40 Shades of Green

In dit programma”Countrymusic Round-Up” op de dinsdagavond alvast een voorproefje op de viering van Saint Patrick’s Day ook wel Paddy’s Day genoemd op vrijdag, 17 maart a.s.

Bijzondere country & folkmuziek met o.a. fraaie ballades in de Ierse sfeer door The Chieftains bijgestaan door o.a. Ricky Skaggs, Martina McBride en Marianne Faithful.

Vervolgens tal van Ierse countryartiesten w.o.  Mick Flavin uit Ballinamuck, de Ierse “Honky Tonk Angels”,  Bernie Heaney, CC Cooper en Lorraine McDonald en terug in de tijd voor The Fureys & Davey Arthur .

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met vervolgens natuurlijk toch ook nog een nederlandse inbreng door John & Nienke uit Bovensmilde met een song van hun album “A Good Day” en vervolgens ook nog NynaLynn met de song “The Wolf” van haar nieuwe album “A Taste of the Wild”.

Dan weer terug naar de Ierse muziek met  Paul Brady en z’n “Steel Claw”, en treedt Rosanne Cash met de door haar vader Johnny Cash geschreven song “40 Shades of Green” tevens op als laatste en uitsmijter van dit programma.

We begonnen het Iers feestje hierbij “Countrymusic Round-Up met The Chieftains samen met Ricky Skaggs met z’n bluegrassgroep “Kentucky Thunder en de song “Cindy” en vervolgens The Chieftains ook met de bekende Amerikaanse countryzangeres Martina McBride en de song “I’ll Be All Smiles Tonight”.

Deze songs staan op het album “ Down the Old Plank Road: The Nasville Sessions ” van The Chieftains, dat in september 2002 uitgebracht door RCA.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Chieftains en Ricky Skaggs en kunt u luisteren naar de song “Cindy” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een schitterend album, waaraan door tal van bekende Amerikaanse countrysterren zoals Earl Scruggs, Vince Gill, Buddy & Judy Miller, Gillian Welch & David Rawlings, The Del McCoury Band en nog vele anderen.

Hier bij uw RTV Krimpenerwaard twee van de vele Ierse folksongs van dit bijzondere album en dat allemaal ter ere van Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland.

St Patrick stichtte in het hele verre verleden veel kloosters, scholen en kerken. 30 jaar was hij actief als bisschop en zijn sterfdag 17 maart 461 AD is thans niet alleen meer een katholieke feestdag, maar wordt meer beschouwd als een algemene feestdag.

De viering van Saint Patrick’s Day kwam in 1737 naar Amerika, want dat was het 1ste jaar dat deze dag publiekelijke werd gevierd in Boston Massachesetts. Maar a.s. vrijdag kunt u ook hier in Nederland, zoals op de Grote Markt te Den Haag en in tal van Ierse pubs dit feestje meemaken.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Martina McBride en The Chieftains met de song “I’ll Be All Smiles Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de Ierse countryzanger/gitarist Mick Flavin met de songs  “I Knew Yhis Day Would Come”  en “I Hadn’t Counted on You” of te wel “Ik had niet op jou gerekend”.

Deze songs staan op een fraai verzamelalbum met de titel “As Good As I Once Was”, dat bestaat uit twee CD’s  met in totaal zo’n 40 songs in de countrysfeer en natuurlijk bovenal Ierse folksongs zoals  “My Wild Rose of Lewitrim”, , “The Blue Hills of Brefni”,  “My Wild Irish Rose” en “The Girl from Wexford Town”.

Mick Flavin, geboren in 1955 Ballinamuck County Longford Ierland en al sedert 1976 bezig met de countrymuziek, wordt op een tweetal songs ook nog wordt bijgestaan door de bekende Ierse zangeres Philomena Begley.

Het album met een totale speelduur van ruim 2 uur werd in 2012 uitgebracht door Dolphin Traders.

Nog even terug naar de schooltijd van Mick Flavin hier met de song “Back to the Old School Yard”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma ook nog de Ierse  Honky Tonk Angels bestaande uit  Lorraine McDonald, Bernie Haeynie en CC Cooper uit Ierland hier met de songs “Hello Trouble” bijgestaan door Matt Leavy en Charlie Arkin & Band.

Deze song”staat op hun debuutalbum “Satin Sheets”, dat op 11 april 2018 officieel werd gepresenteerd door Irish Music Co.

Deze drie Ierse zangeressen brengen fraaie herinneringen naar boven naar de begin jaren ‘90 aan de legendarische samenwerking van Dolly Parton , Loretta Lynn en Tammy Wynette.

Tijd om eens kennis te maken met “The Honky Tonk Angels” met hun vertolking van de “Pistol Annies” song “Hush Hush”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In dit programma ook nog “Mama’s Gone” door Brandon McPhee hier met een song, die staat op z’n album Mr. Country, dat op 11 januari j.l. is uitgebracht door Pan Records/Sharpe Music

Tja voor deze getalenteerde Award –winning accordeonist/gitarist en zanger waren even overgewipt naar Schotland speciaal voor de muziek van z’n nieuwe album met 13 songs, die voor een deel zijn opgenomen in Wick en Nashville TN met de hulp van tal van sessie-muzikanten onder wie Steve Hinson op steel en dobro.

Even een uitstapje naar de Schotse kust met Brandon McPhee met de song “The Rose of Aberdeen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vanuit Raeghstown in de county Lough in het uiterste noordoosten van Noord-Ierland  P.J. Keenan hier met de song “The Old Laragh Mill”, die staat op z’n album “Faith Hope & Love” niet zo vreemd, want normaal gesproken maakt hij deel uit van de Weddings Temptation band.

Tijd voor de dansvloer met P.J. Keenan en z’n groep met de song “The Glencarns’ Mighty Dance Floor”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’ll Be Your Sweetheart” door The Fureys samen met Davey Arthur hier met een song, die staat op het album “The best of The Fureys & Davey Arthur” in 1991 uitgebracht door Music Collection Int.

Een album met “The Fureys & Davey Arthur” in uitstekende vorm met 20 romantische Ierse songs, waaronder “When you were sweet sixteen”, I’ll take you home Kathleen”, “Love is pleasin’” en natuurlijk ook deze “I’ll be your sweetheart”.

De vier broers Eddie, Finbar, Paul en George Furey, die al sinds 1978 gezamenlijk optraden tezamen met de Schot Davey Arthur, die al als jongen van twaalf jaar was opgegroeid in het gezin van de Fureys in Ballyfermot in de buurt van Dublin en zich dus helemaal thuisvoelde bij de vier broers. Inmiddels is de samenstelling van de nog steeds actieve “Fureys” gewijzigd door het vertrek van Davey Arthur in 1993, terwijl Finbar in datzelfde jaar begon aan een solo-carriere en het overlijden van Paul Furey op 54-jarige leeftijd in 2002.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Finbar Furey o.a. bijgestaan door Sharon Shannon op accordeon met de song “He’ll Have to Go””.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog “Love Is Teasin’”of te wel “Liefde is verleidelijk” door The Chieftains hier samen met Marianne Faithful.

Deze song staat op het fraaie album “ The Long Black Veil” van The Chieftains, dat werd uitgebracht doorRCA/BMG.

Een album waarbij The Chieftains worden bijgestaan door tal van bekende Britse en Ierse musici zoals Mark Knopfler, Sting, Mick Jagger, Sinead OÇonnor, Van Morrisson zelfs The Rolling Stones als groep en tenslotte als buitenbeentje Ry Cooder met het bijzondere “Coast of Malabar”.

Maar hier dus samen met Marianne Faithful, die werd ontdekt door Mick Jagger en Keith Richards en in 1964 in Nederland zeer bekend werd van haar vertolking van Mick Jagger en Keith Richards song “As Tears Go By”.

Marianne inmiddels 76 jaar heeft een behoorlijk ruig leven achter rug en dat is dan ook wel duidelijk te horen in haar bijzondere vertolking van “Love Is Teasin’”.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Marianne Faithful met The Chieftains met de song “Love Is Teasin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met als eerste het echtpaar John & Nienke hier met de song “Just a Minute”.

Dit lied staat op hun album “A Good Day”, dat vorig jaar december officieel werd uitgebracht.

Een album met 11 songs, die tevens door het duo zijn geschreven en zijn opgenomen in hun eigen fraaie studio in Boven-Smilde.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van John & Nienke met de titelsong van hun album “A Good Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als tweede Nederlandse bijdrage aan dit programma “The Wolf” door NinaLynn hier met een song, die staat op haar album “A Taste of the Wild”, dat op zondagmiddag  19 maart a.s. wordt gepresenteerd samenwerking met o.a. Janos Koolen als multi-instrumentalist en zanger, Arthur Bont op drums met zang en Lukas Beukers op basgitaar met zang. Volgens mijn informatie werkte Fay Lovski ook nog mee.

De Nederlandse NinaLynn is een Americana singer/songwriter geïnspireerd door o.a. Emmylou Harris, Taylor swift en Nora Jones. NinaLynn is de artiesten naam van Nina Woerden uit Noord-Holland niet alleen actief als zangeres en gitariste, maar ook samen met de andere muzikale begleiders betrokken bij het schrijven van de songs.

Op 31 maart a.s. wordt het album “A Taste of Wild” officieel uitgebracht.

Tijd om eens kennis te maken met NinaLynn en kunt u hier nog luisteren naar haar song “The Wolf”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu weer terug naar Ierland of juistere gezegd Noord-Ierland voor Paul Brady uit Strabane Noord-Ierland  met de song “Steel Claw”, die staat op z’n 4 studio album “True for You” in 1983 uitgebracht door Mercury. Inmiddels zijn er daarna nog zo’n vijftien albums van hem uitgebracht, terwijl hij ook regelmatig is te beluisteren op de fraaie “Transatlantic Sessions” albums van de Schotse violist Aly Bain en Amerikaanse dobro-speler Jerry Douglas, financieel gesteund en geproduceerd voor BBC Scotland, BBC Four en RTE of Ireland.

Nog even naar de huidige vertolking van z’n “Steel Claw” door Paul Brady.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

U hoorde hem ook samen met Rosanne Cash in de song “40 Shades of Green”. “40 Shades of Green”, “40 verschillende kleuren groen”.

Deze song is in 1959 geschreven door haar vader Johnny Cash tijdens een reis in Ierland en de uitvoering van Rosanne staat op het album “Trans Atlantic Sessions 2 Vol. 1 uitgebracht door Iona Records.

Rosanna Cash  geboren op 24 mei 1956 in Memphis Tennessee is de dochter van de bekende Johnny Cash en z’n eerste vrouw Vivian Liberto. Na de scheiding van haar ouders in de begin jaren 60  groeide zij op bij haar moeder in Zuid Californie.

Tot slot de laatste muzikale bijdrage in dit bericht door Rosanne Cash tijdens een optreden met de song “40 Shades of Green”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 14 ‘23 18.00 – 19.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. The Chieftains ft. Ricky Skaggs & Kentucvky Thunder *** Cindy   ***   The Nashville Sessions   ***   RCA
 2. The Chieftains ft. Martina McBride *** I’ll Be All Smiles   ***   The Nashville Sessions   ***              RCA
 3. Mick Flavin *** I Knew This Day Would Come   ***   As Good As I Once Was CD2   ***   Dolphin
 1. Mick Flavin *** I Hadn’t Counted On You   ***   As Good As I Once Was CD2   ***                Dolphin
 2. Honky Tonk Angels *** Hello Trouble   ***   Satin Sheets   ***   Irish Music
 3. P.J. Keenan *** The Old Laragh Mill   ***   Faith Hope & Love   ***   Sharpe Music
 1. Brandon McPhee ***   Mama’s Gone   ***   Mr. Country   ***    Pan Records
 2. The Fureys & Davey Arthur *** I’ll Be Your Sweetheart   ***   The Best of   ***   K-Tel
 3. The Chieftains ft.Marianne Faithful *** Love Is Teasin’  ***   Long Black Veil   ***                RCA/BMG
 1. John & Nienke *** Just a Minute   ***   A Good Day   ***  Neo Music
 2. Ninalynn *** The Wolf   ***  A Taste of the Wild   ***   Strictly Country Records
 1. Paul Brady *** Steel Claw   ***   True for You   ***   Mercury Records
 2. Rosanne Cash *** 40 Shades of Green   ***   Transatlantic Sessions Vol.2 CD1   ***   Iona Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *