Deep Elem Blues

 

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een muzikaal eerbetoon aan bluegrass-pionier, mandolinespeler en zanger Jesse McReynolds, die op vrijdag, 23 juni j.l. op 93 jarige leeftijd overleed in z’n woonplaats Gallatin Tennessee.

Sinds de eind jaren ’40 samen met z’n broer Jim “The McReynolds Brothers” en sedert de mid-jaren ’50 tot 2001 zeer bekend van de bluegrassgroep “Jim & Jesse and The Virginians”.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door de Amerikaanse groep “Hammertowne” met een drietal songs van hun album “You Can Learn a Lot from a Song”, dat op vrijdag, 30 juni a.s. wordt gepresenteerd door de “Mountain Fever Music Group”

Vervolgens ook nog John McEuen, mede-oprichter van de “Nitty Gritty Dirt Band”,  met muziek van z’n album “Made in Brooklyn” .

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng en daarvoor nog eens terug naar Rijswijk voor “The Doop Brothers & Wil Steel” met hun versie van de bekende song “Paloma” en aangezien we toch in Rijswijk zijn ook nog even terug in de tijd voor Andy Tielman op de countrytoer met de song “You Win Again”

Vervolgens gaan we naar de overkant van de grote plas voor de hedendaagse countrymuziek door  Chris Janson met de song “Cold Beer Truth” en hij treedt tevens op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Next to Nothing” , de titelsong van het album “You Can Learn a Lot from a Song” en “I’m Going Home to Tennessee” door de groep “Hammertowne”.

 Het album “You CaN Lear a Lot from a Song werd op vrijdag, 30 juni officieel gepresenteerd door de Mountain Fever Music Group”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Hammertowne met de song “Next to Nothing” tijdens een optreden in het Clarion Hotel te Lexington KY.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De song “You Can Learn from a Song” werd vorig jaar oktober reeds als single werd uitgebracht en is geschreven door gitarist en lead-zanger David Carroll en dat gaat natuurlijk over de kracht van woorden en muziek samengevoegd in een fraai lied.

Hammertowne bestaat verder uit Chaston Carroll op mandoline, Bryan Russell op de bas, Scott Tackett op guitar en Dale Thomas op de banjo.

Ron Stewart verleent muzikale assistentie op de viool , terwijl Scott  en Chaston tevens de achtergrondzang voor hun rekening nemen.

In maart van dit jaar is de groep nog uitgebreid met Daniel Norton uit Oost Tennessee.

Hij maakte als banjo-speler deel uit van een familie bluegrass gospel groep, maar verwisselde inmiddels niet alleen z’n banjo voor de resonator-gitaar, maar maakt nu dus ook deel uit de bluegrass groep “Hammertowne”.

“You Can Learn a Lot from aSong” een fraaie opvolger van hun album “Pictures”, dat in 2019 eveneens werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

U kunt hier nog eens luisteren naar Hammertowne met de song “I’m Going Home to Tennessee”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een muzikaal eerbetoon aan Jesse McReynolds hier nog samen met z’n broer Jim, optredend onder de naam “Jim and Jesse” met de songs “Are You Tired of Me My Darling” en “Driftin and Dreaming of You”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Story”, dat in 1990 werd uitgebracht door CMH Records, terwijl in 2007 dit album geremastered opnieuw werd gepubliceerd.

Jim McReynolds op gitaar met zang en Jesse McReynolds op mandoline met zang muzikaal bijgestaan door tal van bekende bluegrass en countrymusici zoals Carl Jackson en Allan Shelton op de banjo, toen ook nog met de zoon van Jesse, Keith McReynolds op de bas, de bekende Lloyd Green, de steeler nu eens op de dobro en Blaine Sprouse en Jim Buchanan op de viool.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Jim & Jesse met hun versie van de John Prine song “Paradise”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Deep Elem Blues” door Jesse McReynolds op de solo-toer met Friends hier met een song, die staat op het album “A Tribute to Jerry Garcia & Robert Hunter”, dat in 2010 is uitgebracht door Woodstock Records.

De titel van het album is eigenlijk “Songs of the Grateful Dead”, waarvan Jerry Garcia als oprichter en lead-gitarist en zanger deel van uitmaakte, terwijl Robert Hunter ook deel uitmaakte van deze groep, maar dan als schrijver en tekstdichter, alhoewel hij ook bekend stond als gitarist en mandolinespeler. Hunter werd als niet musicus in 1994 tezamen met Grateful Dead opgenomen in de “Rock and Roll Hall of Fame”.

De toen 80-jarige Jesse McReynolds natuurlijk op mandoline met lead-zang, wordt op dit album muzikaal bijgestaan door z’n kleinzoon Garret McReynolds, zoon van z’n overleden zoon Keith McReynolds, hier op gitaar, Amanda McReynolds, een kleindochter met zang, Stu Allen op akoestische en electrische gitaar met zang, David Nelson op electrische gitaar, Shawn Apple op drums en nog een aantal andere gastspelers o.w. Buck White op piano en Tommy White op steel gitaar.

De bekende bluegrasspionier Jesse McReynolds, lid van de Grand Ole Opry” overleed als laatste van het duo “Jim & Jesse, afgelopen vrijdag, 23 juni op 93-jarige leeftijd in z’n woonplaats Gallatin TN.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van Jesse McReynolds & Friends met de song “Deep Elem Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Brooklyn NY voor John McEuen hier met de songs “My Dirty Life and Times”, “I Still Miss Someone” en “She Darked the Sun”.

Deze songs staan op z’n album “Made in Brooklyn”, dat in 2016 werd uitgebracht door Chesky Music.

John McEuen hier op gitaar, mandolin, banjo, viool en natuurlijk met zang, muzikaal bijgestaan door tal van vrienden zoals David Bromberg  op acoustische en slide gitaar met zang, de acteur en musicius Steve Martin op de banjo, Skip Ward op de bas,  Andy Goessling op klarinet, mandolin, zither, saxophone en dobro,  Kevin Twigg met percussie, Jay Ungar op de viool; David Amram op fluit en percussive; Matt Cartsonis op mandola met zang en John Carter Cash en John Cowan met zang.

John McEuen,  één van de oprichters van de Nitty Gritty Dirt Band, de vorige week nog in het programma met de song “Sarah in the Summer”, die staat op het album “Acoustic” in 1994 uitgebracht door EMI.

Een fraai album met 11 songs en inmiddels in 2017 opnieuw, maar dan geremastered” uitgebracht door Capitol Records.

De NGDB, een echte Amerikaanse countryrock band werd in 1966 opgericht, eerst  tot 1981 onder de naam “The Dirt Band” en bracht meer dan 30 albums uit. Met als oorspronkele leden nog steeds zanger/gitarist jeff hanna en drummer Jimmie Fadden, met lange tijd ook nog multi-instrumentalist John McEuen , toetsenist Bob Carpenter

Na 50 jaar vertrok John in 2016 na tal van meningsverschillen met andere bandleden uit de NGDB om op de solo-tour verder te gaan en kwam dat jaar te voorschijn met dit fraaie album met 9 songs, z’n 7de solo-album trouwens,  dat werd uitgeroepen tot “Album van de maand” door de Stereophile Magazine” met fraaie recensies in o.a. “No Depression” en “Bluegrass Today”.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van John McEuen hier op viool & The String Wizards met de song “She Darked the Sun”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio  is het tijd voor de Nederlandse inbreng en daarvoor gaan we snel door naar Rijswijk voor The Doop Brothers en Mr. Wil Steel met hun versie van de song “LaPaloma”.

Deze song staat op hun album “Lagu, lagu, Kami III’ in 2017 uitgebracht door Studio Claase.

De titel “Lagu, Lagu Kami” is Maleis, dat staat voor “Onze liedjes” en dat zegt al iets over de herkomst van de drie broers Bob, Pim en Rick Doop en trouwens ook over Mr. Wil Steel, want alle vier zijn ze geboren in Indonesie.

De groep is zeer bekend van hun optredens tijdens Molukse festivals hier in Nederland Een album met 14 liedjes met een aantal fraaie covers van bekende songs zoals deze “La Paloma” en “Hello Josephine” , “Send Me Some Loving” en “It Keeps Raining” met daarnaast een groot aantal songs in hun oorspronkelijke moedertaal, zoals “Kota Ambon”, “Lagu Tutup” en “Rayuan Pulau Kelapa”.

Tijd om nog eens kennis te maken met The Doop Brothers hier met Mr. Wil Steel hier op lapsteel met  de song “Rayuan Pulau Kelapa”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “You Win Again” door Andy Tielman hier met een song, die o.a. staat op een fraaie verzamelalbum met de titel “Indo memories”, dat in 1997 is uitgebracht door Sam Sam Music. “Indo Memories” is een fraai album met 21 liedjes en die je mee terug neemt naar de jaren 60. een heerlijk album met invloeden van rock en roll en country muziek met songs als “Blueberry Hill”, “I Love You Because”, “Rock and Roll Music”, “Living Doll” en “Cold, cold Heart”.

Andy Tielman, tevens voorman van “The Tielman Brothers”, bestaande uit Reggie en Ponthon en zus Jane Tielman, tevens grondlegger van de Indo-Rock, ging in de jaren ’80 op de solo-tour en werd tevens voor z’n grote inzet voor de Indonesische muziek beneoemd tot  Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

U kunt hier nog eens herinneringen ophalen aan Andy Tielman met de song “You Win Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar de hedendaagse countrymuziek door Chris Janson, tevens uitsmijter van dit programma, hier met een song “Cold Beer Truth”, die staat op z’n vierde album “All In”  met 16 songs, dat is ook niet mis, in april van vorig jaar uitgebracht door Warner Music Nashvile.

Naast Erich Church verlenen ook nog Travis Tritt en Rhett Atkins vokale assistentie.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip met Chris Janson hier met z’n song “Cold Beer Truth”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Juni 27 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Hammertowne *** Next to Nothing   ***   You Can Learn a Lot from a Song   ***                Mountain Fever Records
 2. Hammertowne *** You Can Learn a Lot froma Song   ***   You Can Learn a Lot from a Song   ***   Mountain Fever Records
 3. Hammertowne *** I’m Going Home to Tennessee   ***   You Can Learn a Lot from a Song   ***   Mountain Fever Records
 1. Jim & Jesse *** Are You Tired of Me, My Darling   ***   Story   ***   CMH Records
 2. Jim & Jesse *** Drifting and Dreaming of You   ***   Story   ***   CMH Records
 3. Jesse McReynolds & Friends *** Deep Elem Blues   ***   A Tribute to Jerry Garcia and Robert Hunter   ***   Woodstock Records
 1. John McEuen *** My Dirty Life and Times   ***   Made in Brooklyn   ***   Chesky Music
 2. John McEuen *** Still Miss Someone   ***   Made in Brooklyn   ***   Chesky Music
 3. John McEuen *** She Darked the Sun   ***   Made in Brooklyn   ***   Chesky Music
 1. The Doop Brothers and Mr. Wil Steel *** La Paloma   ***   Lagu Lagu Kami III   ***   Studio Claase
 2. Andy Tielman *** You Win Again   ***   Indo Memories   ***   Sam Sam Music
 1. Chris Janson *** Cold Beer Truth   ***   All In   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *