Paddy’s Day at RTV Krimpenerwaard

Een bijzondere uitzending van het programma Countrymusic Round-Up, want net als een maand gleden als gast DJ hier in de studio Leendert J. van der Hoeven, de ex- samensteller en presentator van het vroegere radioprogramma “Nashville Express”, dat werd uitgezonden door Gouwestad Radio.

Met  Leen als medepresentator eigenlijk gecombineerde  “Countrymusic Round-Up en Nashville Express”.

Op donderdag, 17 maart is het Saint Patrick’s Day ook wel Paddy’s Day genoemd. Niet alleen een bijzondere nationale feestdag in Ierland , maar ook in het Noordoosten van Amerika en als er wat te vieren valt doen wij in Nederland gewoon mee.

In ons gezamelijke programma alvast een voorproefje met dus bijzondere Ierse country & folkmuziek met o.a. The Chieftains bijgestaan door o.a. Ricky Skaggs & Martina McBride, de bekende Ierse countryzanger Mick Flavin

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we gewoon door met de Ierse folk en countrymuziek door o.a. Thomas Maquire & Fiona Ennis, The Kilkenny’s en treedt Mick Flavin op als uitsmijter van dit programma

Het programma werd begonnen met The Chieftains samen met Ricky Skaggs & Kentucky Thunder met de song “Cindy”.

Een Iers feestje in Amerika met de Ierse folkmuziekgroep The Chieftains, waaraan door tal van bekende Amerikaanse countrysterren, zoals Earl Scruggs, Vince Gill, Buddy & Judy Miller, Gillian Welch & David Rawlings, The Del McCoury Band en nog vele anderen waaronder ook Martina McBride in dit programma met de song “I’ll Be All Smiles Tonight”.

Deze songs staan op het album “Down The Old Plank Road: The Nashville Sessions”, dat in september 2002 is uitgebracht door RCA.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Chieftains met de titelsong song “Down the Old Plank Road” bijgestaan door tal van bekende country en americana artiesten zoals John Hiatt en Tim O’Brien.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hier bij uw RTV Krimpenerwaard twee van de vele Ierse folksongs op deze bijzondere CD en dat allemaal ter ere van Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland.

St Patrick stichtte in het hele verre verleden veel kloosters, scholen en kerken. 30 jaar was hij actief als bisschop en zijn sterfdag 17 maart 461 AD is thans niet alleen meer een katholieke feestdag, maar wordt meer beschouwd als een algemene feestdag.

De viering van Saint Patrick’s Day kwam in 1737 naar Amerika, want dat was het 1ste jaar dat deze dag publiekelijke werd gevierd in Boston Massachesetts.

U kunt hier nog even luisteren naar The Chieftains samen met Nartina McBride met de song “I’ll Be All Smiles Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens na een introductie door Leen de bekende Ierse folk en countryzanger/gitarist Mick Flavin met de songs “I Hadn’t Counted on You” en  “In Knew This Day Would Come”.

Deze songs staan op het fraaie verzamelalbum met als titel “As Good As I Once Was”, dat bestaat uit twee CD’s  met in totaal zo’n 40 songs in de countrysfeer en natuurlijk bovenal  met tal van Ierse folksongs zoals  ook “My Wild Rose of Leitrim”, “Home to Donegal”en Connemara Home”. waarbij Mick Flavin op een tweetal songs ook nog wordt bijgestaan door de bekende Ierse zangeres Philomena Begley.Het album werd in 2012 uitgebracht door Dolphin Traders.

Mick is dus een Ierse countryzanger geboren in 1955 Ballinamuck County Longford Ierland en al sedert 1976 bezig met de countrymuziek.

Hij maakte zijn eerste album in Athlone in juni 1986. Zijn eerste grote hit was “I’m Gonna Make It After All” en nu inmiddels in 2013 zo’n 27 jaar later ontzettend veel albums uitgebracht en de laatste tien jaar over het algemeen in eigen beheer plus een aantal DVD’s , waarvan de laatste een verzamel DVD met oa.  muziek van dit album bestaande uit 3 DVD’s .

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Mick Flavin met de song “I Hadn’t Counted on You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu weer terug naar ons Ierse feestje met hedendaagse Ierse countrymuziek door drie lieftallige dames optreden onder de toepasselijke naam “Honky Tonk Angels” hier met de song “Hello Trouble”.

De Honky Tonk Angels bestaan uit  Lorraine McDonald, Bernie Haeynie en CC Cooper natuurlijk uit Ierland hier en werden muzikaal bijgestaan door Matt Leavy en Charlie Arkin & Band.

Deze “Hello Trouble” staat op hun debuutalbum “Satin Sheets”, dat op 11 april 2018 officieel werd gepresenteerd door Irish Music Co.

Deze drie Ierse zangeressen brengen fraaie herinneringen naar boven aan de begin jaren ‘90 met de legendarische samenwerking van Dolly Parton , Loretta Lynn en Tammy Wynette.

U kunt hier nog luisteren naar de “Honky Tonk Angels” met de song “Hello Trouble”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog het bijzondere verhaal van “The Rooster”of te wel “De Haan”, die op avontuur gaat, gespeeld en gezongen door “The Fair Isle Folk”.

Deze song staat op het verzamelalbum album “The Best of Irish Pub Songs” met o.a. ook nog fraaie pubsongs gezongen en gespeeld door o.a. The Dublin City Ramblers, Johnny McEvoy, Barry Drew, Paddy Reilly en de groep Barleycorn.

Tijd om eens kennis te maken met de Fair Isle Folk met de song “The Rooster”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor een aantal Ierse duo’s met als eerste Louise Morrissey en Martin Bryne met de song “The Roses in My Garden” in 2015 ook in eigen beheer uitgebracht.

Louise Morrissey uit Tipperary is ook als zo’n bekende Ierse folk en countryzangeres, die vroeger deel uitmaakt van de Morrissey Folk Band en later met haar eigen groep ‘The Louise Morrissey band door Ierland, Engeland en Amerika toerde.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar Louise en Martin met deze romanatische song “The Roses in My Garden”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En daarna de song “I Will Stand by You” door Thomas Maquire en Fhiona Ennis, een muli-Award winning echtpaar uit County Fermanagh gelegen in het Westen van Noord Ierland.

Deze song die door dit echtpaar werd in 2008 in eigen beheer uitgebracht.

Thomas Maquire en Fhiona Ennis hebben inmiddels zo’n 6 albums uitgebracht evenals een aantal DVD’s en singles.

Tijd om eens kennis te maken met Thomas Maquire en Fhiona Ennis met de song “I Will Stand By You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we nu weer snel terug naar Ierland voor The Kilkenny’s hier met de song “The Molly Maquires”.

Deze song staat op hun album “Blowin’ in the Wind”, dat in september 2018 via Beaumex werd uitgebracht.

The Kilkenny’s, vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny, die  hun passie deelden voor muziek en in 1998 samen een band stichtten en menig pub op stelten zetten met hun optredens.

Davey Cashin op mandoline, gitaar, banjo en fluit, Robbie Campion Multi-instrumentalist vooral op de banjo, mandoline en gitaar, Tommy Mackey op bas-gitaar en het jongste lid van de groep Mick Martin op de traditionele Ierse Uilleann Pipes, Bodhran en Low Whistles.

Tijn om weer eens te kijken en luisteren naar The Kilkenny’s vokaal bijgestaan door het “Arís Choir” met de song “Homeland”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens evenals The Kilkenny’s , een nieuwe generatie Ierse folksingers “The High Kings” hier met hun vertolking van de tradionele bluessong“Goodnight Irene”.

“Irene Goodnight” ooit een song uit de jaren ’30 door de Amerikaanse bluesmuzikant Leadbelly (Huddie Ledbetter), die het al zong in 1908, maar in 1932 werd dit lied voor het eerst opgenomen.

Daarna natuurlijk door vele malen vertolkt door tal van musici, zoals Eric Clapton, Ry Cooder, Johnny Cash, Van Morrison, Willie Nelson, maar vanavond in dit programma door The High Kings.

Deze song staat op hun album “Grace & Glory”, dat februari 2017 werd uitgebracht door Celtic Collections/ARD RI Entertainment.

Zo’n 14 jaar geleden vormden de vier zeer ervaren Ierse zangers/schrijvers Finbarr Clancy, Brian Dunphy, Martin Furey en Darren Holden “The High Kings” een naam uit het zeer verre verleden van Ierland, toen het eiland bestond uit een aantal koninkrijken.

U kunt als lezer van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar een optreden van The High Kings” met de song “Goodnight Irene” op 30 april 2016 in het Glenroyal Hotel te Maynooth county Kildare.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer terug naar de traditionele Ierse countrymuziek met als eerste Kathy Durkin met de song “The Clock in the Tower”, die staat op haar verzamelalbum “Kathy’s Favorites in 2009 uitgebracht door Arran Records.

Kathy komt uit Butlersbridge, County Cavan aan de grens met Noord-Ierland.

Zij stond met haar song “The Clock in the Tower” en “Working Man” 26 weken in de Ierse muziek overzichten.

Nog even terug naar Kathy Durkin hier met de dramatische song “Clock in the Tower”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna  “Pray Every Day door Mike Denver, hier met een song, die staat op z’n album “Vintage Country” in 2011 uitgebracht door Sharpe Music

Mike Denver is de artiesten naam van Michael Fallon uit Portumna, County Galway en die ook bekend staat als “The Galway Boy”.

Mike Denver heeft inmiddels zo’n 20 albums uitgebracht, waaronder ook een aantal verzamelalbums.

Tijd om kennis te maken met Mike Denver hier met de country gospel song “Hey God Are You Listening”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma Mick Flavin hier met de song “Too Old to Die Young”, die staat op z’n album “I’ll Share My World with You” dat in 2010 werd uitgebracht door het label “Big Jo-ke”.

Dit programma en speciaal deze song wordt door Leen opgedragen aan z’n kortgeleden overleden collega, Gerard Seesink met wie hij jarenlang heeft samengewerkt bij de totstandkoming en uitzending van het programma “Nashville Express” en die op “St. Patricks Day” jarig was.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar het eerbetoon van Leendert J. aan Gerard Seesink met aansluitend Mick Flavin met de song “To Old to Die Young”.

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up/Nashville Express “

Date: Mar. 15 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis & Leendert J. van der Hoeven

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Chieftains ft Ricky Skaggs & Kentucky Thunder *** Cindy   ***   The Nashville Sessions   ***   RCA
 2. The Chieftains ft Martina McBride *** I’ll Be All Smiles Tonight   ***   The Nashville Sessions    ***   RCA
 1. Mick Flavin *** I Hadn’t Counted on You   ***   As Good As I Once Was CD2   ***   Dolphin
 2. Mick Flavin *** I Knew This Day Would Come   ***   As Good As I Once Was CD2   ***   Dolphin
 1. Honky Tonk Angels *** Hello Trouble   ***   Satin Sheets   ***   Irish Music C0.
 2. Fair Isle Folk *** Rooster   ***   The Best of Irish Pub Songs   ***   Aran Music
 1. Louise Morrissey & Martin Byrne *** The Roses in My Garden   ***   single   ***   Independent
 2. Thomas Maquire and Fiona Ennis *** I Will Stand by You   ***   single   ***   Thomas Maquire/Fiona Ennis
 1. The Kilkennys *** The Molly Maguires   ***   Blowin’ in the Wind   ***   The Kilkennys
 2. The High Kings *** Goodnight Irene   ***   Grace and Glory   ***   Celtic Collection
 1. Kathy Durkin *** The Clock in the Tower   ***   Kathy’s  Favorites   ***   Arran Records
 2. Mike Denver *** Pray Every Day   ***   Vintage Country   ***   Sharpe Music
 3. Mick Flavin *** Too Old to Die Young   ***   I’ll Share My World with You   ***   Big Jo-ke

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *