Tu Cancion

 

In dit programma “Countrymusic Round-Up”   alvast een voorproefje op de verjaardag van multi-instrumentalist en zanger Chris Hillman, medeoprichter van o.a. The Byrds, The Flying Burritto Brothers en The Desert Rose Band.

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass en daarvoor terug naar de mid-jaren ’60 voor “The Hillman”, bestaande uit Chris Hillman, de broers Vern en Rex Gosdin en Don Parmley met o.a. “Ranger’s  Command” en “When the Ship Comes In”.

Vervolgens ook nog opnames van een tweetal optredens van Chris Hillman en Herb Pedersen o.a. in Waitsfield Vermont en Bean Blossom Indiana en ook nog Chris Hillman samen met Steve Earle met een eerbetoon aan Gram Parsons.

Halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna de nederlandse inbreng door de countrygroep Savannah en uit Utrecht “The Old Ditch Riverhoppers” met de titelsong van hun album “Dim Lights Thick Smoke”.

Dan terug naar de overkant van de grote plas voor Bailey Zimmerman met een song van z’n nieuwe album “Leave the Light On”  gevolgd door Warren Zeiders met de song “Holy Water” en hij treedt tevens  op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Sangaree” in Californie of te wel “Sangria” hier in Europa, “Ranger’s  Command” en “de Bob Dylan song “When the Ship Comes Ïn” door The Hillmen”.

“The Hillmen” naast Chris op mandoline met zang en verder bestaande uit Vern  & Rex Gosdin op respectievelijk gitaar en staande bas, waarbij Vern zorgde voor de “lead-zang” en Rex voor de tenor en tenslotte Don Parmley, bariton en op de banjo.

Als een soort eerbetoon aan zijn sublieme vaardigheid met de mandoline, ging de groep onder de naam “ The Hillmen” verder en maakte eind 1963 een LP met dezelfde naam “The Hillmen” geproduceerd door Jim Dickson.

Gelukkig is deze LP inmiddels in 1995 door Sugar Hill op CD met kenmerk SHCD-3719 gezet.

Chris Hillman, geboren op 4 december 1944 te Los Angeles Californie groeide op in een periode, waar hij veel luisterde naar Spade Cooley en Cliffie Stone en waarbij hij zichzelf gitaar leerde spelen.

Van l. naar r. : Chris Hillman mandoline, Kenny Wertz banjo, Larry Murray dobro, Ed Douglas op staande bas en Gary Carr op gitaar.

In 1961 vormde hij samen met een paar schoolvrienden, o.w. Bernie Leadon, de “Scottsville Squirrel Barkers” en maakte met hen ook het album “Blue Grass Favorites”, dat in 1963 werd uitgebracht door Crown Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en even herinneringen ophalen aan de “Scottsville Squirrel Barkers” middels een reunie in 2004 tijdens het San Diego Music Award Festival.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een jaar later voegde hij zich als zanger en mandolinespeler bij de “Golden Gate Boys”, een bluegrass groep met o.a. Vern Gosdin en z’n broer Rex. Samen met de “Country Boys”, de latere The Kentucky Colonels”, waren zij de eerste groepen, die de horizon van de bluegrassmuziek in The Bay Area uitbreidde door het uitzoeken  & schrijven van materiaal buiten de traditionele bluegrassbronnen en een weg baanden, die vele groepen later zouden volgen .

Vervolgens  de fraaie bluegrass gospel “It’s Beginning to Rain” door Chris Hillman, die als voorproefje op het verjaardagsfeestje van Chris Hillman natuurlijk niet mag ontbreken

Deze song staat op het album “Long Play Bluegrass Gospel” in 1991 uitgebracht door Maranatha Music met o.a. Bernie Leadon, Cindy Baxter, Fred Field, Bruce Herring.

Nog even naar een optreden van Chris Hillmen, Bernie Leadon, Al Perkins en Jerry Scheff met de Chris Hillman song “Running the Roadblocks” als single op de A-kant in 1985 uitgebracht door Sugar Hill Records en geproduceerd door Al Perkins, Bernie Leadon met de song God Loves His Children”, die ook staat op het album “” Long Play Bluegrass Gospel” en “Fire on the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het is nog geen 4 december, maar “Congratulations Anyway” door Chris Hillman en Herb Pedersen tijdens een optreden in Waitsfield in de staat Vermont in het Noordoosten van de VS.

Op special verzoek van een aanwezige in de zaal en dat geldt natuurlijk ook voor Chris Hillman : Alvast gefeliciteerd met jouw 77ste verjaardag a.s. zaterdag, 4 December.

De organisator “Seeds of Song Productions “ in samenwerking met “The Mad River Valley Center for Arts” kondigden terecht met trots het optreden aan van dit bekende duo “Chris Hillman & Herb Pedersen” in het intieme en gezellige onderkomen van het Eclipse Theater.

Twee levende legendes van de met bluegrass gepeperde country rock.

Chris Hillman en Herb Pedersen hebben allebei een omvangrijke en ook rijke muzikale carriere.

Hillman wordt beschouwd als een van de grote krachten van de Californische country rock van de jaren ’60  ,die hij vaak samen met Roger Mc Guinn en Gram Parsons  verder ontwikkelde met oa. The Byrds en The Flying Burritto Brothers.

Chris Hillman was ook degene, die Emmylou Harris introduceerde bij de FBB (Flying Burritto Brothers) en Gram Parsons.  Chris had als schrijver niet het kaliber van Gene Clark, Gram Parsons of Stephen Stills, zijn muziekcompagnons in de toptijd van de folk-rock en country-rock en daarom is het ook niet zo verwonderlijk, dat hij veel gebruik maakt van de oude Nashville countryschatten.

Herb Pedersen begon als zoon van een politieman in Berkley California zijn carriere met een groep musici uit de  “Bay Area”, waaronder Jerry Garcia, David Nelson en The Dillards.

Zowel Chris als Herb zijn opgegroeid in de staat Californie. En dat schept natuurlijk altijd een band.

U kunt hier nog even luisteren naar Chris Hillman en Herb Pedersen met de song “Congratulations Anyway”, die staat op hun album “ Bakersfield Bound”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor een grotere uitvoering even aanklikken!

Vervolgens in dit programma Chris Hillman en Herb Pedersen ook nog tijdens een optreden op het 3-daagse John Hartford Memorial Festival in Bean Blossom in de staat Indiana in juni 2011 met de Bakersfield Buck Owens song “Together Again” en “A Good Woman’s Love”. Songs die ook uitgebracht zijn via Rounder Records. Naast Chris en Herb traden zo’n twintig groepen op o.w. Rodney Dillard & The Dillard Band, Tim O’Brien van Hot Rize en The Henhouse Prowlers”.

Nog even naar Edwards Barn in Nipomo Cal. voor een optreden van Chris en Herb met de song “Together Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de stevige country rock muziek door Chris Hillman samen met Steve Earle met een tribute aan Gram parsons met de song “High Fashion Queen”, die staat op de  het album ”Return of a Grievous Angel”  die in 1999 werd uitgebracht door “Almo Sounds”.

Deze maatschappij, eigendom van Herb Alpert, jawel die Herb Alpert van de Tijuana Brass Band en Jerry Moss, kwam met het voorstel om nog eens een “Tribute” album voor Gram Parsons te maken.

Gram Parsons was de revolutionaire hillbilly met een Harvard-opleiding, die in de mid-jaren 60 de country-rock uitvond eerst met de “International Submarine Band”, maar verder perfectioneerde bij de “Byrds” en de “Flying Burrito Brothers” en nog op een paar buitengewone “solo” albums, voordat hij overleed aan een drugoverdosis op 19 september 1973 in Jushua Tree, Californie.

Natuurlijk kunt u in dit bericht ook nog even luisteren naar Chris Hillman en Steve Earle hier met e song “High Fashion Queen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog Chris Hillman & Herb Pedersen tijdens een optreden in Edwards Barn in Nipomo Californie met de song “Tu Cancion” of te wel “Jouw lied”. De song staat op het album “Live at Edwards Barn in 2010 uitgebracht door Rounder Records.

Voor de lezer “Tu Cancion”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tenslotte ook  als voorproefje op z’n verjaardag  nog “Given All I Can See” door Chris Hillman hier met de song door hem en Steve Hill geschreven en die staat op z’n album “Bidin’ My Time”, dat in 2017 is uitgebracht door New Rounder Records.

Chris wordt zoals vanouds muzikaal bijgestaan door Herb Pedersen op gitaar, Jon Jorgenson op 12-snarige gitaar, Steve Ferrone op drums, Mark Fain op staande bas en heel bijzonder nog Tom Petty op mondharmonica.

Nog even naar eTown Hall in Boulder Colorado voor een optreden van Chris en Herb Pedersen met de song “Given All I Can See” met o.a. Sally van Meter op dobro en Nick Foster niet alleen optredend als gastheer, maar tevens op mandoline.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

A.s. zaterdag, 4 december de 77ste verjaardag van Chris Hillman, inmiddels dus ook een dagje ouder, lopend met een stok vanwege ernstige rugproblemen.

Hij woont samen met z’n vrouw Connie Pappas in Ventura County in de buurt van Santa Barbara ten noordwesten van Los Angeles en wij wensen hem samen met z’n vrouw, kinderen en vrienden een heel plezierige verjaardag en gewoon door gaan dus is ons advies!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio snel door naar de Nederlandse inbreng met als eerste de befaamde countrygroep Savannah hier met de song ”Honky Tonk Blues”.

Deze song staat op hun “Back to the Vountry” album Part 5.

Inmiddels is de groep nog bezig met hun Part 12 tour, waarvan ook al een album beschikbaar is, dat u via de website van Savannah kunt bestellen dan wel tijdens het bijwonen van een optreden van de groep..

Ook in show nummer 12 trakteren solist Dick van Altena en de band Savannah de aanwezige concertgangers weer op een reeks prachtige “nieuwe” oude titels uit de rijke muziekhistorie. Populaire songs worden her en der afgewisseld met een onbekend juweeltje.

Tevens schuwt men niet om op gepaste momenten de countrygrenzen lichtelijk te overschrijden met aanverwante muzieksoorten uit de sixties.

Savannah staat al decennialang aan de Europese countrytop, Dick van Altena was voorman van de fameuze band Major Dundee.

Ergens in april volgend jaar treden zij weer op in theater de Stoep te Spijkenisse

Nu nog even terug in de tijd naar een optreden van Savannah tijdens “Back to the Country Part 8” met de song “Honky Tonk Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Dim Lights, Thick Smoke” door The Old Ditch Riverhoppers hier met de titelsong van hun album, een EP  met 7 songs,  in oktober 2015 in eigen beheer uitgebracht.

De utrechtse groep bestaat uit Maurits Meekenkamp, tevens hier als violist en mandolinespeler en met zang, terwijl  banjo-speler Jabe Piter Faber, tevens de frontman van de groep, zingt.

Verder maken ook nog Martijn Koetsier op gitaar en dobro en Franke Kooistra op de bas deel uit van “The Old Ditch Riverhoppers”.

U kunt hier nog luisteren naar The Old Ditch Riverhoppers met de sonh ‘Dim Lights, Thick Smoke”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan met een kijkje op de klok op naar de overkant van de grote plas weer voor de hedendaagse countrymuziek uit Nashville nu door Bailey Zimmerman met de song “Fall in Love”

Ook de hedendaagse country-pop muziek mag natuurlijk niet ontbreken in een breed countrymusiek programma “Countrymusic Round-Up” en ook “Fall in Love”” door Bailey Zimmerman valt onder deze noemer .

Deze song staat op z’n album “Leave the Light On”, dat in april van dit jaar is uitgebracht door Warner Music Nashvile.

Tijd voor de lezer van dit bericht om ook eens kennis te maken met Bailey Zimmerman hier met de song “Fall in Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma en tevens tijd om eens kennis te maken met de jonge singer/songwriter Warren Zeiders uit Hershey Pennsylvania hier met een song “Wild Horse”, die staat op z’n album “717 Tapes : The Album” met 10 songs, dat in september van dit jaar in eigen beheer  is uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Warren Zeiders hier met de song “Ridge the Lightning”, “Wilde Horse” en nog een tweetal, die ook staan op z’n album 717 Tapes : The Album”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Nov. 29 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   Titel muziek ***   titel album   ***   Label

 1. The Hillmen *** Sangaree   ***   The Hillmen   ***   Sugar Hill Records
 2. The Hillmen *** Ranger’s Command   ***   The Hillmen   ***   Sugar Hill Records
 3. The Hillmen *** When the Ship Comes In   ***   The Hillmen   ***   Sugar Hill Records
 4. Chris Hillman *** It’s Beginning to Rain   ***   Long Play Bluegrass Gospel   ***   Maranatha Music
 1. Chris Hillman & Herb Pedersen *** Together Again ***   Live at John Hartford Festival, Bean Blossom IN june 2011  ***   Rounder
 2. Chris Hillman & Herb Pedersen *** A Good Woman’s Love ***   Live at the John Hartford Festival, Bean Blossom IN june 2011  ***   Rounder
 3. Chris Hillman & Herb Pedersen *** Congratulations Anyway – Live at Waitsfield, Vermont july 2003  ***   Sugar Hill
 1. Chris Hillman & Steve Earle *** High Fashion Queen   ***   Return of a Grievous Angel : A Tribute to Gram Parsons   ***   Almo Sounds
 2. Chris Hillman & Herb Pedersen *** Tu Cancion ***   Live at Edwards Barn   ***   Rounder Records
 3. Chris Hillman *** Given All I Can See   ***   Bidin’ My Time   *** Rounder Records
 1. Savannah *** Honky Tonk Blues   ***   Back to the Country Part 5   ***   CMS Productions
 2. The Old Ditch Riverhoppers *** Dim Lights Thick Smoke   ***   Dim Lights Thick Snoke   ***   The Old Ditch Riverhoppers
 1. Bailey Zimmerman *** Fall in Love   ***   Leave the Light On   ***   Warner Music Nashville
 2. Warren Zeiders *** Wild Horse   ***   717 Tapes the Album   ***   Warren Zeiders

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *