Demons

In dit programma “Countrymusic Round-Up” zijn de schijnwerpers o.a. gericht op Amerika’s meest geliefde superster, zakenvrouw, verhalenvertelster, actrice en zangeres Dolly Parton met drie songs van haar 48ste studio-album “Run, Rose, Run”, dat op 4 maart j.l. werd uitgebracht door “Butterfly Records”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door de groep “Cedar Hill” met muziek van hun nieuwe album “New Chapter”, dat eveneens op 4 maart j.l. officieel gepresenteerdmaar nu door door Mountain Fever Records

Vervolgens gaan we naar Dawson City in de Yukon Territory in Canada voor ‘The Lucky Ones’ met muziek van hun album ‘Slow Dance, Square Dance, Barn Dance’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor gaan we naar Bovensmilde in de provincie Drenthe voor John & Nienke met Mark Lennon als gastspeler en vervolgens ietsjes verderop naar Nieuw-Amsterdam voor Egebert Meyers met de titelsong van z’n album “Dreuge Dunder”.

Daarna gaan we naar we terug naar de overkant van de grote plas voor John Schneider a.k.a. Bo Duke van “The Dukes of Hazard” met een song van z’n album “Southern Ways” en treedt Jamie McDell uit Nieuw Zeeland vervolgens op als uitsmijtster van dit programma met de song “Sailor”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Can’t Settle Down”, “Number One at the Bottom” en “This Old Guitar” door de bluegrassgroep “Cedar Hill”.

Deze songs staan op hun album “New Chapter”, dat op 4 maart j.l. officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Cdar Hill hier met hun song “Number One at the Bottom”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cedar Hill is een bluegrassgroep, die in 1967 werd gevormd door mandolinespeler en liedjesschrijver Frank Ray en bestaat verder uit Bill Cross op banjo en resonator-gitaar, Pete Brown op viool, Patti LaFleur op de staande bas en Dalton Harper op gitaar met lead-zang allemaal uit de staten Arkansas en Missouri.

Een paar weken geleden was er in dit programma reeds de promotie single “Art of Love” te beluisteren.

In oktober vorig jaar tekende zij een platen contract bij Mountain Fever Music Group en verwacht in de loop van dit jaar in Virginia bij Mountain Fever Music Group hun tweede album op te nemen.

U kunt hier nog even luisteren naar Cedar Hill met hun song “This Old Guitar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar Dawson City Canada voor de Yukon Hillbilly Music door de Lucky Ones hier met de songs “A Fifth of You”, “My Gal Is Good to Me” en “Kate and Dan”.

Deze songs staan op hun album “Slow dance, Square Dance, Barn Dance”, dat op 28 januari j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Gelet op de titel van het album met negen songs is één ding is in ieder geval duidelijk: op de muziek kan worden gedanst.

Dawson City in de Yukon Territory, in het Verre Noordwesten van Canada, en zo’n 250 km ten zuiden van de Noordpoolcircel met ongeveer 2000 inwoners maar wel bekend van “The Goldrush of Klondike” is nou niet onmiddellijk een plaats, waar je een groep als “The Lucky Ones” zou verwachten.

Maar toch hier met hun tweede album met tal van fraaie ballades in bluegrass en akoestische honky-tonk stijl zoals ook het verhaal van “Kate en Dan”, het duo, dat geen enkele moeite heeft om in de moeilijkheden te komen, vooral ook omdat ze de problemen zelf veroorzaken, door o.a. het beroven van drankwinkels, oplichting etc. bijvoorbeeld.

Dat gaat goed totdat ze in de Yukon Territory worden opgepakt door de “Mounties” en dan is de pret voorgoed voorbij, alhoewel de twee aan de hemelpoort met een glimlach worden ontvangen door St. Peter.

De groep “Lucky Ones” bestaat uit Ian Smith op gitaar met lead-zang, JD McCallen eveneens op gitaar met zang,  Kieran Polle op viool met zang, Jeff Dinely op de bass, Ryan McNally op banjo en pedal steel, Aaron P. Burnie eveneens opbanjo, Hayley Warden op staande bass, Akilena Jóhansson op accordion en tenslotte Lane Dillman met achtergrondzang.

“The Lucky Ones” hier met hun tweede album “Slow dance Square Dance, Barn Dance” zeer de moeite waard.

Dan is het nu toch wel tijd om als lezer eens kennis te maken met The Lucky Ones hier met de song “A Fith of You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville voor Dolly Parton hier met de songs“Run”, “Lost and Found”en  “Demons”.

Op de laatst vermelde track wordt Dolly Parton vokaal en op gitaar bijgestaan door Ben Haggard, de zoon van Merle Haggard.

De vermelde songs staan op haar nieuwe album “Run, Rose, Run” met twaalf songs, dat op 4 maart j.l. werd uitgebracht door haar eigen platenmaatschappij “Butterfly Records”.

U kunt u hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Noel en Ben Haggard met fraaie muzikale herinneringen aan hun vader met de songs “I’am the Running Kind”, “A Lonesome Fugitive” en “The Highway Is My Home” met nog een solo-optreden van Ben Haggard met de song “All in the Movies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bij de song “Lost and Found” wordt Dolly Parton vokaal bijgestaan door Joe Nichols.

“Run, Rose, Run” is een album, gebaseerd op het boek, dat ze samen heeft geschreven met de amerikaanse bestseller-auteur James Patterson.

Het verhaal: helemaal gericht op Dolly Parton. Een meisje van het platteland wil in de grote stad –Nashville natuurlijk haar droom van een muziek-carrière verwezenlijken.

Het schrijven aan dit boek was tevens de gelegenheid en motivatie tot het schrijven van deze twaalf songs.

U kunt hier nog luisteren naar de auteur James Paterson en de co-writer Dolly Parton met meer informatie over het schrijven en de inhoud van het boek “Run, Rose, Run”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op 9 januari j.l. vierde ze haar 76-ste verjaardag, die ze eigenlijk niet vierde vanwege de inmiddels opgebouwde ervaring en Corona-perikelen. Op een gegeven moment wordt je dus 76 om vervolgens hopelijk zonder geestelijke en lichamelijk problemen gewoon door te gaan naar 77 jaar.

Een paar weken geleden hebben de luisteraars van dit programma een aantal songs van Dolly Parton laten horen, die door haar waren geschreven voor de leuke humoristische film Dumplin’ of te wel “Knoedeltje” en nu dus wederom een aantal songs geschreven voor haarboek “Run, Rose, Run”en  geeft al aan hoeveelzijdig zangeres/gitariste/actrice/schrijfster en meer dan uitstekende zakenvrouw Dolly Parton nog steeds is.

De 76-jarige Dolly Parton als sinds de mid jaren ‘60 een bekendheid in de countrymuziek hier met haar 48-ste studio-album “Run, Rose, Run”nog steeds “leading” en zeer aanbevelenswaardig.

 Natuurlijk voor de lezer van dit bericht nog de titelsong van het album door Dolly Parton.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzich van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor gaan we naar Bovensmilde voor John & Nienke hier tezamen met Mark Lennenon als gastspeler/zanger met de song “What Do I Know” zeer recent als single uitgebracht door Neo Music.

Mark Lennon is normal gesproken de lead-zanger van de Amerikaanse pop-zanggroep “Venice”, die ook regelmatig door Nederland toert.

Natuurlijk kunt u hier nog kijken en luisteren naar Mark Lennon als gastzanger bij John & Nienke met de song “What Do I Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Dreuge Dunder” door Egbert Meyers uit het Drentse Nieuw Amsterdam gelegen in de buurt van Emmen hier  in het Drents dialect met de titelsong van z’n album “Dreuge Dunder” in 2001 uitgebracht door Promuze.

Bij deze song wordt Egbert muzikaal bijgestaan door Harro Wimmenhove op toetsen, Geert Oude Weernink op harmonicao, Elizabeth Cats op viool, Mark Wester op drums en percussie en Richard Zoer op de bas.

Egbert Meyers al sinds de jaren ‘60 bezig met de muziek, maar sedert de jaren ‘80 schrijft en speelt hij songs in de Drentse taal, heeft inmiddels tal van albums uitgebracht en heel recent z’n zesde album “Oh Grolloo” met veertien Drentstalige liedjes. De liedjes zijn verpakt in een rijk muzikaal spectrum, varierend in stijl van Bluegrass, Folk, Country Tot Blues, waarin zijn ruim vijftigjarige muziekcarrière doorklinkt.

Egbert trad ook verschillende malen op met fraaie begleidingsgroepen met o.a. Bart de Win van Tip Jar op toetsen en Joost van Es op viool onder de naam “The Hunebed Highway Men” en “Egbert Meyers & Highway 45”. Bart de Win en Joost van Es waren in 2015 ook betrokken bij z’theaterprogramma “Grolloo Blues”

Vorig jaar oktober heeft Egbert zichzelf uitgeroepen tot pensionado en is gestopt met optredens in zalen en andere gelegenheden, maar z’n ruim 10 albums met daarbij een aantal verzamelalbums zijn natuurlijk nog verkrijgbaar.

Nog even terug in de tijd naar 2008 voor Egbert Meyers solo met de song “Genog Is Genog”, die staat als bonustrack op z’n album “Hondsrug Sessies” uitgebracht in 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd op naar een oude bekende n.l.  John Schneider a.k.a. Bo Duke van “The Dukes of Hazard” hier met de song “Poker Run”.

“Poker Run” door John Schneider, die de luisteraars wellicht nog kennen als Bo Duke uit de Amerikaanse serie “The Dukes of Hazzard” hier trouwens met een song, die staat op z’n album “Southern Ways”.

Dit album met 11 songs werd op 1 maart j.l. uitgebracht door Maven Entertainment.

“Poker Run” is tevens de titelsong van de humoristische en hysterische film, die vorig jaar werd uitgebracht en sterk doet denken aan de avonturen van Dukes of Hazzard en ook aan de film “Smokey & The Bandits”.

John Schneider heeft intussen niet alleen in tal van films opgetreden, maar ook een aantal CD’s uitgebracht in de countrysfeer natuurlijk.

Als lezer van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar de promotie-video van de film “Poker Run” met een “oudere Bo Duke”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijtster van dit programma  schrijfster/zangeres en gitariste Jamie McDell uit Auckland New Zealand  hier bijgestaan door de Amerikaanse McCrary Sisters bij de song “Sailor”, die staat op haar album met 13 songs en met haar eigen naam als titel.

Het fraaie album is trouwens opgenomen in Music City USA , geproduceerd door Nash Chambers en vervolgens op 22 feberuari van dit jaar uitgebracht door ABC Music.

Tot slot van dit bericht nog even naar Nieuw-Zeeland voor de vinyl-sessie van Jamie McDell met de song “Sailor”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 8 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Cedar Hill *** Can’t Settle Down   ***   New Chapter   ***   Mountain Fever Records
 2. Cedar Hill *** Number One at the Bottom   ***   New Chapter   ***   Mountain Fever Records
 3. Cedar Hill *** This Old Guitar   ***   New Chapter   ***   Mountain Fever Records
 1. The Lucky Ones *** Fifth of You   ***   Slow Dance, Square Dance, Barn Dance   ***   The Lucky Ones
 2. The Lucky Ones *** My Gal Is Good to Me   ***   Slow Dance, Square Dance, Barn Dance   ***   The Lucky Ones
 3. The Lucky Ones *** Kate and Dan   ***   Slow Dance, Square Dance, Barn Dance   ***   The Lucky Ones
 1. Dolly Parton *** Run   ***   Run, Rose, Run   ***   Butterfly Records
 2. Dolly Parton ft. Joe Nichols *** Lost and Found   ***   Run, Rose, Run   ***   Butterfly Records
 3. Dolly Parton ft. Ben Haggard *** Demons   ***   Run, Rose, Run   ***   Butterfly Records
 1. John & Nienke ft. Mark Lennon *** What Do I Know   ***   single   ***   Neo Music
 2. Egbert Meyers *** Dreuge Dunder   ***   Dreuge Dunder   ***   Promuze
 1. John Schneider *** Poker Run   ***   Southern Ways   ***   Maven Entertainmen
 2. Jamie McDell ft The Crary Sisters *** Sailor   ***   Jamie McDell   ***    ABC Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *