The Trouble with the Truth

 

In dit programma “Countrymusic Round-Up  gaan we voor de countrymuziek eens naar Noorwegen voor countryzangeres en gitariste Hilde Fjørtoft met een drietal songs van haar album “Ut på Bygda” (Uit in het dorp).

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door Joe Mullins & The Radio Ramblers met muziek van hun album “Let Time Ride”, dat op 17 maart j.l. werd gepresenteerd door Billy Blue Records.

Vervolgens terug in de tijd naar de eind jaren ’50 voor een drietal songs van het verzamelalbum “The Trouble with the Truth” van Arthur Q Smith met o.a. Roy Acuff en The Stanley Brothers.

Halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng deze keer met Bouke met z’n “Elvis Matters Band” en de song “To Good to Be True”.

Vervolgens ook nog Hilde Vos uit Drenthe met een lied van haar album “Home”. Daarna weer terug naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met o.a. Blake Shelton en treedt Bailey Zimmerman op als uitsmijter van het programma met z’n single “Fall in Love”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de titelsong  van het album “Let Time Ride” en de songs “Black and White” en “I’ve Been Down That Road” hier gezongen en gespeeld door Joe Mullins & The Radio Ramblers

Deze songs staan op hun album “Let Time Ride” met 12 songs, dat op 17 maart j.l. offiicieel werd gepresenteerd door Billy Blue Records.

Rijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Joe Mullins & The Radio Ramblers en kunt u luisteren naar de titelsong van het album “Let Time Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De song “Black and White” of te wel “Zwart en Wit” roept mooie herinneringen op aan een tijd toen het leven minder hectisch was dan vandaag de dag. Geen mensen die vastgelijmd zaten aan hun smartphone’s, tablets en smart kleuren TV’s.

Joe Mullins & The Radio Ramblers zijn afkomstig uit de omgeving van Xenia Ohio, waar Joe Mullins, de banjospeler en zanger, tevens optreedt als manager van het radioststaion WBZI en ook als presentator van twee country radioprogramma’s. Meermalen onderscheiden met tal van IBMA Awards.

Natuurlijk ook al tal van albums uitgebracht, waaronder in 2021 het zeer succesvolle album “Industrial Strength Buegrass” over een periode in het midden van de 20e eeuw.

Een muzikale erfenis uit de jaren rond 1950, toen heel veel migranten inclusief talloze muzikanten uit  de zuidelijke staten Kentucky, Virgina, Tennesse via “US Route 23” bijgenaamd de “Dixie Highway” naar het noorden trokken om te gaan werken in de fabrieken in Zuid-west Ohio.

Een album, waaraan werd meegewerkt door het “crème de la crème” van de countrymuziek zoals Rhonda Vincent, Doyle Lawson & Quicksilver, Bobby Osborne, Vince Gill en Lee Ann Womack.

 Dit album werd in 2021 uitgeroepen tot “Album of the Year”.

De groep Joe Mullins & The Radio Ramblers bestaat op dit moment uit Adam McIntosh op gitaar, Chris Davis op mandoline, Randy Barnes op de bass,  Jason Barie op viool en “last but not least” Joe Mullins op de banjo  hier dus met hun fraaie nieuw album “Let Time Ride”.

Ook nog even terug in de tijd met Joe Mullins & The Radio Ramblers met hun herinneringen aan de “Black and White” tijd.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor een grotere uitvoering even aanklikken!

Dan nu werkelijk naar de eind jaren ‘50 voor countryzanger Roy Acuff & His Smoky Mountain Boys hier met de song “My Tears Don’t Show” gevolgd door Don Reno & Red Smiley met de song “I Wouldn’t Change You If I Could” en “Nest Sunday Darling Is My Birthday” hier gezongen en gespeeld door The Stanley Brothers.

Deze songs staan op het verzamelalbum album “The Trouble with the Truth”, dat in 2016 is uitgebracht door Bear Family Records.

Nog even terug naar Roy Acuff & His Smoky Mountains Boys met de song “My Tears Don’t Show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album als een eerbetoon aan Arthur Q. Smith bestaande uit twee CD’s met allemaal songs van Arthur Q. Smith, een van de grootste liedjesschrijver uit de geschiedenis van de country/folkmuziek, maar tegelijkertijd ook een van de onbekendste.

Zoals reeds vermeld uitgebracht door Bear Family, die heel veel werk en tijd heeft besteed aan de tot standkoming van dit album, achtergrond informatie over de zanger/schrijver gitarist James Arthur Pritchett, die onder de pseudoniem Arthur Q. Smith schreef en optrad. “Next Sunday Darling Is My Birthday”, waarvan iedereen dacht dat Hank Williams dit lied zelf had geschreven. Arthur Q. Smith, is echter de oorspronkelijke schrijver van deze tophit uit het verre verleden. Arthur had een zeer groot drankprobleem evenals Hank Williams trouwens.

Normaal gesproken werden ook in dit tijd songs officieel geregistreerd in eigendom, zodat de rechten aan hem zouden behoren, maar Arthur verkocht zijn songs aan “Jan en Alleman”, artiesten en heel vaak aan een café-eigenaar voor drank, maar hij hield wel bij wanneer hij de songs had geschreven en aan wie de songs werden verkocht.

Voor degene, die nog eens meer wil weten over Arthur Q Smith, kan nog eens luisteren naar o.a. Eric Dawson en Bradley Reeves met meer informatie over Artur Q. Smith

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij verkocht ze ook wel eens twee keer,danwel voor de helft zodat dat andere 50% weer voor hem waren. Een broeinest van regelmatige roblemen, maar de teksten van de songs waren in dit tijd van grote klassse.

De song “My Tears Don’t Show” gezongen en gespeeld door Roy Acuf & His Smoky Mountain Boys staat van oorsprong een 10 inch 78-toeren plaat tezamen met de song “Ten Little Numbers” in 1952 uitgebracht door Columbia en in latere jaren op een vinyl-LP met de titel “Night Train to Memphis”.

De song “I Wouldn’t Change You If I Could” door Don Reno & Red Smiley & The Tennessee Cutups. staat op de 7 inch 45 toeren single tezamen met de song “Little Rock Gettaway” in 1959 uitgebracht door King Records.

De song “Next Sunday Darling Is My Birthday”  gezongen en gespeeld door “The Stanley Brothers in 1960 werd uitgebracht door King Records op een 7 inch 45-toeren single met de song “Sweeter Than the Flowers”, maar o.a. ook staat op het album “The Stanley Brothers Sing Everybody’s Country Favorites”, waarbij Carter op gitaar met leadzang en Ralph Stanley met tenorzang  worden bijgestaan door George Shufler op de bas en Bill Napier op gitaar.

 Het verzamelalbum “The Trouble with the Truth”, van Arthur Q Smith uitgebracht in 2016 door Bear Family zeer aanbevelenswaardig!

Als lezer kunt u hier nog eens luisteren naar The Stanley Brothers met de song “Next Sunday Darling Is My Birthday”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Noorwegen voor Hilde Fjørtoft  met de songs “I Kveld sa Gjer Ej Slik Ej Vil”, “ Ej prøve å hate dej” en “In My Dream”.

Deze songs staan op haar album met de titel “Ut på Bygda” of te wel “Uit in het dorp”, dat in 2019 is uitgebracht door Lydmuren AS.

Een album met 10 songs, waarvan 9 met een voor mij moeilijke uitspreekbare titels in de Noorse taal.

De song “ I kveld så gjer ej slik ej vil” dat betekent zoiets als “Doe vanavond niet wat je niet wilt”, terwijl de song “ Ej prøve å hate dej” staat voor “Ik prober je niet te haten”.

Hilde Fjørtoft heeft inmiddels vijf countruziek albums uitgebracht, waarvan er twee met een engels/amerikaanse titel met een aantal bekende covers zoals de Tammy Wynette song “Apartment no. 9”, de Waylon Jennins song“Anita, You’re Dreaming” en  “Take These Chains from My Heart” van Hank Williams.

Deze songs staan op het album “Old Country Songs”, dat zeer recent is uitgebracht.

Hilde komt van oorsprong uit Skodje en dat ligt aan de westkust van Noorwegen in de buurt van Alesund aan de Storfjord, maar is nu woonachtig in Vormsund zo’n 50 km ten noordoosten van Oslo.

Zij treedt vaak op tezamen met gitarist en zanger Werner Sørøy, die zelf ook een aantal albums heeft uitgebracht, waaronder “Blue Blue Night” en “Rock My Cradle Once Again”.

Het tweetal is daarnaast ook betrokken bij het organiseren van dansevenementen.

Tijd om eens kennis te maken met Hilde Fjørtoft  en Werner Sørøy als gitarist en schrijver van deze song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met als eerste Bouke met z’n “Elvis Matters Band” hier met de song “Too Good to Be True” of te wel “Te mooi om waar te zijn”.

Deze song staat op z’n album “This Is Me”, dat in 2017 in eigen beheer is uitgebracht.

Met zijn gouden stem won hij in 2009 moeiteloos het RTL4 programma “Waar is Elvis?”, eind 2014 was hij ook de absolute nummer één in de SBS6 TV show “The Winner Takes It All” en in 2023 schopte hij het tot de finale van The Tribute – Battle of the Bands.

Op zaterdag 7 januari 2023 was op SBS6 “The Tribute” te zien met daarin geweldige coverbands, die streden om een plek in de Ziggo Dome!

Ook Bouke deed ook mee met zijn fantastische Elvis Matters band en won dit fantastische programma!

Op 21, 22 en 23 april a.s. zal  Bouke & z’n “Elvis Matters band” in de Ziggo Dome met de andere finalisten optreden en op vrijdag 19 april 2024 een exclusief concert in de Ziggo Dome!

Maar eerst nog even terug naar een optreden van Bouke en The Elvis Matters Band  met de song “Too Good to Be True” tijdens de presenatie van het album “This Is Me” in café Groothuis te Emmen op 13 april 2017.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens gaan we naar Drenthe voor Hilde Vos  hier met een song “Pieces of Me”, die staat op haar 3e studio album “Home”, dat op 29 oktober vorig jaar werd uitgebracht  via Neo Music uit Boven Smilde.

Een album met 11 songs, waarbij Hilde Vos muzikaal wordt bijgestaan door haar partner de drummer Fokke de Jong en natuurlijk het Neo Music team bestaande uit multi-instrumentalist John Geuzinge, z’n vrouw Nienke Havinga en de overige leden van de Hilde Vos Band met o.a. guitarist Franco Giacoia en bassist Roelof Klijn.

Nog even terug naar de fraaie opnamestudio van John en Nienke in Bovensmilde bij de opname van de song “Better Move It on Home” met Hilde Vos en haar partner drummer en zanger Fokke de Jong.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer terug naar de overkant van de grote plas voor Blake Shelton met de song “Barmageddon”, de thema song van de gelijknamige humoristische TV-spelshow, die op 5 december j.l. in premiere ging.

Een show van Blake Shelton en z’n vriend Carson Daly met als gastvrouw de bekende Nikki Bella, de artiestennaam van Stephanie Nicole Garcia-Colace  en waarbij bekende vrienden tegen elkaar strijden in “Cafe-spelletjes” in de “Ole Red bar”.

De song is als single uitgebracht door Warner Music.

De TV-show wordt uitgezonden door USA-Network.

U kunt hier nog even luisteren naar Blake Shelton met z’n  “Barmageddon- song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma,  zanger/schrijver en gitarist Bailey Zimmerman uit Louisville, Illinois hier met de song “Fall in Love”, die vorig jaar niet alleen als single, maar ook staat op z’n debuut EP, die op 14 oktober 2022 is uitgebracht door Warner Music.

Inmiddels is op 17 maart j.l.aangekondigd, dat z’n debuutalbum met in totaal  16 songs, waaronder ook alle tot dusver uitgebracht singles, op 12 mei a.s. zal worden uitgebracht met de titel “Religiously” door Elektra Records.

Bailey schreef mee aan elf van de zestien nummers.

Tot slot van dit bericht onze uitsmijter Bailey Zimmerman hier met een fraaie video-clip met z’n “Fall in Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 28 ‘23 18.00 – 19.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Joe Mullins & The Radio Ramblers *** Let Time Ride   ***   Let Time Ride   ***   Billy Blue Records
 2. Joe Mullins & The Radio Ramblers *** Black and White   ***   Let Time Ride   ***   Billy Blue Records
 3. Joe Mullins & The Radio Ramblers *** I’ve Been Down That Road    ***   Let Time Ride   ***   Billy Blue Records
 1. Arthur Q Smith ft. Roy Acuff *** My Tears Don’t Show   ***   The Trouble with the Truth   ***   Bear Family Productions
 2. Arthur Q Smith ft. Reno &Red Smiley *** I Wouldn’t Change You If I Could   ***   The Trouble with the Truth   ***   Bear Family Productions
 3. Arthur Q Smith ft. The Stanley Brothers *** Next Sunday Darling Is My Birthday   ***   The Trouble with the Truth   ***    Bear Family Productions
 1. Hilde Fjørtoft *** I kveld så gjer ej slik ej vil    ***   Ut på Bygda   ***   Lydmuren AS
 2. Hilde Fjørtoft *** Ej prøve å hate dej    ***   Ut på Bygda   ***   Lydmuren AS
 3. Hilde Fjørtoft *** In My Dream   ***   Ut på Bygda   ***   Lydmuren AS
 1. Bouke *** To Good to Be True   ***   This Is Me   ***   BoukeMusic
 2. 11. Hilde Vos   ***   Pieces of Me   ***   Home   ***   Neo Music
 1. Blake Shelton *** Barmageddon (Original Series Theme Song) ***   single   *** Warner Music
 2. Bailey Zimmerman *** Fall in Love (Acoustic)   ***   single   ***   Warner Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *