Ruby, Are You Mad at Your Man?

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een muzikaal eerbetoon aan de “Bluegrass Music Hall of Famer” , mandolinespeler en zanger Bobby Osborne, die op dinsdag, 27 juni j.l. overleed in z’n woonplaats Gallatin Tennessee.

 Sinds de mid jaren ’50 tot 2005 samen met z’n broer Sonny “The Osborne Brothers”  en nadien nog regelmatig optredend met z’n “Rocky Top X-press” band.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass en daarvoor gekozen voor het “Summer 2023 ” verzamelalbum zeer recent uitgebracht  door de “Mountain Fever Music Group” met muziek door o.a. Cedar Hill, Amanda Cook en de bluegrass gospelgroep “The Chigger Hill Boys & Terri”. Vervolgens ook nog de Texaanse countryzanger/schrijver/gitarist en pianist  Rick Treviño met een drietal songs, waaronder  “Loving You Makes Me a Better Man”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor naar Dick van Altena & Savannah met de song “Poison Love” en ook nog Timo de Jong uit Leeuwarden met de 1ste track van z’n nieuwe album “Rest at Heart”. Vervolgens gaan we naar de overkant van de grote plas voor de hedendaagse countrymuziek door Billy Strings samen met Willie Nelson en Ashley McBryde met een song van haar album “The Devil I Know” en zij treedt tevens op als uitsmijtster van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up”  met de song “Window of a Train” door de groep “Cedar Hill”, dat in april van dit jaar als single is uitgebracht door de Mountain Fever Music Group

Cedar Hill is een bluegrassgroep, die in 1967 werd gevormd door senior mandolinespeler en liedjesschrijver Frank Ray en bestaat verder uit DJ Shumate op banjo en resonator-gitaar, Pete Brown op viool, Patti LaFleur op de staande bas en Dalton Harper, schreef de song en hier op gitaar met leadzang,  maar hij  maakt op dit moment geen deel meer uit van de groep

Wel komen ze allemaal uit de staten Arkansas en Missouri.

Een paar weken geleden was er in dit programma reeds de promotie single “Art of Love” te beluisteren.

In oktober 2021 tekenden zij een platen contract bij Mountain Fever Music Group en brachten in maart 2022 hun tweede album “New Chapter” uit en nu dus deze single “Window of a Train” wellicht een voorproefje op het volgende album.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Cedar Hill hier met hun song “Window of a Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Amanda Cook met de song “Ready For a Bluer Sky “, die staat op haar album “Changes”, dat in oktober 2022 werd uitgebracht door MFMG en die tevens in april van dit jaar  als single verkrijgbaar is.

Amanda Cook hier met lead-zang, Carolyne Van Lierop op banjo  en achtergrondzang,Troy Boone, de echtgenoot van Carolyne  op mandoline, Josh Faul op bass en achtergrondzang, George Mason op viool en tenslotte Brady Wallen op gitaar.

Deze song van Amanda Cook en die van Cedar Hill staan tezamen met de volgende song van Chigger Hill Boys en Terri op het promotiealbum “Hot Summer Singles” met in totaal 14 songs van 14 verschillende artiesten en/of bluegrassgroepen.

Amanda Cook  niet alleen zangeres, rhythm-gitarist en bandleider de bluegrassgroepen “High Cotton” en tegenwoordig de “Amanda Cook Band”, maar tevens “COO” of te wel “Chief Operating Officer”  bij de Mountain Fever Music Group”.

U kunt hier nog luisteren naar Amanda Cook en haar band met de song “Ready for a Bluer Sky”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van dit verzamelalbum ook nog “Nothing Quite as Amazing as Grace” een fraaie bluegrass gospel gezongen en gespeeld door The Chigger Hill Boys & Terri hier met een song, die als single in mei van dit jaar is uitgebracht door Mountain Fever Music Group en tot die Group behoort ook het gospel label “Morning Glory Music.

De groep bestaat uit Jim Britton op banjo en gitaar, Ricky Gore op de staande bas, z’n vrouw Terri Argot Gore hier met lead zang, Andy Leftwich op viool en mandoline, Ben Rochester op resonator gitaar en achtergrondzang en Becky Rochester eveneens met achtergrondzang.

De naam van de groep “The Chigger Hill Boys” is afkomstig van de oorspronkelijke mandolinespeler en oprichter Mike Richards en wiens familie afkomstig was uit Burkesville KY in de buurt van The Chigger Hills.

Tijd om eens kennis te maken met de muziek van The Chigger Hill Boys & Terri hier met de song “Nothing Quite as Amazing as Grace”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op naar eerbetoon Bobby Osborne hier oa. samen met z’n broer Sonny “The Osborne Brothers” met de befaamde Red Allen op gitaar met de song “Ruby, Are You Mad at Your Man”.

Deze song staat op tal van albums, maar in dit programma gekozen voor het bijzondere  verzamelalbum met de toepasselijke naam “High Lonesome—The Story of Bluegrass Music” -, de filmuziek van een documentaire over de geschiedenis van de bluegrass, waarbij de muziek op CD werd gezet door CMH Records 1994.

Tal  van bekende groepen van de eerste bluegrass generatie waaronder “Bill Monroe & His Bluegrass Boys”, Lester Flatt & Earl Scruggs & The Foggy Mountain Boys”, “The Stanley Brothers”  “Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys”zijn met hun muziek aanwezig op dit album

Van Bobby en Sonny Osborne ook nog de song  “Fair & Tender Ladies, die o.a. staat op “The Essential Osborne Brothers Collection”, maar van oorsprong staat op het album “The Osborne Brothers – Blue Grass Music”, dat in 1962 werd uitgebracht door MGM Records.

U kunt hier nog herinneringen ophalen aan The Osborne Brothers ft. Red Allen met de song “Fair and Tender Ladies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens als laatste song van dit eerbetoon “Kentucky” gezongen en gespeeld door The Osborne Brothers tijdens  een “live” optreden van The Osborne Brothers op 30 juli 1989 in Streekermoor in de buurt van Oldenburg Duitsland.

Hun song “Kentucky”inmiddels uitgeroepen tot het volkslied van deze bluegrass state.

The Osborne Brothers in 1989 bestaande uit Terry Eldredge op gitaar met leadzang, Terry Smith op akoestische bas met eveneens lead zang, Steve Thomas op viool, Bobby Osborne op mandoline en viool met leadzang en tenslotte Sonny Osborne op de banjo en allemaal met achtergrondzang.

Nog even terug naar het album “Live-in Germany”.

 Heel bijzonder, want dat de muziek van het optreden in Streekermoor, waaraan ook “The Father of Bluegrass”, Bill Monroe deelnam, was opgenomen was jarenlang onbekend, totdat de toenmalige eigenaar Tom Riggs van Pinecastle Records in 2004 werd benaderd met de mededeling , dat de orginele tapes nog bewaard waren gebleven, waarbij Pieter Groenveld en z’n echtgenote Liz Meyer van Strictly Country Records in 1986 waren betrokken.

Tom Riggs belde vervolgens Sonny Osborne met deze informatie en vroeg of The Osborne Brothers de opnames zouden willen kopen. Om een lang verhaal kort te maken de opnames werd aangekocht en vervolgens was er een enorm karwei op de kwaliteit van de opname’s op te poetsen, het zogenaamde “remasteren”, waarbij ook de violisten Charlie Cushman en Glen Duncan evenals Sonny Osborne waren betrokken.

Nog even terug naar The Grand Ole Opry met The Osborne Brothers met hun “Kentucky” aangekondigd door “Whispering Bill Anderson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sonny Osborne oorspronkelijk uit Hyden Kentucky, maar al jaren wonend in Hendersonville Tennessee, die niet alleen z’n eigen banjo “The Chief” bouwde,  ging in 2005 met pensioen na meer dan 50 jaar actief op te treden met The Osborne Brothers.

De bluegrass gigant, banjospeler en zanger Sonny Osborne, overleed op 24 oktober j.l. op 84-jarige leeftijd.

Samen met z’n broer Bobby vormde hij een halve eeuw de fameuze en vernieuwende bluegrassgroep “The Osborne Brothers”.

Z’n oudere broer Bobby Osborne zeer duidelijk te herkennen met z’n zeer grote hoed en z’n flamboyante kledingstijl is na 2005 weer aan de slag gegaan met z’n groep “The Rocky Top Express” en bracht in februari 2006 via Rounder nog het album “Try a little Kindness’” uit, terwijl via Compass Records in 2017 nog het album “Original” is uitgebracht met medewerking van het “Crème de la crème” van de bluegrassmuziek met o.a. Alison Brown en Rob McCoury op banjo, Stuart Duncan en Michael Cleveland op viool, Rob Ickes op dobro, Molly Tuttle op gitaar en Vince Gill op mandoline en met zang evenals Carl Jackson.

Helaas ging de bel voor Bobby Osborne op dinsdag, 27 juni j.l. en overleed hij in Gallatin TN op 91 jarige leeftijd.

Gelukkig hebben wij nog heel veel muzikale herinneringen op de muziekplank, waaronder ook de song “Ruby, Are You Mad at Your Man” ver terug in de tijd van The Osborne Brothers tezamen met de befaamde gitarist en zanger Red Allen.

 Tot slot kunt u nog eens kijken en luisteren naar The Osborne Brothers tijdens een optreden met de song “Ruby, Are You Mad at Your Man” met de machtige tenorstem van Bobby Osborne en de virtuoze banjospeler Sonny Osborne.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Rick Treviño hier met de song “Running Out of Reasons to Run”, die staat op z’n debuut album “Learning as You Go”, dat in 1996 werd uitgebracht door Columbia Nashville. Gedurende de mid-jaren ‘90 werd Rick Treviño bekend als een van de eerste populaire spaanstalige zanger in de countrymuziek sedert de jaren ’70,  toen Freddy Fender en Johnny Rodriguez tal van hits hadden.

Rick geboren in Austin Texas groeide op in een muzikale familie, want z’n vader was al lid van een plaatselijke Tejano-groep en z’n ouders moedigden z’n brede interesse in de muziek aan.

Hij nam pianolessen en leerde tevens clarinet spelen.

Nadat hij de middelbare school met success had afgemaakt, kreeg hij een aanbod van de Memphis State University voor een “baseball studiebeurs”, maar hij maakte geen gebruik van het aanbod, maar begon met een muziekstudie.

In 1993 bracht hij z’n eerste spaanstalige album “Dos Mundos” en tegelijkertijd ook de eerste traditionele tweetalige countrysong “Just Enough Rope”.

U kunt hier nog eens kijken en luisteren naar de toen 25-jarige Rick met z’n song “Running out of Reasons to Run”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Vervolgens  Rick Trevio met leadzang en op gitaar met de song  “Paloma Guarumera”, die staat op het album “Canto” in 2001 uitgebracht door Columbia Records.

 Een album van Los Super Seven met dit keer ook nog met naast de bekende namen ook nog Raul Malo, de Cubaanse Amerikaan uit Florida van zeer bekend van o.a. The Mavericks.

Deze song staat op het album “Los Super Seven”met 13 tracks van het muzikale collectief met Cesar Rosas en David Hidalgo van Los Lobos, Rick Treviño, Tejano-ster Ruben Ramos met de zeer herkenbare accordenoist Flaco Jeminez en de Texanen Joe Ely o.a. zeer bekend van The Flatlanders en Doug Sahm van o.a. de Texas Tornadoes.

 U kunt hier ook nog even luisteren naar Los Super Seven met de song “Paloma Guarumera”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In dit programma “Countrymusic Round-Up” ook nog “Loving You Makes Me a Better Man”gezongen en gespeeld door eveneens Rick Treviño hier met een song, die staat op z’n album “Whole Town Blue”, dat is uitgebracht door Warner Bros Nashville.

Een mooi album , want naast de sensuele bolero “Autumn Rose” ook nog mooie country ballade’s als “Seperate ways” en en deze “Loving You Makes Me a better Man”  en vervolgens via de stevige South Texas Swing  “Better in Texas” en naar Honky Tonker “Because of You”.

Voor u als lezer een solo-optreden van Rick Treviño met de song “Loving You Makes Me a Better Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng en daarvoor naar naar Dick van Altena en Savannah hier met de song “Poison Love”.

“Poison Love” is een song uit het grijze countrymuziekverleden geschreven door Tilman Franks en Elmer Laird en dat in 1951 door het country duo “Johnnie & Jack” gespeeld en gezongen 17 weken lang in de countrymuziek overzichten stond.

Maar terug naar nu in dit programma opnieuw gezongen en gespeeld maar nu door zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena en de countrygroep “Savannah” met een opname, die staat op hun album “Back to the Country Vol. 7” eind vorig jaar uitgebracht via Continental Record Service.

Na de huidige zomer en vakantieperiode gaan ze inmiddels door met hun countrymuziekshow “Back to the Country Part 13.

Nog even terug naar een optreden van Dick van Altena en Savannah met hun show “Back to Country Part 12” met de song “Poison Love”  in Theater Geert Teis te Stadskanaal op 14 mei j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan “Forward” door zanger/schrijver en gitarist Timo de Jong uit Leeuwarden hier met de song, die als 1ste track staat op o.a. z’n vinyl album “Rest at Heart”, dat begin vorige maand juni is uitgebracht via Revanche Records met 10 door Timo de Jong zelf geschreven songs met zelf natuurlijk ook met leadzang.

Hij wordt verder muzikaal bijgestaan door Sander Veldman op drums en metpercussion, Haico Postma op basgitaar, Berend Rombouts op electrische gitaar, David Gram op de pedalsteel, Maaike Boonstra op trompet en op de bugle, z’n vriendin Robin Yzerman met achtergrondzang en tenslotte Moira Mirck op de viool.

Natuurlijk kunt u hier nog kennis maken met de bijzondere song “Forward” door Timo de Jong.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar de overkant van de grote plas voor Billy Strings ft. Willie Nelson   met de song ”California Sober”, die als single is uitgebracht door Reprise Records.

De titel heeft wel een bijzondere betekenis “California Sober” betekent, dat het gebruik van harddrugs en drank is gestopt, maar het roken van hasj nog wel op de agenda staat.

En zoals algemeen bekend staat Willie Nelson, als super senior countryartiest, ook bekend als regelmatige gebruiker van “blowtje.

Voor de lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar Billy Strings en Willie Nelsonon de opname studio met de song “California Sober”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma,  Ashley McBryde  hier met een song  “Light on in the Kitchen”, die staat op haar album “The Devil I Know “ in september vortig jaar uitgebracht door Warner Music als fraaie opvolger van haar album “Lindeville”.

De song is geschreven door Ashley met hulp van Jessi Alexander and Connie Harrington.

“Light on in the Kitchen” was reeds als voorproefje op haar album “The Devil I Know” uitgebracht en bereikte de status van “Hitsingle”.

Als lezer van dit bericht kunt u tenslotte ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Ashley McBryde met de song “Light on in the Kitchen” op 2 april j.l. tijdens het 2223 CMT (Country Music Television) Award Festival in het “Moody Center” te Austin TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juli 11 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Cedar Hill *** Window of a Train   ***   single   ***   Mountain Fever Music Group
 2. Amanda Cook *** Ready For a Bluer Sky   ***   Changes   ***   Mountain Fever Music Group
 3. The Chigger Hill Boys & Terri *** Nothing Quite as Amazing as Grace   ***   single   ***   Morning Glory Music/ Mountain Fever Music Group
 1. The Osborne Brothers *** Ruby Are You Mad at Your Man   ***   The Complete A’s and B’s 1956 – 1962   ***   Jasmine Records
 2. The Osborne Brothers *** Fair and Tender Ladies   ***   The Essential Osborne Brothers Collection   ***   CMH Records
 3. The Osborne Brothers *** Kentucky   ***   Live in Germany   ***  Pinecastle Records
 1. Rick Treviño *** Running Out of Reasons to Run   ***   Learning as You Go   ***   Columbia Nashville
 2. Los Super Seven *** Paloma Guarumera   ***   Canto   ***   Columbia Records
 3. Rick Treviño *** Loving You Makes Me a Better Man   ***   Whole Town Blue   ***   Warner Records
 1. Dick van Altena & Savannah *** Poison Love   ***   Back to the Country Vol. 7   ***   Continental Record Service
 2. Timo de Jong *** Forward   ***   Rest at Heart   ***   Revanche Records
 1. Billy Strings ft. Willie Nelson *** California Sober   ***   single   ***   Reprise Records
 2. Ashley McBryde *** Light on in the Kitchen   ***   The Devil I Know   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *