Crooked Tree

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor een aantal winnaars van de 34ste jaarlijkse IBMA Bluegrass Music Award Show op donderdagavond, 28 september j.l. in het “Martin Marietta Center” te Raleigh NC.

We beginnen dan ook met de bluegrass deze keer verzorgd door o.a. meervoudige Award winnares Molly Tuttle met de”Song of the Year” en “Album of the Year” , Crooked Tree,  gevolgd door de “Vocal Group of the Year” “Authentic Unlimited” met hun song “Before You Miss Me” en natuurlijk nog meer “IBMA Award Winners”.

Vervolgens  voor een mix van diverse countrymuziekstijlen ook wel aangeduid als “Americana” naar o.a. Ashley McBryde met de song “Cool Little Bars” en Daisy Jones & The Six met een song van hun album “Aurora”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor naar Leeuwarden voor Timo de Jong met een song van z’n nieuwe album “Rest at Heart” gevolgd door “The Doop Brothers & Wil Steel” uit Rijswijk met een song van hun album “Lagu Lagu Kami III”.

Daarna is het niet alleen tijd voor de hedendaagse countrymuziek maar ook voor de uitsmijter van dit programma, zanger/schrijver en gitarist Cole Swindell met z’n song “She Had Me at Heads Carolina”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de multi IBMA Bluegrass Award winnares Molly Tuttle hier samen met haar begeleidingsgroep “Golden Highway” met de titelsong van haar album “Crooked Tree”, dat vorig jaar zomer werd uitgebracht door Nonesuch Records. Tijdens de IBMA Award Gala Show” op 28 september j.l. werd zij net als vorig jaar uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year”, terwijl aan de song “Crooked Tree” de Award “Song of the Year” werd toegekend en werd het album “Crooked Tree” uitgeroepen tot “Album of the Year”.

Molly Tuttle samen met haar begeleidingsgroep “Golden Highway wordt bij de song “Flatland Girls” op dit album vokaal bijgestaan door Margo Price en bij de song “ Dooley’s Farm” door de multi IBMA Award  en Gramma Award winnaar, gitarist en zanger Billy Strings.

 “Crooked Tree” is het 3de  studioalbum van de 29-jarige Molly Tuttle, die werd mede-geproduceerd door de beroemde dobro en resonator gitaar speler Jerry Douglas.

Voor u als lezer in dit bericht een fraaie video-clip van Molly Tuttle & Golden Highway” hier met de IBMA “Song of the Year 2023” Crooked Tree”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens nog de bluegrassgroep “Authentic Unlimited” met de song “Before You Miss Me”, die staat op hun album met hun eigen naam als titel.

Zij konden de IBMA Award “Vocal Group of the Year” en de “New Artist of the Year Award” mee naar huis nemen.  Deze nieuwe groep staat op dit moment zeer in de belangstelling en een nieuwe gewaardeerde aanwinst voor de Amerikaanse bluegrass en bestaat uit een aantal zeer ervaren musici waaronder Jerry Cole, Eli Johnston en Stephen Burwell, die tot aan het pensioen van Doyle Lawson deel uitmaakten van z’’n begeleidingsgroep “Quicksilver”.

Met de uitbreiding van het vermelde drietal met de uitstekende zanger  John Meador en de sublieme mandolinespeler Jesse Brock is “Authentic Unlimited” niet alleen toch wel terecht uitgeroepen tot “New Artist of the Year” en “Vocal Group of the Year”, maar tevens een waardige opvolger van “Quicksilver”.

Tijd om eens kennis te maken met de IBMA “New Artist of the Year 2023” Authentic Unlimited” met de song “Before You Miss Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan “The Scarlet Red Lines” door Larry Sparks hier met een bluegrass gospelsong, die staat op z’n album “It’s Just me”, dat in maart van dit jaar werd uitgebracht door Rebel Records.

De song is geschreven door Daniel Crabtree is een herinnering aan God en wat hij voor je kasn doen in moeilijke tijden

Een album met 10 songs, z’n 18e album, dat via het gerenommeerde bluegrass label Rebel Records, met een fraaie mix van country klassiekers en hedendaagse bluegrass is uitgebracht, waaronder o.a.

“Mom and Dad’s Waltz” and “She Thinks I Still Care” van respectievelijk Lefty Frizzell uit 1952 en George Jones uit 1962.

Het album werd opgenome in z’n eigen studio met Larry op gitaar met lead-zang en z’n zoon Larry D. Sparks, die ook jarenlang deel heeft uitgemaakt van z’n begeleidingsband The Lonesome Ramblers”.

Larry Sparks was met z’n 76 jaar, de senior musicus van de IBMA Award Gala Show, waarbij aan hem voor de song “The Scarlet Red Lines” de “Gospel Recording of the Year Award” werd uitgereikt.

Tijd om kennis te maken met Larry Sparks hier met z’n vertolking van de fraaie Daniel Crabtree bluegrass gospel song “The Scarlet Red Lines”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu weer terug naar de IBMA Award Show voor  de groep “Special Consensus” met de Gordon Lighfoot song “Alberta Bound”, die staat op hun album “Great Blue North”, dat in februari van dit jaAr  is uitgebracht door Compass Records.

Special Consensus met de befaamde banjospeler Greg Cahill werkte hier samen met o.a. het trio John Reischman uit de staat Washington, zangeres Claire Lynch en Pharis & Jason Romero en aan hen werd de IBMA Award “Collaborative Recording of the Year” toegekend.

De zanger/gitarist Greg Blake van Special Consensus werd uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year”.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar Special Consensus met tal van muzikale vrienden met hun versie van de Gordon Lightfoot song “Alberta Bound”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens nogmaals Molly Tuttle nu tezamen met de “Old Crow Medicine Show” met de song “Big Backyard”, die staat op haar Award Winning Album of the Year “Crooked Tree”.

De in Santa Clara, California, geboren muzikante kreeg de muziek thuis met de paplepel ingegoten en kon al op jonge leeftijd met de gitaar, de mandoline en de banjo uit de voeten.

Haar begeleidingsgroep “Golden Highway” bestaat uit Bronwyn Keith-Hines op viool, Kyle Tuttle op banjo, Dom Leslie op mandoline en Shelby Means op de staande bas.

Op dit album worden Molly Tuttle & Golden Highway nog muzikaal bijgestaan door o.a. Sierra Hull op mandoline, Ron Block op banjo, Jason Carter, Darol Ange en Christian Sedelmyer op viool en Mike Bub, Todd Phillips en Viktor Krauss op de bas. Tina Adair, Lindsay Lou en Melody Walker namen de achtergrondzang voor hun rekening.

Nog even terug naar een optreden van Molly Tuttle & “Old Medicine Show” met de song “Big Backyard”voor een enthousiast publiek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nog als laatste IBMA winnaar in dit programma Billy Strings met de song “Love and Regret”, die staat op z’n 3de studio album “Renewal”, dat in september 2021 werd uitgebracht door Concord Records/Rounder Records.

Net als vorig jaar werd super gitarist, schrijver en zanger Billy Strings tijdens de IBMA Award Gala Show 2023 uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”,

Multi-instrumentalist Billy Strings hier op gitaar en zang, op de mandoline, piano, synthesizer en guitjo met Billy Failing op banjo, piano, achtergrondzang, Royal Masat op bas en achtergrondzang en Jarrod Walker op de mandoline, gitaar en eveneens met achtergrondzang evenals een aantal gastspelers, waaronder Spencer Cullum op pedal steel, John Mailander op viool en Grant Millikem op synthesizer.

Natuurlijk kunt u hier nog eens kennismaken met de IBMA “The Entainer of the Year 2023”, Billy Strings hier met z’n song “Love and Regret”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the link!

Op naar de “Americana” en de “Cool Little Bars” van Ashley McBryde en deze de song staat op haar 4e studio album “The Devil I Know”, dat op 8 september j.l. is uitgebracht via Warner Music Nashville.

Ashley groeide op in Waldron Arkansas en werd al op jonge leeftijd aangetrokken door verschillende soorten muziek.

Ze ontwikkelde ook een passie voor het schrijven van liedjes en verhuisde later naar Nashville om een muziekcarrière na te streven. En dat is inmiddels goed gelukt, want in 2019 werd zij door CMA (Country Music Association) uitgeroepen tot “New female Artist of the Year” en “ New Artist of theYear” in 2020, 2021 en 2022 vervolgens de CMA Award “Musical Event of the Year” en dit voorjaar een Grammy Award voor de song “Never Wanted to Be That Girl” door het duo Carly Pearce en  Ashley McBryde.

U kunt hier nog luisteren naar Ashley McBryde met de song “Cool Little Bar” middels een fraaie slideshow.

Gewoon even doorschakelen./Just Use the Link!

Vervolgens “Most of All” door Brandi Carlile hier met een song, die staat op haar album “By the Way, I Forgive You”, dat in februari 2018 officieel werd gepresenteerd door New Elektra.

Brandi Carlile, singer/songwriter/ gitariste afkomstig uit Ravensdale in de staat Washington , een klein plaatsje met plus minus 1000 inwoners zo’n 70 km ten zuid-oosten van Seattle met uitgestrekte bosgebieden.

Met maar weinig familileden en vrienden in de buurt, moet je er met je eigen fantasie zelf iets van maken.

Brandi begon met het uitbrengen van eigen albums in 2000, die ze verkocht tijdens optredens en raakte daardoor zo bekend, dat ze in 2005 een contract kreeg van Columbia Records.

Inmiddels heeft zij sedertdien zo’n acht albums uitgebracht, waaronder dus in 2018 het fraaie album “By the Way, I Forgive You”, daar bij  geholpen door de multi-instrumentale tweeling Tim en Phil Hanseroth ook met zang.

Een album met 10 schitterende songs in de Americana sfeer geschreven door het vermelde illustere drietal zeer aanbevelenswaardig!

Dit jaar februari werd Brandi Carlile tezamen met Lucius genomineerd voor een Grammy Award voor de song “You and Me on the Rock.

We gaan nog even naar een optreden van Brandi Carlile met Tim en Phil Hanseroth in de studio van het multimedia station KEXP te Seattle Washington.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de Americana sfeer ook nog Daisy Jones & The Six met de song “Look at Us Now, Honeycomb)”, die staat op hun album “Aurora” op 1 maart van dit jaar uitgebracht door Atlantic Records

Het album Aurora is een studio- en soundtrackalbum uitgebracht ter promotie van de “Amazon Prime Video” streaming televisieminiserie “Daisy Jones & the Six”, gebaseerd op de gelijknamige roman van Taylor Jenkins Reid uit 2019.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om alvast even kijkje te nemen naar een optreden van Daisy Jones & The Six” met de song “Look at Us Now, Honeycomb”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng met en daarvoor eerst naar Leeuwarden voor zanger/schrijver en gitarist Timo de Jong hier met de song “Unparalled” of te wel “ongeëvenaard”

Deze song is niet alleen als single uitgebracht, maar staat tevens als 1ste track op o.a. z’n vinyl album “Rest at Heart”, dat begin vorige maand juni is uitgebracht via Revanche Records,

Een albun met 10 door Timo de Jong zelf geschreven songs met zelf natuurlijk ook met leadzang.

 Hij wordt verder muzikaal bijgestaan door Sander Veldman op drums en metpercussion, Haico Postma op basgitaar, Berend Rombouts op electrische gitaar, David Gram op de pedalsteel, Maaike Boonstra op trompet en op de bugle, z’n vriendin Robin Yzerman met achtergrondzang en tenslotte Moira Mirck op de viool.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een solo-optreden van Timo de Jong met z’n song “Unparalleled”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens uit Rijswijk Zuid-Holland ”Waktu Hujan Sore Sore” of te wel  “Regen in de namiddag” een leuke song afkomstig van Ambon hier gezongen en gespeeld door “The Doop Brothers en Wil Steel”.

Deze song staat op hun album “Lagu, Lagu Kami III” of te wel “onze liedjes deel II”in 2017 uitgebracht door Studio Claase.

De titel zegt al iets over de herkomst van de drie broers Bob, Pim en Rick Doop en trouwens ook over Mr. Wil Steel, want alle vier zijn ze geboren in Indonesie.

De groep is zeer bekend van hun optredens tijdens Molukse festivals hier in Nederland.

Deel III, een album met 14 liedjes met een aantal fraaie covers van bekende songs zoals deze “La Paloma” en “Hello Josephine” , “Send Me Some Loving” en “It Keeps Raining” met daarnaast een groot aantal songs in hun oorspronkelijke moedertaal, zoals “Kota Ambon”, “Lagu Tutup” en “Rayuan Pulau Kelapa”.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van The Doop Brothers & Wil Steel in “De Groene Loper” in Voorburg met de song “Waktu Hujan Sore Sore”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer naar de overkant van de grote plas met zanger/schrijver/gitarist Cole Swindell en tevens uitsmijter van dit programma  Countrymusic Round-Up met de song “She Had Me at Heads Carolina”

Deze song staat op z’n vierde studio album “Stereotype”, dat in april vorig is uitgebracht door Warner Music Nashville.

En dan nu ook tijd voor de laatste videoclip van dit bericht met ColeSwindell met de song “She Had Me at Heads Carolina”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Oct. 3 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Molly Tuttle *** Crooked Tree   ***   Crooked Tree   ***   Nonesuch Records
 2. Authentic Unlimited *** Before You Miss Me   ***   Authentic Unlimited     ***   Billy Blue Records
 3. Larry Sparks *** The Scarlet Red Lines   ***   It’s  Just me   ***   Rebel Records
 1. Molly Tuttle ft. Old Crow Medicine Show *** Big Backyard   ***   Crooked Tree   ***   Nonesuch Records
 2. Special Consensus *** Alberta Bound   ***   Great Blue North   ***   Compass Records
 3. Billy Strings *** Love and Regret   ***   Renewal   ***   Concord Records
 1. Ashley McBryde *** Cool Little Bars   ***   The Devil I Know   *** Warner Music Nashville
 2. Daisy Jones & The Six *** Look at Us Now (Honeycomb)   ***   Aurora   ***   Atlantic Records
 3. Brandi Carlile *** Most of All   ***   By the Way, I Forgive You   ***   Low Country Sound/Elektra
 1. Timo de Jong *** Unparalleled   ***   Rest at heart   *** Revanche Records
 2. The Doop Brothers and Wil Steel *** Waktu Hujan Sore Sore   ***   Lagu Lagu Kami III   ***  Studio Claase
 1. Cole Swindell *** She Had Me at Heads Carolina   ***   Stereotype   *** Warner Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *