Here in the Real World

 

In het programma ‘Countrymusic Round-Up’ van dinsdagavond 28 juli aflevering 1004 is het vakantietijd met weinig praatjes en daarom veel plaatjes met o.a. multi Countrymusic Award winnaar, zanger/schrijver en gitarist, Alan Jackson met een drietal songs van z’n jubileum-album ’34 Number Ones’.

Zoals altijd beginnen we het programma met fraaie bluegrass muziek en deze keer weer eens Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met tal van vrienden zoals Joe Diffie, Laurie Lewis en Bob Dylan.

Vervolgens terug in de tijd naar de jaren ’30 met Cliff Carlisle  en ‘60 met o.a. Stonewall Jackson en Melba Montgomery en daarna nog veel meer moois!

Dan nu snel van start met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Bluegrass Boys met Joe Diffie als gastzanger bij de song “Another Night”.

 1. Ralph Stanley & Friends – Another Night (with Joe Diffie)- Clinch Mountain Country – Rebel Records
 2. Ralph Stanley & Friends -Old Love Letters (with Laurie Lewis) – Clinch Mountain Country – Rebel Records
 3. Ralph Stanley & Friends – The Lonesome River (with Bob Dylan) – Clinch Mountain Country – Rebel Records

Ralph Stanley & The Clinc Mountain Boys met Bob Dylan als gastzanger met de song “Lonesome River” en deze song staat op het album “ Clinch Mountain Country” dat in 1998 werd uitgebracht door Rebel Records. We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up  met de songs “Another Night, waarbij Ralph Stanley vokaal wordt geholpen door Joe Diffie en de song “Old Love Letters”, waarbij Ralph wordt bijgestaan door Laurie Lewis en deze songs staan ook het fraaie album “Clinch Mountain Country” bestaande uit twee CD’s.

U kunt hier nog even luisteren naar Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en Joe Diffie als gastspeler/zanger met de song “Another Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan zoals reeds aangekondigd ver terug in de tijd naar 1936 met Cliff Carlisle met de song “You’ll Miss Me When I’m Gone”.

 1. Cliff Carlisle – You’ll miss me when I’m gone – Blues Yodeler And Steel Guitar Wizard – Arhoolie Records – 1936
 2. Cut 4 [Moderate] – Full – Waar je thuis hoort, Ritme vh Groene Hart, we zijn er altijd, RTVK~2
 3. Stonewall Jackson – B.J. the D.J – I Love a Song – Columbia 1963
 4. Melba Montgomery – Why does the lady cry- Down Home – United Artists Records 1964

“Why Does the Lady Cry” door Melba Montgomery hier met een song, die staat op haar album “Down Home” in 1964 uitgebracht door United Artists Records en daarvoor nog Stonewall Jackson met  de dramatische ballade BJ the DJ van z’n album “I Love a Song” in 1963 uitgebracht door Columcia Records en daarvoor hoorde u nog Cliff Carlisle met de song “You’ll Miss Me When I’m Gone” uit 1936.

Fraaie countrymuziek uit de mid jaren van de vorige eeuw toen in Nederland tal van landelijke omroepen een country & westernmuziek programma hadden zoals Veronica met Cowboy Gerard de Vries met z’n programma “Nashville Tennesee”, via Hilversum 1 ook op de dinsdag Lex Tondeur met de “Country & Western Express” en via de NCRV het zeer bekende en populaire programma “Strictly Country Style”met Nico Barendz en Jo Eummelen. Net als de vorige week behoren ook deze drie songs Fraaie countrymuziek uit de jaren ’60 toen in Nederland tal van landelijke omroepen een country & westernmuziek programma hadden zoals Veronica met Cowboy Gerard de Vries met z’n programma “Nashville Tennesee”, via Hilversum 1 ook op de dinsdag Lex Tondeur met de “Country & Western Express” en via de NCRV het zeer bekende en populaire programma “Strictly Country Style”met Nico Barendz en Jo Eummelen. Deze drie songs behoorden tot de favorieten van Jo Eummelen.

Nog even terug in de tijd voor Melba Montgomery hier met de song “Why Does the Lady cry”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

 

Dan nu naar de Multi countrymuziek Award winnaar Alan Jackson hier met de song “Don’t Rock the Jukebox”.

 1. Alan_jackson – dont_rock_the_jukebox – 34 Number Ones – Arista Sony Music
 2. Alan_jackson – chasin_that_neon_rainbow – 34 Number Ones – Arista Sony Music
 3. Alan_jackson – here_in_the_real_world – 34 Number Ones – Arista Sony Music

U kun hier nog even luisteren naar een optreden van Alan Jackson met de song “Chasin’ That Neon Rainbow”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Normaal gesproken hebben we nu een agenda met een overzich van de countrymuziek evenementen in de regio, maar ja ik ben er even niet dus geen agenda, maar wel aandacht voor de nederlandse musici met als eerste Lana Wolf met de song “Dream Chaser”, die staat op haar album Fireflies, dat in 2017 werd uitgebracht door JL Records

 1. Lana Wolf – Dream Chaser – Fireflies In Nashville – JL Records
 2. Marcel Smulders – Some Broken Hearts Never mend – Marcel Smulders Sings the Hits of Don Williams – Starsound 2008

“Some Broken Hearts Never Mend” natuurlijk heel bekend van de vertolkingen door Don Williams en Telly Savalas maar in dit programma door Marcel Smulders, de lead-zanger gitarist van “Savannah”.

Hij heeft in 2008 via Continental Record Service een heel album uitgebracht met Hits van Don Williams.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Marcel Smulders hier met zijn vertolking van desong “Some Broken Hearts Never Mend”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan is het nu weer tijd voor de hedendaagse countrymuziek met de groep Confederate Railroad hier met de song “Played the Game”.

 1. Confederate Railroad – Played The Game – Lucky To Be Alive – BFD 2016
 2. Whitney Duncan – Tulsa Time – Kickass Country – Warner Music Group X5 Music july 02 2018

 1. John Michael Montgomery – Weekend Superstar – Brand New me – Atlantic Nashville 2008
 2. Tamra Rosanes – Country Party – Country Party Songs – X5 Music Group Warner Music
 3. Rodney Crowell – I Walk the Line – The Houston Kid – Sugar Hill Records

Tot slot kunt u nog even kijken en luisteren naar de “Houston Kid”, Rodney Crowell met zijn versie van de song “I Walk the Line”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *