tristan Scroggins op mandoline.

Een nieuwe Sister Sadie dus hier met hun nieuwe album “No Fear” een welkome aanwinst in de bluegrasswereld.

U kunt hier ook nog kijken en luisteren naar de nieuwe formatie “Sister Sadie” met de song “Willow”, die eveneens staat op hun album “No Fear”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Dale Watson & His Lone Stars hier met de songs “It Hurts So Good”, “Sit and Drink and Cry” en  “I Don’t Feel Too Lucky Today”.

Deze songs staan op het album “Whiskey or God” met 14 songs, dat in 2005 is uitgebracht door Red River Entertainment/Palo Duro Records.

Terug naar 2005 een bijzonder album uit die tijd met titels als “Truckin’ Queen (I Got My Night Gown On…)het bijzondere verhaal van een travestiete truckchauffeur, die we trouwens ook weer tegenkomen op z’n album “The Trucking Sessions Volum II. “I Wish I was Crazy Again”, “I Ain’t Been Right, Since I’ve Been Left” en “38..21..34” (Mooie vrouwelijke maten)

Zijn debuut uit 1995, Cheatin’ Heart Attack, maakte indruk op schrijvers en fans met zijn krachtige songwriting en authentieke Texaanse honky tonk-sfeer.

“The Truckin’ Sessions” uit 1998 was de eerste van een reeks LP’s gewijd aan zijn liefde voor grote vrachtwagens. Dat album werd bijna zijn laatste. In 2000 kwam namelijk Watson’s verloofde om het leven bij een auto-ongeluk.

Dale Watson probeerde zijn verdriet te verdrinken in drank en drugs, maar bleef, sinds hij in de midjaren 90  de Amerikaanse country bühne betrad, een onafhankelijke, koppige, getatoeëerde outsider die het genre op geheel eigenzinnige wijze benadert: authentiek, met respect voor het verleden, vol humor en met tonnen flair.

Met zijn diep rauwe, warme stem die als twee druppels water op die van Merle Haggard lijkt en soms herinneringen aan Johnny Cash oproept, houdt deze ‘honky tonker’ uit het Texaanse Austin vast aan de muzikale waarden uit zijn moeilijke jeugd in Birmingham/AL en later ook Pasadena/TX .

In de begin jaren 2000 trad Dale Watson ook al regelmatig op in Nederland o.a. in Klaaswaal in Party Centrum Nieuwland en als lid van de Austin Music Hall of Fame staat hij naast Waylon Jennings, Willie Nelson en George Strait als een van de beste countryzangers en songwriters uit de Lone Star State.

Ook in juli 2023 kwam hij weer optreden in Nederland in Tivoli Utrecht, het Patronaat in Haarlem en in Enschede. Lone Star State is trouwens niet alleen de bijnaam van Texas, maar het merk “Lone Star” is de naam van een “lekker biertje”, waarvan Dale Watson ook regelmatig gebruik maakt tijdens zijn optredens.

U kunt hier nog eens kijken luisteen naar Dale Watson & His Lone Stars tijdens een optreden in Austin City Limits TV serie met de song “I Lie When I Drink (and I Drink a Lot).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Canada Ontario voor The Western Swing Authority uit Waterloo Ontario hier met de songs “Bottom of the Glass”, “New Favorite Whiskey Song”en “The Heartache”

Deze songs staan op hun album “12 to 6 Central”, dat op 9 februari a.s. zal worden gepresenteerd door Curved Music.

De song “Bottom of the Glass” is geschreven door de leider van de groep Shane Guse met leadzang en op viool en Stacey Lee Guse met leadzang.

Deze song evenals “New Favorite Whiskey Song” pasten natuurlijk goed als aansluiting op de songs van Dale Watson.

Een album met 12 songs geheel in de sfeer van de “King of Western swing Bob Wills” met een fraaie hoes met aan de voorkant een foto van de groep op het treinemplacement van de Waterloo Central Railway.

De officiele presentatie vindt plaats op 9 februari a.s. in het Registry Theatre te Kitchener Ontario.

De groep bestaat uit Stacey Lee Guse met lead zang, Shane Guse op viool eveneens met leadzang, Ed Ringwald op steel-gitaar, Dan Howlett op viool met zang, Paul Chapman op gitaar; Matthew Lima op de staande bass en Jimmy Bourdreau op drums.

The Western Swing Authority wordt vervolgens nog bijgestaan door Colin Linden op gitaar en hij is tevens de producer van het album en Matt Rollings op piano op een aantal tracks.

Voor de liefhebbers van Western Swing door Canada’s meest bekende en  door de CCMA gewaardeerde Western Swing groep  is dit album “12 to 6 Central” een fraaie muzikale aanwinst en een mooi opvolger van hun albums “Big Deal”, “Now Playing” en “All Dolled Up”.

 Voor u als lezer van dit bericht nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar  The Western Swing Authority” tijdens een optreden met de Bob Wills song “Big Balls in Cowtown”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma met als eerste zanger/schrijver en mandoline/banjo en gitaar speler Paul van Vlodrop hier met de song “Will You Be There”.

Deze song staat op z’n album “Alley Cat”, dat op 5 december vorig jaar in eigen beheer is uitgebracht.

Op dit album wordt Paul o.a. bijgestaan door Janos Koolen als producer, Bertolf Lentink op gitaar met zang, Rens van der Zalm op mandoline, Joost van Es op viool, multi instrumentalist Arthur Deightono.a. op gitaar en Nathalie Schaap op de bas met achtergrond zang.

Terug in de historie van Paul Vlodrop in 1976 als mandolinespeler bij de Country Ramblers uit Kampen, waarmee hij tot 1983 rondtoert.  Daarna zien we hem terug in groepen als Smoketown Strut (op banjo), Jerrycan en “4 Wheel Drive”. Tijdens de vele buitenlandse toernee’s die hij in deze periode maakt komt hij naast artiesten als Byron Berline, Bill Keith en Vince Gill te staan.

In 2000 wordt het album  ‘No doubt about it’ met Paul op de banjo, de befaamde The Lissenberg met leadzang op de staande bas, Joost van Es op viool, Peter Broekhuijzen op gitaar en Henrik Ahrend op de mandoline,  op de markt gebracht, die in het Amerikaanse vakblad  Bluegrass Unlimited een zeer lovende kritiek krijgt.

In 2001 trad deze groep ook nog op in het winkelcentrum “De Krimpenhof” te Krimpen aan den IJssel.

U kunt hier nog luisteren naar “4 Wheel Drive” met hun song “Send Me a Letter from Heaven”, die staat op hun album “No Doubt About It” met 16 songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Twee jaar later  wordt de groep  tijdens het EWOB festival in Voorthuizen door collega’s tot “Europese band van het jaar” verkozen, met als prijs uitzending naar het prestigieuze IBMA festival in Louisville KY. te slaan. Daarna gaat hij op de solotour en is actief als muziekonderwijzer in Amsterdam en maakt deel uit van de Americana bluegrass en folkgroep “Red Herring”, waarvan ook Arthur Deighton deel uitmaakt.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar Paul Vlodrop tijdens z’n album presentatie in “De Parel van Zuilen” hierbij gestaan door Janos Koolen op mandoline, Nathalie Schaap op de staande bas, Joost van Es op viool en Heiko Ahrend op gitaar met de song “Will You Be There”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Your Man” door Dick van Altena & de countrygroep Savannah hier met hun vertolking van de Josh Turner song “Your Man”. Deze song staat op hun album “Back to the Country Vol. 8”.

Josh Turner bracht derze song, die is geschreven door Chris Stapleton en Chris DuBois  in 2005 eerst uit als single gevolgd door een album met dezelfded titel met 11 songs`.

Deze song werd in 2006 z’n 1ste nr. 1 hit in de Amerikaanse Billboard Hot Country Songs en er werden ruim 1 miljoen 300 duizend exemplaren van verkocht.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Dick van Altena en Savannah tijdens hun optreden in Het Dorpshuis te Angeren met de song “Your Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan terug naar Nashville voor “Honky Tonk U” door Toby Keith hier met een song, die staat op z’n album “100% Songwriter”, dat op 17 november 2023 is uitgebracht door Universal Music Enterprises.

Toby Keith zingt niet alleen tophits, maar hij  schrijft ze dus ook zelf.

Een album met 13 songs, waarvan de meeste al eerder zijn uitgebracht op andere albums, zoals ook deze “Honkytonk U”, dat ook staat op z’n album “Honkytonk University”, dat in 2005 is uitgebracht.

Op 23 januari berichtte ik u, dat Toby Keith een moeilijke tijd door maakt  sinds in 2022 werd geconstateerd, dat hij leed aan maagkanker.

Ondanks dat de behandeling hiervan goed verliep, had Keith nog steeds gezondheidsproblemen, maar hoopte wel binnenkort weer op concert tournee te kunnen gaan. Dat is alles slechts vergeefs, want vanmorgen, dinsdag 6 februari jl.,  ontving ik het bericht, dat hij op maandag, 5 februari op 62-jarige leeftijd is overleden, waarmee een einde kwam aan een wel zeer succesvolle carriere zowel als countryzanger/schrijver/gitarist alsook zakenman met o.a. zijn eigen label “Show Dog Universal”.

Binnenkort bij Countrymusic Round-Up nog een muzikaal eerbetoon aan deze zo succesvolle zanger/schrijver en guitarist, die in 2011 nog optrad in Paradiso Amsterdam.

Nog even terug naar betere tijden met Toby Keith met de song “Honkytonk U”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens is het tijd voor de laatste countrymuziek artiest in dit programma Ashley McBryde met de song “Women Ain’t Whiskey”, die staat op haar 4de studio album “The Devil I Know” op 8 september 2023 uitgebracht door Warner Music Nashville.

Een album met 11 songs.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar Ashley McBryde met de song “Women Ain’t Whiskey” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 6 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Sister Sadie *** If We Ain’t Drinking, Then We’re Fighting   ***   No Fear   ***   Mountain Home Music
 2. Sister Sadie *** Baby You’re Gone   ***   No Fear   ***   Mountain Home Music
 3. Sister Sadie *** Lie to Me   ***   No Fear   ***   Mountain Home Music
 1. Dale Watson *** It Hurts So Good   ***   Whiskey or God   ***   Red River Entertainment
 2. Dale Watson *** Sit and Drink   ***   Whiskey or God   ***   Red River Entertainment
 3. Dale Watson *** I Don’t Feel Too Lucky Today   ***   Whiskey or God   ***   Red River Entertainment
 1. The Westerns Swing Authority *** Bottom of the Glass ***   12 to 6 Central   ***   Curve Music
 2. The Westerns Swing Authority *** New Favorite Whiskey Song ***   12 to 6 Central   ***   Curve Music
 3. The Westerns Swing Authority *** The Heartache ***   12 to 6 Central   ***   Curve Music
 1. Paul van Vlodrop *** Will You Be There   ***   Alley Cat   ***   Paul Vlodrop
 2. Dick van Altena & Savannah *** Your Man   ***   Back to the Country Vol. 8   ***   CRS
 1. Toby Keith *** Honkytonk U   ***   100% Songwriter   ***   UME
 2. Ashley McBryde *** Women Ain’t Whiskey   ***   The Devil I Know   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *