Those Pictures Mean a Whole Lot More These Days

Het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” is deze keer weer een gezamenlijk programma met Leendert J. van der Hoeven, de ex- samensteller en presentator van het vroegere radioprogramma “Nashville Express”.

De songs in dit programma staan in het teken van “Picture”. Vrij vertaald een afbeelding , meestal een foto, maar het kan ook een tekening zijn zoals in de Tom T Hall song “Picture of Your Mother” en meestal  roept het herinneringen op.

Het gezamenlijk programma  wordt begonnen in de bluegrass stijl met de groep Hammertowne met hun “Those Pictures Mean a Whole Lot More These Days” gevolgd door The New Seldom Scene uit 1976 met “Pictures from Life’s Other Side”.

 In  de countrymuziek speelt ook drama met foto’s  een grote rol vertolkt door o.a. Miss Leslie & Her Juke-Jointers met hun “I Threw Your Pictures Away” en Rhonda Vincent & Daryle Singletary “A Picture of Me without You”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we gewoon door met de “Pictures” door o.a. de Hymn River Suite en gitaarvirtuoos Brad Paisley op z’’n Fender Telecaster met de titelsong van z’n album “Who Needs Pictures”.

Vervolgens terug in de tijd voor oude foto’s  van Porter Wagoner, Tom T. Hall en treedt George Jones op als uitsmijter van het programma met de song “Developing My Pictures.

Het gezamenlijk programma “Countrymusic Round-Up/Nashville Express wordt begonnen met de song “Those Pictures Mean a Whole Lot More These Days” door de groep Hammertowne.

Deze song staat op hun succesvolle album “Pictures”, dat in 2019 is uitgebracht door de Mountain Fever Music Group”.

De song is geschreven door gitarist en lead-zanger David Carroll en dat gaat over de kracht van woorden en muziek samengevoegd in een fraai lied en werd trouwens al eerder als voorproefje op hun album als single uitgebracht.

Hammertowne bestaat zoals gemeld uit Chaston Carroll op mandoline en verder uit  Bryan Russell op de bas, Scott Tackett op guitar en Dale Thomas op de banjo.

Ron Stewart verleent muzikale assistentie op de viool , terwijl Scott en Chaston de achtergrondzang voor hun rekening nemen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Hammertowne met de song “Those Pictures Mean a Lot More These Days” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just  Use the Link!

Vervolgens “Pictures from Life’s Other Side” door The Seldom Scene hier met een song, die staat op het verzamelalbum “Different Roads”, dat in 2007 is uitgebracht door Rebel Records.

Van oorsprong staat deze song op het album met de titel “The New Seldom Scene Album”, dat in 1976 eveneens is uitgebracht door Rebel Records.

Seldom Scene bestond toen uit John Starling op rhythm gitaar met lead zang, John Duffey op mandoline en leadgitaar met tenor-leadzang, Tom Gray op de staande bas, Mike Auldridge op dobro, pedal-steel en met achtergrond zang, Ben Eldredge op de banjo en lead-gitaar en tenslotte Mark Cuff op drums en percussive. En oh, ja ook Linda Ronstandt verleent op dit album nog vocale ondersteuning.

Nog even terug in de tijd en kunt u hier luisteren naar Seldom Scene met de song “Pictures from Life’s Other Side”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar Texas voor de bekende countryzanger Moe Bandy met de titel song van het album “Picture in a Frame”, dat in 1995 is uitgebracht door Spur Records..

Moe Bandy, zowel solo als samen met z’n zangpartner Joe Stampley,  was in de jaren ‘70 zeer populair.

Moe Bandy vindt dat zijn songs over het leven gaan. Volgens hem wordt er overal vals gespeeld, gedronken en gescheiden en daar gaat de inhoud van countrysongs vaak over.

Maar ook,dat als hij alles had gedaan waarover hij zong, zou hij inmiddels dood zijn.

Maar gelukkig is dat niet het geval, want Moe Bandy is inmiddels 79 jaar en treedt volgens mij nog regelmatig op in zijn “American Theatre” te Branson Missouri.

Moe Bandy tijdens een optreden met de song “Picture in a Frame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in Texas voor “I Threw Your Pictures Away”  door Miss Leslie & Her Juke-Jointers hier met een song, die staat op hun album “Honky Tonk Revival”, dat in 2005 in eigen beheer onder de toepasselijke  naam “Zero Label Records”is uitgebracht.

Miss Leslie Sloan-Lindley hier met lead-zang en op viool, waarbij zij wordt bijgestaan door haar vroegere echtgenoot Randy Lindley op gitaar met achtergrondzang en vanwie Miss Leslie kennelijk de foto’s  heeft weggegooid.

Op dit album wordt Miss Leslie ook nog vocaal bijgestaan door haar zus Hilary Sloan.

Beiden zijn opgegroeid in de staat Kentucky met hun vader zanger/gitarist Jim Sloan als grote muzikale voorbeeld.

De familie vertrok vervolgens naar Texas en zijn daar actief met de muziek bezig.

De bekende Texaanse zanger/schrijver Tommy Alverson schreef nog een leuke begeleidende inleiding in dit album.

Tijd om eens kennis te maken met Miss Leslie & Her Juke Jointers hier met de song “T Threw Your Pictures Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer verder met zanger en gitarist Billy Ray Cyrus met de song “Pictures Don’t Lie” of te wel “Foto’s liegen niet”, die staat op het bijzondere album “Red Hot + Country, dat in 1994 is uitgebracht door Mercury Records.

Een album met 17 tracks met een bijdrage van tal van bekende countrymusici w.o. Suzy Boguss, Alsion Krauss en Kathy Mattea, Brooks & Dunn met Johnny Cash, Jimmie Dale Gilmore tezamen met Willie Nelson Dolly Parton, Patty Loveless.

De baten van dit fraaie verzamelalbum zijn bedoeld als ondersteuning van het onderzoek naar AIDS

Billy Ray Cyrus , de vader van de wel zeer bekende actrice en zangeres Miley Cyrus heeft ook al eens een album met haar uitgebracht en wel  “Set the Record Straight”, dat in 2017 werd uitgebracht door Flatwood Records.

Voor u nog Billy Ray Cyrus hier met de song “Pictures Don’t Lie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een ander muzikaal drama “A Picture of Me Without You” zeer bekend geworden door George Jones, maar hier op zeer fraaie wijze vertolkt door Rhonda Vincent en Daryle Singletary met een song, die staat op hun album “American Grandstand”, dat in juli 2017 werd uitgebracht door het label van Rhonda Vincent “Uppermanagement Music”.

Een fraai album met 11 songs, die herinneringen oproepen aan vroegere countrymuziek duo’s zoals George Jones & Tammy Wynette en Conway Twitty samen met Loretta Lynn.

Rhonda en Daryle toerden dan ook met veel succes de hele zomer en herfst van 2017 met de promotie van dit album “Grandstand”, maar helaas Daryle Singletary, vader van vier kinderen, overleed plotseling op 46-jarige leeftijd in z’n huis te Lebanon TN op 12 februari 2018.

Daryle hield in z’n muziek carriere vast aan de “basic” countrymuziek met een steel-gitaar en viool en geen “technische hoogstandjes” maar meer op emotie en je moest er natuurlijk ook op kunnen dansen en daarvoor kunnen we nog gebruik maken van zeven albums en twee verzamelalbums van hem en natuurlijk niet te vergeten dit fraaie duet album “Americvan Grandstand”.

Nog even naar een optreden van Rhonda Vincent en Daryle Singletary met de song “A Picture of Me without You” op 8 juni 2017 in “The Nashville Palace” te Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 Dan nu  weer naar de foto’s van Leen en daarvoor  waren we in Texas voor drie oud-gedienden n.l. Tony Booth, Darrel McCall en Curtis Potter met de song “Kissing Your Picture”, die staat op het album “Survivor II”, dat in 2012 is uitgebracht door “Heart of Texas Records.

Tony Booth een countryzanger en basspeler, die behoorde tot de Bakersfield garde van Buck Owens en Merle Haggard, geboren in de staat Florida, maar inmiddels als 80-jarige woonachtig in Alvin Texas nog steeds zo nu en dan actief bij de “Heart of Texas Road Show”.

Darrel McCall, samen met z’n vrouw Mona ook nog steeds actief in de countrymuziek en inmiddels 83-jaar en tenslotte Curtis Potter, tja, die behoorde in 2012 ook nog tot de survivors, maar hij overleed op 23 januari 2016 op 75-jarige leeftijd na een kort ziekbed in het ziekenhuis van Abilene TX.

Curtis laatste album “Songs of a Cherokee Cowboy” met 11 songs was een speciaal eerbetoon aan Ray Price, waarbij Curtis nog vokaal en muzikaal werd bijgestaan door Willie Nelson en dat werd geproduceerd door Justin Trevino.

U kunt hier nog eens kennismaken met Tony Booth, Darrel McCall en Curtis Potter met de song “Kissing Your Picture”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Just Someone I Used to Know” ooit geschreven door “Cowboy” Jack Clement tezamen met Gary Clark en zeer bekend geworden van de vertolking door Porter Wagoner en Dolly Parton, maar vanavond in dit programma  Emmylou Harris tezamen met countryzanger/schrijver en gitarist John Anderson.

Deze song staat op het verzamelalbum “The 80’s Studio Album Collection” on 1986 uitgebracht door Rhino/Warner Records.

“Just Someone I Used to Know” staat trouwens van oorsprong  op het album “Thirteen” van Emmylou Harris, met o.a. ook nog vokale ondersteuning door Rodney Crowell  Vince Gill, Carl Jackson en Barry Tashian en dat eveneens in 1986 werd uitgebracht door Warner Bros.

Voor u als lezer van dit bericht hier nog Emmylou Harris tezamen met John Anderson met de song “Just Someome I Used to Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Agenda : Nou daar kan ik heel snel over zijn. De maand juli vakantie-tijd en dat geldt ook voor de countrymuziek evenementen in de regio, de meeste countrymusici gaan ook op vakantie en treden op in een vakantiepark , muziekevenement op een camping dan wel zorgcentra.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio  snel door  met de “Pictures” hier door de “Hymn River Suite” hier met een song, die staat op hun album “Hundred Proof”, dat in 2017 in eigen beheer is uitgebracht onder de naam Creative Entertainment Network

Een album met 10 songs door broer en respectievelijk zus Justin Mathenia en Amy Snyder uit Alton Illinois gelegen aan de hoofdader van de langste rivier van de V.S., waar de Mississippi en de Missourri tezamen komen.

Dat zal dan ook wel de naam van “Hymn River Suite” verklaren, soms een fraaie ballades zoals deze “Pictures, maar een stevige countryrock song als “Hillbilly Queen.

Tijd om eens kennis te maken met Hymn River Suite en kunt u luisteren naar de song “Pictures”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Who Needs Pictures” door Brad Paisley hier met de titelsong van z’n debuut album, dat in 1999 is uitgebracht door Arista Nashville.

Een album met 13 songs, waarvan er vier  zoals deze Who Needs Pictures”,”He Didn’t Have to Be” , “Me Neither” en “We Danced” allemaal in the single top 10 terecht kwamen.

Daarna kwam de muziek carriere van Brad Paisly als de super-guitarist en zanger in een stroomversnelling terecht met tal van Grammy Award en Countrymusic Awards.

 Met tal van Award-winning album,s waaronder ook z’n 12de studio album “Love and War”.

Dit jaar 2023 wordt nog z’n nieuwe album “Son of the Mountains” niet meer bij Arista, maar maar verwachting nu uitgebracht door EMI.

“Same Here” is een single van dit album reeds uitgebracht in februari van dit jaar als een soort crowd-funding voor Ukraine met president Zelensky met een mondelinge bijdrage.

Natuurlijk voor u als lezer van dit bericht nog even terug naar 1999 met een jonge Brad Paisley met de song “Who Needs Pictures”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de laatste drie bijdragen van Leen door Porter Wagoner met z’n dramatische “Charley’s Picture”, die staat op z’n album “Simple as I Am”, dat in 1971 is uitgebracht door RCA Legacy.

Een album met 10 songs met toch wel een heel dramatische verhaal over de dronkaard en zwerver Charley, die op een zondagmorgen door de kou dood werd gevonden met een foto in een lijst met daarbij ook nog het gedicht om z’n hals.

U kunt hier ook nog eens luisteren naar Porter Wagoner met de song “Charley’s Picture”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“A Picture of Your Mother” door verhalenverteller, schrijver, zanger en guitarist Tom T Hall met een song, die staat op het verzamelalbum “Ballad of Forty Dollars and His Other Great Songs”, dat in 1969 werd uitgebracht door Mercury.

Zijn andere bekende songs zijn o.a. “That’s How I Got To Memphis”, “I Washed My Face In The Morning Dew” en “ Beauty Is A Fading Flower’.

Tijd voor het muzikale verhaal van Tom T. Hall hier met de song “A Picture of Your Mother”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan de uitsmijter van dit programma George Jones met de song “Developig My Pictures”, die staat op het album “We Found Heaven Right Here on Earth at 4033” in 1966 uitgebracht door Gusto Records en Musicor Records..

Het verhaal over “Four-0-Three Three”  gaat over zijn huis, waar hij gelukkig is met z’n vrouw

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar George Jones hier met de song “Developing My Pictures” via een slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst ” Country Music Round-up/Nashville Express “

Datum: Juli 18 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis & Leendert J. v.d. Hoeven

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Hammertowne *** Those Pictures Mean a Whole Lot More These Days   ***   Pictures   ***   Mountain Fever Music Group
 2. The Seldom Scene *** Pictures from Life’s Other Side   ***   Different Roads   ***   Rebel Records
 1. Moe Bandy *** Picture in a Frame   ***   Picture in a Frame   ***   Spur Records
 2. Miss Leslie & Her Juke-Jointers *** I Threw Your Pictures Away   ***   Honky Tonk Revival   ***   Miss Leslie & Her Juke-Jointers
 1. Billy Ray Cyrus *** Pictures Don’t Lie   ***   Red Hot + Country   ***   Mercury Records
 2. Rhonda Vincent & Daryle Singletary *** A Picture of Me Without You   ***   American Grandstand   ***   Upper Management
 1. Tony Booth, Darrel McCall & Curtis Potter *** Kissing Your Picture   ***   Survivors II   ***               Heart of Texas Records
 2. Emmylou Harris and John Anderson *** Just Someone I Used to Know   ***   The 80’s Studio Album Collection   ***                Rhino/Warner Records
 1. Hymn River Suite *** Pictures   ***   Hundred Proof   ***                Hymn River Suite
 2. Brad Paisley *** Who Needs Pictures   ***   Who Needs Pictures   ***   Arista Nashville
 1. Porter Wagoner *** Charley’s Picture   ***   Simple as I Am   ***   RCA/Legacy
 2. Tom T. Hall *** A Picture of Your Mother   ***   Ballad of Forty Dollars and His Other Great Songs   ***   Mercury
 3. George Jones *** Developing My Pictures ***   We Found Heaven Right Here on Earth at “4033”.    ***   Gusto Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *