A Hard Life Makes a Good Song

Natuurlijk alle luisteraars van het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” en lezers van dit bericht een voorspoedig en gezond Nieuwjaar gewenst met heel veel fraaie country-muziek.

In de eerste “Countrymusic Round-Up” van dit jaar gaan we weer eens naar Texas en nu voor “Mr. Country” , Billy Keeble met z’n Texas Pride Band, voor een drietal songs van z’n album “Just for You”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door “The Infamous Stringdusters” met songs van hun album “Laws of Gravity”, dat in 2018 is uitgebracht door Compass Records.

Vervolgens gaan we ook nog eens terug naar het verre verleden tijdens de jaren ’40 –‘50 voor een aantal songs van Arthur Q Smith in de jaren ‘60 vertolkt door Don Reno & Red Smiley, The Stanley Brothers en Roy Acuff en die schitterend “geremasterd” staan op het album “The Trouble with the Truth” uitgebracht door Bear Family Records

Zo halverwege het programma nog wel de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor ook uit het frecente verleden de ReWard countryband uit Tilburg en de troubadour zanger/schrijver en gitarist Doede Bleeker uit Stavoren.

Vervolgens uit Zweden Linda & 4 Bucks tevens uitsmijter van dit programma met een song van hun album “From Here to Mexico”.

Alttest

We begonnen het programma trouwens met de songs “A Hard Life Makes a Good Song” en “Maxwell”, die eveneens staan op het album “Laws of Gravity” vertaald “De wetten van de zwaartekracht” verpakt in een schitterende hoes.

Ik kan u dat als luisteraar natuurlijk niet laten zien, maar kijk hiervoor gewoon even in de FB-pagina van RTV Krimpenerwaard.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog eens kennis nemen van het maken van de hoes voor dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met dit album toonde de groep “The Infamous Stringdusters” vrijvertaald “De beruchte snarenpoetsers” weer, dat zij een van de meest succesvolle bluegrassgroepen van deze tijd zijn met onvergelijkbare “live” shows met tal van verrassende improvisaties.

Gedurende de twee decemnia  jaar wonnen zij drie IBMA Bluegrass Awards en werden zij in 2011 o.a. genomineerd voor de Grammy Award voor de “Best Country Instrumental” en verkregen daarmee een brede waardering.

De groep bestaat uit Andy Hall  op dobro, Andy Falco op guitar, Chris Pandolfi op de banjo, Jeremy Garrett op viool en Travis Book op de staande bas, terwijl ze allemaal ook zijn betrokken bij het schrijven van de songs en natuurlijk zoals bijna altijd ook nog eens allemaal zingen.

“Laws of Gravity” een fraai album met hedendaagse bluegrassmuziek van “The Infamous Stringdusters” en zeer aanbevelenswaardig.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van de bericht door The Infamous Stringdusters hier met hun promotie-clip van hun album “Laws of Gravity”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens terug in de tijd naar de jaren ’70 voor Don Reno & Red Smiley met de song “I Wouldn’t Change You If I Could” , waarmee Ricky Skaggs in de jaren ’80 nog in de Country Top 10 terecht kwam en die staat op het album “The Trouble with the Truth” of wel “Het probleem met de waarheid” van Arthur Q. Smith, dat in 2017 is uitgebracht door de bekende Duitse muziekuitgever “Bear Family Records”.

U kunt als lezer hier nog eens kijken en luisteren naar een optreden van Don Reno en RedSmiley met hun Tennessee Cut-Ups  hier met de song “I Wouldn’t Change You If I Could”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album als een eerbetoon aan Arthur Q. Smith bestaande uit twee CD’s met allemaal songs van Arthur Q. Smith, een van de grootste liedjesschrijver uit de geschiedenis van de country/folkmuziek, maar tegelijkertijd ook een van de onbekendste.

Zoals wel vaker bij Bear Family is er heel veel werk besteed aan de tot standkoming van dit album, achtergrond informatie over de zanger/schrijver gitarist James Arthur Pritchett, die onder de pseudoniem Arthur Q. Smith schreef en optrad. Wayne Bledsoe and Bradley Reeves schreven een schitterend bij het album behorend boekwerk met veel verhalen, teksten van songs en daarbij behorende foto’s.

U hoorde van dit album ook nog Carter en Ralph Stanley ( The Stanley Brothers” met de song “Next Sunday Darling Is My Birthday”, waarvan iedereen dacht dat Hank Williams dit lied had geschreven, maar nee dus het is Arthur Q. Smith, de oorspronkelijke schrijver van deze tophit uit het verre verleden. Arthur had een zeer groot drankprobleem evenals Hank Williams trouwens. Normaal gescproken werden songs officieel geregistreerd in eigendom, zodat de rechten aan hem zouden behoren, maar Arthur verkocht zijn songs aan “Jan en Alleman”, heel vaak aan een café-eigenaar voor drank, maar hij hield wel bij wanneer hij de songs had geschreven en aan wie de songs werden verkocht.

Voor een grotere achterzijde album even aanklikken

Terug naar het album bestaande uit songs met vertolkingen door bekende countryzangers en zangeressen, zoals ook Roy Acuff ,“The King of Country Music”,  en z’n Smoky Mountain Boys met zijn vertolking van de song ” My Tears Don’t Show” afkomstig van z’n album “Night Train to Memphis” en vervolgens Qrthur Q Smith songs door tal van anderen zoals ook  Don Gibson, Red Allen, The Osborne Brothers enz.

U kunt als lezer ook nog even de sfeer van de jaren ‘60 proeven door Roy Acuff met zijn versie van de bekende “Tennessee Waltz”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals aangekondigd naar Fort Worth/Dallas voor zanger/schrijver/gitarist Billy Keeble hier met een drietal songs, die staan op z’n album “Just for You”, dat in 2014 werd uitgebracht door Pretty World Records.

Bij de samenstelling van het country kerst-programma van19 december j.l. kwam ik in m’n countrymuziek voorraadschuur ook zijn fraaie kerstalbum tegen en dat was een goede reden om ook weer eens iets van z’n andere albums te laten horen.

Heel toepasselijk dus het album “Alleen voor Jou” gekozen, een album met 10 songs, waarvan in dit programma gekozen voor “Between a Rock and a Hard Place”, “I’ve Done All I Can” en “Sharla Manes Ghost”.

Billy Keeble in middels ook een dagje ouder treedt met z’n groep Texas Pride Band nog regelmatig  op in de omgeving van Dallas en Fort Worth Texas.

In 2014 werd hij nog door de Texas Country Music Association tot “Countryzanger van het Jaar” en is eveneens toegetreden tot de Texas Country Music Hall of Fame”.

Voor de liefhebbers van fraaie traditionele countrymuziek is Billy Keeble dus een goede naam om te onthouden en een keuze uit tal van albums via z’n website voor o.a. ook “Down in Texas”, waarmee ik in de nabije toekomst best nog wel eens terug zal komen.

Nog even voor een optreden van Billy Keeble met z’n Texas Pride Band hier met de song “If I Ever Need a Lady I’ll Call You” in “The Western Kountry Klub” in Midlothian, Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng en daarvoor ook weer even terug in de tijd naar Venlo voor groep “ReWard” met de song “You Lied to me”, die in eigen beheer werd uitgebracht.

De groep was in 2016 ook genomineerd voor de DCMA Award als “Beste Electrisch spelende countrygroep”, maar zoals dat vaker gaat er wordt 1 van de genomineerden gekozen en in 2016 ging die prijs voor de zoveelste keer terecht naar de zeer bekende en gewaardeerde groep “Savannah” eveneens uit Tilburg.

Voor de eerste officiele clip van de Countryband ReWard hier met de song “Put Some Alcohol on It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Daarna nog eens naar Stavoren voor de song“Opdroegen aan myn maten” door Doede Bleeker , die staat op z’n album “Ontspoard” in 1994 uitgebracht door Universe Productions/BKR

Ik vertelde u reeds over m’n zoektocht in m’n uitgebreide CD-voorraad- schuur en daarbij kwam ik ook dit album van Doede Bleeker weer eens tegen, leuk, leuk. Naast dit album had ik ook nog z’n album “Ik bin een brulkikker” uit 1991, maar voor dit radioprogramma  gekozen voor het album “Ontspoard”.

Een album met 15 songs in de Friese (stads-friese) taal van de “Misthoorn van Stavoren”, Doede Bleeker destijds visboer in Stavoren, die de lekkerste kibbeling van nederland verkocht, maar daarnaast ook nog actief was als zanger/schrijver/ gitarist met mooie levensliedjes, zoals ook op z’n laatste album “Omarmd op Texel”, dat in 2007 werd uitgebracht.

“Opdroegen aan myn maten” een bijzonder verhaal over een behoorlijke teleurstelling van verloren gegane vriendschap.

Doede overleed plotseling in 2018 op 65-jarige leeftijd in Stavoren.

Nog even terug naar z’n album “Ontspoard” en kunt u nog eens luisteren naar Doede Bleeker hier met de song “Opdroegen aan myn maten”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter en daarvoor naar  Zweden en “Linda & 4 Bucks” met de song “98.6 degrees and falling”, die staat op het album “From Here to Mexico” uitgebracht door Tokbokning Ab en dat zegt al iets over de herkomst.

 Jawel, jawel, voor de verandering eens countrymuziek uit Zweden door Linda Lyckemyr en haar 4 Bucks, maar in werkelijk bestaat de begeleidingsgroep nu uit 5 personen, waaronder haar echtgenoot Jan op gitaar.

98.6 degrees Fahrenheit even voor u informatie is onze lichaamstemperatuur, ongeveer 37 graden celcius.

98.6 Degrees & Falling is echter ook een metafoor natuurlijk voor een liefde, die voorbij is.

Het is trouwens een versie van de song, die ooit in de jaren ‘60 bekend werd van de vertolking door de Amerikaanse zanger Keith.

Tot slot van dit bericht toch ook nog even kennismaken met Linda & 4 Bucks hier met de song “98.6 Degrees and Falling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

 Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 2 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***    titel album   ***   Label

 1. The Infamous Stringdusters *** A Hard Life Makes a Good Song   ***  Laws of Gravity   ***   Compass Records
 2. The Infamous Stringdusters *** Maxwell   ***  Laws of Gravity   ***   Compass Records
 3. The Infamous Stringdusters *** Back Home   ***  Laws of Gravity   ***   Compass Records
 1. Don Reno & Red Smiley *** I Wouldn’t Change You If I Could  ***   The Trouble with the Truth   ***   Bear Family Records
 2. The Stanley Brothers *** Next Sunday Darling Is My Birthday   ***   The Trouble with the Truth   ***   Bear Family Records
 3. Roy Acuff *** My Tears Don’t Show   ***   The Trouble with the Truth   ***   Bear Family Records
 1. Billy Keeble *** Between a Rock and a Hard Place   ***   Just for You   ***   Pretty World Records
 2. Billy Keeble *** I’ve Done All I Can   ***   Just for You   ***   Pretty World Records
 3. Billy Keeble *** Sharla Manes Ghost   ***   Just for You   ***   Pretty World Records
 1. ReWard *** You Lied to Me   ***   Sing Me Back Home   ***   Cdhamster
 2. Doede Bleeker *** Opdroegen an myn echte maten   ***   Ontspoard   ***   Universe Productions/BKR
 1. Linda & 4 Bucks *** 98.6 Degrees and Falling   ***   From Here to Mexico   ***   Tokbokning Ab

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *