Diesel, Diesel, Diesel

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een muzikaal eerbetoon aan de deelnemers uit de Krimpenerwaard e.o. aan de Alpe d’HuZes  op donderdag, 6 juni a.s. met countrymuziek in de franse taal niet uit de Franse Alpen, maar uit de Canadese provincie Quebec met “Quand le soleil dit bonjour aux montangne” door Mario Pelchat met tal van vrienden en ook nog Guylaine Tanquay met haar “S’il n’y avait plus le lendemain”.

Natuurlijk ook muzikale aandacht voor de 5e Truckrun Krimpenerwaard, die op 8 juni a.s. van start gaat vanaf het Tuyterplein te Krimpen a.d. IJssel. “The Road Goes on Forever” met o.a. Charlie Moore & Bill Napier en hun “Truck Driver’s Romance”, Del Reeves & Jim Lauderdale met hun “Diesel, Diesel, Diesel”.

Halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan de Truckrun door Dick van Altena met “Ik rij wel door” en Frank Jansen & Calyx met de song “Wrong State of Mind” Vervolgens weer terug naar de overkant van de grote plas voor Patricia Vonne met de stevige “Mudpies & Gasoline”  vervolgens “All My Rainy Days” door Darby Leadbetter en met Zona Jones als uitsmijter van dit programma met “One Fool on a Stool (Green Snakes)”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Bluegrass Truck Driver” en “Truck Driver’s Romance” door Charlie Moore en Bill Napier.

Deze songs staan op hun album met de titel “For All Lonesome Truck Drivers”, dat in 1966 is uitgebracht door King Records.

Een album met 12 songs ooit natuurlijk op een vinyl LP uitgebracht met tal van fraaie titels zoals ook “This Truck and Me”, “Ballad of Big Fred” “I’m Waiting for Dad to Come Home”.

Charlie Moore en Bill Napier hebben ongeveer zo’n 10 jaar samen gewerkt en namen zo’n 108 songs op. Charlie Moore heeft trouwens ook in Nederland opgetreden samen met de nederlandse bluegrassgroep “The Bluegrass Clodhoppers” en de Belgische groep “Smoketown Strut” met gitarist Jan Michielsen. Wellicht is wel eens leuk om in dit programma weer eens van hen iets uit het verleden te laten horen. Charlie Moore overleed onverwacht in de Kerstnacht van 1979 op 44-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Maryland en werd begraven in z’n geboorteplaats Piedmont South Carolina, terwijl Bill Napier in 2000 op 64-jarige leeftijd overleed.

Vervolgens “Truck Driver’s Queen” geschreven door Charlie Moore maar hier gespeeld en gezongen door The Willis Brothers.

Deze song werd ooit in 1964 op een single uitgebracht en later in 1994 op een verzamelbum van hen met de titel “20 Great Truck Drivin’ Songs” uitgebracht door Deluxe.

Een album met fraaie titels als “Big Daddy (Is Alabama Bound)”, “Diesel Smoke On Danger Road” en “Wheels A Turning”.

The Willis Brothers bestond uit de broers Guy Willis op gitaar, Skeeter Willis op viool, Vic Willis op accordeon en piano en ze zongen ook allemaal, kwamen uit Oklahoma en traden ook op onder de  naam “The Country Boys” en “The Oklahoma Wranglers”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Charlie Moore & Bill Napier met de song “Truck Driver’s Romance”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We gaan nog even door met een aantal truckersongs als voorproefje op de 5e Truckrun a.s. zaterdag 8 juni vanuit Krimpen a.d. Ijssel nu met het verhaal van een truck met gevaarlijke lading “The Nitro Express”, dat u ooit eerder in het programma “Country Music Round-up” al eens heeft kunnen horen in een uitvoering van Bill Kirchen, maar in deze uitzending de versie van de “old-timer” Red Simpson & Junior Brown.

Deze song staat op het verzamelalbum “Rig Rock DeLuxe” in Amerika in 1996 uitgebracht door het toepasselijke label Diesel Only Records.

Red Simpson uit Bakersfield Californie is bekend geworden door een reeks van trucksongs en albums zoals “Roll, Truck, Roll” , “The Man Behind The badge” en “I’m A truck” uitgebracht in de jaren ‘60 en ‘70 . In 1995 ging Red weer eens de studio in voor een aantal opnames en hier dus tezamen met Junior Brown.

Junior Brown, geboren op 12 juni 1952 in Kirksville Indiana, maar inmiddels al jaren zeer actief in de staat Texas, is niet alleen als zanger, maar ook zeer bekend om z’n fantastische gitaarspel op een zogenaamde “guit-steel”, een combinatie van een 6 snaren gitaar en de “steel”-tegenhanger.

U kunt hier nog luisteren naar de “Nitro Express” door Red Simpson & Junior Brown.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor een groter exemplaar even aanklikken!

Vervolgens verder met de truckers Del Reeves en Jim Lauderdale hier met de song “Diesel, Diesel, Diesel”.

Del Reeves, een bekende countryzanger van de jaren ’60 en Jim Lauderdale sinds de begin jaren ’90 bekend als countryzanger/schrijver van songs met inmiddels meer dan 30 uitgebrachte albums hier met de song, die staat op het verzamelalbum “Rig Rock Deluxe “A Musical Salute to the American Truck Driver” in 1996 uitgebracht door Diesel Only Records/Continental Record Service.

Voor u als lezer nog een optreden van Jim Lauderdale met de song “Diesel, Diesel, Diesel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog de song “Diesel Smoke and Dangerous Curves” door de in dit programma vrij onbekende zanger/gitarist Bobby Sykes en waarbij “Dangerous Curves” een dubbele betekenis heeft! Deze song staat o.a. op de B- kant van een single in 1964 uitgebracht door Starday en op de A- kant staat de song “Truck Driver’s Queen” door The Willis Brothers.

Bobby Sykes was een sessie-muzikant, die een zeer goede vriend was van Marty Robbins en dan ook deel uitmaakte van zijn band.

Nog even teru naar de begin jaren ’90 voor de vertolking van de song “Diesel Smoke and dangerous Curves” door Henk Wijngaard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu een muzikaal eerbetoon voor alle deelnemers aan de Alpe D’HuZes” a.s. donderdag, 6 juni het bekende “Quand le soleil dit bonjour aux montagnes” of te wel “Als de zon afscheid neemt van de bergen” ooit in het verre verleden bekend geworden door de vertolking door Lucille Star ook wel onder de naam “The French song” en dat was al weer in 1965.

Voor veel luisteraars wellicht zeer herkenbaar, maar deze vertolking staat op het album met de toepasselijke naam “Quand le Country Dit Bonjours”.

Een album met songs vertolkt door een aantal Franstalige Canadese zangers en zangeressen op het album “Quand le country dit bonjour”, dat in oktober van 2006 werd uitgebracht door het label MP3 Disques.

Het project werd opgezet door Mario Pelchat, die een groot aantal veteranen uit de countrymuziek vroeg een bijdrage te leveren.

Binnen een maand na het uitbrenging van dit bijzonder album waren er al meer 35.000 verkocht en dat betekent in die tijd een “gouden” album. 13 verschillende artiesten uit de omgeving van Quebec, waaronder ook Daniel Lavoie, Les Respectables, Dany Bédar en Ginette Reno bezingen hun liefde voor de countrymuziek. Wegens het grote succes van dit album werd in 2007 Vol.2 uitgebracht

U kunt hier nog eens luisteren naar de vermelde artiesten hier met hun vertolking van de song “Quand le soleil dit bonjour aux montagnes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“S’il n’y avait plus de lendemain”, “als er geen morgen meer is” door Guylaine Tanguay hier met een song, die staat op haar album “Classique Country”, dat in juni 2016 werd uitgebracht door Les Disques Creation.

Natuurlijk hebben al veel luisteraars deze song herkend: “If tomorrow never comes, will she know how much I love her?”

Deze song is in 1989 geschreven door de bekende Amerikaanse countryzanger/schrijver gitarist Garth Brooks samen met Kent Blazy.

Maar vanavond in dit programma een eveneens fraaie vertolking door Guylaine Tanquay uit Lac Saint-Jean en dat ligt ten noorden van de stad Quebec in de provincie Quebec.

Van dit album in dit programma ook nog Guylaine Tanquay met de song “Vole colombe vers ma belle” of te wel vrij vertaald “Vlieg duif naar m’n geliefde en vertel haar dat ik op een dag terug kom, vertel haar hoeveel ik van haar hou en dat ik haar nooit al vergeten”. Speciaal uitgekozen voor zlle deelnemers aan de “Alpe D’HuZes”.“Quand le Soleil Dit Bonjours aux Montagne”!

U kunt hier ook nog kijken en luisteren naar een optreden van Guylaine Tanguay  met de song “Vole Colombe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan de truckrun door zanger/schrijver en gitarist Dick van Altena met de truckersong “Ik rij wel door”.

Dit lied staat op het verzamelalbum “De mooiste truckerliedjes”, dat bestaat uit twee CD’s boordevol met liedjes, die dus uitstekend passen bij de 5e Truckrun van 8 juni a.s. hier in de Krimpenerwaard. Allerlei zangers en zangeressen o.a. Henk Wijngaard, Tina Trcker, The Walkers, Gerard Schonebeek, de Alpenzusjes en “Mannen van de Weg” e.v.a. leveren een bijdrage.

Van oorsprong staat “Ik rij wel door” trouwens op zijn album “Diesel Cowboy” uit 1986 met 13 trucksongs met titels als “Verslaafd aan de weg”, “Vrachtwagengek” en “Oude truck vaarwel”.

Dick van Altena wordt op dit album muzikaal bijgestaan door o.a. Johan Jansen op steelgitaar, Rene Innemee op dobro en electrische gitaar met achtergrondzang en Conny Peters op piano.

Nog terug in de tijd voor Dick van Altena met de song “Ik rij wel door”.

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Frank Jansen samen met Calyx met de song “Wrong State of Mind” of helemaal de complete titel “Driving in wright state in the wrong state of mind”.

Zowel Frank Jansen als Wim Pols hadden jaren geleden songs geschreven en gespeeld tijdens een promotie en instructieve bijeenkomst voor een nieuw versnellingssyteem van DAF..

De song staat ook op het album “My Way or the High Way” van Frank Jansen, dat in 1999 is uitgebracht door Pink Records.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar Frank Jansen met z’n song “Wrong State of Mind”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de overkant van de grote plas voor Patricia Vonne uit San Antonio Texas hier met de song “Mudpies & Gasoline”, die staat op haar album met haar eigen naam in 2004 uitgebracht door Corazong.

Zij treedt ook met enige regelmaat op in Europa met haar echtgenoot Robert LaRoche als gitarist.

U kunt hier nog even luisteren naar Danny Vera, die tijdens een optreden van Chris Isaak  een gesprek met Patricia Vonne had.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een stevig optreden van Patricia Vonne met de song “Mudpies and Gasoline”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “All My Rainy Days” door de Texaanse singer/songwriter Darby Leadbetter uit Conroe TX even ten noorden van Houston hier met een song, die staat op z’n tweede album “Livin’Free & Lovin’ Life”, dat in 2021 in eiegen beheer werd uitgebracht door Darbytown Records.

Een album met 8 songs.

Als lezer van dit bericht kunt u hier nog luisteren naar Darby Leadbetter met de song “All My Rainy days”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En tenslotte onze uitsmijter Zona Jones uit Corpus Christi Texas met de song “One Fool on a Stool”, die staat op z’n album “Harleys & Horses” ooit in 2004 uitgebracht door D/Quarterback Records, maar inmiddels opnieuw uitgebracht door ZMAN.

Zona Jones al vanuit z’n jeugd bezig met de muziek en optredend met in de groep “Swing West” vestigde zich tenslotte als advocaat in Beaumont TX.

Maar het optreden als countryzanger/gitarist leverde meer plezier op en hij vestigde zich vervolgens in Nashville TN om in 1994 het album “Harleys & Horses” uit te brengen.

In 2009 bracht hij nog via AGR het album “Prove Me Right “ uit.

U kunt hier nog eens kennismaken met Zona Jones en luisteren naar de song “One Fool on a Stool (Green Snakes).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de “RTV Krimpenerwaard” App”

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juni 4 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Charlie Moore & Bill Napier *** Blue Grass Truck Driver   ***   Lonesome Truck Drivers   ***   King Records
 2. Charlie Moore & Bill Napier *** Truck Driver’s Romance   ***   Lonesome Truck Drivers   ***   King Records
 3. The Wills Brothers *** Truck Driver’s Queen   ***   single   ***   Starday Records
 1. Red Simpson & Junior Brown *** Nitro Express   ***   Rig Rock Deluxe   ***   Diesel Only Records
 2. Del Reeves & Jim Lauderdale *** Diesel, Diesel, Diesel   ***  Rig Rock Deluxe   ***   Diesel Only Records
 3. Bobby Sykes *** Diesel Smoke and Dangerous Curves   ***   single   ***   Starday Records
 1. Tous- Daniel Lavoi, Mario Pelchat, Les Respectables, Mara Tremblay etc – Quand le soleil dit bonjour aux montagnes – Quand le country dit bonjour… – MP3 Disuques 2006
 2. Guylaine Tanguay *** Vole colombe   ***   Classique Country   ***   Musicor
 3. Guylaine Tanguay *** S’il n’y avait plus de lendemain   ***   Classique Country   ***   Musicor
 1. Dick van Altena *** Ik rij wel door   ***   De mooiste truckerliedjes   ***   Telstar Masters
 2. Frank Jansen & Calyx *** Wrong State of Mind   ***   My Way or the Highway/DAF Promo   ***   Pink Records/D & J Records
 1. Patricia Vonne *** Mudpies and Gasoline   ***   Patricia Vonne   ***   Corazong Records
 2. Darby Leadbetter *** All My Rainy Days   ***   Livin’ Free & Lovin’ Life   ***   Darbytown Records
 3. Zona Jones *** One Fool on a Stool (Green Snakes)   ***   Harleys & Horses   ***   ZMAN

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *