Yesterday’s Wine

Voor een grotere versie even aanklikken!

In dit radioprogramma “Countrymusic Round-Up” gaan we naar de Hollywood Bowl in Los Angeles voor het 90ste verjaarsdagsfeestje van Willie Nelson op 29 en 30 april 2023 en waarvan 15 december j.l. o.a. een dubbel CD is uitgebracht.

Een geweldig concert met in deze uitzending een muzikale bijdrage zanger/schrijver en gitarist Charley Crockett en ook nog Edie Brickell samen met Charlie Sexton.

We beginnen het programma met een mix van bluegrass en akoestische country vanuit Juneau Alaska verzorgd door Josh Fortenbery met muziek van z’n debuut album “No Such Thing As Forever” , dat op 8 maart a.s. zal worden uitgebracht door Muskeg Collective.

Daarna ook nog even terug naar de jaren ’70 voor singer/songwriter/gitarist John Prine met een drietal songs, waaronder “Paradise” en “Souvenirs”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng met alvast een voorproefje op het optreden van Dick van Altena & Savannah met hun “Back to the Country Vol. 13” a.s. zaterdag in Papendrecht en de Goudse groep “Change of Key a.s. zondag in Haastrecht.

Vervolgens weer terug naar de overkant van de grote plas voor  Garth Brooks met een song van z’n nieuwe album “Time Traveller” en treedt Cody Johnson op als uitsmijter van dit programma met een song van zijn nieuwe album “Leather”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Sewing The Same Seam”, “Bored to Death” en “After the Last Call” door Josh Fortenbery uit Juneau, de hoofdstad van de staat Alaska.

Deze songs staan op z’n debuutalbum “No Such Thing As Forever”, dat op 8 maart a.s. officieel zal worden uitgebracht door het Muskeg Collective.

Een album met 12 zelf geschreven songs door Josh Fortenbery hier op gitaar met natuurlijk lead-zang, Andrew Heist op mandoline met achtergrond zang, Lindsay Clark op viool en James Cheng op de bas met ook nog Erin Heist en Taylor Vidic met zang en allen zijn woonachtig in Juneau.

Hierbij uw lokale omroep RTV Krimpenerwaard alvast een voorproefje op een fraai album, dat op 8  maart officieel zal worden gepresenteerd vanuit Alaska en dat komt hier in de Krimpenerwaard ook niet elke dag voor.

Josh Fortenbery heeft een behoorlijk zwerverbestaan achter de rug, want hij woonde o.a. in North Carolina, Wisconsin, Mexico en Oregon, voordat hij zich vestigde in Juneau als thuishaven en zich aansloot bij een verzameling kunst en muziek liefhebbers met de naam “Muskeg Collective”.

Nadat hij muzikaal had bijgedragen aan het album “Sister’s of the White Chapel” van Annie Bartholomew pakte Justin Smith, de mede-producer van het album “No Such Thing As Forever”, al z’n bijzonder fraaie microfoons bij elkaar tezamen met z’n opname uitrusting om in het lokale radiostation van Juneau om dit album te realiseren.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Josh Fortenbery en z’n muzikale vrienden hier met de song “Sewing the Same Seam”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Waren we met deze song van Josh eigenlijk in de toekomst nu gaan we terug in de tijd naar de jaren ‘70 voor John Prine hier met de songs “Spanish Pipedream”, “Paradise” en “Souvenirs” door singer/songwriter en gitarist John Prine.

De songs “Spanish Pipedream” en “Paradise” staan op z’n debuut album met z’n eigen naam als titel “John Prine” in 1971 uitgebracht door Rhino Atlantic.

Een album met 13 songs door John Prine geschreven en waarbij o.a. werd bij gestaan door de bekende zanger/schrijver en gitarist Steve Goodman.

Veel luisteraars zullen Steve Goodman o.a. kennen van de bekende treinsong “City of New Orleans. Verder nog muzikale ondersteuning door Bobby Emmons op orgel, Reggie Young op lead-gitaar en Gene Chrisman op drums.

John Prine was een een schrijver van bijzondere songs soms met spot en humor en soms ook over kwalijke mistanden in Amerika.

Van dat laatste is “Paradise” zo’n voorbeeld van, destijds door hem geschreven voor z’n vader en gaat over de vernietigende invloed op de natuur van de bovengrondse mijnbouw ook dagbouw genoemd, waarbij de bovenlaag van heuvels wordt afgegraven, nadat eerste alle bomen waren omgehakt en verwijderd, in het plaatsje “Paradise” in de omgeving van “Green River” Muehlenburg County in Kentucky, waar de “Peabody Coal Company” de kolenmijn exploiteerde.

In de song vraagt John Prine nog of z’n as in de ooit zo mooie Green River wordt verstrooid. Na z’n overlijden in 2020 door Corona werd z’n laatste wens als nog vervuld.

De song “Souvenirs” staat op z’n album “Sweet Revenge—The Early Years” of te wel “Zoete Wraak”, dat in 1973 is uitgebracht door Warner Music Groupen X5 Music Group.

Het is z’n 3de studio album met 12 songs, dat in 2020 opnieuw werd uitgebracht door John Prine nu door z’n eigen platenmaatschappij “Oh Boy” met “Souvenirs” als titel en met 15 songs.

John Prine wordt hier muzikaal bijgestaan door o.a. Jason Wilber op mandoline en gitaar, Shawn Camp op viool, Stu Basore op pedal steel, Phil Parlapiano op accordeon, piano en orgel en de bekende Pat McgLaughlin met achtergrondzang.

Hier nog eens terug naar een optreden van John Prine in 2001 in het TV-programma “Sessions at West 54th met de Steve Goodman song “Souvenirs” en waarvan door Oh Boy Records nog een DVD is uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het verjaardagsfeestje van Willie Nelson in The Hollywood Bowl in LA  vorig jaar april hier met Charley Crockett, een singer/songwriter in de blues, countrykringen uit San Benito TX en thans woonachtig in Dalls met de de Willie Nelson song “Yesterday’s Wine” in 1971 de titelsong van het album. De song werd in 1982 een nr.1 duet voor George Jones en Merle Haggard.

U kunt als lezer v an dit bericht nog kijken en luisteren naar Charley Crockett met de song “Yesterday’s Wine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Remember Me (When the Candle Lights Are Gleaming) door Edie Brickell & Charlie Sexton gespeld en gezongen tijdens het verjaardagsfeest van de 90-jarige Willie Nelson in The Hollywood Bowl te Los Angeles.

Van dit muzikaal verjaardags feest op 29 en 30 april werden zowel video– en geluidsopnames gemaakt en op 15 december j.l. op DVD, LP’s en CD’s uitgebracht met de titel ‘Long Story Short Willie Nelson 90” Live at the Hollywood Bowl Los Angeles”.

Van dit audio-album met 39 tracks is gekozen voor de minder bekende artiesten zoals ook Edie Brickell en Charlie Sexton hier met de song “Remember Me” ooit in 1975 door Willie Nelson uitgebracht middels het album “Red headed Stranger”.

Edie Brickell, een singer/songwriter uit Dallas Texas en 3de echtgenote van Paul Simon zelf ook bekend van muzikale samenwerking met o.a. Steve Martin, The Steep Canyon Rangers en o.a. ook nog van een single samen met Willie Nelson met de toepasselijke titel “Sing to Me Willie”.

Haar duet-partner Charlie Sexton als zanger/gitarist uit Austin Texas meer in de pop-rock sfeer, maar voor de verjaardag van Willie Nelson wil je nog wel het podium opkomen natuurlijk

In dit programma ook nog zanger/schrijver en gitarist Orville Peck met de song “Cowboys Are Frequently Secretly Fond of Each Other” in 2009 door Willie Nelson op het album “Lost Highway” uitgebracht.

Willie Nelson heeft meer dan 2500 songs geschreven en uitgebracht, maar deze song was niet van hem maar van countrymuzikant Ned Sublette. “Zoals de titel van de song al duidelijk maakt, het was het eerste mainstream countrynummer met een LGBT-thema door een groot artiest als Willie Nelson, die het deze song vond in z’n muziek voorraadschuur en uitbracht toen de film “Brokeback Mountain” in 2005 uitkwam. Een film over twee cowboys in Wyoming die verliefd op elkaar worden en een geheime romance beginnen, die ruim twintig jaar duurt. Een goed moment om dit bijzondere lied uit de kast te voorschijn te halen en uit te brengen.

Natuurlijk ook nog even naar het leuke verjaardagsfeestje van Willie Nelson hier met Sheryl Crow met de song “Far Away Places”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het  tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste alvast een voorproefje op het optreden van Dick van Altena & Savannah in Papendrecht hier met de song “”Me and You and a Dog Named Boo”.

Deze song is in 1971 geschreven  door Lobo de artiesten naam van Ken LaVoie, maar nu opnieuw gezongen en gespeeld door zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena en de countrygroep “Savannah” met een opname, die staat op hun album “Back to the Country Vol. 7” in 2012 uitgebracht via Continental Record Service.

A.s. zaterdag, 27 januari dus in theater de Willem aan de v.d. Palmstr. 2 te Papendrecht. Voor mneer informatie www.theaterdewillem.nl

U kunt hier nog even luisteren naar de countrygroep Savannah en Dick van Altena met de song “Me and You and a Dog Named Boo”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Better Me” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op de tweede CD van hun album “When Music Calls My Name”.

Natuurlijk ook als voorproefje op hun a.s. “Country Café Concordia” concert a.s. zondagmiddag in Theater Concordia te Haastrecht met zanger/schrijver/gitarist Wim Pols als gastspeler evenals de bekende pedalsteelspeler Tom Ensink.

Nogmaals zaal open vanaf 14.00 aan het Concordiaplein te Haastrect Aanmelden voor nieuwsbrief, reserveren en/of informatie:

De leden van de Goudse country groep “Change of Key” waren ook te gast bij het TV-programma “De Waard aan Tafel” van de lokale omroep RTV Krimpenerwaard te Bergambacht, waarbij de plannen van 2024 nader werden toegelicht afgewisseld met een optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek hier door Garth Brooks met de song “The Ride”, die staat op z’n album “Time Traveler”, dat op 7 november j.l. is uitgebracht door Pearl.

Z’n 17e studio album met 11 songs, dat tevens de laatste is behorend tot “The Limited Series” collectie en deel uitmaakt van een box met albums, die verschenen na de pensionering van Garth Brooks in 2014 bestaande uit o.a.”Man Against Machine”, “Gunslinger”, “Triple Live”en “Fun”.

Garth wordt op dit album o.a. nog vokaal bijgestaan door Ronnie Dunn, Kelly Clarkson en Stuart Duncan op mandoline

U kunt hier nog eens luisteren naar Garth Brooks met de song “The Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van dit programma nog “Dirt Cheap” door zanger/schrijver en gitarist Cody Johnson met een song, die staat op z’n 9e studio album “Leather”, dat op 3 November j.l. is uitgebracht door Warner Music Nashville. Een album met 12 nummers waarvan de titelsong reeds als voorproefje in augustus 2023 werd uitgebracht.

Volgens Cody is dit album het eerste deel van een “luxe” album, dat 24 nummers zal bevatten. Afwachten dus maar.

Tijd voor de laatste video-clip van dit bericht met Cody Johnson tijdens een optreden met de song “Dirt Cheap”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 23 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presengtatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Josh Fortenbery *** Sewing the Same Seam   ***   No Such Thing As Forever   ***   Muskeg Collective
 2. Josh Fortenbery *** Bored to Death   ***   No Such Thing As Forever   ***   Muskeg Collective
 3. Josh Fortenbery *** After Last Call   ***   No Such Thing As Forever   ***   Muskeg Collective
 1. John Prine *** Spanish Pipedream   ***   John Prine   ***   Rhino Atlantic
 2. John Prine *** Paradise   ***   John Prine   ***   Rhino Atlantic
 3. John Prine *** Souvenirs   ***   Sweet Revenge – The Early Years   ***   Warner Music Group/ X5 Music Group
 1. Charley Crockett *** Yeasterday’s Wine   ***   Long Storty Short Willie Nelson 90   ***   Legacy/Sony
 2. Orville Peck *** Cowboys Are Frequently Secretly Fond of Each Other   ***   Long Storty Short Willie Nelson 90   ***   Legacy/Sony
 3. Edie Brickell & Charlie Sexton *** Remember Me (When the Candle Lights Are Gleaminbg)   ***   Long Storty Short Willie Nelson 90   ***   Legacy/Sony
 1. Dick van Altena & Savannah *** Me and You and A Dog Named Boo   ***   Back to the Country Vol. 7   ***   CRS
 2. Change of Key *** Better Me   ***   When Music Calls My Name CD 2   ***   Change of Key
 1. Garth Brooks *** The Ride   ***   Time Traveler   ***   Pearl
 2. Cody Johnson *** Dirt Cheap   ***   Leather   ***   CoJo Music/Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *