She’s Everything

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” alvast even een vooruitblik op “Valentine’s Day”, a.s, maandag, 14 februari met o.a. “You Had Me from Hello” door Kenny Chesney en “She’s Everything” door Brad Paisley. Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Kristy Cox met een drietal songs van haar nieuwe album “Shades of Blue”, dat op 4 februari j.l. werd uitgebracht door Billy Blue Records.

Vervolgens gaan we ook nog The Whitmore Sisters met muziek van hun evenens zeer recent uitgebrachte album “Ghost Stories”

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en kunt u kennismaken met singer/songwriter Sylvia Aimee met haar single “Friends” en vervolgens gaan we naar  Grolloo in Drenthe voor zanger/schrijver en guitarist Egbert Meyers met z’n lied “Zukse stroaten”.

Vervolgens terug naar de overkant van de grote plas voor Linda Draper, tevens uitsmijtster van het programma , met de titelsong van haar nieuwe album “Patience and Lipstick”.

Dan nu snel van start met Kristy Cox hier met de song “Appalachian Blue”. “Person of the Year” door Kristy Cox hier met een song, die staat op haar album “Shades of Blue”, dat de vorige week vrijdag, 4 februari offcieel werd uitgebracht door Billy Blue Records.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” trouwens met de songs “Appalachian Blue” en “Kntucky’s Never been This Far from Tennessee”, die eveneens staan op het album “Shades of Blue” met in totaal 12 songs.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Kristy Cox hier met de song “Appalachian Blue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Australische Kristy Cox uit Adelaide, maar al weer enige jaren woonachtig in Nashville op gitaar met zang, wordt op haar zevende album muzikaal bijgestaan door Jason Roller op gitaar en viool, Justin Moses op mandoiline en resonator-gitaar, Gaven Largent op de banjo en Mike Bub op bas.. Jerry Salley tevens liedjesschrijver, producer, tevens Billy Blue Creative and A&R (Artist & Repertoire) Director en neemt de achtergrondzang voor z’n rekening.

De song “Person of the Year” geschreven door Jerry Sally en Bill Whyte is een eerbetoon aan de gezondheidsmedewerkers, die in de afgelopen jaren zulke lange en  spanningsvolle Corona dagen hebben moeten werken.

Deze song werd trouwens vorig jaar als introductie van het album “Shades of Blue” als single uitgebracht.

Natuurlijk kunt u als lezer hier nog kijken en luisteren naar Kristy Cox hier met haar eerbetoon aan “Person of the Year”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar The Whitmore Sisters hier met de songs “The Ballad of Sissy & Porter”, “Hurtin’ for a Letdown”en “By Design”

Deze songs staan op hun album “Ghost Stories”, dat op 21 januari j.l. door Red House Records werd uitgebracht.

De Cajunsong “The Ballad of Sissy & Porter” , het countryachtige “Hurtin’ for a Letdown” en de folk-ballade “By Design”.

Een fraai album van van Eleanor en Bonnie Whitmore, twee van de meest complete liedjesschrijfsters, instrumentalisten en zangeressen in de folk/rootsmuziek, die midden in de periode van de Corona-perikelen hun album klaar hadden net toen “live”optredens en ook de toehoorders van elkaar werden geisoleerd.

Bonnie Whitmore, die al vier fraaie albums had uitgebracht, besloot samen te gaan werken met haar roodharige zus Eleanor vaak te zien in te horen in de begeleidingsband van Steve Earle en samen haar echtgenoot Chris Mastersons voor dit album ook nog samen met hun vriend Aaron Lee Tasjan.. Chris had al samen met z’n vrouw vier albums uitgebracht onder de naam The Mastersons. Eleanor trouwens zelf ook op de viool en Dirk Powell op accordion en voor hem is dat geen vreemd uitstapje want hij maakte ook jarenlang deel uit van de Cajun band “Balfa Toujours” en getrouwd met Christine Balfa in Breaux Bridge nabij Lafayette Louisiana

“Ghost Stories” een album met 11 fraaie songs.

U kunt hier nog luisteren naar The Whitmore Sisters met de song “By Design” middels een slideshow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens drie bijzondere “love songs” als voorproefje op Valentijnsdag op maandag, 14 februari a.s. In de countrymuziek wereld zijn er heel veel songs, waarin de liefde een hoofdrol speelt en hier bij uw RTV Krimpenerwaard  als eerste een bijdrage van Taylor Swift hier met “Our Song”, die staat op haar debuutalbum met haar naam als titel in 2006 uitgebracht door Big Machine

U kunt als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar Taylor Swift met “Our Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog Kenny Chesney met zijn ontboezeming “You Had Me from Hello”, die staat op z’n album “Everywhere We Go”, in 1999 uitgebracht door BNA Records.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even luisteren naar Kenny Chesney met z’n song “You Had Me from Hello” verpakt in een fraaie toepasselijk slideshow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En geheel in de traditie van Valentijnsdag hierbij “Countrymusic Round-Up” ook nog de song ”She’s Everything” door supergitarist en zanger Brad Paisley.

Daarvoor gingen wel een aantal jaren terug in de tijd, want deze song staat op z’n album “Time Well Wasted” in 2005 uitgebracht door Arista Nashville.

In het gezamenlijke programma “Countrymusic Round-Up & Nashville express” tezamen met country DJ Leen v.d. Hoeven van de volgende week dinsdag, 15 februari, dus eigenlijk “The Day After” nog eens uitgebreid aandacht voor Valetijnsdag met talrijke fraaie country love-songs

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

Nog even terug voor Brad Paisley hier met de speciale Valentijnsdag song “She’s Everything”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up”  met als eerste zangeres/schrijfster en guitarist Sylvia Aimee uit Amsterdam met de song “Friends”, die staat op haar EP met als titel “Identity” vorig jaar augustus uitgebracht in eigen beheer.

In 2019 bracht zij haar debuut EP met de titel “Superhero”, trad inmiddels ook al op bij “De wereld Draait door”, 3FM en deed mee aan de “De Beste Singer-Songwriter van Nederland” . Op 3 febrauri bracht zij haar single “Dim Your Light” uit. Voor meer informatie gewoon even een kijkje nemen in het website www.sylviaaimee.com.

Maar eerst kunt u nog even kijken en luisteren naar Sylvia Aimee hier met haar song “Friends”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Zukse Stroaten” door Egbert Meyers uit het Drentse Grolloo hier met een song in het Drents dialect, die staat op het album “Dreuge Dunder” in 2001 uitgebracht door Promuze.

Bij deze song wordt Egbert muzikaal bijgestaan door Harro Wimmenhove op toetsen, Geert Oude Weernink op harmonicao, Elizabeth Cats op viool, Mark Wester op drums en percussie en Richard Zoer op de bas.

Egbert Meyers al sinds de jaren ‘60 bezig met de muziek, maar sedert de jaren ‘80 schrijft en speelt hij songs in de Drentse taal, heeft inmiddels tal van albums uitgebracht en heel recent z’n zesde album “Oh Grolloo” met veertien Drentstalige liedjes.

In de teksten geeft Egbert blijk van zijn verbondenheid met persoonlijke en maatschappelijke onderwerpen. De liedjes zijn verpakt in een rijk muzikaal spectrum, varierend in stijl van Bluegrass, Folk, Country Tot Blues, waarin zijn ruim vijftigjarige muziekcarrière doorklinkt.

Meijers nam als culturele duizendpoot talrijke initiatieven, zoals het Big Bear Festival, het Muzem! festival, De Drentse Bluesopera, Symfonie Ode an de Ao, het boek Flint, zwerver uit de oertijd en diverse radio- en tv-programma’s.

Voor de rotonde in Grolloo ontwierp hij het beeld Crossroad Blues. Daarnaast werkte mee aan activiteiten en publicaties op het gebied van regionale taal en cultuur. Een muzikale duizendpoot uit het Drentse Grolloo dus!

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Egbert Meyers op z’n thuisbasis in Grolloo hier met z’n song “Heleen oet Emmererfscheidenveen” muzikaal, waarbij o.a. wordt bijgestaan door Bart de Win op piano en Joost van Es op mandoline bijgenaamd de N 34’s  in latere periodes ook wel onder de naam “The Hunebed Highwaymen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Linda Draper, singer/songwriter uit Brooklyn NY  hier met de titelsong van haar album “Patience and Lipstick” met twaalf songs, dat op 21 januari eigen beheer via haar label “South Forty Records” werd uitgebracht.

Linda Draper op gitaar met lead-zang, Jeff Eyrich, multi-instrumentalist op o.a. slide-gitaar, gitaar, bas en dobro tevens met achtergrondzang en producer van het album, Doug Yowell op drums en percussie , David Mansfield op pedal-steel, dobro, mandoline en viool en tenslotte Bennett Paster op piano.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer kennismaken met Linda Draper hier met de song “’81 Camaro”,die eveens staat op haar album “Patience and Lipstick”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 8 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie: Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Kristy Cox *** Appalachian Blue   ***   Shades of Blue   ***   Billy Blue Records
 2. Kristy Cox ft. Marty Raybon *** Kentucky’s Never Been This Far from Tennessee   ***   Shades of Blue   ***   Billy Blue Records
 3. Kristy Cox *** Person of the Year   ***   Shades of Blue   ***   Billy Blue Records
 1. The Whitmore Sisters *** The Ballad of Sissy & Porter   ***   Ghost Stories   ***   Red House Records
 2. The Whitmore Sisters *** Hurtin’ for a Letdown   ***   Ghost Stories   ***   Red House Records
 3. The Whitmore Sisters *** By Design   ***   Ghost Stories   ***   Red House Records
 1. Taylor Swift *** Our Song   ***   Taylor Swift   ***   Big Machine Records
 2. Kenney Chesney *** You Had Me from Hello   ***   Everywhere We Go   ***   BNA Records
 3. Brad Paisley *** She’s Everything   ***   Time Well Wasted   ***              Arista Nashville
 1. Sylvia Aimee *** Friends   ***   single   ***   Sylvia Aimee
 2. Egbert Meyers *** Zukse Stroaten   ***   Dreuge Dunder   ***   Promuze
 1. Linda Draper *** Patience and Lipstick   ***   Patience and Lipstick   *** South Forty Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *