The Genuine Guarantee

In het programma”Countrymusic Round-Up”  net als de vorige week bijzondere aandacht voor het 11e jaarlijkse “Rotterdam Bluegrass Festival”, dat gedurende 23 t/m 25 juni a.s. zal plaatsvinden op het Noordplein te Rotterdam.

En zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door de Amerikaanse groep“Fog Holler” uit Portland Oregon, die ook behoort tot één van de top-acts van de line-up van dit bijzondere muziekfestijn.

Ook Nederlandse groepen en musici, zoals ook “The Bluegrass Boogiemen” uit Utrecht en “Herman Brock Jr, de “Herman Brood van de bluegrass”, uit Terneuzen, zullen op het Noordplein optreden en u kunt in dit programma alvast weer eens kennismaken met hun muziek

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met als eerste zanger/schrijver en guitarist Timo de Jong uit Leeuwarden met een song van z’n nieuwe album “Rest at Heart” en uit Rijswijk “The Doop Brothers & Wil Steel” met hun versie van de bekende song “Paloma”.

Vervolgens gaan we naar de overkant van de grote plas voor de hedendaagse countrymuziek door Blake Shelton, die tevens optreedt als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “The Genuine Guarantee”, die staat op hun album met hun eigen naam “Fog Holler”.

Dit album met 10 songs werd vorig jaar juni uitgebracht door Chicken Cairn Records gevestigd in Portland Oregon en deze stad wordt door de groep als thuisbasis beschouwd ondanks het feit, dat de meeste bandleden voornamelijk uit Californie komen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Fog Holler met een optreden tijdens “The Chicken Cairn Sessions” met de song “The Genuine Guarantee”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens hoorde u van de groep “Fog Holler” ook nog de songs “Them” en “The Greener Grass Shuffle “, die staan op hun 2e EP-album “Rocking in a Weary Land”, dat in juli 2021 werd uitgebracht door Chicken Cairn Records.

“Fog Holler” bestaande uit Casey James Holmberg op de banjo met zang, Noa Laniakea op de staande bas, Raphaella Hero op viool en Tommy Schulz  op de gitaar en eveneens met zang.

Zoals reeds in de aankondiging vermeld treden zij op tijdens het Rotterdam Bluegrass Festival op zaterdag, 23 juni en zondag, 25 juni.

En voor degene, die daar niet op kan wachten nog het volgende.

De groep treedt op zaterdagavond, 17 juni a.s.,  ook op in Cafe de Afzakkerij op de Noordkade in Veghel Noord-Brabant.

De leden van Fog Holler zijn gepokt en gemazeld in de traditionele folk-, country- en bluegrassmuziek. Ooit begonnen als straatmuzikanten in Californie, waar ze ontdekt werden door Grammy Award winnares Laurie Lewis, beginnen ze nu een felle reputatie én aanhang te creëren door hun punkrockmentaliteit te mixen met de traditionele sfeer uit de bluegrassmuziek.

Een mix van rauwe songs, fijne poëzie, gekoppeld aan een meesterlijk speelplezier, dit zijn de ingrediënten, die “Fog Holler” een nieuwe tint in de bluegrassmuziek geven.

U kunt hier nog eens kijken naar een optreden van Fog Holler op 22 januari 202 in “De Melkbus” te Dordrecht met de song  “Burning Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even bij het festival voor drie Nederlandse deelenemers met als eerste de jaarlijks terugkerende “The Bluegrass Boogiemen”.

Deze groep uit Utrecht treedt zondag, 25 juni ook nog als de oorspronkelijke viermans formatie op en u hoorde hen in dit programma tezamen met Danny Vera met de song “Jesus & The Outlaw”, die staat op hun album “Grassified” in 2016 uitgebracht door Excelsior Recordings.

We gaan hier nog even naar een leuk en dynamische optreden van Danny Vera tezamen met The Bluegrass Boogiemen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog de regelmatige terugkerende musicus Herman Brock Jr. in dit programma met de song “Stranger”, die staat op z’n album “The Old World”in februari 2015 in eigen beheer uitgebracht met de muzikale hulp van tal van bekende bluegrass musici, zoals z’n eigen “Brockettes”, uit Utrecht de “Bluegrass Boogieman”, Joost van Es van  o.a. “4 Wheel Drive” en “Steam Power” met multi-instrumentalist Janos Koolen.

Tijd om weer eens kennis te maken met Herman Brock Jr hier met z’n Brockettes” met de titelsong van z’n album “The Old World”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En in dit blokje met Nederlandse deelnemers aan het unieke muziekfestijn te Rotterdam  zanger/schrijver en gitarist Douwe Bob hier met de song “When the Road Is Rough”, die staat op z’n vijfde studioalbum “Born to Win, Born to Lose”, dat vorig jaar mei werd uitgebracht door “Music on Vinyl”.

Het label dat ook muziek heeft uitgebracht van o.a. de groep Kensington, Anouk ,Tabitha en Danny Vera.

Een album met 13 zelf geschreven of in samenwerking met anderen songs en geproduceerd door eveneens zanger/schrijver en guitarist Daniel Lohues uit Drenthe.

Een fraai album van Douwe Bob, die zoals u wellicht wel eens heeft waargenomen behoorlijk is versierd met tatoeages, waaronder eentje in z’n nek met de tekst “Born to Lose”, maar voor mij geldt toch vooral het eerste deel van z’n titel “Born to Win, Born to Lose” met mooie pop-countrysongs. Douwe Bob gaat in navolging van Danny Vera en Tim Knol ook optreden met de “Bluegrass Boogiemen” tijdens het Rotterdams Bluegrass festival en wel op zondag, 25 juni.

Douwe Bob had zich met deze vier vaderlandse virtuozen geen betere backing band kunnen wensen, en andersom verschaffen de Blue Grass Boogiemen zich hiermee voor de gelegenheid een fantastische frontman.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Douwe Bob tijdens de actie “100 uur voor KWF” met de song “When the Road is Rough”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar typische country-tranentrekkers zoals Kenny Chesney hier met z’n song “Every Heart”,

die staat op het album “Songs for the Saints” in 2018 uitgebracht door Blue Chair/Warner Records.

Een fraai album met een mooie zomerse afbeelding van een zeilvaartuig, dat voor de kust op een rustige zee voor anker ligt.

Een typisch zomersvakantiekiekje, maar dan wel eentje destijds vlak voor de tropische storm/orkaan Irma.

Op het 18e studio album met 11 songs wordt Kenny Chesney verder nog vokaal bijgestaan door Mindy Smith en door Ziggy Marley en Jimmy Buffett bij de song “Trying to Reason With Hurricane Season”, dat gelijk al aangeeft waar de inspiratie vandaan kwam.

Nog even terug naar het album “Songs fort a Saint” van Kenny Chesney hier met de song “Every Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook in dit programma ook nog Emmylou Harris met de song “No Regrets” geschreven door Tom Rush en zeer bekend van de uitvoering hiervan door o.a. The Walker Brother”.

De versie van Emmylou staat op haar album “Bluebird”, dat in 1989 is uitgebracht door Reprise, maar ook “geremastered” staat op het schitterende verzamelalbum “Portraits” met 40 tracks in 1996 eveneens uitgebracht door Reprise.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar Emmylou Harris met de song “No Regrets”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als laatste drama nog “I Still Can’t believe, You’re Gone” door Willie Nelson met de song, die staat op z’n 7e studio-album “Phases and Stages”, dat in 1974 is uitgebracht door Rhino/Atlantic en trouwens in 2009 nog eens “geremasterd” opnieuw uitgebracht door Atlantic.

Een song, waarvan wordt beweerd, dat Willie Nelson deze kennelijk had geschreven naar aanleiding van de zelfmoord van Carlene English in januari 1973 te Austin Texas en zij was de echtgenote van z’n drummer Paul English.

Paul begon al in 1955 met Willie Nelson te spelen in Fort Worth, hoewel hij pas in 1966 de vaste drummer werd van Willie.

Daarnaast trad hij ook nog op als bodyguard, accountant en partner in crime en de rechterhand van Willie

Willie Nelson maakte zelfs nog het album “Me and Paul”, dat in 1985 werd uitgebracht door Columbia Records en inmiddels natuurlijk ook al weer is geremastered is uitgebracht op CD.

Nog even terug in de tijd voor Willie Nelson hier met z’n song “I Still Can’t Believe, You’re Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gaan we naar Leeuwarden voor zanger/schrijver en guitarist Timo de Jong hier met de song “Kick”.

Deze song staat op z’n vinyl album “Rest at Heart”, dat begin deze maand juni is uitgebracht via Revanche Records met 10 door Timo de Jong zelf geschreven songs met zelf natuurlijk ook met leadzang.

Hij wordt verder muzikaal bijgestaan door Sander Veldman op drums en metpercussion, Haico Postma op basgitaar, Berend Rombouts op electrische gitaar, David Gram op de pedalsteel, Maaike Boonstra op trompet en op de bugle, z’n vriendin Robin Yzerman met achtergrondzang en tenslotte Moira Mirck op de viool.

Voor u als lezer van dit bericht hier nog Timo de Jong met een solo-versie van de song “Kick (Save Yourself from Falling)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna nog een bijzonder fraaie versie van het bekende “La Paloma” door The Doop Brothers uit Rijswijk hier nog met hun senior pedalsteel guitarist Mr. Wil Steel.

Deze song staat op hun album “Lagu, lagu, Kami III’, dat in 2015 is uitgebracht door Stdio Claase.

De titel “Lagu, Lagu Kami” is Maleis, dat staat voor “Onze liedjes” en dat zegt al iets over de herkomst van de drie broers Bob, Pim en Rick Doop en trouwens ook over Mr. Wil Steel, want alle vier zijn ze geboren in Indonesie.

De groep is zeer bekend van hun optredens tijdens Molukse festivals hier in nederland

Een album met 14 liedjes met een aantal fraaie covers van bekende songs zoals natuurlijk deze “La Paloma”, “Hello Josephine” , “Send Me Some Loving” en “It Keeps Raining” met daarnaast een groot aantal songs in hun oorspronkelijke moedertaal, zoals ook “Kota Ambon”, “Lagu Tutup” en “Rayuan Pulau Kelapa”.

Tijd om eens kennis te maken met The Doop Brothers en Mr. Wil Steel hier met de song “Madedek Mangambiri” van hun eerste album “Lagu Lagu Kami”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar onze uitsmijter van dit programma, Blake Shelton voor de hedendaagse countrymuziek met de song “No Body”.

Deze song werd in augustus vorig jaar uitgebracht als single door Warner Music Nashville, waarbij herinneringen worden opgeroepen aan de countrymuziek uit de mid-jaren ‘90 vanuit een fraaie Honky Tonk met line-dancing etc.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar Blake Shelton met de song “No Body”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de `RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Date: Juni 13 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Fog Holler *** The Genuine Guarantee   ***   Fog Holler   ***   Chicken Cairn Records
 2. Fog Holler *** Them   ***   Rocking in a Weary Land   *** Chicken Cairn Records
 3. Fog Holler *** The Greener Grass Shuffle   ***   Rocking in a Waery Land   ***   Chicken Cairn Records
 1. Bluegrass Boogiemen ft. Danny Vera *** Jesus & The Outlaw   ***   Grassified   ***   Excelsior Recordings
 2. Herman Brock Jr. *** Stranger   ***   The Old World   ***   Herman Brock Jr.
 3. Douwe Bob *** When the Road is Rough   ***   Born to Win, Born to Lose   ***   Universal Music
 1. Kenny Chesney *** Every Heart   ***   Songs for the Saints   ***   Blue Chair Records /Warner Records
 2. Emmylou Harris *** No Regrets   ***   Blue Bird   ***   Reprise/Wea
 3. Willie Nelson *** I Still Can’t Believe You’re Gone   ***   Phases and Stages   ***   Rhino Atlantic
 1. Timo de Jong *** Kick   ***   Heart at Rest   ***   Revanche Records
 2. The Doop Brothers and Wil Steel *** Paloma   ***   Lagu Lagu Kami III   ***   Studio Claase
 1. Blake Shelton *** No Body ***   single   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *