Too Many Rivers to Cross

In dit programma “Countrymusic Round-Up” zijn de schijnwerpers o.a. gericht op Willie Nelson en z’n nieuwe en 73ste studio album “I Don’t Know a Thing about Love (The Songs of Harlan Howard)”, dat 3 maart j.l. is uitgebracht door Legacy Recordings.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de Canadese groep “Jackson Hollow” met een drietal songs van hun album “Roses”,  dat op 10 maart a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Vervolgens naar Minneapolis –St. Paul (Twin Cities) voor de “Potluck String Band”met muziek van hun debuutalbum “Americana Underground”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna natuurlijk de nederlandse inbreng door Antoionette & The Blue Bonnets met een song van hun album “Revived” en ook het gelegenheidsduo Smulders & van Altena terug in de tijd met hun versie van de song “I’m Leaving It up to You”.

Dan weer naar de overkant van de grote plas voor de groep  “The Mavericks”, die tevens optreedt als uitsmijter van dit programma met een song van hun jubileumalbum “In Time (10th Anniversary Deluxe Edition)”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “I’m All the way Gone” ,“Shallow Rivers” en “Roses” door de Canadese groep””Jackson Hollow”

Deze songs staan op hun album “Roses” met 10 songs, waarvan “I’m All the way Gone” en “Roses” zijn geschreven door countryzangeres en liedjesschrijfster Melba Montgomery.

Het album zal op vrijdag, 10 maart a.s. officieel worden gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Jackson Hollow hier tijdens een optreden met de song “Shallow Rivers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Jackson Hollow” bestaat uit  het echtpaar Tianna Lefebvre en Mike Sanyshyn, beide gevierde country en bluegrass musici in British Columbia en omgeving.

Mike speelt op de mandoline en viool en zingt de duetten met Tianna, eveneens op mandoline en de leadzanger is van de groep en zij worden verder nog muzikaal bijgestaan door Charlie Frie op de bas , Eric Reed op banjo en gitaar.

 Voor dit album werd ook nog assistentie verleend door een aantal gastspelers onder wie Jeff Scroggins op de banjo, de “Award-winning” John Reischman op mandoline en Michael Kilby op resonator gitaar.

Voor u als lezer van dit bericht ook nog de instrumental “Old Joe Clark” door Jackson Hollow tijdens de opname in de Warehouse Studios te Vancouver BC

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar The North Star State voor de “Potluck String Band” hier met de songs “Honest Alibi”, “Late Night Pick” en ”Memory Making Mission”.

Deze songs staan op hun debuut album “Americana Underground” met 8 songs, dat eind vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Hoog tijd om eens kennis te maken met de Potluck String Band hier met de song “Honest Alibi”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De “Potluck String Band”, een muzikale vriendengroep uit de omgeving van Minneapolis-St. Paul bijgenaamd de Twin Cities met Minneapolis als grootste stad en St.Paul als de hoofdstad van de staat Minnesota.

Een grote groep bestaande uit 10 personen, die elkaar regelmatig opzoeken, gezamenlijk eten en drinken vandaar de naam “Potluck” wat staat voor een etentje, waarbij iedereen wat te eten meeneemt, zodat de kosten laag kunnen worden gehouden. En “Luck” moet je wel hebben als het ook nog lekker is.

En zo is het ook ooit voor deze groep begonnen op een gezellige vrijdagavond in de kelder van het huis van Jimbo Miller te Richfield Minnesota.

De volledige bezetting bestaat De Potluck String Band uit : Jake Manders op harmonica ; Chris O’Brien op dobro; Simmy op de banjo met zang; Marc Churchill op Frottoir of te wel wasbord; Scott Anderson op gitaar met zang; Karin Torrey op viool met zang; Eric Holm op electriscge gitaar ; Susie Appelgren op de banjo met zang; Jimbo Miller op de staande bas met zang en tenslotte Bees op mandoline.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van de Potluck String Band in Telluride Colorado.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu van de “North Star State” naar de “Lonestar Star State” voor Willie Nelson hier met een aantal songs van “Harlan Howard met als eerste de uit 1964 bekende Buck Owens  “Tiger by the Tail” gevolgd door de uit 1965 bekende Brenda Lee song “Too Many Rivers to Cross” en “Life Turned Her That Way”.

De laatst vermelde song was in het verleden een hit van Mell Tillis, maar nu zeer herkenbaar gezongen en gespeeld door Willie Nelson en die staat op het album “I Don’t Know a Thing about Love”’ , dat de vorige week vrijdag, zoals altijd geproduceerd door Buddy Cannon, op 3 maart j.l. dus is uitgebracht door Legacy Recordings.

Als lezer kunt u hier nog luisteren naar Willie Nelson met zijn uitvoering van de song “Tiger by the Tail” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met eigenlijk een eerbetoon aan de liedjesschrijver Harlan Howard, die meer dan 4.000 songs schreef en trouwens zelf ook nog zes albums uitbracht en die 21 jaar geleden op 3 maart 2002 op 74-jarige leeftijd overleed in Nashville TN.

Willie Nelson is niet de enige, die ooit een eerbetoonalbum aan Harlan Howard uitbracht. Waylon Jennings met z’n “Waylon Sings Ol’ Harlan”.

Buck Owens heeft  in 1961 ook nog een album gemaakt met allemaal songs van Harlan Howard in toaal 12 songs getiteld “Buck Owens Sings Harlan Howard” met tal van bekende songs zoals ook “I Don’t Believe I’ll Fall In Love Today”, “Let’s Agree To Disagree”en “Keys In The Mailbox “.

Maar nu weer terug naar Willie Nelson, die ondanks dat hij hopelijk op 29 april zijn 90ste verjaardag viert nog steeds fit en scherp genoeg is, om weer een fraai album te laten uitbrengen.

Zoals altijd wordt Willie Nelson hier op z’n Trigger gitaar met leadzang vakkundig begeleid door Wyatt Beard evenals Melonie Cannon met achtergrondzang; Jim “Moose” Brown op piano, synthesizer, B-3 organ, Wurlitzer; Mike Johnson op steel gitaar; James Mitchell op electrische gitaar;

Larry Paxton op de bas;Mickey Raphael op harmoica; Bobby Terry op akoestische en electrische gitaar en Lonnie Wilson – drums.

U kunt hier nog eens luisteren naar Willie Nelson met zijn vertolking van de song “Too Many Rivers to Cross”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in e regio het tijd voor de nederlandse inbreng met als eerste  “Antoinette & The Bluebonnets” met de song “Back Together’.

Deze song staat op haar EP “Rivived”, dat in november 2021 werd gepresenteerd tijdens een optreden in Café Roots te Berghem Nrd-Brabant.

Als ik mij niet vergis woont Antoinette Hommerson, actief als zangeres en schrijfster van songs, in de Betuwe en uit de mid-jaren ‘90 ken ik haar nog als Electa Winter toen actief als zeer jong meisje behoorlijk gepromoot door haar vader.

Antoinette heeft de countrymuziek nooit verlaten en nu dus actief met haar groep The Bluebonnets bestaande uit Peter Zerner op basgitaar en achtergrondzang; Jef Marinus op pedalsteel en dobro; Altwin v.d. Voort op drums en met achtergrondzang en Almast Nijholt op electrische gitaar.

U kunt hier nog even luisteren naar Antoinette & The Blue Bonnets met de song “Back Together”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’m Leaving It Up to You” door Marcel Smulders en Dick van Altena hier met een song, die staat op hun album “Seasons in the Sun”, dat in 2020 is uitgebracht door Continental Record Service.

“I’m leaving It Up to You” is een song uit de eind jaren ‘50 bekend geworden door het duo Dale & Grace, maar later ook met succes vertolkt door o.a. Donny en Marie Osmond,   Linda Ronstadt, Tom Jones

Nu dus in dit programma van het het album “Seasons in the Sun” , een mooie verzameling van zogenaamde “Golden Oldies” door “Smulders & Altena” met de hulp van o.a. Wilma Smulders op keyboard en gitarist Patrick van Gerven.

Voor de lezer nog even terug naar een optreden van Marcel Smulders en Dick van Altena met de song “I’m Leaving it Up to You” in het Dorpshuis te Kloosterhaar op 15 mei 2022.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer naar de overkant van de grote plas voor “Ven Hacia Mi” of te wel “Kom naar mij” door The Mavericks hier met de song in een “live” uitvoering toegevoegd aan hun album “In Time”.

Dit album werd in  in februari 2013 door de Americana-neotraditional country-Tex-Mex band “The Mavericks” uitgebracht op het label Valory Music.

In 2023 is het tijd voor een 10-jarig jubileum van hun succesvolle album en het werd opnieuw uitgebracht en  bevat alle 14 originele nummers plus nooit eerder uitgebrachte nummers als “Tonight Is The Night”, “Gentle On My Mind” en een zeldzame conjunto versie van “Ven Hacia Mi”.

Het speciale jubileumeditie-album bevat het originele hoesontwerp, dat beschikbaar is op prachtig blauw vinyl.

Een album met in totaal 17 songs, weer een juweeltje in de muziekvoorraadschuur.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar The Mavericks met hun vertolking van de de traditional “Before the Next Teardrop Falls” tijdens een optreden op 11 februari j.l. in Tannahill’s Tavern & Music Hall te the Ft. Worth Stockyards.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 7 ‘23 18.00 – 19.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Jackson Hollow *** I’m All the Way Gone ***   Roses   ***   Mountain Fever Records
 2. Jackson Hollow *** Shallow Rivers ***   Roses   ***   Mountain Fever Records
 3. Jackson Hollow *** Roses ***   Roses   ***   Mountain Fever Records
 1. Potluck String Band *** Honest Alibi   ***   Americana Underground   ***               Potluck String Band
 2. Potluck String Band *** Late Night Pick   ***   Americana Underground   ***   Potluck String Band
 3. Potluck String Band *** Memory Making Mission   ***   Americana Underground   ***   Potluck String Band
 1. Willie Nelson *** Tiger by the Tail   ***   I Don’t Know a Thing about Love(The Songs of Harlan Howard)   ***        Legacy Recordings
 2. Willie Nelson *** Too Many Rivers   ***   I Don’t Know a Thing about Love(The Songs of Harlan Howard)   ***      Legacy Recordings
 3. Willie Nelson *** Life Turned Her That Way   ***   I Don’t Know a Thing about Love(The Songs of Harlan Howard)   ***   Legacy Recordings
 1. Antoinette & The Blue Bonnets *** Back Together   *** Revived   ***   Bluebonnets Music
 2. Smulders & van Altena *** I’m Leaving It up to You   ***   Seasons in the Sun   ***   CRS
 1. Kid Rock ft. Sheryl Crow and Bob Seger *** Collide   ***   Born Free   ***   Top Dog/Atlantic
 2. The Mavericks *** Ven Hacia Mi (Come Unto Me)   ***    In Time (The 10the Anniversary DeLuxe Edition)   ***   Valory Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *