Same Boat

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de hedendaagse countrymuziek door o.a. de Zac Brown Band met muziek van het album ‘The Comeback’ en ‘Old Dominion’ met de song ‘I Was on a Boat That Day’.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Junior Sisk, Tammy Rogers & Thom Jutz en Dave Adkins met songs, die dit jaar als single zijn uitgebracht door Mountain Fever Records.

Vervolgens gaan we ook nog naar Ierland voor Claudia Buckley met muziek van haar recent uitgebrachte album ‘Hell Raisin’ Flower’

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met alvast een muzikaal voorproefje op het optreden van de Goudse countrygroep “Change of Key’ a.s. zondag, 27 februari in Country Café Concordia en vervolgens naar het Hoge Noorden voor Bob Heidema met een song van z’n nieuwe album “Woar k ook bin’.

Daarna gaan we weer terug naar de overkant van de grote plas voor Mike Kuster met de titelsong van z’n album “Better Later Than Never” en treden The Osborne Brothers op als stevige uitsmijters van dit programma met de song “Back on the Bottle”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up”  met Dave Adkins met de single “Dixieland Delight” eveneens door Mountain Fever eind december vorig jaar uitgebracht en ook als voorproefje op het uit te brengen album.

Een aantal countrymuziek liefhebbers zullen de song wel herkend hebben als een top hit van de countryrock groep Alabama, maar hier vakkundig tot bluegrasssong omgebouwd door Dave Adkins hier op gitaar met leadzang bijgestaand door Aaron Ramsey op gitaar, Jeff Partin op resonatir-gitaar en bas, Jason Davis op de banjo en Will Clark op mandoline.

Zanger/ schrijver en gitarist Dave Adkins van oorsprong uit Pikeville, Kentucky of te wel de “Blugrass State” thans woonachtig in  Elkhorn City KY begon al als 17-jarige als bluegrass-musicus in Dollywood. Daarna speelde in Country Shows en zelfs een rock-band in de omgeving van Chicago, vervolgens actief als Countryradio DJ bij het radiostation WBHR in Pikeville KY.

In 2010 keerde hij terug naar de bluegrass scene met z’n bluegrassgroep Dave Adkins & Republik Steel en bracht in 2014 via Mountain Fever Records z’n succesvolle album “Nothing to Lose” uit.

Vervolgens in dit programma ook nog Steeldrivers violiste, mandolinespeelster, zangeres liedjesschrijfster Tammy Rogers samen met Thomm Jutz eveneens schrijver en zanger/gitarist met de song “Long Gone” in januari van dit jaar als single uitgebracht en deeluitmakend van het album “Surely Will Be Singing”, dat op 21 januari j.l. werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Tammy en Thomm worden op dit album bijgestaan door Justin Moses op de banjo en Mark Fain op bas.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit programma door Tammy Rogers & Thomm Jutz hier met de song The Tree of Life”, die eveneens staat op hun niuewe album “Surely Will Be Singing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna nog “Patches on Me Heart” door Junior Sisk hier met een song, die als voorproefje op een nog uit te brengen album eind vorige maand werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Het is altijd een “prima de luxe” dag voor de traditionele countrymuziek als Junior Sisk een nieuwe song dan wel album uitbrengt.

Junior Sisk hier op gitaar met lead-zang bij gestaan z’n top touring groep bestaande uit Jonathon Dillon op mandoline, Doug Bartlett op viool, Tony Mabe op banjo, Curt Love op de bass en Heather Berry Mabe op guitar met achtergrond zang.

“Patches on My Heart” is trouwens een oude country song uit de mid jaren ‘50 geschreven door Sonny Burns door Junior Sisk fraai omgetoverd tot een traditionele bluegrass song.

Tijd om weer eens kennis te maken Junior Sisk maar nu met z’n fraaie nieuwe song “Patches on My Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Ierland voor Claudia Buckley hier met de songs “My Dixie Darlin’”, Goodbye & So Long to You” en “What Part of No”.

Deze songs staan op haar album “Hell Raisin’Flower””, dat op 3 december j.l. werd uitgebracht via Sharpe Music.

Een album met 13 songs met tal van fraaie covers van bekende countrysongs, zoals ook “My Dixie Darlin’” een song uit de Carter Family tijd, zo rond 1936 dus en daarna talrijke keren vertolkt door bekende countryartiesten zoals ook Bill Clifton & His Dixie Mountain Boys, Carlene Carter , Byron Berline en Arlo Guthrie & Dolly Parton.

De song “Goodbye & So Long to You” komt uit de begin jaren ‘50 geschreven door Hal Lon Pine  en voor het eerste gespeeld door Lon Pine & His Mountaineers met Betty Cody als zangeres, later o.a. ook nog vertolkt door Mac Wiseman, Charlie Moore & Bill Napier en meer recentelijk door Alison Krauss.

Claudia is de oudste dochter van de befaamde Ierse zanger/gitarist Jimmy Buckley. Samen hebben ze ook al heel wat mooi duetten gezongen, terwijl Jimmy Buckley wordt beschouwd als een van de grootste countrymuziekzangers van Ierland.

Als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid te kijken en luistere naar Claudia Buckley hier met de song “Drinkin’with Dolly”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij deed ook mee met het album “Three Amigos”, bestaande uit Robert Mizzell, Jimmy Buckley en Patrick Feeney met het album “Radio Pictures”.

Wellicht tijd om binnenkort nog eens weer op de Ierse toer te gaan in dit programma met nog tal van andere countrymuziek artiesten.

Op donderdag, 17 maart a.s. vieren de Ieren weer hun nationale feestdag , Saint Patrick’s Day” en samen met m’n collega country DJ Leendert J. van der Hoeven is afgesproken, dat ons gezamenlijk programmama “Countrymusic Round-Up/Nashville Express”, dat op dinsdag, 15 maart bij leven en welzijn wordt uitgezonden,  geheel gevuld zal zijn met Ierse country en folk muziek.

Dus schrijf het alvast maar op in uw agenda en heeft u als luisteraar nog een speciaal verzoek? Aarzel niet en stuur uw verzoek even door naar

U kunt hier nog even kijken luisteren naar The Three Amigos met een fraaie medley aan bekende countrysongs tijdens The Late Show uitgezonden via RTÉ One.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar de hedendaagse countrymuziek met hier de groep “Old Dominion” met de song “I Was on That Boat That Day”.

Deze song staat op hun album “Time, Tequila & Therapy” dat vorig jaar oktober uitgebracht door Arista Nashville.

Het is het 5de album van het countryquintet bestaande uit Trevor Rosen, Matthew Ramsey, Whit Sellers, Geoff Sprung en Brad Tursi, werd begin januari 2021 opgenomen in een soort toevluchtsoord, nadat ze elkaar al maanden niet meer hadden gezien door de Corona perikelen.

De groep is op dit moment genomineerd voor de Grammy Award “Best Country Duo/Group Performance”.

Natuurlijk kunt u nog even terug naar herinneringen aan de zomertijd met de groep ‘Old Dominion’ hier met de song ‘I Was on a Boat that Day’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de “Zac Brown Band” met de song “Same Boat” , die staat op hun album “The Comeback”, dat op 15 oktober vorig jaar werd uitgebracht door Home Grown Music/Warner Music Nashville.

Het was trouwns niet zelfde boot als waar “Old Dominion” over song, slechts louter toeval maar wel fraai.

Weer een fraai album van de Zac Brown Band met 15 songs over liefde, liefdesverdriet en natuurlijk niet te vergeten heimwee naar het platteland van hun thuisstaat Georgia met leadzang door Zac Brown en John Driskell Hopkins en met Jimmy de Martini op viool.

Met de Zac Brown Band terug in de geschiedenis voor z’n song “Same Boat”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna “Patience and Lipstick” door Linda Draper, singer/songwriter uit Brooklyn NY  hier met de titelsong van haar album “Patience and Lipstick” met twaalf songs, dat op 21 januari eigen beheer via haar label “South Forty Records” werd uitgebracht.

Linda Draper op gitaar met lead-zang, Jeff Eyrich, multi-instrumentalist op o.a. slide-gitaar, gitaar, bas en dobro tevens met achtergrondzang en producer van het album, Doug Yowell op drums en percussie , David Mansfield op pedal-steel, dobro, mandoline en viool en tenslotte Bennett Paster op piano.

Linda Draper hier voor u als lezer nog met de song “’81 Camaro”,die evenens staat op haar album “Patience and Lipstick”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en zoals reeds aangekondigd zoals u van ons gewend bent alvast een voorproefje op het Change of Key concert in Country Café Concordia zondagmiddag a.s. in Haastrecht hier de groep met de song “One of Those Places”.

Een countryswing song, een beetje bluesy eigenlijk onder verwijzing naar de gastspeler, gitarist Eppo Franken in het grijze verleden ook lead-gitaar speler bij de countrygroep de “Terry White Band”.

Nog even terug in de tijd bij de presentatie van het album “When Music Calls My Name” Change of Key met medewerking van o.a.de Amerikaanse violist Tim Crouch.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar het “Hoge Noorden” voor “Das Wat k Wait” door Bob Heidema hier met een song, die staat op z’n album “Woar k ook bin” eind vorig jaar uitgebracht door Strictly Country Records.

Bob Heidema, uit Harkstede ten zuid-oosten van de stad Groningen vlakbij Slochteren en normaal gesproken de lead-zanger en guitarist de bekende groningse bluegrassgroep “De Stroatklinkers”, al ruim dertig jaar actief,  hier na zes jaar met z’n tweede solo-album.

Bob op gitaar met lead-zang wordt op dit album bijgestaan door Adrian Farmer ook deeluitmakend van de Stroatklinkers multi-instrumentalist op dobro en andere snaren, Joost van Es op viool, Fred Reining alias “Lefthand Freddy” eveneens op gitaar te horen, Coos Grevelink ook voor de nodige bijdrages, terwijl Alex Vissering en Sasja Velt met achtergrondzang met ook nog een bijdrage van Erik de Jong op accordion.  De titel van de song is een eerbetoon aan Bob Heidema’s vader, die al op jonge leeftijd was overleden. Ook een eerbetoon trouwens aan allerlei plaatsen in de provincie Groningen met op de voorkant van de hoes de oude vissershaven van Zoutkamp verwijzend naar de song “ZK1” special geschreven voor de “garnalenkoning van Zoutkamp”, van der Ploeg.

Natuurlijk kunt u hier nog luisteren naar Bob Heidema met de titelsong van z’n album “Woar k ook bin” en kennismaken met de medespelenden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer naar de overkant  naar Walkersville Maryland voor zanger/schrijver/gitarist Mike Kuster met de titelsong van z’n album “Better Later Than Never”, dat zeer recent in eigen beheer werd uitgebracht.

Mike Kuster heeft voor de begeleiding een beroep gedaan op een aantal getalenteerde Nashville beroepsmusici.

Tijd om eens kennis te maken met Mike Kuster hier met de titelsong “Better Later Than Never”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijters van dit programma “The Osborne Brothers” hier met de song “Back on the Bottle”een stevige hedendaagse honky tonk, die staat op het album “Skeleton (Deluxe)”, dat oorspronkelijk in 2020 werd uitgebracht, maar zeer recent opnieuw uitgebracht met nog drie extra songs, een Deluxe versie dus, door EMI Music Nashville.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar The Osborne Brothers hier met de song “Back on the Bottle Again” tijdens een optreden gedurende de CMT Campfire Sessions rond een kampvuur in West Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 22 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Dave Adkins *** Dixieland Delight   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 2. Tammy Rogers & Thom Jutz *** Long Gone   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 3. Junior Sisk *** Patches on My Heart   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 1. Claudia Buckley *** My Dixie Darlin’  ***   Hell Raisin’ Flower   ***   Sharpe Music
 2. Claudia Buckley *** Goodbye & So Long to You   ***   Hell Raisin’ Flower   ***   Sharpe Music
 3. Claudia Buckley *** What Part of No   ***   Hell Raisin’ Flower   ***   Sharpe Music
 1. Old Dominion *** I Was on a Boat That Day   ***   Time, Tequila and Therapy   ***   Arista Nashville
 2. Zac Brown Band *** Same Boat   ***   The Comeback   ***   Warner Music
 3. Linda Draper *** Patience and Lipstick   ***   Patience and Lipstick   ***   South Forty Records
 1. Change of Key *** One of Those Places   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key
 2. Bob Heidema *** Da’s wat k wait   ***   Woar k ook bin   ***   Strictly Country Records
 1. Mike Kuster *** Better Later Than Never   ***   Better Later Than Never   ***   MJK Music
 2. Osborne Brothers *** Back on the Bottle   ***   Skeletons (Deluxe)   ***              EMI Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

One thought on “Same Boat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *