Pray for Me

Het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” is deze keer net als vier weken geleden weer een gezamenlijk programma met Leendert J. van der Hoeven, de ex- samensteller en presentator van het vroegere radioprogramma “Nashville Express”.

Aangezien de presentatoren van de vermelde programma’s  broeders zijn in hun liefde voor de countrymuziek staat dit programma geheel in het teken van van songs, die worden vertolkt door echte broers.

Op de zoektocht in hun muziekvoorraadschuur  zijn best wel bekende broers uit het heden en verleden tegengekomen, zoals uit het heden “The Malpass Brothers”, “The Good Brothers” uit Canada en “The Brothers Osborne”  en uit het verre verleden “The Armstrong Twins”, “Jim & Jesse McReynolds” en “The Gosdin Brothers”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna gewoon weer verder met muziek van muzikale broers zoals uit Assen “Tangerine” (de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks) en uit Nashville TN o.a. Tompall & The Glaser Brothers   en treden de “Everly Brothers” op als uitsmijter van het gezamenlijk programma.

Het gezamenlijk programma  werd in de bluegrass stijl begonnen met de Spinney Brothers met de song “I Want My Dog Back” of te wel “Ik wil m’n hond terug”.

Deze song staat op hun album “No Borders”, dat in 2013 werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Uit de Annapolis vallei van Nova Scotia, Canada, de broers Allan Spinney op gitaar en Rick Spinney op banjo en allebei met zang traden voor het eerst in 1992 op met hun groep en vielen onmiddellijk op door hun schitterende samenzang en duidelijk herkenbare geluid.

Sedert die tijd hebben zij een tiental albums in eigen beheer uitgebracht en zijn inmiddels beloond met een aantal “Eastern Canadian Bluegrass” Awards,  zoals ook reeds drie keer gekozen tot “Vocal Group of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Spinney brothers hier met de song “I Want My Dog back”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens het lied “Next Sunday Darling Is My Birthday” en voor deze song ver terug in de tijd naar de bakelieten 78-toeren grammofoonplaten van 1946 hier met “The Armstrong Twins”, niet alleen broers maar ook nog een tweeling, hier  met hun vertolking van de song  ooit geschreven door de bekende Arthur Q. Smith.

De song is bekend geworden van de vertolking hiervan door niet alleen Hank Williams, maar ook door twee andere zeer bekende broers “The Stanley Brothers”.

De uitvoering door The Armstrong Twins staat oorspronkelijk op een LP met de titel “Hillbilly Mondolin”  uit gebracht door Old Timey en later nog eens door Arhoolie Records in 2004 op CD uitgebracht.

 Een album met een aantal songs van  van de tweeling Lloyd en Floyd Armstrong, geboren in 1930 in DeWitt Arkansas hier uit het begin van hun muzikale carriere uit de mid-jaren ‘40, die na een lange onderbreking duurde tot in de jaren ‘80.

Loyd op de mandolin met achtergrondzang e z’n broer Floyd op gitaar met leadzang en mocht u zich nu als luisteraar afvragen “wie is eigenlijk “Oscar”, wel, dat was “Oscar” Billy Hughes met verder nog Monte Avery op staande bas.

Werkelijk bijzondere muziek en daarvoor moet u natuurlijk bij het programma “Countrymusic Round-Up/Nashville Express  zijn hier bij uw RTV Krimpenerwaard te Bergambacht.

U kunt hier nog eens luisteren naar The Armstrong Twins hier met de song “Next Sunday Darling Is My Birthday”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Veel bekender in de countrymuziek wereld zijn “The Malpass Brothers” hier met de song “I’m Leavin’ You Today”, die song staat op hun debuutalbum “Memory That Bad”, dat in 2011 werd uitgebracht middels Hag Records Inc.

Voor de muziek soort terug naar de jaren ‘50 en ’60 met herinneringen aan Hank Williams, The Everly Brothers, zo “retro” als het maar kan, zo zien ze er uit en zo klinken The Malpass Brothers ook.

Het maakt niet uit of je al een fan bent van klassieke old-time echte countrymuziek . Als je er bij gaat zitten en luisteren naar dit fraaie album zul je een fan zijn tegen de tijd, dat je de kamer verlaat.

Als jonge jongens werden Christopher en Taylor Malpass doordrengd met de muziek van de platen van hun grootvader.

Al op zeer jonge leeftijd en ik praat dan over zo rond 10 jaar speelde Taylor al mandoline en haalde Christopher al z’n  eerste trofee binnen tijdens een talentenjacht.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar The Malpass Brothers met de song “I’m Leaving You Today”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“This Life I Choose” door The Hoyle Brothers hier met een song, die staat op hun album “Back to the Door”, dat in 2004 is uitgebracht door Loos Booty Records.

Een countrygroep uit Chicago Illinios bestaande uit Brian Wilkie op gitaar en pedalsteel en achtergrond zang, Josh Piet bas met achtergrondzang, Lance Helgeson op drums, Trevor McSpadden met leadzang en op gitaar en Steve Doyle op electrische en akoestische gitaar met zang, Jacque Judy eveneens op gitaar met zang.

De groep is nog steeds actief en staat bekend om z’n hardcore honky tonk, maar ja zoals u reeds heeft kunnen lezen “echte broers” zijn het niet, maar de naam komt voort uit het verre verleden en staat voor “broers uit de bossen”.

Voor u als lezer nog een optreden van The Hoyle Brothers hierin de bar met de illustere naam “Empty Boittle” met de Honky Tonk song “Little Ole Wine Drinker Me”

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu verder terug in de tijd voor The Gosdin Brothers hier met de song “No Matter Where You Go”, die staat op het album “Sounds of Goodbye”, in 1968 uitgebracht door Ace Records.

 Voor hen terug naar de jaren ‘60 en de 1ste kennismaking met de broers Vern en Rex Gosdin, toen deel uitmakend van The Hillman met Vern Gosdin op gitaar met lead-zang en Rex Gosdin op de staande bas met tenorzang tevens liedjesschrijver met natuurlijk Chris Hillman op mandolin met zang en Don Parmley op de banjo met baritone zang.

Nadat Chris Hillman in 1964 vertrok naar The Byrds ging Vern Gosdin samen mt z’broer Rex verder als duo. In 1968 namen zij het album “Sounds of Goodbye”op met medewerking van o.a. Gram Parsons en Clarence White.

Daarna gingen broers op de solotoer met veel succes voor Vern Gosdin later ook bekend met de bijnaam “The Voice”.

Rex overleed al op jonge leeftijd op 45-jarige leftijd in 1983, terwijl Vern op 74-jarige leeftijd overleed in 2009 te Nashville TN.

U kunt hier nog eens luisteren naar The Gosdin Brothers hier met de song “No Matter Where You Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens naar Ierland voor “Now That the Night Has Gone” door The Lost Brothers hier met een song die staat op hun album “The Passing of the Night in 2012 uitgebracht door Bird Dog Recordings.

Een album met 11 songs door Oisin Leech uit Navan hier op gitaar, percussive en zang  Mark McCausland uit Omagh in Ireland op electrische en akoestsische gitaar en pomp-orgel muzikaal bijgestaan door o.a. Gill Landry op accordion, banjo en bas en Paul Brainard op banjo en pedal steel.

Ook geen echte broers eigenlijk,maar wel met liefde voor dezelfde muziek en fraaie samenzang.

Tijd om eens kennis te maken met The Lost Brothers hier met hun song “Now That the Night Has Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens weer terug naar de overkant van de grote plas voor Jim & Jesse McReynolds uit Virginia met de song “Give Me Forty Acres”, die staat op hun album “Diesel on My Tail”, in 1967 uitgebracht door EPIC/Legacy.

Zij hadden met hun 55 jarige samenwerking  de langste actieve professionele broerduet in de geschiedenis van de countrymuziek.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om nog eens te luisteren naar Jim & Jesse met hun song “Give Me Forty Acres”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan natuurlijk weer twee broers namelijk Ira en Charlie Loudermilk  optredend onder de naam The Louvin Brothes in dit programma met de song “It Hurt Me More (The Second Time Around).

 De song is geschreven door Bill Anderson, die staat op het album “The Louvin Brothers Sing Their Hearts Out in 1989 uitgebracht door “See for Miles”.

The Louvin Brothers maakten van 1953 tot 1963 deel uit van het wekelijks muziekprogramma “Grand Ole Opry”.

Op naar de “zwart-wit” tijden hier met The Louvin Brothers tijdens een optreden in The Grand Ole Opry  met de song “It Hurt Me More (The Second Time Around)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we weer snel door naar de countrymuziek broers, deze keer zelfs met 3 broers uit Canada  “The Good Brothers” hier met de song “Stuck on You”.

Deze song staat op hun album “Restricted Goods”, dat in 2008 werd uitgebracht door Hogtown.

The Good Brothers of te wel de broers  “Larry, Brian en Bruce”  kennen wij in de regio Krimpenerwaard natuurlijk nog heel goed, want jaren achtereen kwamen zij regelmatig in Europa optreden en vergaten zo vooral ook niet het publiek in de Krimpenerwaard met hun muziek te plezieren. In februari 2020 traden zij voor het laatst in Europa op in theater Amicitia te Lekkerkerk.

Nog even terug in de tijd voor “The Good Brothers” hier met hun song “Stuck On You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks optredend onder de naam “Tangarine” uit Assen Drenthe hier met een song “Until the River Came By”, die staat op hun debuut album “ There and back” dat in 2016 werd uitgebracht door Excelsior Recordings. Het duo was in Nederland al redelijk bekend als huisband van het TV-programma “De Wereld Draait Door in de periode 2013/2014

Het album “There and Back”, dat werd opgenomen in Tucson Arizona USA, waar ze onder de hoede van de producers John Covertino en Joey Burns (Calexico) aan hun album werkten. De samenwerking was zo goed bevallen, dat zij meewerkten aan het 2de album “Because of You”.

In 2017 traden zij nog tijdens het 3-daagse bluegrass Festival Rotterdam op het Pijnackerplein. Op 23 juni 2023 verscheen hun album “Blank Cassette” met o.a. het lied “The World We Live In’” , dat door NPO2 werd uitgeroepen tot TopSong van de week.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Tangerine met de song “Until the River Came By”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan op naar de laatste broers van Leen en hij koos voor  Tompall & The Glaser Brothers met de fraaie Kris Kristofferson song “Lovin’ Her was Easier ( Than Anything I’ll Do Again” natuurlijk zeer bekend van de uitvoering door The Highwaymen, bestaande uit Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson en Kris Kristofferson, maar deze vertolking door Tompall en z’n broers Chuck en Jim uit Spalding Nebraska is toch ook zeer fraai en staat op het album met dezelfde titel “Lovin’ Her was easier” in 1981 uitgebrachtr door Rhino/Elektra.

Terug naar de jaren ’90 voor een optreden van Tompall & The Glaser Brothers met de song “Loving Her was Easier Than Anything I’ll Do Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Usee the Link!

Dan ook nog The Bellamy Brothers, bestaande uit de broers David Milton Bellamy en Homer Howard Bellamy uit Florida hier met de song “God Ain’t Finished with Me Yet”, die staat op hun album Pray for Me” in 2012 uitgebracht in eigen beheer.

In de jaren ‘90 verscheen er trouwens een nieuwe versie van de Bellamy Brothers namelijk de twee zoons van David Noah en Jesse Bellamy met wel een andere naam om verwarring te vermijden “Burning Sky”.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar The Bellamy Brothers hier met hun song “God Ain’t Finished with Me Yet”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijters van dit gezamenlijk programma “Countrymusic Round-Up” en “Nashville Express” , Don en Philip Everly hier met de toepasselijke song “Crying in the Rain”, die o.a. staat op het verzamelalbum “The Golden Hits of the Everly Brothers”, dat in 1962 werd uitgebracht door Warner Brothers Records.

In 1962 werd de song als single uitgebracht en bereikte de 6de plaats op de Billboard Hot 100 songs.

Als lezer van dit bericht kunt u nog terug gaan naar de jaren ’60 voor The Everly Brothers hier met hun song “I Crying in the Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up/Nashville Express “

Datum: Nov. 21 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis & Leendert J. v.d. Hoeven

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Spinney Brothers *** I Want My Dog Back   ***   No Borders   ***   Mountain Fever Records
 2. The Armstrong Twins *** Next Sunday Is My Birthday   ***   Hillbilly Mandolin   ***   Old Timey/Arhoolie Records
 1. The Malpass Brothers *** I’m Leavin’ You Today   ***   Memory That Bad   ***   Hag Records
 2. The Hoyle Brothers *** This Life I Chose   ***   Back to the Door   ***   Loose Booty Records
 1. The Gosdin Brothers *** No Matter Where You Go   ***   Sounds of Goodbye   ***   Ace Records
 2. The Lost Brothers *** Now That the Night Has Come   ***   The Passing of the Night   ***   Bird Dog Recordings
 1. Jim and Jesse McReynolds *** Give Me Forty Acres   ***   Diesel on My Tail   ***   EPIC/Legacy
 2. The Louvin Brothers *** It Hurts Me More( The Second Time Around)   ***  Sing Their Hearts Out   ***   See for Miles Records
 1. The Good Brothers *** Stuck On You   ***   Restricted Goods   ***   Hogtown
 2. Tangarine (Sander en Arnout Brinks) *** Until the River Came By   ***   There and Back   ***   Excelsior Recordings
 1. Tompall & The Glaser Brothers *** Lovin’ Her Was Easier (Than Anything I’ll Ever Do Again)   ***   Lovin’ Her Was Easier   ***   Rhino/Elektra
 2. The Bellamy Brothers *** God Ain’t Finished with Me Yet ***   Pray for Me   ***   Bellamy Brothers Records
 3. The Everly Brothers *** Crying in the Rain   ***   The Golden Hits of the Everly Brothers   ***   Warner Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *