These Days

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  alvast een muzikaal voorproefje op de verjaardag van Vince Gill op woensdag, 12 april met een drietal songs van drie verschillende albums w.o. “Bakersfield” en “Okie”.

Eind maart en begin april j.l. trad de Britse countryzanger/gitarist Ags Connolly op op diverse podia in Nederland w.o. op 30 maart j.l. in Tivoli Vredenburg en op 1ste Paasdag, 9 april in Theater Whalhalla aan het Deliplein te Rotterdam.

Heeft u dat gemist? Jammer, jammer, maar in dit programma nog een kleine muzikale “Honky Tonk” herkansing.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door The Mahlstedt Family uit Minnesota met een drietal songs van hun album “This World Is Not My Home” in eigen beheer uitgebracht.

Halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse inbreng deze keer alvast een voorproefje op de achtergrond van Guus Paat en Pim Fuchs, die op 30 april als gastspelers aanwezig zullen zijn tijdens de laatste editie van het 10e seizoen van Change of Key en hun “Country Café Concordia” te Haastrecht.

Dan weer terug naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville voor de uitsmijter van dit programma Ashley McBryde met haar song “Light on in the Kitchen”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Don’t You Want to Be a Millionaire”, “Little Mountain Church House” “Go Rest High on That Mountain” door de Mahlstedt Family.

Deze songs staan op het album “This World Is Not My Home” met in totaal 11 songs allemaal in de sfeer van de bluegrass gospel muziek.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door de Mahlstedt Family hier met de song “Little Mountain Church House”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoals u wellicht heeft gezien op de afbeelding van de hoes van dit album, die o.a. ook staat vermeld in de facebook pagina van uw RTV Krimpenerwaard, bestaat de Mahlstedt Family uit een groot aantal personen 11 om precies te zijn, maar ik heb inmiddels begrepen, dat ze niet allemaal meespelen.

De familie Mahlstedt uit Cokato gelegen in het platteland van de staat Minnesota ten westen  van de grootste stad van de staat,  Minneapolis.

Op dit album deden de oudste zoons mee met op respectievelijk gitaar/leadzang, de staande bas, de mandoline, dobro en de oudste dochter op viool, banjo en eveneens lead-zang.

De groep is inmiddels al wel zo’n 10 jaar actief met bluegrass gospel optredens optredens in de wijde omgeving van Cokato, tezamen met tal van andere eveneens gospelmuziek groepen, zoals ook the Kingery Family uit Grove City en

Het album “This World Is Not My Home” is hun debuut album, maar er zijn ook tal van singles van de familie Mahlstedt verkrijgbaar.

Tijd om eens kennis te maken met The Mahlsted Family hier tijdens een optreden met de song “Go Rest High on that Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoals reeds aangekondigd de Britse countryzanger/gitarist Ags Connolly was de afgelopen twee weken actief op tal van podia in Nederland en voor degene, die daar niet bij aanwezig konden zijn als troost nog drie songs van Ags Connolly met als eerste “When Country Was Proud” gevolgd door ““Haunts Like This” en “I ‘ll Say When”.

 De laatst vermelde song staat op z’n 3de studio album “Wrong Again (You Lose a Life),”, dat in 2019 werd uitgebracht door Finstock Music.

Eind maart en begin april j.l. was hij net als in 2020 voor een aantal optredens in Nederland, maar vanavond dus voor degene, die dat allemaal hebben gemist in het programma “Countrymusic Round-Up” ,

Ags Connolly, de traditionele countryzanger/schrijver uit Oxfordshire, England, hebben we  natuurlijk ook al vaker in dit programma gehad.

Country is natuurlijk de meest eenvoudige beschrijving van de muziek in dit programma, maar er zijn zoveel smaken en soorten w.o. Honky-Tonk, Bakersfield, Pop-Country, Country-folk, Urban Country, Basic Country e.v.a.

U kunt als lezer van dit bericht nog kijken en luisteren naar Ags Connolly met z’n song “I Hope You’re Unhappy”, die staat op z’n album “Nothin’ Expected”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ags is een trotse supporter van de muziek van de Texaan Dale Watson, de zogenaamde “Ameripolitan movement”, weg van de hergeboorte van de hedendaagse pop-countrymuziek.

In 2014 bracht hij z’n debuutalbum “How About Now” uit via Drumfire en van dit album hoorde u de song “When Country Was Proud” en vervolgens in 2017 het album “Nothin’ Expected” en van dit album hoorde u de song “Haunts Like This”, dat werd uitgebracht via “At the Helm” en volgens mij betekent dat zoiets als in eigen beheer “Zelf aan het roer”.

Niet alleen zijn zijn albums gevuld met fraaie muziek, maar ook is de nodige zorg besteed aan de uitvoering van de albums, zoals ook zijn debuut album “How About Now” met fraaie “honky tonk” uitgebracht door Drumfire Records.

De foto op de voorzijde van dat album ademt ook een en al z’n voorliefde voor deze muziek, want hij zit zelf aan de bar in een cafe met aan de wand z’n helden als Willie Nelson, Waylon Jennings, David Allan Coe en Paycheck. Ik zag trouwens ook nog Hank Snow maar dat is weer een heel ander verhaal.

U kunt hier alvast even kennismaken met de song “Headed for South for a While”, die staat op het nieuwe album “Siempre” van Ags Connolly, dat op 16 juni a.s. officieel zal worden uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de bijna jarige Vince Gill  met de song “The Only Love”, die staat op het verzamelalbum “Ballads”, dat in 2013 werd uitgebracht door MCA Records.

Een album met de naam “Ballads” zegt al genoeg niet alleen over de inhoud, maar ook het feit, dat het hier gaat om een verzamelalbum met tal van songs van vroegere albums van Vince Gill.

Deze song is afkomstig van z’n 11e studio album “These Days”, dat in 2011 is uitgebracht door MCA Nasvhille.

Dit album is trouwens ook de eerste boxset van Vince Gill en bestaat uit 43 originele nummers op 4 CD’s en toont tevens het bereik van Gill’s lyrische en muzikale stijlen, variërend van traditionele country en bluegrass tot jazz en rock.

U kunt hier nog even luisteren naar Vince Gill met de song “the Only Love” middels fraaie stemmige beelden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit pre-verjaardagsfeestje ook nog  Vince Gill met de song “What Choice Will You Make”, die staat op z’n album “Okie”, dat in 2019 is uitgebracht door MCA Nashville met o.a. een eerbetoon aan z’n muzikale helden Merle Haggard en Guy Clark.

Voor u als lezer van dit bericht nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar Vince Gill en Paul Franklin met hun eerbetoon aan Merle Haggard met de song “Lost in a World without Haggard”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna tezamen met z’n pedalsteelspeler Paul Franklin de song “Foolin’ Around”, die staat op het album “Bakersfield”, dat in 2013 wwerd uitgebracht door MCA Nashville.

Nog even naar de originele studio-opname van Vince Gill en Paul Franklin met de song “Foolin’ Around”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het is een beetje oneerlijk om het album “Bakersfield” een “Vince Gill en Paul Franklin” album te noemen, want er waren nog veel meer zeer getalenteerde musici te horen, die een belangrijke solo of achtergrond toe voegden aan dit project met 10 songs. Het is toch ook wel noemenswaardig aan dit album, waarbij de musici allemaal wel eens zijn te horen en niet verdrinken in het schitterende gitaarspel en zang van Vince Gill en de pedalsteel van Paul Franklin. het mij voor dat de hele muziekgroep “The Time Jumpers” aanwezig is om de fraaie muziek van Buck Owens en Merle Haggard weer eens tevoorschijn te halen en onder de aandacht van de nieuwe generatie luisteraars te brengen.

Vince Gill, woonachtig in Nashville TN samen met z’n vrouw Amy Lee Grant viert morgen, 12 april z’n 65ste verjaardag en wij feliciteren hem alvast in dit programma van harte met z’n verjaardag en wensen wensen hem en zijn naaste familileden een heel plezierige feestdag.

Voor u als lezer nog zo’n fraaie ballade van Vince Gill hier samen met Paul Franklin en de in 2020 overleden super-gitarist “Sheriff” Jimmy Capps met de song “Holdings Thing Together”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met als eerste Ernst Jansz met de song “Luna Luna Mijn”.

Dit lied staat op z’n album “Molenbeekstraat”, dat in 2006 is uitgebracht door V2 Records.

Het lied is opgedragen aan z’n dochter Luna en diezelfde Luna schrijft en zingt ook regelmatig met Ernst Jansz o.a. nog zeer recent het protestlied “Dan huilt mijn hart”, dat gaat over de oorlog in Syrie en dan met name over de verwoeste stad Aleppo.

Het album “Molenbeekstraat” bevat 14 songs, waarin Ernst terugkijkt naar z’n jeugd in de Molenbeekstraat in Amsterdam met z’n moeder Jopie en z’n Indische vader Rudi.

Ernst Jansz is muzikant en schrijver. Als muzikant maakt hij naam in groepen als CCC Inc. en Doe Maar. Als schrijver debuteert hij met Gideons droom, twee jaar later gevolgd door de veelgeprezen roman “De Overkant” waarop hij begin 2000 zijn gelijknamige eerste solo-CD baseert.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van Ernst Jansz bijgestaan door Guus Paat op lapsteel, Richard Wallenburg op basgitaar en Aili Deiwiks op viool/ukelele met de song “Luna Luna Mijn” in Theater de Voorste Venne te Drunen

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Aan het einde van het lied “Luna, Luna, Mijn” zijn ook duidelijk nog de Indische roots van Ernst Jansz te horen. Met Ernst Jansz komt ook de naam van Guus Paat tevoorschijn, want Guus treedt vaak op als begeleidend muzikant bij optredens van Ernst Jansz en dat bracht mij vervolgens terug naar de jaren ‘60 toen via Hilversum 1 en 2 regelmatig muziek uit de Molukse Archipel was te horen met o.a. Rudi Wairata & Mena Moeria Minstrels, George de Fretes & His Royal Hawaiian Minstrels en vanavond hier in het programma “Countrymusic Round-Up” Ming Luhulima & The Amboina Sereneraders met de song “Beta ingin mau ‘man pulang”.

Dit lied staat op hun album “Binta Ingin Man Pulanh”, dat in 1957 is uitgebracht door Dureco. In dit programma ook nog eens terug naar de jaren ‘60 met muziek

Zoals u als luisteraar reeds in de agenda heeft kunt horen treden Guus Paat en Pim Fuchs als gastspelers van de Goudse countrygroep “Change of Key” tijdens de laatste editie van hun 10e seizoen van Country Cafe Concordia te Haastrecht op 30 april a.s. met ongetwijfeld ook Hawaiiaanse en Krontjong klanken.

Tijd om weer een kennis te maken met de muziek uit de Indonesische Archipel door Ming Luhulima & The Amboina Serenaders met hun song “Beta ingin mau pulang”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma Grammy Award winnaar Ashley McBryde, zangeres en gitariste uit Waldron Arkansas, hier met haar single “Light on in the Kitchen”, die eind februari j.l. is uitgebracht door Warner Music Nashville.

Als lezer van dit bericht kunt u tenslotte ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Ashley McBryde met de song “Light on in the Kitchen” op 2 april j.l. tijdens het 2223 CMT (Country Music Television) Award Festival in het “Moody Center” te Austin TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep “RTV Krimpenerwaard” te Bergambacht.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 11 ‘23 18.00 – 19.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. The Mahlstedt Family *** Don’t You Want to Be a Millionaire   ***   This World Is Not My Home   ***   The Mahlstedt Family
 2. The Mahlstedt Family *** Little Mountain Church House   ***   This World Is Not My Home   ***   The Mahlstedt Family
 3. The Mahlstedt Family *** Go Rest High on That Mountain   ***   This World Is Not My Home   ***   The Mahlstedt Family
 1. Ags Connolly *** When Country Was Proud   ***   How About Now   ***   Drumfire Records
 2. Ags Connolly *** Haunts Like This   ***   Nothin’ Unexpected   ***   At the Helm Records
 3. Ags Connolly *** I’ll Say When   ***   Wrong Again   ***   Finstock Music
 1. Vince Gill and Paul Franklin *** Foolin’ Around   ***   Bakersfield   ***   MCA Nashville
 2. Vince Gill *** What Choice Will You Make   ***   Okie   ***   MCA Nashville
 3. Vince Gill *** The Only Love   ***   Ballads   ***   MCA Nashville
 1. Ernst Jansz *** Luna Luna Mijn   ***   Molenbeekstraat   ***   V2 Records
 2. Ming Luhulima & His Amboina Serenaders *** Beta ingin mau ‘man pulang   ***   Binta Ingin Man Poelang   ***   Dureco
 1. Ashley McBryde *** Light on in the Kitchen   ***   single   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *