One Two Step Closer

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de multi-platina countryzanger/gitarist Joe Nichols na een lange tijd weer terug met het fraaie album “Good Day for Living” op 11 februari j.l. uitgebracht door Quartz Hill Records.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door liedjesschrijfster, zangeres en gitariste Donna Ulisse met muziek van haar nieuwe album “Livin’ Large” j.l. vrijdag, 25 februari  uitgebracht door Billy Blue Records.

Vervolgens gaan we wat verder terug in de tijd voor o.a. Billy Yates, uit Texas Walt Wilkins en uit Australie Andy Penkow.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor gaan we naar de Friese wouden, Rinsumageast om precies te zijn voor Jack Bottleneck met een song van zijn album “Lost and Found” en vervolgens ook nog eens terug naar Slvia Aimee uit Amsterdam voor haar nieuwe single “Dim Your Light”.

Daarna gaan we naar we naar Canada voor countryzanger/gitarist Martin Valois met een song van z’n nieuwe album “Le Grand Detour” en vervolgens ook nog naar Finland voor het duo “Lilli & Luna”, tevens de uitsmijters van dit programma,  met de song “Kaikki paattyy kuolemaan (aan alles komt een eind) en ook aan dit programma dus.

Dan nu snel van start met Donna Ulisse hier met de songs “Livin’ Large in a Little Town”, “Turn My Heart” en “Maggie Valley Home”.

Deze songs staan op haar album “Livin’ Large” met 11 fraaie songs, dat op vrijdag 25 februari j.l. is uitgebracht door Billy Blue Records, als opvolger van haar eveneens fraaie album “Time for Love”.

Donna Ulisse, getrouwd met Rick Stanley van de befaamde Stanley Family (neef),  hier op dit album met haar “The Poor Mountain Boys”, schreef de titelsong samen met de Jerry Salley van Billy Blue Records

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Donna Ulisse hier met de titelsong van haar nieuwe album “Livin’ Large”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Countrymuziek fans herinneren zich Donna Ulisse nog van de dagen, dat zij in de begin jaren ‘90 een platen contract sloot bij Atlantic Records en waar zij haar eerste album “Trouble at the Door” met drie singles e twee video’s uitbracht en vervolgens als gast optrad in tal van televisieshows zoals “Hee Haw”, “Nashville Now”, “Crook and Chase” and NBC’s “Hot Country Nights”.

Tegenwoordig is Donna Ulisse, een sleutelfiguur in de bluegrass, folk en akoestische muziek wereld als zangeres en schrijfster van songs, zoals het succesvolle “It Could Have Been the Mandolin”.

In 2016 werd zij door de IBMA uitgeroepen tot “Songwriter of the Year”. Niet ten onrecht want tal van haar songs werden opgenomen door bluegrassartiesten zoals Claire Lynch, Darin en Brooke Aldridge, Doyle Lawson, Larry Stephenson, Del McCoury en de groep Volume Five

In 2019 tekende zij een platencontract bij Billy Blue Records met de bekende zanger/schrijver/gitarist Jerry Salley als “Artist & Repertoire”directeur met inmiddels tal van andere bekende bluegrassmusici onder contract, zoals ook Joe Mullins & The Radio Ramblers, Doyle Lawson & Quicksilver en zoals heel recent ook nog in het programma “Countrymusic Round-Up, zangeres/gitariste Kristy Cox.

Ook nog even terug naar haar album “Time for Love” voor de song “When I Go All Bluegrass on You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Billy Yates hier met de song “Famous for Bein’ Your Fool”, die staat op z’n album “Billy’s Barber’s Shop”, dat in 2009 in eigen beheer werd uitgebracht via M.O.D. Record Label.

Billy Yates heeft ook talrijke keren in Nederland en verder in Europa opgetreden met de bekende Nederlandse countrygroep Savannah als begeleidingsband.

Op het album “Singer and Songs” van Dick van Altena staat ook nog een gezamenlijke song “ “If I Could Change the World with a Song” (met Billy Yates dus).

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Billy Yates hier met de song “Famous for being Your Fool’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna hoorde u ook nog Walt Wilkins en zijn z’n Mystiqueros uit San Antonio Texas  met de song “Going up Fort”, die staat op z’n album “Hopewell” in 2006 uitgebracht door Palo Duro records.

Zijn naam kennen we ook goed als zanger/schrijver/gitarist uit Texas en ook van z’n samenwerking met Bart de Win en Arianne Knegt samen met z’n vrouw optredend onder de naam “Tip-Jar” of te wel de fooienpot. Een systeem in cafe’s en andere gelegenheden, waarvoor veel artiesten in Texas optreden.

U kunt u nog even kijken en luisteren naar Walt en Tina Wilkins hier tijdens ‘Corona-tijd’ met de song ‘Someone, Somewhere Tonight’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “This Old House” gezongen en gespeeld door Andy Penkow hier met een song, die staat op z’n album “Sad Love Songs”, dat in 2018 werd uitgebracht door MRVP Studios.

Een album met 10 songs, waarvan een aantal toch wel behoren tot de groep “Droevige liefdesongs om een gebroken hart te helen”. Er zaten trouwens geen zakdoeken verpakt bij het album.

Andy Penkow, zanger/schrijver/gitarist en een tamelijk nieuwe naam in de Australische countrymuziek wereld hier met z’n debuutalbum.

Inmiddels ontving hij reeds 3 purple Guitar awards, 2021 Encouragement award, 2020 Best EP for (Chasing the Sun,) 2019 Best Whiskey song (Drowning in the Whisky), die eveneens staat op het album “Sad Love Songs”.

Inmiddels wordt trouwens in juli a.s. z’n derde album “Love Lies and Dirty Dishes” verwacht en in dit programma houden we dat natuurlijk wel in de gaten.

U kunt hier nog kennismaken met Andy Perkow hier met z’n song “Before I Go”, die vorig jaar als single werd uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals aangekondigd nu Joe Nichols met de songs “Brokenhearted”, “One Two Step Closer” en        “Hawaii on Me”.

Deze songs staan op z’n 10e album “Good Day for Living”met 13 songs , dat op 11 februari j.l. is uitgebracht door Quartz Hill Records.

Als lezer van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Joe Nichols met de titelsong van z’n album “Good Day for Living”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bij de song “I Got Friends That Do” Joe wordt bijgestaan door z’n vriend, Blake Shelton. Een zeer ervaren muziek-duo met een fraaie song geschreven door Danick Dupelle, Tebey Ottoh en Jimmy Thow

Een fraai countrymuziek album met ook een aantal serieuze songs zoals de Chris Janson song “Hawaii on Me”, “She Was”, de titelsong “Good Day for Living” en de lead-single van het album “Home Run”.

Na een aantal jaren met serieuze problemen met amphetamines en alcohol gelukkig toch weer op de goede weg met o.a. in 2013 z’n 8ste studioalbum “Crickets” uitgebracht door Broken Bow Records en in 2017 z’n 9de studio album “Never Gets Old” eveneens door Broken Bow Recors uitgebracht.

Daarna was het ruim drie jaar stil rond Joe Nichols en gelukkig vorig jaar onder contract bij z’n nieuwe platenmaatschappij Quartz Records met het uitbrengen van de reeds gemelde lead-single “Home Run” en nu dus z’n 10de studio album “Good day for Living”.

U kunt ook nog kijken en luisteren naar Joe Nichols hier met de song “Two Step Closer to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gaan we naar de Friese Wouden voor zanger/schrijver en gitarist Joe Bottleneck hier met de song “Should Have Know Better”.

 “Jack Bottleneck” een typische Texaanse naam uit de het Friese Rintsumageast gelegen in het uiterste zuidwest van de Dokkumer Wouden in de buurt van Dokkun dus.

Deze song staat op z’n album “Lost and Found” in 2015 uitgebracht door Marista Music Company.

De stem van Jack Bottleneck is kennelijk behandeld met 1ste klas schuurpapier en lijkt volgens mij enigzins op de stem van Joe Cocker uit het verleden.

Jack houdt zich niet alleen bezig met countrymuziek, maar ongeveer net zo als “Countrymusic Round-Up” van alles wel wat, bluegrass, blues, rock en country. Jack is trouwens tevens een uitstekende instrumentalist gebruikmakend van o.a. op elektrische en akoestische gitaar, basgitaar, banjo en percussive vaak samen met o.a. Johan Keus, Herman Frank, Jahannes Blanksma en Rob Taekema. Voor de liefhebbers op zondag 20 maart vanaf 15.00 treedt hij weer in op in Cafe Twaspan te Buitenpost .

Maar u kunt hier eerst nog even luisteren naar Jack Bottleneck & Johan Keus tijdens een optreden in theater “It Heech” te Ferwerd gelegen aan de Waddenzee ten noordwesten van Dokkum met de song “Should Have Known Better”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de fraaie country-pop ballade “Dim Your Lights” door zangeres/schrijfster en guitarist Sylvia Aimee uit Amsterdam op 3 februari van jaar als single uitgebracht. Een paar weken geleden was zij ook reeds in het programma Countrymusic Round-Up  toen met de song “Friends”, die staat op haar EP met als titel “Identity” vorig jaar augustus uitgebracht in eigen beheer.

In 2019 bracht zij haar debuut EP met de titel “Superhero”, trad inmiddels ook al op bij “De wereld Draait door”, 3FM en deed mee aan de “De Beste Singer-Songwriter van Nederland” .  Voor meer informatie gewoon even een kijkje nemen in het website www.sylviaaimee.com

Natuurlijk kunt u hier nog luisteren naar Sylvia Aimee hier met de song “Dim Your Lights”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Quebec voor Martin Valois met de song “Motel des brumes”.

Deze song staat op z’n vierde studio album “Le Grand Detour” of te wel “De grote omweg”, dat op 18 februari j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Martin Valois, singer/songwriter uit Quebec, maar op dit moment woonachtig in Outaouais in het zuidwesten van de Franstalige provincie Quebec te Canada hier met hulp van talrijke musici uit zijn franstalige omgeving.

U kun als lezer van dit bericht ook nog even naar Outaouais om te luisteren naar Martin Valois hier met de song “Hotel des brumes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters van dit programma uit Finland, Lili & Luna, hier met de song “Kaikki patty kuolemaan” of te wel “Aan alles komt een eind”, die staat op hun album “Kolme kaljaa ja kaupunkiin”, dat op 18 februari j.l. werd uitgebracht  door Sony Music Finland.

De titelsong van het album werd reeds in juli 2020 uitgebracht.

Leena Tirronen (Luna) en Sanni Savolainen (Lili) optredend onder de naam “Lili & Luna” zijn een een country en folk/pop muziek duo, dat komt uit Kouvola, ten noordoosten van Helsinki halverwege de grens met Rusland.

Weer eens iets anders hier in “Countrymusic Round-Up” programma bij uw RTV Krimpenerwaard.

Tot slot van dit bericht kunt u nog eens kennis te maken met Lili & Luna en kunt u luisteren naar de song “Kaikki päättyy kuolemaan”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 1 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Donna Ulisse *** Livin’ Large in a Little Town   ***   Livin’ Large   ***   Billy Blue Records
 2. Donna Ulisse *** Turn My Heart   ***   Livin’ Large   ***   Billy Blue Records
 3. Donna Ulisse *** Maggie Valley Home   ***   Livin’ Large   ***   Billy Blue Records
 1. Billy Yates *** Famous for Bein’ Your Fool   ***   Bill’s  Barber Shop   ***   M.O.D. Record Label
 2. Walt Wilkins *** Going Up Fort   ***   Hopewell   ***   Palo Duro Records
 3. Andy Penkow *** This Old House   ***   Sad Love Songs   ***   MRVP Studios
 1. Joe Nichols *** Brokenhearted   ***   Good Day for Living   ***   Quartz Hill Records
 2. Joe Nichols *** One Two Step Closer   ***   Good Day for Living   ***   Quartz Hill Records
 3. Joe Nichols *** Hawaii on Me   ***   Good Day for Living   ***   Quartz Hill Records
 1. Jack Bottleneck *** Should Have Know Better   ***   Loast and Found   ***   Marista Music Company
 2. Sylvia Aimee *** Dim Your Lights   ***   single   ***   Sylvia Aimee
 1. Martin Valois *** Motel des brumes   ***   Le Grand Detour   ***   Martin Valois
 2. Lili & Luna *** Kaikki päättyy kuolemaan   ***   Kolme kaljaa ja kaupunkiin   ***   Sony Music Finland

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *