Happy Birthday

In dit programma “Countrymusic Round-Up” vieren we een uitbundig verjaardagsfeest voor de bekende Amerikaanse multi Grammy Award country en folkmuziek zangeres Emmylou Harris, die vanavond op haar verjaardag optreedt in de City Winery te Nashville tezamen met vrienden w.o. Jerry Douglas, Rob Ickes en Trey Hensley.

Voor de start gaan we terug in de tijd naar mei 2017 met een optreden van Emmylou Harris & The Nash Ramblers in The Ryman te Nashville en vervolgens een aantal fraaie songs zoals o.a. de countrygospel “Satan’s Jeweled Crown” en “Sweetheart of the Rodeo”.

Daarna ook nog een aantal mooie voorbeelden van muzikale samenwerking uit de country en popmuziek wereld w.o. met de “Dustry Trails” en muziek van de albums “The Traveling Kind” met Rodney Crowell en “All The Roadrunning” met Mark Knopfler.

Halverwege het programma nog de agenda van countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse inbreng door Chang of Key uit Gouda als voorproefje op hun nieuwe CD-presentatie op 21 april a.s. in Theather Cocordia te Haastrecht en tevens nog eens kennismaken met violist Tim Crouch als gastspeler eveneens aanwezig in Haastrecht, maar in dit programma spelend bij de singer/songwriter Mark Whitt.

Vervolgens naar Texas om kennis te maken met de pop-countrymuziek van Byonce van haar nieuwe album “Cowboy Carter” en treedt Breland tezamen met Alana Springsteen op als uitsmijter van dit programma met de song “For What It’s Worth”.

Even gezamenlijk zingen!

Happy Birthday Emmylou Harris!

Voor het verjaardagsfeestje van Emmylou Harris nu snel naar The Ryman voor Emmylou Harris & The Nash Ramblers hier met de songs “Half as Much” en “Mansion on the Hill”

Op 2 mei 2017 traden zij nog eens op in The Ryman ter viering van het 25-jarig jubileum van hun succesvolle album “At The Ryman” en tevens het feit, dat dit bijzondere theater in Nashville toen 125 jaar bestond.

Alle bandleden van destijds traden toen weer op met uitzondering van de bassist Roy Huskey Jr., die in 1997 op 40-jarige leeftijd overleed, maar als een eerbetoon hing naast de musici op het concertpodium een grote fraaie foto van Roy Huskey Jr.

Dat betekent dus op het podium Emmylou Harris op rhythm-gitaar met leadzang, Sam Bush op mandoline en viool, Al Perkins op dobro en banjo en acoustische gitaar, Jon Randall Stewart op lead-gitaar en mandoline, Larry Atamanuik op de drums en met de veteraan Byron House als vervanger van Roy Huskey op de staande bas en allemaal verzorgden zij ook de harmonie-zang.

Een twee uur durend concert met alle 15 songs, die op het oorspronkelijke album uit 1992 staan en daarnaast nog een drietal fraaie songs w.o. “Smoke Along the Track” en “Rollin’ and Ramblin’ (The death of Hank Williams”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Emmylou Harris & The Nash Ramblers hier met de song “Half as Much”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Verder met “Satan’s Jeweled Crown” door Emmylou Harris hier met een gospel, die staat op haar album “Elite Hotel”ooit in 1975 uitgebracht door LP, inmiddels helemaal grijsgedraaid, maar gelukkig ook in mijn bezit in de vorm van een geheel digitaal opgepoetste CD met zelfs 14 tracks i.p.v. de oorspronkelijke 12.

Emmylou Harris hier met de hulp van werkelijk topklasse musici, haar “Angel Band” met o.a.  Mike Auldridge op dobro, John Starling samen met z’n toenmalige echtgenote Fayssoux Starling, Linda Ronstadt met zang, Glen D. Hardin op piano,  James Burtin op gitaar (beide laatst vermelden ook hebben ook opgetreden met o.a. Elvis Presley) en Herb Pedersen op banjo.

Tijd om nog eens herinneringen op te halen aan Emmylou Harris en haar “Gloryband” hier met de song “Satan’s Jeweled Crown”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu de jarige Emmylou Harris met de song “The Sweetheart of the Rodeo”, een song, die staat op het fraaie geremasterde verzamelalbum “The Ballad of Sally Rose The Expanded Edition”, dat in juni 2018 is uitgebracht door Rhino/Warner.

Het uitgebreide album met 23 songs bevat ook een aantal songs, die niet voorkomen op haar oorspronkelijke 11e studio album uit 1985, zoals o.a. “Timberline”.

Een CD helemaal vol vanaf het gaatje tot aan de rand gevuld met fraaie songs digitaal dus opgepoetst.

De ervaren countrymuziek luisteraars van het programma “Countrymusic Round-Up” hebben natuurlijk ook gehoord, dat Emmylou Harris vokaal werd bijgestaan door Dolly Parton en Linda Ronstadt uit een tijd dat deze drie nachtegalen van de countrymuziek ook als “Trio” optraden en gezamenlijk twee albums hebben uitgebracht.

Het album “The Ballad of Sally Rose”, waarbij haar eigen carriere met o.a.  Gram Parsons aan de orde komt, is eigenlijk een semi-autobiografisch album met allemaal zelfgeschreven songs hier en daar samen met producer Paul Kennerley.

De vermelde drie country nachtegalen in dit programma ook nog met de song “Are You Tired of Me”.

Deze song staat op het verzamelalbum “The Complete Trio Collection” DeLuxe, een song, die destijds in 1986 niet werd geselecteerd, maar wel op dit bijzondere albums met 41 songs staat.

Vervolgens ook nog het bijzondere “Order Coffee” met lead-zang door Emmylou Harris, een song, die staat op het album “Dusty Trails” van Vivian Trimble en Josephine Wiggs, die in de jaren 2000 optraden onder de naam “Dusty Trails” en een voorliefde hadden voor “klassieke filmmuziek”.

Dit album werd in 2000 uitgebracht door Atlantic Recording Corporation.

Voor u als lezer nog de drie country nachtegalen met de song “Are You Tired of me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Emmylou Harris & Rodney Crowell met de song “If You Lived Here You Be Home Now”, die staat op hun album “The Traveling Kind”, dat in 20165 werd uitgebracht door Nonesuch.

Emmylou Harris en Rodney Crowell kennen elkaar al sinds de jaren ‘70 toen zij voor haar succesvolle album “Elite Hotel” de Rodney Crowells song “Til I Gain Control Again” opnam en vervolgens hem uitnodigde om deel uit te maken van haar begeleidingsgroep “The Hot Band”.

Het album “The Traveling Kind” is de opvolger van hun eerste duet album “”Old Yellow Moon”, dat in 2013 werd uitgebracht.

Crowell en Harris schreven zes van de elf songs van dit album “The Traveling Kind”, dat in een periode van zes dagen werd opgenomen met hun “Glory Band” met o.a. Stuart Smith en Billy Payne.

In dit programma ook nog Emmylou Harris samen met Rodney Crowell met de song “That’s All It Took”.

Deze song staat op het album “The Big E—Salute to Steel Guitarist Buddy Emmons”, dat in 2013 werd uitgebracht door Warner Music Nashville. Een eerbetoon aan de bekende pedalsteel –speler, -ontwerper en -maker, die in 1955 op 18 jarige leeftijd ging spelen bij de “Country Boys” van Little Jimmy Dickens.

Een verzamelalbum met 15 songs met o.a. ook bijdrages van Vince Gill, Albert Lee, Christ Stapleton en Willie Nelson in 2013 uitgebracht door Warner Music Nashville.

Nog verder terug in de tijd met Emmylou samen met Gram Parsons met de song “That’s All It Took” muzikaal bijgestaan door o.a. Buddy Emmons op steel, Byron Berline op viool, Barry Tashian op gitaar en Al Perkins op steel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Love and Hapiness” door Mark Knopfler en Emmylou Harris, hier met een song, die staat op het album “All the Roadrunning”, dat in 2006 werd uitgebracht door Warner Bros.

Zowel Mark Knopfler als Emmylou Harris hebben meerdere malen een “Grammy Award” in de wacht gesleept. Mark Knopfler, de lead zanger / gitarist / songwriter van rockband Dire Straits, die aansluitend enkele fraaie solo albums uitbracht.

Emmylou Harris, een coryfee van de country Music, die gedurende de laatste jaren, evenmin de rock schuwde en in haar indrukwekkende carrière de opnamestudio gedeeld heeft met uiteenlopende grootheden als Ryan Adams, Elvis Costello, Johnny Cash, Bob Dylan, Tammy Wynette, Neil Young, Roy Orbison, The Band, Willie Nelson etc.

U kunt hier nog eens luisteren naar Emmylou Harris en Mark Knopfler met de song “Love and Hapiness”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het  tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor naar Gouda voor de groep “Change of Key” hier met de song “She Can Hardly Wait”.

Deze song staat op hun eerste gezamenlijke album “Home Is Where the Heart Is”, destijds in 2007 uitgebracht. toen ook al met hulp van o.a. violist en arrangeur Tim Crouch uit Arkansas.

Op zondagmiddag, 21 april a.s., zal “Change of Key” tezamen met een aantal gastspelers onder wie ook Tim Crouch, pedalsteelspeler Tom Ensink en gitarist Eppo Franken hun nieuwe album “Paper Doors into the Past” presenteren.

Alvast veel succes gewenst met hun nieuwe album “Paper Doors into the Past.”

Nog even terug in de tijd met Change of Key hier met de song “One of Those Places”, die staat op de 2e CD van hun album “When Music Calls My Name” met o.a. Tim Crouch op viool.

Gewoon even doorschakele/Just Use the Link!

Vervolgens “Over You” door Mark Whitt hier met de titelsong van z’n 2de studio album , dat in 2016 in eigen beheer is uitgebracht.

Mark Whitt, singer/songwriter op gitaar normal bijgestaan door z’n begeleidingsgroep “True Bluegrass” wordt hier ook nog bijgestaan door Joe Mullins op de banjo en Joe Mullins is tevens leider van de bluegrassgroep “The Radio Ramblers”. Zij zullen ook tijdens het bluegrassfestival Rotterdam optreden op het Noordpolderplein.

Mark Whitt wordt vervolgens ook  bijgestaan door Tim Crouch op viool en Tim Crouch, zal ook op 21 april a.s. bij de presentatie van het nieuwe album van Change of Key optreden.

Ook Clay Hess uit Athens/Cincinnati Ohio, die o.a. o.a. deel uitmaakte van de Ricky Skaggs groep “Kentucky Thunder”, verleende muzikale assistentie op gitaar en treedt inmiddels ook op met z’n eigen groep de Clay Hess Band.

Als lezer van dt bericht kunt u kennis maken met Mark Whitt hier met de song “Over You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu terug naar de overkant van de grote plas voor hedendaagse pop-countrymuziek met als eerste uit Houston Texas Beyoncé, de bekende Amerikaanse multi Grammy Award winnares,zangeres, songwriter, actrice en modeontwerpster met de song “16 Carriages”.

Deze song staat op haar album “Cowboy Carter”, dat op 29 maart officieel werd uitgebracht via Parkwood Entertainment/Columbia Records.

Voornamelijk is zij bekend als zeer succesvolle R & B zangeres in de bekende band “Destiny’s Child” tot 2005 en daarna verder eveneens succesvol  op de solotour met o.a. in 2022 het album ”Renaissance”, die ook in Nederland meerdere weken op de nr. 1 in de Nederlandse Album Top 10 stond.

Byonce Knowles-Carter in 2024 terug met een mix van pop en country met haar album “Cowboy Carter” met o.a. ook nog een fraaie vertolking van de Dolly Parton song “Jolene”.

U kunt hier nog luisteren naar Beyoncé met haar song “16 Carriages”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

 

Tot slot van dit programma “For What It’s Worth” door singer/songwriter Breland hier met de song, die staat op z’n album “Cross Country: The Extra Mile” in September vorig jaar uitgebracht door Bad Realm/Atlantic

Daniel Gerard Breland wordt bij deze song vokaal bijgestaaan door singer/songwriter Alana Springsteen uit Virginia Beach .

Breland een singer/songwriter van country/rap/Hip Hop/R & B/Gospel en soul muziek.

Op dit album “Cross Country”voornamelijk hedendaagse country met medewerking o.a. ook van Ingrid Andress, Keith Urban en Thomas Rhett.

Tijd voor de laatste video-clip van dit bericht met Breland & Alana Springsteen met de song “For What It’s Worth”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de “RTV Krimpenerwaard” App”.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 2 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

 1. Emmylou Harris & The Nash Ramblers *** Half as Much   ***   Live at The Ryman   ***   Nonesuch
 2. Emmylou Harris & The Nash Ramblers *** Mansion on the Hill   ***   Live at The Ryman   ***   Nonesuch
 3. Emmylou Harris *** Satan’s Jeweled Crown   ***   Elite Hotel   *** Warner Records/Rhino
 1. Emmylou Harris *** Sweetheart of the Rodeo   ***   The ballad of Sally Rose   ***              Rhino/Warner Bros.
 2. Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt *** Are You Tired of Me   ***   The Complete Trio Collection DeLuxe  ***      Rhino Records
 1. Dusty Trails & Emmylou Harris *** Order Coffee   ***   Dusty Trails   ***   Atlantic
 2. Emmylou Harris & Rodney Crowell *** If You Lived Here You Be Home Now   ***   The Traveling Kind   ***   Nonesuch
 3. Emmylou Harris & Rodney Crowell ft. Steve Fishell *** That’s All It Took   ***   The Big E – Salute to Steel Guitarist Buddy Emmons   ***    Warner Music Nashville
 4. Mark Knopfler & Emmylou Harris *** Love and Happines   ***   All The Roadrunning   ***   Warner Bros.
 1. Change of Key *** She Can Hardly Wait   ***   Home Is Where the Heart Is   ***   Change of Key
 2. Mark Whitt ft. Joe Mullins, Tim Crouch & Clay Hess *** Over You   ***   Over You   ***   Mark Whitt
 1. Beyoncé *** 16 Carriages   ***   Cowboy Carter   ***   Parkwood Entertainment/ Columbia Records
 2. Breland ft. Alana Springsteen *** For What It’s Worth ***   The Extra Mile   ***   Bad Realm/Atlantic

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *