Cancion Mixteca

In radioprogramma ‘Countrymusic Round-Up’ van dinsdagavond, 11 augustus aflevering 1006 is het nog steeds vakantietijd en ook voor de komende drie weken betekent dat ‘veel plaatjes & weinig praatjes’ en boordevol met allerlei soorten countrymuziek met deze keer speciale aandacht voor de bijzondere muziek uit het grensgebied van de VS en Mexico met o.a. Gretchen Peters , Tom Russell en Ana Gabriel, Los Super Seven en Ry Cooder.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door o.a. Bradfolk Lee Folk & The Bluegrass Playboys, Donna Hughes en ook nog Big Virginia Sky, die optraden tijdens de ‘IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015’ in Raleigh NC.

Natuurlijk ook nog aandacht voor de nederlandse inbreng in “Country Music Round-Up” door The Country Trail Band met een song van hun country gospelalbum “Paradijsvogels” en ook nog Dick van Altena met een lied van zijn nederlandstalige album “Novemberwind”.

Vervolgens terug naar Nashville voor de uitsmijter van dit programma, het duo Smith & Wesley, met hun debuutalbum “Choices & Chances”.

Dan nu snel van start met Bradford Lee Folk & The Bluegrass Playboyshier met de song “Foolish Game of Love”

 1. Bradford Lee Folk & The Bluegrass Playboys *** Foolish Game of Love   ***   Bluegrass Ramble Showcase Preview 2015   ***   IBMA
 2. Donna Hughes *** Walmart Checkout Line   ***   Bluegrass Ramble Showcase Preview 2015   ***   IBMA
 3. Big Virginia Sky *** Southbound ***   Bluegrass Ramble Showcase Preview 2015   ***   IBMA

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met Bradford Lee Folk & The Bluegrass Playboys met de song “Foolish Game of Love”, die als eerste track staat op hun debuutalbum “Somewhere Far Away” in 2018 in eigen beheer uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Bradford Lee Folk & The Bluegrass Playboys hier met de song “Foolish Game of Love” tijdens een optreden in “The Poor House Music Hall”in Raleigh North Carolina.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Donna Hughes met de grappige song “Walmart Checkout Line”, die van oorsprong staat op haar album “From the Heart” met 20 songs eveneens in 2014 uitgebracht door Running Dog Records.

Welke bijzondere types je allemaal niet tegen komt bij de kassa van Walmart!

Dan ook nog “Southbound” door “Big Virginian Sky”, een jonge bluegrass, americana en folkgroep bestaande uit 5 personen met de befaamde Sammy Shelor, die reeds 5 keer door de IBMA werd uitgeroepen tot “Banjospeler van het Jaar”als ervaren kracht in hun midden.

Deze drie songs staan ook op het album “Bluegrass Ramble Showcase Preview 2015” uitgebracht door de IBMA ter promotie van het jaarlijkse “World of Bluegrass Festival”, dat werd gehouden van dinsdag, 29 september tot en met zaterdag, 3 oktober 2015

In dit programma nog eens kennisgemaakt met drie groepen, die optraden tijdens  de “Bluegrass Ramble” ofwel “Bluegrass zwerftocht” met meer dan 150 optredens in tal van centra, parken en scholen in Raleigh N.C.  georganiseerd door de IBMA.

Ook nog even terug naar de “Walmart” met een bijzondere opname van de “Walmart Checkout Line” door Donna Hughes.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar New Mexico voor Gretchen Peters & Tom Russell met hun vertolking van de Bob Dylan song “Billy 4”, die staat op het album “One to the Heart, One to the Head”, dat in 2008 werd uitgebracht door Scarlet Letters Records.

 1. Gretchen Peters & Tom Russell *** Billy 4   ***   One to the Heart, One to the Head   ***   Scarlet Letters Records
 2. Gretchen Peters & Tom Russell *** Snowin on Raton   ***     One to the Heart, One to the Head   ***   Scarlet Letters Records

De song Billy 4 komt uit de film “Pat Garrett & Billy the Kid” van Sam Peckinpah uit 1973 en hierin kwamen verschillende versies van de song “Billy” voor en dit was dus versie nr. 4. Bob Dylan schreef niet alleen de muziek voor de film, maar speelde ook nog een acteursrol in deze film.

U kunt hier nog even luisteren naar Gretchen Peters en Tom Russell met de song “Billy 4”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Snowing on Raton” door Gretchen Peters & Tom Russell , die eveneens staat op het hiervoor vermelde album.

Een bijzonder verhaal van Towns vanZandt over de zware tocht door de Raton Pass op meer dan 2600 meter hoogte in New Mexico deeluitmakend van de Sante Fe trail door de Rocky Mountains.

Voor u als lezer nog een gedeeltelijke “live” uitvoering van de song “Snowin’ on Raton” in 1984 door de legendarische singer/songwriter/gitarist Townes van Zandt met de eveneens legendarische “Duct Tape Messiah” Blaze Foley.

Beide zanger/schrijvers zijn helaas inmiddels overleden, Townes vanZandt na jarenlange gezondheidsproblemen als gevolg van drank en drugsmisbruik overleed op 52-jaige leeftijd na, terwijl Blaze Foley in 1989 op 40-jarige leeftijd werd doodgeschoten door de zoon van een vriend.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Tom Russell en Gretchen Peters met Nanci Griffithals gastzangeres met de song “Snowing on Raton”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in het grensgebied met Mexico bij Tom Russell, Gretchen Peters en Ana Gabriel, de zeer bekende Mexicaanse zangeres uit Santiago de Comanito, Sinaloa, Mexico hier met de song “Guadelupe-Valentin de la Sierra, een gedeeltelijk gecombineerde versie van twee songs

 1. Tom Russell & Gretchen Peters – Ana Gabriel *** Guadalupe – Valentin de la Sierra   ***   The Rose of Roscrae – A Ballad of the West   ***   Frontera/South Central Music
 2. Tom Russell *** Poor Mother Mexico   *** The Rose of Roscrae – A Ballad of the West   ***   Frontera/South Central Music

In het programma “Countrymusic Round-Up” nog steeds in het grensgebied van Meixco en de V.S. met de song “Guadalupe” door Tom Russell & Gretchen Peters gevolgd door de beroemde Mexicaanse zangeres Ana Gabriel met een fragment van haar song “Valentin de la Sierra”.

Deze songs staan op het schitterende album “The Rose of Roscrae—A Ballad of the West” in juni van 2019 uitgebracht door Proper Records.

Van dit album bestaande uit 2 CD’s hoorde u ook nog Tom Russell met de song “Poor Mother Mexico”.

 “The Rose of Roscrae” een zeer aanbevelenswaardig album met bijdragen van tal van bekende artiesten zoals Maura O’Connell, Joe Ely, Dave Olney, Jimmie Dale Gilmore, Eliza Gilkyson, Jimmy LaFave, Augie Meyers, Ramblin’ Jack Elliott, Ian Tyson en niet te vergeten Barry Walsh o.a. op accordeon.

Een klein fragment in het programma “Countrymusic Round-Up” maar hier kunt u als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar Ana Gabriel met één van de bekendste Mexicaanse corrido’s ‘Valentine de la Sierra’ tijdens een optreden in het ‘Plaza de Toros’in Mexico-stad.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Los Super Seven hier met Freddy Fender en Rick Trevino met de song “Cupido”

 1. Los Super Seven ft. Freddy Fender & Rick Trevino *** Cupido   ***   Heard It on the X   ***   Telarc Distribution
 2. Ry Cooder *** The Girls from Texas   ***   Borderline   ***   Warner Brothers Records
 3. Ry Cooder *** Cancion Mixteca   ***   Paris, Texas   ***   Warner Brothers Records

De song “Cupido” staat op het 3e studio album “Heard It on the X” van Los Super Seven.

Gehoord op de “X”, waarbij X staat voor de eerste letter van de roepnaam van een Mexicaans radiostation, net zoals radiostations in het oosten van de V.S., waarvan de roepnaam beginnen met een “W”, zoals het zeer bekende radiostation WSM (The Legend – City of Nashville TN) en die in het westen van de V.S. beginnen met een “K”.

Tijd om weer eens kennis te maken met “Los Super Seven”  hier met de song “Cupido””.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

 

Vervolgens Ry Cooder met de song “The Girls from Texas”, die staat op z’n album “Borderline” in 1980 uitgebracht door Warner Brothers.

Opgepast dus door degene, die van plan is overspel te plegen. Zij was schuldig, hij was dood en het oordeel van de rechter luidt: Zo zijn de meisjes in Texas! Zaak afgesloten!

We blijven in het programma nog even bij Ry Cooder met zijn versie van een traditionele Mexicaanse song vol heimwee naar het moederland: “Cancion Mixteca”:

Que lejos estoy del suelo – Zo ver weg van het land

Donde he nacido – Waar ik ben geboren

Immensa nostalgia invade – Een enorm gevoel van heimwee neemt bezit

Mi pensamiento – van mijn gedachten.

Muziek uit de zeer bijzonder film “Paris, Texas” van de Duitse filmregisseur Wim Wenders, waarbij de muziek werd geschreven door Ry Cooder.

U kunt nog kijken naar een aantal filmfragmenten en luisteren naar de song “Cancion Mixteca”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor een grotere uitvoering van de flyer even aanklikken!

Tijdens zomervakantie, dus eigenlijk tot de eerste week van september is er in deze regio niet zoveel te doen op countrymuziek gebied met uitzondering van een extra editie Country Café Concordia op zondag, 30 augustus vanaf 15.00-18.00, De entree gratis, maar waarvoor u in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het “Corona-virus” wel dient te reserveren via 0654 918147 / .

Voor het overige zal het programma “Country Music Round-Up” ook voor de komende weken meer “non-stop” countrymuziek zal bevatten en dus minder informatie over de artiesten, hun muziek en de albums.

Wilt u als luisteraar in de komende weken ook eens uw favoriete countryzanger, zangeres, groep, song of album horen geef het dan gewoon even door via

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up”met als eerste de Country Trail Band met de song “Het spoor, dat je achterlaat”, die staat op hun eveneens nederlandstalig country-gospelalbum “Paradijsvogels” met 20 songs in mei van dit jaar uitgebracht door LW Music.

 1. Country Trail Band *** Het spoor dat je achterlaat   ***   Paradijsvogels   ***   LW Music
 2. Dick van Altena *** Vlieg op het behang   ***   Novemberwind   ***   Inlok 115 – CRS

Vervolgens “Vlieg op het behang” door Dick van Altena hier met een song, die staat op zijn nederlandstalige album “Novemberwind” in november 2014 uitgebracht.

Daarvoor hoorde u nog de Country Trail Band met de countrygospel “Het spoor, dat je achterlaat”.

U kunt als lezer van dit bericht nog wel even kijken en luisteren naar de nederlandstalige countrygospel “Is uw paspoort getekend” door de “Country Trail Band” met lead-zang door Astrid Langeland en die staat op hun jubileum album en DVD “Silver” in september 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu jammer genoeg ook al weer tijd voor onze uitsmijter het duo Smith & Wesley hier met de song “Bottle’s  Half Full”,  die staat op hun debuutalbum “Choices & Chances”, dat op 28 juli 2019 officieel werd gepresenteerd door Garage Doors Records in de City Winery te Nashville TN.

 1. Smith & Wesley *** Bottle’s Half Full   ***   Choices & Chances   ***   Garage Door Records

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar het duo Smith & Wesley hier met de song “Bottle’s Half Full”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

2 thoughts on “Cancion Mixteca

 1. Beste Jan,

  Weer zo’n weer schitterende bloedstolpende mooie ; ÇOUNTRY MUSIC ROUND UP aflevering.
  Elke week is weer een feest om naar te luisteren en je weblog is altijd tot in de puntjes verzorgd.CUM LAUDE.!!
  Als ik een verzoekje mag doen ;Gretchen Peters with Tom Russel’These Cowboys Born Out of Their Time
  Dick Groot

  I

  1. Beste Dick, bedankt voor jouw leuke reactie midden in vakantie-tijd. De programma’s tot en met dinsdag, 3 september a.s. heb ik i..v.m. de zomerperiode al opgenomen en staan gereed in de PC van RTV Krimpenerwaard. Op 8 september a.s. Deo Volente weer “ive” in de studio en dan natuurlijk weer met Tom Russell en Gretchen Peters met o.a. de song “These Cowboys Born out of Their Time”. m.vr.gr. Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *