Les Bon Temps Rouler

Ook voor het radioprogramma ‘Countrymusic Round-Up’ van dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 is de laatste vakantieweek aangebroken  met o.a. een bezoek aan de staat Louisiana voor de Cajun muziek van o.a. “High Performance” en “Beausoleil”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de New Yorkse groep “The McKrells” met een drietal songs van hun album “Still Pickin’ 2022”.

Vervolgens ver terug in de tijd voor een aantal bijzondere verhalen in de bluegrassmuziek stijl door o.a. “The Country Gentlemen” met de “Legend of the Rebel Soldier” en Bill Clifton & The Pick of the Crop”  met hun versie van de song “Bringin Mary Home”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen is het tijd voor de nederrlandse inbreng met uit Emmen Bouke & The Elvis Matters Band” met een snogn van z’n album “This Is Me” en vervolgens de song “Me and You and a Dog Named Boo” door de countrygroep “Savannah” tijdens hun “Back to the Country Show Part 7”.

Vervolgens terug naar de overkant van de grote plas voor o.a. countryzanger/gitarist  Aaron Simmons en de countrygroep “Little Texas”, die tevens optreedt als uitsmijter van het programma.

Het radioprogramma ‘Countrymusic Round-Up” werd begonnen met de songs “Sunshine” en “Big Old Broken Heart” en “You and Me” door The McKrells.

Deze songs staan op hun album “Still Pickin’ 2022” met 10 songs, dat vorig jaar in eigen beheer is uitgegeven onder naam van Kevin MacKrell.

Zoals al een beetje uit de titel blijkt bestaat de groep “The McKrells” uit een groep doorgewinterde muzikanten met een voorliefde voor de folk en bluegrassmuziek.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een  optreden van de McKrells met de song “Sunshine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De oprichter tevens  portretschilder en schrijver Kevin McKrell hier op gitaar met leadzang, startte in 1979 met American Celtic muziek met de groep “Donnybrook Fair” een beetje in de lijn met de Ierse “Clancy Brothers”.

Kevin is o.a. schrijver van  bekende songs zoals ‘Donegal’, ‘ You and Me’ , ‘I Miss the Rain’ en ‘All of The Hard Days Are Gone’, die o.a. zijn vertolkt door  “The Kingston Trio”, en uit Ierland  “The Furey Brothers”, en Seamus Kennedy.

Sedert 1998 is Kevin McKrell actief met z’n groep “The McKrells”, verder bestaande uit Arlin Green op de bas, Peter Pashoukos op gitaar en ukelele, Brian Melick op percussie, multi-instrumentalist Frank Orsini op viool met zang en tenslotte Scott Hopkins op de banjo.

U kunt hier nog luisteren naar The McKrells met de song “You and Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals aangekondigd een aantal bijzondere verhalen in bluegrass stijl met als eerste de “Country Centlemen” met de song “The Legend of the Rebel Soldier”.

Deze song staat op het album “The Award Winning Country Gentlemen”, dat in 1972 werd uitgebracht door Rebel Records.

De bijzondere legende van de “Rebel Soldier”, die stervend ligt in een gevangenis van de Noordelijken en hoopt, dat z’n ziel nog eenmaal door de mooie omgeving van de zuidelijke staten zal dwalen.

The Country Gentlemen, de groep, die ooit in 1950 in Washington DC werd gestart door lead-zanger/gitarist Charlie Waller samen met o.a. John Duffey, Eddy Adcock en Doyle Lawson. In 1972 bestond de groep uit nog steeds Charlie Waller, Doyle Lawson met Bill Emerson en Bill Yates op de staande bas met hulp van o.a. ook nog Mike Auldridge op de dobro.

Als lezer kunt u hier nog eens luisteren naar deze dramatische song “The Legend of the Rebel Soldier”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog het bijzondere verhaal van de gevangene, die in de gevangenis met een grote kogel en ketting zit en die toch elke avond uitbreekt. Z’n kunnen z’n lichaam ketenen, maar niet z’n geest, “I’ll Break Out again Tonight”.

In dit programma  vertolkt door Charlie Moore & The Dixie Partners hier met de song, die staat op het album “A Tribute to Clyde Moody, dat in 1973 door Old Homestead is uitgebracht met Charlie Moore op gitaar met lead-zang, Bill Napier eveneens op gitaar met zang en met o.a. Danny Proctor op de staande bas, Ben Green op de banjo, Curley Lambert op de mandolin en Terry Beaucom op de viool.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar “I’ll Break Out Again Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 En tenslotte nog zo’n bijzonder verhaal “Bringing Mary Home” door Bill Clifton & The Pick of the Crop hier met een song, die staat op het album “Maountain Laurel”, dat in 2004 is uitgebracht door Elf Ltd.

Bill Clifton op autoharp, gitaar en leadzang met medewerking van Jimmy Gaudreau op mandoline met zang, Tom Gray op de bas en tenslotte Art Stamper op de viool.

“Bringing Mary Home”, een song ooit geschreven door mandolinespeler en zanger John Duffey bekend van o.a. The Country Gentlemen en “Seldom Scene”, maar vanavond in het programma “Countrymusic Round-Up” gespeeld en gezongen door Bill Clifton & z’n “Pick of the Crop.’’

Kunt hier nog eens luisteren naar Bill Clifton & Pick of the Crop met hun versie van de song “Bringing Mary Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gedurende de maanden juni en juli traden John & Nienke uit Bovensmilde op in Texas en Lousiane en als herinnering in dit programma naar de Cajun muziek met “High Performance”, de Cajun DanceHall Band  met de song “Maison ave deux Portes” voor de Engelstalige Amerikanen “House with Two Doors” en voor ons hier in de Krimpenerwaard “Een huis met twee deuren”.

 Deze song staat op het album “That’s What Makes the Cajuns Dance” of wel in het nederlands “Dit is wat  Cajuns laat dansen”, dat in 2012 werd uitgebracht door Swallow Records.

 In de staat Louisiana wordt in grote delen nog de Franse taal gesproken ooit meegenomen en geïntroduceerd door Franse emigranten, toen het Mississippi-gebied nog een Franse kolonie was  en Franstalige vluchtelingen zo rond 1770  o.a. uit New Engeland en de oostelijke provincies van Canada, zoals Nova Scotia, New Brunswick,  Ontario en Quebec.

Nt hier als lezer vaog kijken en luisteren naar een optreden van de Cajun Dancehall Band “High Performance”. Gewoon even de tijd nemen om te luisteren naar de muziek, die de Cajuns laat dansen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de groep Beausoleil met de song “Theogene Creole”, die staat op het album “Alligator Purse”, dat in 2009 is uitgebracht door Yep Roc records.

Michael Doucet op viool met leadzang.

Een album met 12 songs, waarbij Michael wordt bijgestaan door tal van bekende musici zoals Bill Keith op de banjo, de Canadees Garth Hudson op Hammond-orgel destijds ook bij “The Band” en zangeres Nathalie Merchant.

Vanuit de opname studio nog Michael Doucet en “Beausoleil” met de song “Thèogéne Creole”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan als laatse song uit Louisiane “Depuis L’Age de Quinze Ans” of te wel “ Na de leeftijd van vijftien jaar” hier door de toen 16-jarige Courtney Granger als lead-zanger en violist samen trouwens met de bekende Cajun groep “Balfa Toujours.

Deze song staat op een verzamelalbum met als titel “The Best in Cajun &Zydeco “Homebrew”, dat is uitgebracht door ARC Music, maar staat van oorprong op het album “Un Bal chez Balfa” in 1999 uitgebracht door Rounder Records met o.a. Christine en Burkeman Balfa op gitaar met triang en de echtgenoot van Christine Balfa, multi-instrumentalist Dirk Powell, Horace Trahan op accordion, Steve Riley als gast speler en Peter Schwarz op viol.

Balfa Toujours behoort samen met Beausoleil tot de bekenste Cajun groepen die veel spelen op festivals in Amerika, maar ook in Europa met enige regelmaat te zien en te horen zijn.

U kunt hier nog eens luisteren naar Courtney Granger met de groep “Balfa Toujours” met de song “Depuis L’Age de Quinze Ans”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor gaan we naar Emmen voor “Bouke & The Elvis Matters Band” hier met z’n zelfgeschreven song “To Good to Be True” of te wel “Te Mooi om waar te zijn”en die staat op z’n album “This Is Me’, dat in 2017 is uitgebracht door Prent Music.

Nog even terug naar een optreden van Bouke & The Elvis Matters Band”  tijdens de CD-presentatie in Eetcafé Groothuis te Emmen met de song “To Good to Be True”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Me and You and a Dog named Boo” in de jaren ‘70 een hit van Lobo, maar vandaag de dag op fraaie mandier vertolkt door de countrrygroep Savannah met Dick van Altena hier met een song, die staat op het album “Back to the Country Vol. 7” , dat eind vorig jaar is uitgebracht door CRS.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar de Savannah versie “Me and You and a Dog Named Boo”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel naar de overkant van de grote plas en kunt u ook als lezer van dit bericht kennis maken met singer/songwriter/gitarist Aaron Simmons van oorsprong uit Stewartville, Minnesota, maar inmiddels werkend vanuit Nashville TN hier met de song “The Urich Cafe”.

Deze song staat op z’n 2e album met de titel “Center Avenue” zeer recent uitgebracht in eigen beheer.

U kunt hier nog luisteren naar Aaron Simmons met de song “The Urich Cafe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens nog even terug in de tijd voor Little Texas hier met de song “Peaceful Easy Feeling”, die staat op hun verzamelalbum “God Blessed Texas : The Singles 1992-1996”, met 20 songs en uitgebracht in september 2020.

“Little Texas” is een Amerikaanse countrymuziek groep, die in 1988 in Nashville TN werd gestart door Tim Rushlow op akoestische gitaar met lead en achtergrondzang, Brady Seals op keybord met eveneens lead en achtergrondzang, Del Gray op drums, Porter Howell op lead-gitaar, Dwayne O’Brien op akoestische gitaar met lead en achtergrondzang en Duane Propess op basgitaar.

De muziek van deze groep is uit hun periode voordat zij in 1988 uit elkaar gingen en de band werd opgeheven.

In 2004 besloten Duane Propes, Del Gray, Porter Howell en Dwayne O’Brien opnieuw te starten met de groep “Little Texas” met tot op heden zo’n 65 shows per jaar.

U kunt hier nog even luisteren naar Little Texas hier met hun versie van The Eagles 1972 song “Peaceful Easy Feeling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tenslotte voor onze uitsmijter nog verder terug de bekende Southern Country- Rock groep “Lynyrd Skynyrd” met de song “Simple Life”, die staat op hun 13e studio album “Gods & Guns”, dat in 2009 in uitgebracht door Roadrunner Records.

Eigenlijk een “heavy metal” album, maar als countryrock muziek uitsmijter is “Simple Life” best te verteren.

En dus is het ook tijd voor de laatste video-clip van dit bericht door Lynyrdd Skynyrd met de song “Simple Life”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Aug.29 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. The McKrells *** Sunshine   ***   Still Pickin’ 2022   ***   Kevin MacKrell
 2. The McKrells *** Big Old Broken Heart   ***   Still Pickin’ 2022   ***   Kevin MacKrell
 3. The McKrells *** You and Me   ***   Still Pickin’ 2022   ***   Kevin MacKrell
 1. Country Gentlemen *** The Legend of the Rebel Soldier   ***   The Award Winning   ***   Rebel Records Records
 2. Charlie Moore & The Dixie Partners *** I’ll Break Out   ***   A Tribute to Clyde Moody   ***   Old Homestead Records
 3. Bill Clifton & The Pick of the Crop *** Bringing Mary Home   ***   Mountain Laurel   ***   Elf Ltd.
 1. High Performance *** House with Two Doors (Maison avec deux portes)   ***   This Is What Makes the Cajuns Dance   ***   Swallow Records
 2. Beausoleil *** Thèogéne Creole ***   Aligator Purse   ***   Yep Roc Records
 3. Courtney Granger *** Depuis l’age de quinze ans   ***   Cajun & Zydeco/Un Bal chez Balfa   ***   Rounder Records
 1. Bouke & The Elvis Matters Band *** Too Good to Be True   ***   This Is Me   ***   Prent Music
 2. Dick van Altena & Savannah *** Me and You and a Dog Named Boo   ***   Back to the Country Vol. 7   ***   CRS
 1. Aaron Simmons *** The Urich Café   ***   Center Avenue   ***   Aaron Simmons
 2. Little Texas *** Peaceful Easy Feeling   ***   God Blessed Texas: The Singles 1992 – 1996   ***   Warner Music Group
 3. Lynyrd Skynyrd *** Simple Life   ***   Gods & Guns   ***   Roadrunner Records /Loud & Proud

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *