Angels and Alcohol

In het radioprogramma ‘Countrymusic Round-Up’ van dinsdagavond 25 augustus naderen we ook het einde van deze zomervakantieperiode en ook deze voorlaatste ‘veel plaatjes & weinig praatjes’ uitzending weer boordevol met allerlei soorten countrymuziek met vanavond o.a. terug in de tijd met muziek van het album ‘Truckers, Kickers, Cowboy Angels 1966-1968’ door Gene Clark & The Gosdin Brothers, The Byrds en ook nog Ricky Nelson.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer door Steve Martin & The Steep Canyon Rangers en vervolgens ook nog eens bijzondere country -folkmuziek door de groep ‘Black Prairie’ uit de staat Oregon.

Natuurlijk ook nog aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma door de Raebekah Band uit Haaksbergen en ook nog het duo Lucas en Gea uit Oude Pekela.

Dan eindelijk weer eens naar Nashville TN voor Alan Jackson, met een drietal songs z’n album “Alcohol and Angels”, dat in 2015 werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Vervolgens naar Texas voor Cooder Graw, tevens onze uitsmijter van dit programma, met de Rodney Crowell song “Ain’t  Living Long Like This”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met  Steve Martin samen met The Steep Canyon Rangers met de song “Sweet Heaven When I Die” gevolgd door “Bury Me Beneath the Willow” gezongen door Emmylou Harris en als laatste “Where We’ll Never Grow Old” door “The Church Sisters”, Savannah en Sarah Church en hun groep hier met hun bijdrage aan het schitterende album “Orthophonic Joy : The 1927 Bristol Sessions Revisited”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een introductie van het album door een aantal deelnemende musici.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het  album “Orthophonic Joy: The 1927 Bristol Sessions Revisited” of vrijvertaald “De Bristol Sessies uit 1927 opnieuw bekeken” werd op 25 mei 2015 officieel gepresenteerd door Legacy, een dochtermaatschappij van Sony Entertainment.

Vince Gill and Carl Jackson

Het album begint met een introductie van deze periode door de bekende WSM country DJ, countrymuziekkenner, bluegrass musicus/violist en verteller Eddie Stubbs en waarbij er na iedere song op zeer deskundige en fraaie wijze informatie over de songs en oorspronkelijke artiesten wordt verstrekt met zo nu en dan zelfs originele fragmenten.

Een werkelijk schitterend countrymuziek album “Orthophonic Joy: The 1927 Bristol Sesssions Rivisited” een juweel voor de liefhebbers en onmiddellijk aanschaffen is mijn advies.

U kunt ook nog even luisteren naar Steve Martin & The Steep Canyon Rangers” met de song “Sweet Heaven When I Die”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan snel door naar bijzondere folkmuziek door de groep “Black Prairie” uit de staat Oregon hier met de song “Nowhere Massachusetts”, de instrumental “Dirty River Stomp” en de fraaie song“What You Gave Me” .

Deze songs staan op hun album “A Tear in the Eye Is a Wound in the Heart” in 2012 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Alle 16 songs op dit album zijn geschreven door de bandleden met lead-zang door Annalisa Tornfelt.

Tijd om eens kennis te maken met “Black Prairie” hier met de song “Rock of Ages”, die ook staat op het vermelde album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens gaan we terug in de tijd en halen fraaie muzikale herinneringen op met als eerste Gene Clark, een van de oprichters van de Byrds, samen met Vern en Rex Gosdin, “The Gosdin Brothers” hier met de song “Tried So Hard”.

Redelijk uniek voor u als lezer nog Gene Clark samen met The Gosdin Brothers met de song “Tried So Hard”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens van dezelfde CD ook nog The Byrds, bestaande uit Gene Clark, Roger McGuinn, David Crosby,  met later ook nog Chris Hillman en drummer Michael Clarke met de song “Old John Robertson”.

En dan ook nog “You Just Can’t Quit” door Ricky Nelson hier met een song, die staat op he album “Truckers, Kickers, Cowboy Angels—The Blissed-Out Birth Of Country Rock, Vol. 1: 1966-68 (2-CD) vorig jaar uitgebracht door Bear Family Records.

Gene Clark, The Gosdin Brothers, The Byrds en Rick Nelson waren natuurlijk de echte “kickers” van de jaren ’60 met het Amerikaanse antwoord op de muziek van The Beatles en The Rolling Stones.

Het vermelde album bestaande uit twee CD’s bevat tevens een schitterend boekje met veel informatie over de songs enfoto’s van vermelde artiesten en groepen door de befaamde countrymuziekkenner Colin Escott.

Nog even terug in de tijd naar de jaren ’70 voor een optreden van Ricky Nelson hier met de song ‘You Just Can’t Quit’ met Tom Brumley op steel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijdens zomervakantie, dus gedurende de zomermaanden juli en augustus is er in deze regio niet zoveel te doen op countrymuziek gebied.

Maar, maar, zondag, 30 augustus start de Goudse countrygroep “Change of Key” met een extra editie “Country Cafe Concordia” aanvang 15.00 tot zo rond 18.00 en de toegang is gratis.

Maar gelet op de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus wel even van te voren reserveren via info@ marykee.com dan wel via 06 54918147 en vol is vol.

En dat betekent ook, dat het programma “Country Music Round-Up de komende weken meer “non-stop” countrymuziek zal bevatten en dus minder informatie over de artiesten, hun muziek en de albums en dat geldt natuurlijk ook voor m’n weblogberichten gedurende deze periode.

Dus het gehele uur bijna non-stop countrymuziek en wilt u als luisteraar en of lezer In de komende weken ook eens uw favoriete countryzanger, zangeres, groep, song of album horen geef het dan gewoon even door via dan wel via .

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng met vanavond als eerste de country-popgroep The Raebekah Band met de song “Dirty Rotten Shame”.

U kunt hier luisteren naar een akoestische optreden van de Raebekah Band met de song “ Where Are You Now”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Chromen Cowboys” geschreven door Dick van Altena en destijds bekend geworden door de vertolking hiervan door de Major Dundee band samen met Henk Wijngaard, maar vanavond in dit programma “Country Music Round-Up” de versie van het duo “Lucas en Gea” uit Oude Pekela en die staat op hun album “Country” in 2009 uitgebracht door Pink Records.

U kunt als lezer nog kennis te maken met het duo Lucas en gea” hier met de Groningse countrygroep “Sidewinder”met hun lied “Laat me niet alleen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter, Alan Jackson” hier met de songs “Jim, Jack and Hank”, “Mexico, Tequilla and Me” en “Angels and Alcohol”.

Deze songs staan op Alan’s album “Angels and Alcohol”, dat  op 17 juli 2015 officieel werd gepresenteerd door Capitol Nashville.

Een album met 10 songs geheel in de Honky Tonk sfeer met titels als Jim, Jack and Hank en waar bij Jim natuurlijk staat voor Jim Bean en Jack voor Jack Daniels, Amerikaanse whiskeys met Hank Williams voor de songs over verloren liefdes.

Tot slot van dit bericht kunt u nog eens luisteren naar Alan Jackson met de titelsong van z’n album  “Angels and Alcohol”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, sedert kort ook DAB+ kanaal 8B,  de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, sedert kort ook via het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard. http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Aug 25 ‘20 19.00 – 20.00 uur  (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Steve Martin & The Steep Canyon Rangers ***   Sweet Heaven When I Die   ***   Orthophonic Joy   ***   Sony Legacy
 2. Emmylou Harris ***   Bury Me Beneath the Willow   ***   Orthophonic Joy   ***   Sony Legacy
 3. The Church Sisters ***   Where We’ll Never Grow Old   ***   Orthophonic Joy   ***   Sony Legacy
 1. Black Prairie ***   Nowhere, Massachusetts   ***   A Tear in the Eye Is a Wound in the Heart   ***   Sugar Hill Records
 2. Black Prairie ***   Dirty River Stomp   ***   A Tear in the Eye Is a Wound in the Heart   ***   Sugar Hill Records
 3. Black Prairie ***   What You Gave Me   ***   A Tear in the Eye Is a Wound in the Heart   ***   Sugar Hill Records
 1. Gene Clark & The Gosdin Brothers ***   Tried So Hard   ***   Truckers, Kickers, Cowboy Angels 1966-1968 CD1   ***   Bear Family Records
 2. The Byrds ***   Old John Robertson   ***   Truckers, Kickers, Cowboy Angels 1966-1968 CD1   ***   Bear Family Records
 3. Ricky Nelson ***   You Just Can’t Quit   ***   Truckers, Kickers, Cowboy Angels 1966-1968 CD1   ***   Bear Family Records
 1. The Raebekah Band ***   Dirty Rotten Shame   ***   The Raebekah Band   ***   TRB
 2. Lucas & Gea ***   Chromen Cowboys   ***   Country   ***   T2 Entertainment
 1. Alan Jackson ***   Jim Jack and Hank   ***   Angels and Alcohol   ***   Capitol Nashville
 2. Alan Jackson ***  Mexico, Tequilla and Me   ***   Angels and Alcohol   ***   Capitol Nashville
 3. Alan Jackson ***  Angels and Alcohol   ***   Angels and Alcohol   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *