Each Season Changes You

Het is weer de 3de dinsdag van de maand en dat betekent een gezamenlijk radioprogramma “Countrymusic Round-Up /Nashville Express”, waarbij de songs gekozen door Leen in het teken staan van natuurverschijnselen met titels zoals “Blue Eyes Crying in de Rain” door Slim en Byron Whitman en “Storms Never Last” door Waylon Jennings & Jessi Colter.

Aangezien morgen, 21 juni, de zomer begint heeft Jan zich voornamelijk beperkt tot de zomer met songs,  zoals van de Nitty Gritty Dirt Band met “Sarah in the Summer” en Freddy Fender & The Texas Tornadoes met hun “Sweet Summer Day”.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna gewoon door naar de nederlandse bijdrage aan de zomer hier door “The Tennessee Studs” uit Amsterdam met de song “Thirteen Summers” en Bart de Win uit Den Bosch met de song “Summer Dresses.

Vervolgens voor de laatste etappe naar Leen met songs van o.a. Jim Reeves  met z’n dramatsiche “Blizzard” en Emmylou Harris tevens uitsmijtster van dit programma met haar “Roses in the Snow”.

We begonnen ons gezamelijk programma “Countrymusic Round-Up/Nashville Express met de song met de toepasselijke titel “Door into Summer” of te wel “De deur naar de zomer”, da’s dus vandaag, hier gespeeld en gezongen door de New Grass Revival.

Deze song staat op het album “Rare Studio Recording 1972”, dus daar zul je lang naar moeten zoeken als liefhebber van deze gevierde en vernieuwende bluegrass groep bestaande uit mandoline-speler Sam Bush, Curtis Burch op gitaar en dobro, Courtney Johnson op de banjo en Ebo Walker op de staande bas.

In 1974 kwam zanger/gitarist John Cowan ook nog bij deze groep, die in 2020 als erelid deel gingen uitmaken van de “Bluegrass Music Hall of Fame”, vanwege hun verdienste aan deze muzieksoort.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u luisteren naar de “New Grass Revival” hier met de eerste song “Door into Summer” van hun complete album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Each Season Changes You” door The Osborne Brothers en deze song staat ook op het verzamelalbum “The Osborne Brothers 1956-1968” uitgebracht door de beroemde Duitse muziekuitgeverij “Bear Family Records”.

Deze song staat trouwens op een LP van The Osborne Brothers met de titel “Bluegrass Music” in 1962 uitgebracht door MGM of tewel Metro-Goldwyn-Mayer in 1946 opgericht.

Een mono album met 12 songs en waarvan deze keer is gekozen voor deze titel “Each Season Changes You”, want morgen 21 juni begint het zomerseizoen.

Nog even terug naar The Osborne Brothers, destijds bestaande uit Bobby en Sonny Osborne, alle twee geboren als echte Kentuckians en later in hun jeugd verkast via Hyden naar Dauton Ohio, waarzij veelvudig optraden.

Gedurende de Koreanaanse oorlog moest Bobby dienst doen bij de Marine, terwijl de jongste , Sonny, als banjospeler deel uit ging maken van Bill Monroe’s Bluegrass Boys.

Hun succesvolle jaren waren toch wel in de eind jaren ‘50 tot de jaren ’70, toen Red Allen als zanger/gitarist en Art Stamper als violist deel uitgingen maken van hun groep.

Bobby overleed in 2021 op 83-jarige leeftijd, terwijl Sonny, zeer herkenbaar met z’opvallend grote hoed en inmiddels 91 jaar zo nu en dan nog wel eens optreedt in the Grand Ole Opry.

Helaas bereikte ons op 27 juni het treurige bericht, dat Sonny Osborne op 91-jarige leeftijd is overleden in het zoiekenhuis van Gallatin TN.

Tijd om nog eens kennis te maken met The Osborne Brothers met de song “Each Season Changes You”uit 1962 met leadzang door Sonny Osborne.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu naar een natuurverschijnsel van Leen met de bekende song “Blue Eyes Crying in the Rain” in dit programma nu eens niet door WRoy Acuff, Hank Williams, Willie Nelson of Elvis Presley, maar door Slim Whitman en z’n zoon Byron.

Deze song staat op het album Magic Moments, dat in 1988 werd uitgebracht door EMI.

Slim Whitman stond ooit bekend als Amerika’s favoriete volkszanger niet alleen bekend vanwege z’n jodelen, maar ook een stem bereik van 3 octaven.

En ook nog wel even leuk om te vermelden is, dat zijn muziek met de song “Indian Love Call” werd gebruikt in de jaren ‘90 film “Mars Attacks”, waarbij elke keer, dat de song werd gedraaid binnenkomende marsmannetjes ter plaatse doodgingen.

Nog even terug naar de film “Mars Attacks”, waarbij Slim Whitman met z’n song “Indian Love Call” kans ziet de aarde van de marsmannetjes te ontdoen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In plaats van een “pot goud” een “Rock at the End of My Rainbow” door Heather Myles hier met een song, die staat op haar album “Highways & Honky Tonks” in 1998 uitgebracht door Rounder Records.

Dit album werd in 2002 uitgebracht door Rounder Records en is haar 5e studioalbum met 13 songs, waarvan 12 door haar zelf geschreven.

“Super” Honky Tonks, waarbij ook nog een duet met haar mannelijke tegenpool van het huidige Bakersfield, Dwight Yoakam.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Heather Myles met de song “Rock at the End of My Rainbow” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nou maar weer snel verder met de zomer hier met “Sarah in the Summer” door de Nitty Gritty Dirt Band.

Deze staat op het album “Acoustic” in 1994 uitgebracht door EMI.

Een fraai album met 11 songs en inmiddels in 2077 opnieuw, maar dan “geremastered” uitgebracht, door Capitol Records.

De NGDB, een echte Amerikaanse countryrock band werd in 1966 opgericht, eerst  tot 1981 onder de naam The Dirt Band en daarna verder als de “Nitty Gritty Dirt Band”bracht meer dan 30 albums uit.

Met als oorspronkelijke leden nog steeds zanger/gitarist Jeff Hanna en drummer Jimmie Fadden, met lange tijd (tot 2016) ook nog multi-instrumentalist John McEuen , toetsenist Bob Carpenter en gitarist Jimmy Ibbotson.

Nog even terug naar een optreden met Jimmy Ibbotson, jarenlang deel uitmakend van de Nitty Gritty Dirt Band,  hier samen met Jim Ratts en Lee Satterfield met de song “Sarah in the Summer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan naar Texas voor een “Sweet Summer Day” door Freddy Fender & The Texas Tornadoes met een song, die o.a. staat op het album “My Favorite 101 Songs in 1979 uitgebracht door MCA.

Eigenlijk maakte Freddy Fender deel uit van The Texas Tornadoes, maar zo nu en dan eens op de solo-toer met ondersteuning door Texas Tornados, een Tejano-supergroep, samengesteld uit enkele van de grootste artiesten van countrymuziek, die de Tex-Mex-stijl hebben gemoderniseerd, waaronder Flaco Jiménez, Augie Meyers, Doug Sahm en Freddy Fender.

De muziek is een samensmelting van conjunto met rock, country en verschillende Mexicaanse stijlen.

U kunt gier nog even herinneringen ophalen aan Freddy fender hier met de song “Sweet Summer Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leen heeft weer gekozen voor een tweetal natuurverschijnselen met als eerste “The Country Trail Band” met de door Wim Pols geschreven song “In the Eye of the Storm”.

Deze song is tevens het titellied van het album, dat in 1994 is uitgebracht door Dureco, waarbij The Country Trail Band vokaal werd bijgestaan door de zanggroep Thirza bestaande uit Bea Spekman-Pot, Mirjam Pot, Thécla Pot.

Een album met 16 songs, waarvan er acht zijn geschreven door Wim Pols, twee door Frans van Herwijnen, terwijl de groep bestond uit Wim Pols op gitaar met lead-zang, Hans Steeds op de basgitaar met zang, Ruud van de Meeberg op drums met achtergrondzang, Frans van Herwijnen op lead en akoestische gitaar bijgestaan door een aantal gastspelers onderwie Kees Steeds op piano en accordeon, Cor Verhaegh en Ron de La Bey op pedalsteel.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van de “Country Trail Band” met Thecla Rutting-Pot met de song “In the Eye of the Storm”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Storms Never Last” door zanger/gitarist en schrijver Waylon Jennings hier samen met z’n vrouw Jessie Colter met de door haar geschreven song, die staat op het album “Leather and Lace”, dat in1981 is uitgebracht door Legacy Recording.

Jessi Colter en Waylon Jennings hadden samen een zoon, Shooter Jennings, ook al weer jaren actief in de countrymuziek niet alleen als zanger/gitarist, maar ook als producer.

Zo nu en dan treedt hij nog wel eens op samen met z’n inmiddels 80-jarige moeder.

Nog eens terug naar een uniek optreden van Jessi Colter en Waylon Jennings hier met de song “Storms Never Last”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan de zomer hier door “The Tennessee Studs” uit Amsterdam met de song “Thirteen Summers”, die staat op hun 4e album “See You Around” in eigen beheer uitgebracht.

De groep bestaat uit Henrik Holm , een Zweed op dubbel bas, Jeff Cardey, een Canadees op mandoline en de nederlandsers Joram Peeters op viool en fluit, Jeroen Schmohl op dobro en Roland van Beveren op telecaster & pedal steel.

Het repertoire gaat van folk tot bluegrass, vijfstemmig gezongen en begeleid op dobro, pedalsteel, mandoline, banjo, telecaster, maar ook cello, tuba, trompet, trombone, klarinet, saxofoon en mondharmonica.

Nog even terug naar het EWOB-festival 2016 te Voorthuizen voor een optreden van “The Tennessee Studs” met Remco Sietsema, als gastspeler, op accordeon hier met de song “Thirteen Summers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan uit Den Bosch “Summer Dresses” of te wel “Zomerjurken” hier door Bart de Win met een song, die staat op z’n debuutalbum “Little World”, dat in 2011 is uitgebracht door Munich.

Het album is opgenomen in Austin Texas met Walt Wilkins als producer, waarmee hij nog steeds regelmatig samenwerkt en Walt Wilkins, zanger/schrijver/gitarist is samen met z’n vrouw Tina en “The Mighty Mystiqueros  ook met enige regelmaat in nederland in Nederland

Inmiddels vormde Bart de Win tezamen met z’n partner, Ariane Knegt  de groep Tip Jar ( of te wel “fooienpot”) en samen met andere musici een aantal fraaie albums in eigen beheer uitgebracht via “Shine a Light”.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een toepasselijke video-clip van Bart de Win met de song “Summer Dresses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan met een kijkje op de klok tijd voor de laatste bijdrage van Leendert J. en die neemt ons mee naar Mac Wiseman met zijn song “Sweet Summers Gone Away” tevens de titelsong van het album, dat werd uitgebracht door Glinkja Records, maar ook staat op het album met de titel “The Lost Album” met 12 songs uit 1964, dat in 2003 werd uitgebracht door Music Mill.

Op dit album wordt Mac Wiseman vokaal bijgestaan door Marion Worth, een “singer’s  singer” bekend uit de jaren ’60 t/m/ ’90 van haar optredens tijdens de “WSM’s Friday Night Frolics”, The Grand Ole Opry en één van de eerste countryzangeressen, die optrad in Carnegie Hall in New York.

U kunt hier nog eens luisteren naar Mac Wiseman hier met de song “Sweet Summers Gone Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens gaan we van een “Sweet Summer” naar “The Blizzard” door Jim Reeves, geschreven door de bekende Harlan Howard.

De song staat op het album “Tall Tales & Short Tempers, dat in 1961 werd uitgebracht door RCA en natuurlijk een dramatisch verhaal van een reiziger met z’n paard Dan, die tijdens een sneeuwstorm onderweg naar z’n Mary Ann zo’n 100 meter van de warme schuur om het leven komen.

Nog even terug naar The Blizzard door Jim Reeves.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste song en dit keer gaat het over “Roses in the Snow” gezongen en gespeeld door Emmylou Harris. Deze song is tevens de titelsong van het 7de studioalbum van Emmylou, dat in 1980 werd uitgebracht door Warner Brothers Nashville.

Emmylou wordt muzikaal bijgestaan door o.a. Brian Ahern op gitaar, Jerry Douglas op dobro, Albert Lee op electrische gitaar, Tony Rice op akoestische gitaar met achtergrondzang, Ricky Skagss als multi-instrumentalist o.a. op mandoline en viool en The White Family.

Tot slot nog de muzikale uitsmijter van het programma “Countrymusic Round-Up/Nashville Express” door Emmylou Harris tezamen met The Nash Ramblers met de song “Roses in the Snow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up/Nashville Express “

Date: Juni 20 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis & Leendert J. v.d. Hoeven

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. New Grass Revival *** Door into Summer   ***   Rare Studio Recording   ***   Take’s Bluegrass Channel
 2. The Osborne Brothers *** Each Season Changes You   ***   The Osborne Brothers 1956-1968   ***  Bear Family Records
 1. Slim and Byron Whitman *** Blue Eyes Crying in the Rain   ***   Magic Moments   ***   EMI
 2. Heather Myles *** Rock at the End of My Rainbow ***   Highways & Honky Tonks   ***   Rounder Records
 1. Nitty Gritty Dirt Band *** Sarah in the Summer   ***   Acoustic   ***   EMI
 2. Freddy Fender & The Texas Tornadoes *** Sweet Summer Day   ***   My Favorite 101 Songs   ***   MCA
 1. Country Trail Band *** In the Eye of the Storm   ***   In the Eye of the Storm   ***   Dureco
 2. Waylon Jennings and Jessi Colter *** Storms Never Last   ***   Leather and Lace   ***   Legacy Recordings
 1. The Tennessee Studs *** Thirteen Summers   ***   See You Around   ***    The Tennessee Studs   ***
 2. Bart de Win *** Summer Dresses   ***   Little World   ***   Munich
 1. Mac Wiseman *** Sweet Summers Gone Away   ***   Sweet Summers Gone Away   ***   Glinka Records/Auvi Net
 2. Jim Reeves *** The Blizzard   ***   My Greatest Songs   ***   RCA Records
 3. Emmylou Harris *** Roses in the Snow   ***   Roses in the Snow   ***   Rhino/Warner Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *