Song for a Winter’s Night

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we o.a. naar Garryhill (County Carlow) in Ierland voor zanger/schrijver en gitarist Derek Ryan met een drietal songs van z’n album “Pure & Simple”, dat op 2 december j.l. werd uitgebracht door Sharpe Music.

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass deze keer verzorgd door “Barry Waldrep and Friends” met een eerbetoon aan supergitarist en zanger Tony Rice.

Daarna terug naar de begin-jaren ’90 voor Doug Stone met songs als “Leave Me the Radio” en “A Jukebox with a Country Song”

Halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna de nederlandse inbreng alvast in de sfeer van Kerst als voorproefje op het Kerstconcert van Change of Key op zondagmiddag, 18 december a.s. nu met de song “Dear Footprints in the Snow” en Wim Pols met de song “Trucker’s Christmas Eve”.

Dan terug naar de overkant van de grote plas voor Drew Parker, tevens de uitsmijter van dit programma, met z’n single “Raised Up Right”,

Voor een grotere uitvoering even aanklikken!

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de songs “Blue Railroad Train”, “It’s Cold on the Shoulder”en “Song for a Winter’s Night”   door Barry Waldrep & Friends met respectievelijk Marty Raybon, John Jorgenson en de Texaanse singer/songwriter Radney Foster als gastzangers.

Het eerbetoon album heeft als titel “Barry Waldrep & Friends Celebrate Tony Rice” en omvat 21 songs met evenzo veel gastspelers waaronder ook Tina Adair, Rodney Crowell, Darrell Scott,  Mike Farris, Kim Richey, Warren Haynes, Vince Gill, Teresa Williams & Larry Campbell, Jim Lauderdale, John Berry, Patrick Simmons, John Paul White,  Rory Feek, Donna Hall & Kelli Johnson, and John Cowan.

Tijd voor de eerste muzikale ondebreking van dit bericht door Barry Waldrep & Friends met hier Radney Foster met de toepasselijke “Song for a Winter’s Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een eerbetoon album aan zanger en supergitarist Tony Rice, die in 2020 op 1ste Kerstdag op 69-jarige leeftijd overleed in Reidsville North Carolina. Het album werd vorig jaar december uitgebracht door Delta Grass Music.

Barry Waldrep uit Birmingham Alabama is een multi-instrumentalist op de snaren en betrokken bij bluegrass, jam band en americana groepen zoals bijv. de Birmingham band “Telluride” en “Rollin’ in the Hay”

Bij de de bekende platenmaatschappij CMH uit California produceerde hij tal van bluegrass tribute albums voor o.a. Eric Clapton, The Black Crowes, R.E.M., Tim McGraw, The Allman Brothers en Neil Diamond.

Barry toerde vervolgens ook met de Zac Brown Band en tot op heden druk bezig met z’n eigen groep en“a Southern Culture Revival” met z’n bandleden Jason Bailey (Mandolin), Caelan Berry (Drums) & Bryan Hall (Upright Bass)met vaak gastzangers als Jimmy Hall , Wet Willie, Jeff Beck, Hank Williams Jr en Donna Hall & Joe Debrow.

door Barry Waldrep tezamen met tal van vrienden met als gastzanger Deze song maakte deel uit van

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van Barry Waldrep en Kelli Johnson met de song “Matches”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar de begin jaren ‘90 voor Doug Stone hier met de toepasselijke song “Leave Me the Radio”gevolgd door “The Workin’ End of a Hoe” en “A Jukebox with a Country Song”.

De laatstvermelde song staat o.a. op het fraaie verzamelalbum “Greatest Hits”, dat in 1991 werd uitgebracht door EPIC Nashville.

Van oorsprong staat deze song op z’n tweede studioalbum “I Thought It Was You”.

Op dit moment is men nog bezig met een zogenaamde “crowd funding” actie voor de aanschaf van een jukebox, die moet komen te staan in het restaurant van het Lekkerkerkse zorgcentrum  “ De Breeje Hendrick”.

Het heeft nogal wat voeten in aarde om een “Jukebox with a Country Song” te verkrijgen hier bezongen door Doug Stone.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een oproep om 45-toeren singletjes in te leveren heeft inmiddels flink resultaat gehad.

Zo’n 300 honderd in allerlei genres zijn inmiddels beschikbaar, maar ja zo’n jukebox, da’s andere koek, want een jukebox is tamelijk uniek en kost zo rond de 5.500 euro.

“Samen voor de buurt” probeert dat middels allerlei acties voor elkaar te krijgen.

Let gewoon even op de flyers en posters in Lekkerkerk voor meer gegevens.

Terug naar Doug Stone, die u ook nog hoorde met de song “Leave Me the Radio” of te wel “Ik wil de radio houden”, en dat lijkt mij ook een redelijk verzoek, want hoe wil je anders naar RTV Krimpenerwaard en dit programma luisteren.

Doug Stone, deze zanger/schrijver/gitarist uit Newnan Georgia, die vooral in de jaren 90 veel succes boekte met neo-traditionele countrymuziek en tal van mooie albums maakte, weer eens te gast in het programma “Countrymusic Round-Up”.

Vooral met vooral z’n eerste “Doug Stone Album” , z’n 2e  album “I thought It Was You” en in 1993 z’n 3e “From the Heart” was hij erg succesvol.

Inmiddels zijn er z’n 11 albums van hem uitgebracht plus nog een aantal verzamelalbums.

In 1992 bracht hij nog z’n speciale Kerstalbum met de titel “The First Christmas”, waar op deze ook deze titelsong dus staat en wellicht de komende weken nog eens in dit programma.

Voor u als lezer hier nog de titelsong van z’n album “I Thought It was You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Ierland voor Derek Ryan hier met de titelsong van z’n album “Pure & Simple” en de songs “The Cows on the Hill”en “Heard It before Joe”.

Het album “Pure & Simple” met 11 songs is op 2 december j.l. is uitgebracht door Sharpe Music.

Derek Ryan is een Ierse zanger/schrijver en gitarist uit Garyhill gelegen in de county Carlow in het zuid-oosten van Ierland.

Hij is een voormalig lid van de Ierse boyband D-Side van 2001 tot 2006 toen twee leden van het quartet de groep verlie en D-Side ophield te bestaan.

Derek ging toen op de solo toer en veranderde z’n genre naar de country en Ierse– folk muziek, nadat hij ook nog eens twee jaar ervaring had opgedaan met optredens in Londen en omgeving.

In 2009 ging hij aan de slag met z’n eigen vijf-mans formatie en maakte met hen tal van albums sedert 2011 zo’n beetje elk jaar wel 1 album, waaronder in 2016 z’n album “This Is Me ( The Nashville Songbook)”  opgenomen in de “Houe of Blues Studios” in Nashville TN.

 Dus tijd om daar in de nabij toekomst wat meer aandacht aan te besteden.

Hij heeft ook zijn eigen productiehuis en label opgericht, Ryan Records, maar dit album is in de markt gezet door Sharpe Music.

Tijd om eens kennis te maken met Derek Ryan en het Ierse landschap en de song “The Cows on the Hill”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met als eerste “Change of Key” met alvast een voorproefje op hun muzikale kerstbrunch gevolgd door de kerstshow op zondag, 18 december a.s. in Concordia Haastrecht hier met “ Dear Footprints in the Snow”.

 “Dear Footprints in the Snow”, wellicht wordt dat nog wat in de loop van week 50. Gewoon blijven luisteren naar uw RTV Krimpenerwaard met dagelijks het laatste weerbericht van onze excellente weerman Gerald van der Stelt in het radioprogramma “Goedemorgen Krimpenerwaard” en trouwens ook vermeld in de website van de omroep.

Terug naar “Dear Footprints in the Snow” door Change of Key, die tijdens hun optreden op 29 november 2015 in Country Café Concordia te Haastrecht werd gepresenteerd.

In deze kerstsingle werd het trio weer bijgestaan door de amerikaanse muzikale duizendpoot Tim Crouch en maakt trouwens ook deel uit van het fraaie Kerst-verzamelalbum “Christmas with a Glee”, dat in 2018 werd uitgebracht.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Change of Key met hun song “Dear Footprints in the Snow” middels een fraaie winterse slideshow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Trucker’s Christmas Eve”  gezongen en gespeeld door Wim Pols en deze song staat op z’n album “The Christmas Gift”, dat in 2017 werd uitgebracht door JQZ P4Y, een platenmaatschappij/muziekprodukties voor religieuze en klassieke muziek.

JQZ staat voor Jan Quintus (de vijfde) Zwart uit Kampen , dirigent van kerkkoren , organist, met ook een eigen platenmaatschappij, ooit ook werkzaam als presentator (Wens) bij de landelijke christelijke radiozender “Groot Nieuws radio”, waar Wim Pols ook als country DJ actief is geweest.

Wim Pols uit Hoek van Holland, zanger/schtrijver/gitarist, die we bij “Countrymusic Round-Up” natuurlijk goed kennen van z’n samenwerking met The Country Trail Band, hier eens in een andere setting met een fraai album met 12 tracks met 9 eigen titels, deze keer in samenwerking met het muzikale echtpaarJohn & Nienke Geuzinge-Havinga uit Boven Smilde.

Voor de lezer van dit bericht alvast even naar de avond voor Kerst met “Trucker’s Christmas Eve” door Wim Pols.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer naar de overkant voor Drew Parker met de song “Raised Up Right” of te wel “Goed opgevoed” en dat is tegenwoordig wel een zogenaamde “Hot Item”, gelet op de rellen na de voetbalwedstrijden van afgelopen week en jongeren op jeugdige leeftijd betrokken misdaad in allerlei vormen.

Enfin Drew Parker uit Stewart Georgia wist al op jonge leeftijd, dat hij countryzanger/schrijver en guitarist wilde worden met Merle Haggard, Waylon Jennings en Alan Jackson als voorbeeld.

In 2015 vertrok hij naar Nashville TN om daar in 2017 vervolgens een contract te teken als schrijver van songs bij RiverHouse/WarnerChappell.

O.a. mede-schrijver van Luke Combs’ debut platinum album “This Ones For You”, Jake Owen’s single “Homemade” en Luke Combs’ “1,2 Many”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar Drew Parker hier met de song “Raised Up Right”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Dec. 6 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Marty Raybon *** Blue Railroad Train   ***   Barry Waldrep and Friends Celebrate Tony Rice   ***   Delta Grass Music
 2. John Jorgenson *** It’s  Cold on the Shoulder   ***   Barry Waldrep and Friends Celebrate Tony Rice   ***   Delta Grass Music
 3. Radney Foster *** Song for a Winter’s  Night   ***   Barry Waldrep and Friends Celebrate Tony Rice   ***   Delta Grass Music
 1. Doug Stone *** Leave Me the Radio   ***   From the Heart   ***   Columbia NashvilleLegacy
 2. Doug Stone *** The Workin’ End of a Hoe   ***   From the Heart   ***   Columbia NashvilleLegacy
 3. Doug Stone *** A Jukebox with a Country Song   ***   Greatest Hits   ***   EPIC Nashville
 1. Derek Ryan *** Pure & Simple   ***   Pure & Simple   ***   Sharpe Music
 2. Derek Ryan *** The Cows on the Hill   ***   Pure & Simple   ***   Sharpe Music
 3. Derek Ryan *** Heard It Before Joe   ***   Pure & Simple   ***   Sharpe Music
 1. Change of Key *** Dear Footprints in the Snow   ***   single   *** Change of Key
 2. Wim Pols *** Trucker’s  Christmas Eve   ***   The Christmas Gift   ***   JQZ P4Y 2018
 1. Drew Parker *** Raised Up Right   ***   single   ***   Warner Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *