Surprise Birthday Party

Het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”, net als vier weken geleden, wederom in samenwerking met gast-DJ Leendert J. van der Hoeven uit Gouda , de ex-presentator van het countrymuziek-programma “Nashville Express” uit Gouda.

Deze week was de studio feestelijk versierd, want één van onze “college’s” was jarig. Wij hadden gelijk ons thema voor deze uitzending: “verjaardag songs “.

En country zou country niet zijn als het hier en daar niet een beetje droevig zou zijn. Niettemin hopen wij dat U met genoegen zult luisteren naar de songs, die wij hebben uit gekozen.

In onze speellijst zo  te zien allemaal titels met het woord “Birthday” met soms als een fraaie wens en soms een herinnering, zoals bijvoorbeeld “Next Sunday Is My Birthday” of wel “De volgende week zondag is mijn verjaardag”, kennelijk nodig om dat nog even aan te kondigen met als antwoord: “Wat nou al weer, vorig jaar was je ook al eens jarig” .

In ieder geval deze song in twee uitvoeringen, maar verder o.a. nog Wanda Jackson met haar Happy, Happy Birthday Baby, Hank Locklin met z’n “Happy Birthday to Me”, maar het is niet altijd “Happy” in dit programma, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn.

We begonnen ons gezamenlijk programma “Countrymusic Round-Up en Nashville Express” met Eddie Adcock & The Talk of the Town” met hun versie van de song “Next Sunday Is My Birthday” eigenlijk is de titel nog dramatischer, want dat moet zijn “Next Sunday Darling Is My Birthday”, je moet dus jouw geliefde vertellen, dat je zondag jarig bent, dat klinkt eigenlijk niet zo goed.

Maar hier in ieder geval fraai gezongen en gespeeld door Eddie Adcock & Talk of the Town bestaande uit Eddie zelf op solo-gitaar en mandoline en lead-zang, z’n vrouw Martha Hearon-Adcock op gitaar met lead en achtergrond zang, de befaamde Missy Raines op staande bas en eveneens met achtergrond zang en met Josh Graves als gastspeler op de dobro.

Deze song staat op hun album “The Acoustic Collection” ooit in 1988 op LP uitgebracht, maar in 2018 door CMH Records terecht nog eens op CD uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Eddie Adcock & Talk of the Town hier met de song “Next Sunday Is My Birthday”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“She’s planning me a surprise birthday party

I know cause she went out tonight again

She talks on the phone in a whisper

So I’d know she’s invitin’ all our friends”

Nou, dat loopt niet goed af, dat kan ik u verzekeren, want hij wordt vervolgens gebeld door een vrouw, die hem verteld naar het park te gaan, waar hij denkt, dat z’n verjaardagsfeest zal plaatsvinden, maar hij treft slechts z’n vrouw aan met een vreemdeling!

“Suprise Birthday Party” hier gezongen en gespeeld door Vern Oxford en dit lied staat op z’n album “100% Country”” met 12 songs  in 1990 uitgebracht door Grammofon.

Vern Oxford wordt op dit album o.a. bijgestaan door Jimmy Capps op akoestische gitaar, Michael Sykes met achtergrond zang, Tanya Goodman Sykes eveneens met achtergrond zang, Glen Duncan op viool, Gary Prim op piano en Weldon Myrick op pedal steel.

Vern Oxford zanger/gitarist heeft een aantal albums uitgebracht en denkt u daar wil ik meer van hebben, dat kan want de bekende Duitse muziek uitgever “Bear Family Records”heeft een fraai album van hem uitgebracht met de titel “I Love to Sing”.

Als lezer van dit bericht kunt u nog eens luisteren naar dit dramatische verhaal van Vern Oxford’s “Surprise Birthday Party”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar een verjaardagsfeestje van Leen. Zijn eerste keuze viel op iemand van de “oude garde” namelijk Wanda Jackson “still going strong” hier met de song “Happy Happy Birthday Baby” en dit lied staat op haar album “Rockin’ in Hollywood and in Nashville”, dat in 1958 is uitgebracht door “El Toro Records”.

Maar gelukkig in 2015 nogmaals op een verzamel-CD uitgebracht door dezelfde firma met nu gewoon met de titel “Rockin’ with Wanda” bestaande uit 2 CD’s met de subtitel “In Nashville” met 31 songs en de 2de CD “In Hollywood” met 32 songs.

“Happy, Happy Birthday Baby” vierde zij trouwens op haar album in Nashville, maar voor Wanda Jackson, inmiddels 86 jaar, zal dat hopelijk gebeuren in haar huis te Oklahoma.

Terug naar 1958 voor Wanda Jackson en haar gelukswens “Happy, Happy Birthday, Baby”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens een “Happy Birthday To Me” door Hank Locklin uit Florida hier met een song, die staat o.a. op het album “Let Me Be the One” in 2006 uitgebracht door Top Town Records.

Een herdruk dus, want in 1962 werd door Stereo Spectrum Records/Pickwick de eerste versie van deze song door Hank Loclin uitgebracht middels het album “Original Country And Western Stars Hank Locklin”. Een album met 10 songs op LP natuurlijk.

Hank Locklin overleed in 2008 op 91 jarige leeftijd in Brewton Alabama.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar Hank Locklin met z’n song “Happy Birthday To Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Melba Montgomery, die al weet wat zij krijgt op haar verjaardag! Want van haar in dit programma met de song “I Already Know (What I Am Getting for My Birthday”.

Eigenlijk geen verrassing meer, maar het is wel een bijzonder cadeau, want “It’s Something I’ve Been Waiting All Year; I’m Gonna Get Myself a Very Special Present; I’m Gonna Get Myself a Hundred Miles from Here”.

Deze song staat op haar album “Miss Country Music” in 1965 uitgebracht door Hilltop.

Da’s ook alweer een paar jaar geleden voor deze zangeres en schrijfster van tradionele countrymuziek, die ook wel eens “de female George Jones” werd genoemd.

Melba en George Jones hebben trouwens vaak als duetpartners opgetreden en albums opgenomen, waaronder in 1963 hun eerste duet-album “We Must Have Been Out of Our Minds” en daarnaast trouwens ook nog met Gene Pitney en Charlie Louvin een aantal albums uitgebracht.

Melba, inmiddels 85 jaar en met welverdiende pensioen mag ik aannemen en wellicht aan het schrijven van een fraai vervolg kookboek.

U kunt hier nog eens luisteren naar Melba Montgomery met haar song “I Already Know(What I Am Getting for My Birthday).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Mother’s Birthday Song” gezongen en gespeeld doorde Ierse country en folk zanger Shawn Cuddy. Deze song staat op zijn album “Age Is Just a Number”, dat vorig jaar april werd uitgebracht door Irish Music Company/Sharpe Music

Shawn Cuddy uit Camross gelegen in de country Laois Ierland vierde vorig april z’n 6oste verjaardag met het uitbrengen van dit album met de toepasselijke titel “Age Is Just a Number” met 16 songs met een mix van fraaie country covers en Ierse folksongs.

Inmiddels alweer lange tijd wonende in de omgeving van Derry Donegal met een lange carriere in de muziek, naast z’n werkzaamheden o.a. als verpleger in de ziekenzorg. Begin 2020 werd getroffen door een beroerte, maar inmiddels weer grotendeels hersteld en ook weer in staat om te kunnen optreden als zanger.

Nog even naar Ierland voor Shawn Cuddy met herinneringen aan z’n moeder en “Mother’s Birthday Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan  we weer snel verder nu met het een “Happy Birthday” song van Leen.

Hij koos voor Loretta Lynn met haar gelukswens “Happy Birthday”, die staat op haar album “Songs from My Heart” in1964 uitgebracht door Decca Records.

Daarna is deze “Happy Birthday” song natuurlijk ettelijke malen opnieuw uitgebracht op tal van verzamel CD’s, want in 1964 was Loretta 32 jaar en zij overleed op 90-jarige leeftijd in Hurricana Mills Tennessee met heel veel “Birthday’s” dus.

Zoekt u zo’n verzamelalbum dan hier nog even de titel “Honky Tonk Girl– The Loretta Lynn Collection bestaande uit 3 CD’s en uitgebracht in 1994 door MCA Records.

Maar hier nog ver terug in de tijd 1965 voor Loretta Lynn tijdens een optreden in “The National Life Grand Opry Show” met de song “Happy Birthday”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna naar Texas voor “Next Sunday Is My Birthday” door Jimmy en Jenny Eaves van oorsprong uit Oklahoma hier met een song, die staat op hun album “Listening to the Bluebird Sing”, dat in 2003 is uitgebracht door Pureco Records.

Jimy Lee Eaves Sr. op gitaar met leadzang en z’n echtgenote Jenny met harmonie-zang hier aan het einde van hun muziek carriere met het vermelde album met 11 songs met Justin Trevino als producer, terwijl Pureco Records gevestigd in Fort Worth TX staat voor “Pure Country” , ook de titel van het album met 10 songs van Jimmy Eaves, dat in 1997 werd uitgebracht.

Als lezer kunt hier kennismaken met Jimmy Eaves hier met de song “The Walls of This House”, die staat op zijn album “Pure Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu weer verder met zanger/schrijver en guitarist Toby Keith nog in betere tijden met de song “Happy Birthday America”, die staat op z’n album “Peso in My Pocket” in 2021 uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij “Show Dog LLC”.

Een album met 10 songs geschreven door Toby Keith op gitaar met leadzang natuurlijk bijgestaan door een perfecte groep sessiemuzikanten.

Zoals reeds aangegeven een album in betere tijden, want Toby Keith overleed in februari van dit jaar op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van maagkanker.

Voor u als lezer nog Toby Keith hier solo me de zsong “Happy Birthday America”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Hoog tijd voor “Birthday Cards” hier gezongen en gespeeld door Jack Grelle. Deze song staat op z’n album “Peso in My Pocket”, dat in oktober 2016 is uitgebracht door Big Muddy Records.

Een album met 10 songs door Jack Grelle, een Amerikaanse singer/songwriter uit St Louis Missouri, die zich bezig houdt met progressieve traditonele country en honky-tonk swing.

In 2020 bracht hij met de hulp van “country-soul rippers “Dusk” uit Appleton Wiscounsin het album “If Not Forever” in samenwerking met  Dead Wax Records,

Alternatieve countrymuziek dus.

Tijd om kennis te maken met Jack Grelle hier solo in de LR Baggs Soundcheck Office te Nashville TN met de song “Birthday Cards”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de laatste verjaardagen van Leen in dit programma met een leuke verjaardagswens door “Mister Country” Carl Smith hier met de song “Happy Birthday, My Darlin’”, die staat op z’n album “The Hickory Years” , een verzamelalbum in 2009 uitgebracht via Sony/ATV Europe.

Het betreft songs afkomstig van albums uit de jaren ‘70, de periode, dat Carl onder contract stond van Hickory Records, de platenmaatschappij opgericht door Roy Acuff.

In 1954 maakte hij samen met “The Carter Sisters & Mother Maybelle” het album “Soft and Tenderly” uit via Columbia Records, nadat hij in 1952 trouwde met June Carter met wie hij dochter Carlene kreeg. In 1956 scheidde het echtpaar. June Carter trouwde in 1968 met Johnny Cash.

Carl Smith trouwde in 1957 met countryzangeres Goldie Hill, bracht middels Hickoy Records nog een aantal albums uit en trad regelmatig op als gastheer van de NBC-televisie serie “Five Star Jubilee” en trouwens ook van de Canadese serie “Carl Smith’s Country Music Hall”.

Eind jaren ’70 besloot hij met pensioen te gaan om zich te concentreren op z’n tweede hobby z’n paardenboerderij in Franklin Tennessee.

Nog even terug in de tijd voor Carl Smith hier met de song “Happy Birthday, My Darlin”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens het dramatische “Mamma’s Birthday” gezongen en gesproken door zanger/schrijver en gitarist Red Sovine hier met een song, die staat op het album “The Greatest Grand Ole Opry”  in 1973 uitgebracht door Chart Records op LP.

Een album met 10 songs, waarvan deze “Mama’s Birthday” als laatste track. De meeste luisteraars en lezers zullen Red Sovine beter kennen van z’n “truck-driver” songs, zoals “Giddy-Up Go”, “Teddy Bear” en Phantom 309”  enz.

Natuurlijk voor de lezers nog de mogelijkheid om te luisteren naar deze super country smartlap “Mama’s Birthday”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nog zangeres Dawn Sears in betere tijden met de song “Barbecue on My Birthday”, die staat op haar album met haar naam als titel, in 2002 in eigen beheer uitgebracht, waarbij Vince Gill als producer optrad.

Een album met 11 songs, waarbij Dawn Sears ook vokaal wordt bijgestaan door de bekende country zangeres Connie Smith.

Dawn Sears en Vince Gill kenden elkaar goed, want zij trad ook op als achtergrondzangeres in de band van Vince Gill.

Zelf nam zij vier solo-studioalbums op, waarvan er twee via Warner Brothers en Decca Nashville werden uitgebracht.

Sears kreeg grote bekendheid toen zij deel ging uitmaken als lead-zangeres bij “The Time Jumpers”, de “Western Swing Band” met haar echtegnoot Kenny Sears als violist en veel optredens in de “Station Inn” te Nashville TN. Dawn Sears overleed in december 2014 op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

U kunt hier nog eens kijken en luisteren naar “The Time Jumpers” met lead-zang door Dawn Sears tijdens een optreden in maart 2014 met de song “Someone Had to Teach You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van dit bericht en echt de laatste verjaardag Beth Lee & The Breakups” hier met hun “Birthday Song”, die staat op haar album “Waiting on You Tonight” in 2021 jaar in eigen beheer uitgebracht.

Een verjaardagsong in de Americana sfeer door Beth Lee uit Austin TX hier met haar 3e album, waarbij zij wordt bijgestaan door haar uistekende begeleidingsgroep “The Breakups”, ook al  zo’n naam, die ondanks een verjaardag toch drama inhoudt.

Beth Lee is geen supertalent, haar stem relatief zwak, maar wel prettig om naar te luisteren. Muzikaal is het album heerlijk gevarieerd en dat is zeker in het voordeel van Beth Lee.

Een album met 11 songs, dat is geproduceerd door Chuck Prophet’s Mission Express.

U kunt als lezer van dit bericht nog kennis te maken met de “Birthday Song” door Beth Lee.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst ” Country Music Round-up/Nashville Express “

Datum: Mei 21 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan Evenhuis & Leendert v.d. Hoeven

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Eddy Adcock & Talk of the Town *** Next Sunday Is My Birthday   ***   The Acoustic Collection   ***   CMH Records
 2. Vern Oxford *** Surprise Birthday Party   ***   100% Country   ***   Grammofon
 1. Wanda Jackson *** Happy Happy Birthday Baby   ***   Rockin’ in Hollywood and in Nashville   ***   El Toro Records
 2. Hank Locklin *** Happy Birthday to Me   ***   Let Me Be the One   ***   Top Town Records
 1. Melba Montgomery *** I Already Know (What I Am Getting For My Birthday)   ***   Miss Country Music   ***   Hilltop
 2. Shawn Cuddy *** Mother’s Birthday Song   ***   Age Is Just a Number   ***   Irish Music Co.
 1. Loretta Lynn *** Happy Birthday   ***   Songs from My Heart   ***   Decca Records
 2. Jimmy and Jenny Eaves *** Next Sunday Is My Birthday   ***   Listening to the Bluebird Sing   ***   Pureco Records
 1. Toby Keith *** Happy Birthday America   ***   Peso in My Pocket   ***   Show Dog LLC
 2. Jack Grelle *** Birthday Cards   ***   Got Dressed Up to be Let Down   ***   Big Muddy Records
 1. Carl Smith *** Happy Birthday My Darlin’  ***   The Hickory Years   ***   Sony/ATV Europe Ltd.
 2. Red Sovine *** Mama’s Birthday   ***  The Greatest Grand Ole Opry   ***   Chart Records
 1. Dawn Sears *** Barbeque on My Birthday   ***   Dawn Sears   ***   Dawn Sears
 2. Beth Lee *** Birthday Song   ***   Waiting on You Tonight   ***   Beth Lee

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *