Mama He’s Crazy

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor de muziek van het album “Tribute to The Judds”, dat op 27 oktober j.l. is uitgebracht door BMG met muziekale bijdragen o.a. door de duo’s  “Ashley McBryde & Shelly Fairchild” en “Lainey Wislon & Dolly Parton”.

Zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door de Grammy Award winnende zanger/schrijver en gitarist Billy Droze en z’n begeleidingsband “Kentucky Blue” met een drietal songs van z’n album “Billy The Kid”, dat op 18 augustus j.l. is uitgebracht door RBR Entertainment.

Vervolgens  terug in de tijd naar de eind jaren 60 begin jaren 70 voor Geoff en Maria Muldauer met muziek van hun albums ”Sweet Potatoes” en “Pottery Pie”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse inbreng en daarvoor nog eens terug in de tijd voor een optreden van Cor Sanne en de overige leden van “de “Back to the Country Vol. 2” theatershow met de song “I Wonder Where You Are Tonight” en vervolgens naar het 25 jarige jubileum van Ilse de Lange met een song van haar verzamelalbum “The Singles Collection”.

Daarna voor de hedendaagse countrymuziek naar Winnipeg MB Canada voor Sean Burns & Lost Country” met de song “The Final Word” en treedt Gabby Barrett treedt op als uitsmijtster van dit programma met de song “Hall of Fame”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de titelsong van het album “Billy The Kid”. Een album met 14 songs en ruim drie kwartier aan een fraaie mix van bluegrass en akoestische countrymuziek.

Vervolgens van dit album ook nog  Billy Droze & Kentucky Blue met zijn humoristische versie van de song “Chicken Truck”, waarbij Billy Droze wordt vokaal wordt bijgestaan door John Anderson, die reeds in 1981 met deze song in de top van de countrymuziek overzichten stond.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Billy Droze & Kentucvky Blue met de titelsong van het album “Billy Kid”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy, die normaal gesproken als zanger/schrijver/gitarist z’n eigen muziek speelt, heeft “Chicken Truck” in een fraaie bluegrass stijl gearrangeerd daarbij muzikaal bijgestaan door Ronnie Bowman en Shawn Camp.

Een bijzonder verhaal over het rijden op de weg achter een vrachtwagen geladen met kippen,die niet gepasseerd kan worden en waarbij de chauffeur wordt geteisterd door de steeds erger wordende stank en ook nog afval (chickenshit) wat uit de truck vliegt op z’n voorruit beland.

Dan ook nog “That Sweet Girl of Mine” door zanger/schrijver en gitarist Billy Droze hier samen met z’n begeleidingsgroep met de song, die vorig jaar juni als single werd uitgebracht door RBR Entertainment, maar ook staat op z’n album “Billy The Kid”, dat op 18 augustus j.l. eveneens is uitgebracht door RBR Entertainment.

De begeleidingsgroep van Billy Droze bestaat verder uit Jason Roller op gitaar en viool, James Seliga op mandoline, Justin Moses op de banjo, Greg Martin op bas en Josh Swift op resonator-gitaar.

Billy heeft trouwens ook een aantal bluegrass albums uitgebracht waaronder vorig jaar het album “Waiting out the Storm” en “Renaissance”in 2019 en daarnaast schreef hij songs voor o.a. Junior Sisk, The Grascals, Darryl Worley en de groep “Flat Lonesome”.

Tezamen met z’n “Kentucky Blue” treedt hij regelmatige op in “The Station” in Louisville TN.

Nog even “live” vanuit de studio een optreden van Billy Droze en John Anderson met de song “Chicken Truck”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De vorige week besteedden we aandacht aan “The Texas Sheiks” van Geoff Muldauer  en vanavond in dit programma met hem & z’n toenmalige echtgenote Maria terug in de tijd voor de songs “Blue Railroad Train”, “Kneeing Me” en Ï’ll Be Your Baby Tonight”.

De laatstvermelde song is ooit geschreven en bekend geworden door Bob Dylan en stond op z’n 8ste studio album “John Wesley Harding”, maar in dit programma zoals aangekondigd gespeeld en gezongen door Geoff Muldauer  en z’n toenmalige echtgenote Maria Muldauer.

Deze song staat op hun abum “Pottery Pie”, dat 1968 werd uitgebracht door Rhino/Warner Records. Jarenlang hadden Maria en Geoff Muldauer deel uit gemaakt van de “Jim Kweskin & The Jugband”, maar in 1967 namen zij afscheid en gingen samen op zoek naar andere muzikale richtingen en “Pottery Pie” was hun eerste album met covers 10 songs, waaronder dus ook deze Bob Dylan song in een fraaie zwoele sensuele stijl.

Als lezer van dit bericht kunt u nog eens luisteren naar Geoff en Maria Muldauer hier met de song “” I’ll Be Your Baby Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Geoff Muldauer als multi-instrumentalist op piano en gitaar, Bill Keith op pedal steel, Billy Mundi op drums, Billy Wolff op de bas, Amos Garrett op lead-gitaar en Hal Grossman en vrienden op koper. Geoff en Maria maakten in 1972 ook nog samen het album “Sweet Potatoes”, enigszins in dezelfde stijl als “Pottery Pie” met blues, folk en countrymuziek invloeden.

Van het album “Sweet Potatoes” in dit programma nog de songs “Blue Railroad Train” en “Kneeing Me”.

Een album met wederom 10 songs met ongeveer dezelfde bezetting tijdens “Pottery Pie”.

Geoff en Maria alle twee afkomstig uit New York trouwden in 1964 en kregen een dochter met de naam Jenni Muldauer, die u enkele weken geleden nog in dit programma heeft kunnen horen samen met Teddy Thompson met een song van hun album “Once More: Jenni Muldaur & Teddy Thompson Sing The Great Country Duets”

Maria Muldauer, geboren als Maria Grazia Rosa Domenica D’Amato, ging in 1972 verder met haar solo-carriere als blues, jazz en countryzangeres met o.a. in samenwerking met bluegrass icoon Peter Rowan, maar zij behield haar getrouwde naam.

 Op dit moment nog steeds actief met zoals in 2021 nog het uitbrengen van het album “Let’s Get Happy Together” in samenwerking met de traditionele jazzstraatband “Tuba Skinny”.

Van het album “Sweet Potatoes” voor u nog de song “Blue railroad Train” door Geoff and Maria Muldauer.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een muzikaal eerbetoon aan The Judds met als eerste Ashley McBryde samen met Shelly Fairchild met de song “Rockin’with the Rhythm of the Rain”.

Vervolgens nog “The Judds song” Mamma He’s Crazy” maar op dit album gezongen door Lainey Wilson samen met Dolly Parton en ook nog de song “Grandpas (Tell Me about the Good Old Days)” in 1986 als tweede single van het album “Rockin’with the Rhythm” gespeeld en gezongen door The Judds, bestaande uit moeder Naomi en haar eerste dochter Wynonna.

Maar in dit programma “Countrymusic Round-Up” vertolkt als een eerbetoon aan The Judds door Cody Johnson en Sonya Isaacs.

Als lezer kunt u hier nog even luisteren naar Cody Johnson samen met Sonya Isaacs met hun vertolking van de song “Grandpa (Tell Me About the Good Old Days)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even aanklikken voor een groter exemplaar

Door Wynonna Judd werden bekende country artiesten benaderd om mee te werken aan een eerbetoon aan The Judds en dan nu natuurlijk special voor haar moeder Naomi, die vorig jaar 2022 dus op 76 jarige leeftijd overleed aan een zelf toegebrachte schotwond, nadat zij al lange tijd te maken had met depressies, angstgevoelens en paniekaanvallen.

Nog even terug naar een optreden van Wynonna Judd  hier tezamen met ASHLEY Mcbryde met de song “”Rockin’ with the Rhythm of the Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vanuit het Ryman Auditorium werd reeds eerder “Naomi Judd: A River of Time Celebration” met optredens van o.a. Martina McBride, Reba McEntire, Brad Paisley en Emmylou Harris uitgerzonden.

Maar op 27 oktober j.l. verscheen dus een fraai muziek album met de titel “A Tribute to The Judds” met 14 songs uitgebracht door BMG of te wel “Bertelmans Music Group Rights Management”.

The Judds met vijf Grammy Awards en met meer dan 20 miljoen verkochte albums en daarnaast ook nog een carrier in de filmindustrie toch wel  zeer de moeite waard voor een fraai “Tribute” album.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng en daarvoor gaan we terug in de tijd voor een optreden van Cor Sanne samen met de overige bandleden van The Back to the Country Vol. 2” theater show hier met de song “I Wonder Where You Are Tonight”.

In dit programma gezongen en op gitaar gespeeld door Cor Sanne toen nog regelmatige deel uitmakend van de Theatershow “Back to the Country Part 2” met Dick van Altena en de befaamde country groep Savannah.

Cor Sanne een oude counytryrot in het vak, woonachtig in Nieuwkoop, liefhebber van de traditionele countrymuziek en groot fan van Hank Williams, haalde ook ooit Johnny Cash, Emmylou Harris en Jerry lee Lewis voor een optreden naar Nederland en liet ze ook vaak kennismaken met z’n woonplaats Nieuwkoop.

 Recent in de gemeenteraad van Nieuwkoop nog zijn voorstel om voor de straten in de nieuwe wijk Buytewech Noord de namen van beroemde country en rock-’n-roll artiesten te gebruiken.  Top idee.

Voor de lezer dezelfde song nu in bluegrass stijl met leadzang door Cor Sanne eveneens op rhythm-gitaar begeleid door “Four Wheel Drive”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens  de song “When We Don’t Talk” door Ilse de Lange ooit in 1998  uitgebracht via het album “World of Hurt”, haar doorbraakalbum als je dat zo mag zeggen.

Ilse de Lange viert dit jaar haar 25-jarige muziekcarrière met het uitbrengen van een fraai jubileum-album bestaande uit 3 CD’s met in totaal zo’n 40 songs met natuurlijk haar 1ste succesvolle single “I’m Not So Tough” tot haar tot nu toe laatste single “Confetti Shotgun”, dat in mei van dit jaar werd uitgebracht.

Voor de liefhebbers van vinyl nog de melding, dat dit verzamelalbum ook op vinyl is uitgebracht.

“Confetti Shotgun” zal deel gaan uitmaken van haar nieuwe album, dat in het voorjaar van 2024 wordt verwacht uit te brengen via het Duitse platenlabel “Energie Musik”.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Ilse de Lange in het TV-programma van Paul de Leeuw hier met de song “When We Don’t Talk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Canada voor de Canadese singersongwriter en guitarist Sean Burns hier met de song “The Final Word”, die staat op z’n album “Lost Country”, dat op 27 oktober j.l. werd uitgebracht door Department Store Records.

Een fraai countrymuziek album met 10 nostaligische honky tonk songs ooit uitgebracht door locale en regionale sterren van de Canadese countrymuziek.

“Lost Country” is trouwens ook de naam van z’n begeleidingsgroep en bestaat naast Sean Burns, op gitaar en bas-gitaar met leadzang,  uit Sean O’Grady op drums , Grant Siemens op gitaar, Mike Weber op pedal steel en Paul Weber op Fender Bass met zang.

Op dit album worden ze op een aantal tracks bijgestaan door o.a. Red Volkaert , Dennis Conn op lead-gitaar Roly , Platt op harmonica en een achtergrond koor bestaande uit Ted Hawkins, Jessica Lyons  en Andrina Turenne.

Tijd om eens kennis te maken met de Canadse zanger/gitarist Sean Burns hier met de song “Before She Made Me Crawl” vanuit het Royal George Hotel Transcona te Winnipeg, Manitoba.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als laatste in dit programma “Hall of Fame” door de jonge countryzangeres Gabby Barrett, die tijdens het 16e seizoen van “American Idol”  op de 3e plaats eindigde.

Haar debuut single “I Hope” was de eerste Top 10 Hot Country Single debuut door een  solo zangeres sinds oktober 2017.

“Hall of Fame” staat op haar debuutalbum “Goldmine”, dat in juni 2020 werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Ook weer tijd voor de laatste videoclip van dit bericht door Gabby Barrett hier met de song “Hall of Fame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Oct. 31 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Billy Droze ft. Billy Dean *** Billy the Kid   ***   Billy The Kid   ***   RBR Entertainment
 2. Billy Droze ft. John Anderson *** Chicken Truck   ***   Billy The Kid   ***   RBR Entertainment
 3. Billy Droze *** Sweet Girl of Mine   ***   Billy The Kid   ***   RBR Entertainment
 1. Geoff & Maria Muldauer *** Blue Railroad Train   ***   Sweet Potatoes   ***   Rhino/Warner Records
 2. Geoff & Maria Muldauer *** Kneein Me   ***   Sweet Potatoes   ***   Rhino/Warner Records
 3. Geoff & Maria Muldauer *** I ‘ll Be Your Baby Tonight   ***   Pottery Pie   ***   Rhino/Warner Records
 1. Ashley McBryde & Shelly Fairchild *** Rockin’ with the Rhythm of the Rain   ***   Tribute to The Judds   ***   BMG
 2. Lainey Wilson & Dolly Parton *** Mama He’s Crazy   ***   Tribute to The Judds   ***   BMG
 3. Cody Johnson & Sonya Isaacs *** Grandpa (Tell Me ‘Bout the Good Old Days   ***   Tribute to The Judds   ***   BMG
 1. Cor Sanne, Dick van Altena & Savannah *** I Wonder Where You Are Tonight   ***   Back to the Country Vol. 2   ***   CMS Productions
 2. Ilse de Lange *** When We Don’t Talk   ***   The Singles Collection   ***   Universal Music
 1. Sean Burns & Lost Country *** The Final Word   ***   Lost Country   ***   Department Store Records
 2. Gabby Barrett *** Hall of Fame   ***   Goldmine   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *