Four Strong Winds

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”  een eerbetoon aan de Canadese zanger/schrijver/gitarist en showmaster Ian Tyson, die op 29 december j.l. op 89-jarige leeftijd overleed op z’n ranch in de buurt van Longview Alberta.

Niet alleen terug in de tijd voor muzikale herinneringen aan z’n succesvolle samenwerking met z’n toenmalige echtgenote Sylvia Fricker gedurende de jaren ’60, maar ook recenter solo werk van het album “Raven Singer” uit 2012.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door het quintet “Volume Five” met een drietal songs van hun album “Karma”, dat op 6 januari a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Music.

Vervolgens “The South Carolina Broadcasters” met “old-timey” muziek uit de tijd van o.a. “The Carter Family” uit de jaren ‘30.

Halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens de Nederlandse inbreng met uit Drenthe John & Nienke met de titelsong van hun album  A Good Day” en daarna ook nog Hilde Vos met de song “You”. Vervolgens terug naar de overkant voor Miranda Lambert met een song van haar album “Palomino” en treedt countryzanger/schrijver Bailey Zimmerman op als uitsmijter van dit programma met de song “Falling in Love”, helemaal van toepassing op het eerste programma “Countrymusic Round-Up” van het Nieuwe Jaar 2023.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “What I Didn’t Say” , “When Karma Comes Calling” en  “My Love Will Never Fade” door de groep “Volume Five”.

 Deze songs staan op hun nieuwe album “Karma”, dat op 6 januari a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Music Group.

De song “When Karma Comes Calling”, werd begin 2021 reeds als single uitgebracht door Mountain Fever Records ter introductie van hun nieuwe album.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door “Volume Five” hier met de song “My Love Will Never Fade Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Volume Five uit Boonville Mississippi werd in 2008 opgericht door zanger/vioolspeler Glen Harrell uit de staat Mississippi met toen Adam Duke op gitaar, Jesse Daniel op mandoline, Patton Wages op banjo en Chris Williams op de bas en allemaal zongen ze natuurlijk.

Meer 14 jaar heeft de groep aan de weg getimmerd met meer dan duizenden shows en ondertussen ook nog 12 albums uitgebracht, waarvan elf via “Mountain Fever Records en waaronder ook in 2017 hun succesvolle album met als titel “Drifter” De song “I Am a Drifter” van het laatstvermelde album werd in 2017 oktober door de IBMA  onderscheiden met de “Song of the Year” Award.

Aan de groep werd tevens de “Emerging Artist of the Year” Award uitgereikt en dat nadat zij al eerder een aantal IBMA Awards uitgereikt kregen.

“Volume Five” bestaat inmiddels naast Glen Harrell op viool met lead-zang ook uit Aaron Ramsey op mandoline, bas en achtergrondzang, Patton Wages op banjo en gitaar, Jeff Partin op resonator gitaar, bas en achtergrondzang en Jacob Burleson op gitaar en achtergrondzang.

Banjospeler Patton Wages werd vlak na het gereedkomen van dit album getroffen door een herseninfarct, maar is gelukkig op weg naar herstel.

Bij de song “My Love Will Never Fade” is de bekende Russell Moore nog aanwezig met tenorzang, terwijl Shawn Lane en Josh Shilling ook nog vokaal aanwezig zijn als gastzangers.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Volume Five met de song “When Karma Comes Calling” in de 615 Hideaway Studio te Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de “old timey” muziek in een nieuw jasje door “The South Carolina Broadcasters” hier met de songs “Blue Eyed Boy”, When the Roses Bloom in Dixieland” en “When You’re Not Looking”.

 De laatst vermelde song ooit in de begin jaren ’30 door D.B. Sheppard geschreven staat op hun album “Can You Hear me Now” in 2012 uitgebracht door Flaming Heart Records.

De song “Blue Eyed Boy” staat op hun album “Short Time To Stay Here”, dat in 2013 eveneens werd uitgebracht door Flaming Heart Records.

Vervolgens ook nog de bekende Carter Family song “When the Roses Bloom in Dixieland” en die staat op hun album “Tell Me Truly” in 2015 uitgebracht door John Boy & Billy Inc. Uitgebracht zowel op CD als LP.

The South Carolina Broadcasters bestaande uit David Sheppard op gitaar met lead-zang, Ivy Sheppard op banjo, viool en gitaar met leadzang vaak met Adam Edmons op viool met achtergrond zang en Sarah Osborne eveneens op banjo en met zang.

Tijd om kennis te maken met The South Carolina Broadcasters hier in de studio van het radiostation WPAQ Mount Airy NC. met de Cullen Galyean song “Days of Grey and Black”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bijzonder is wel de naam “The South Carolina Broadcasters”, terwijl ze woonachtig zijn North Carolina, maar dit natuurlijk een verhaal achter.

Even in het kort David Sheppard na een lange periode actief als maker en reparateur van snaar-instrumenten in Greensboro N.C. vertrok naar Charleston South Carolina, waar hij Ivy ontmoette en beiden als duo van “old timey” muziek gingen optreden om daarna weer naar North Carolina verhuisden en verder gingen als “The South Carolina Broadcasters”

 “Broadcasters” zijn ze ook, want niet alleen hebben ze vier dagen in de week een radioprogramma van 15 minuten met de titel “The Low Vintage Radio Show” dat wordt uitgezonden via het radiostation “WPAQ” in Mount Airy, North Carolina , maar Ivy Sheppard is ook nog eens “general manager” van het radiostation “WEHC” gevestigd in het Emory & Henry College te Emory Virginia en actief met een radio programma bij “WBCM” Radio Bristol Tennessee.

The South Carolina Broadcasters zijn duidelijk liefhebbers en promotors van de “Old-Time” muziek uit de periode voordat er sprake was van bluegrass en countrymuziek.

Wilt u als luisteraar nog eens vaker kennis maken met muziek uit deze periode, niet aarzelen maar gewoon eens een berichtje sturen aan RTV Krimpenerwaard t.a.v. “Countrymusic Round-Up” via ons emailadres “”.

Nog even terug naar “The South Carolina Boardcasters” met de song “When You’re Not Looking” met de waarschuwing, dat de ware liefde soms geen tweede kans krijgt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan nu naar een eerbetoon aan de Canadese singer/songwriter/gitarist Ian Tyson met de song “Saddle Bronc Girl”, die staat op z’n album “Raven Singer”, dat in 2012 werd uitgebracht door Stony Plain Records.

Ian woonde in die tijd op z’n ranch in de buurt van Longview zo’n 100 km ten zuiden van Calgary in de provincie Alberta vlak bij de grens met de Amerikaanse staat Montana.

Hij hield zich daar bezig met het runnen van een paardenfokkerij en was dus eigenlijk een rancher, maar toen ook nog steeds actief met het schrijven van songs.

Ian Tyson overleed op donderdag, 29 december op z’n ranch op de respectablele leeftijd van 89 jaar, nadat hij in 2015 was getroffen door een hartaanval en een daarop volgende open hart operatie.

Nog even terug naar betere tijden van Ian Tyson met Silvia Fricker hier de de Camadese country klassieker “Four Strong Winds”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar in dit programma ook nog terug naar de start van z’n carriere met z’n duopartner en latere echtgenote Sylvia Fricker, nadat hij in z’n jonge jaren met paarden was opgevoed op de ranch van z’n vader en zelfs een poosje actief was als rodeo-rijder, maar door een gebroken enkel moest stoppen en toen ter afleiding begon met gitaar spleen en schrijven van songs.

Eind jaren ‘50 ging hij optreden met Sylvia Fricker en het duo trouwde in  1964 om na het einde van z’n  TV-show “Nashville North”, dat van 1970 tot 1975 werd uitgezonden door CTV te Toronto, te scheiden in 1975.

Uit die periode Ian & Sylvia met de song “Old Blue”, die o.a. staat op het album “Ian Tyson, Sylvia Fricker” in 1963 uitgebracht door Vanguard Records

Vervolgens hun tophit “Four Strong Winds” eveneens door Ian Tyson en Sylvia Fricker met een song, die o.a. staat op het verzamelabum “A Wandering Canadian” en vanwege de tweetaligheid in Oost Canada ook nog de Franse titel “Un Canadien errant” met als sub-titel “The Best of Ian & Sylvia”, dat in 1968 werd uitgebracht door Vanguard Records.

Na z’n scheiding  ging Tyson weer terug naar z’n ranch in Alberta met de muziek op een laag pitje.

In 2006 liep hij een beschadiging op aan z’n stembanden gevolgd door een langdurige virus infectie, waardoor z’n stem sinds die tijd schor klonk zoals ook al is te horen op z’n album “Raven Singer”.

Wij wensen alle familieleden en naaste vrienden veel sterkte met het verlies van Ian Tyson, maar gelukkig blijft z’n muziek gewoon bestaan.

U kunt als lezer nog even kijken en luisteren naar Ian Tyson met de song “Saddle Bronc Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het  tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor gaan we naar Boven-Smilde in Drenthe voor John & Nienke hier met de titelsong van hun album “A Good Day”.

Een fraai gevarieerd album met 11 zelf geschreven songs over dagelijkse dingen, die ons soms overkomen zoals een miskoop via het internet, sleur in het huwelijk, maar ook leuke dingen komen er natuurlijk ook in voor.

Het album werd op 10 december j.l.  tijdens één van hun “Lucky 40” huiskamerconcerten, een concert met maximaal 40 gasten, gepresenteerd. Voor meer informatie gewoon even naar neomusic.nl en dan kiezen voor “Lucky 40”.

U kunt kennismaken met John & Nienke en hun begeleidingsgroep met de titelsong van hun nieuwe album “A Good Day” vanuit hun studio in Boven-Smilde.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Hilde Vos met haar “Hilde Vos Band” en de song “You”, die staat op haar 3e studio album “Home”, dat op 29 oktober vorig jaar werd uitgebracht ook via Neo Music.

Een album met 11 songs, waarbij Hilde Vos muzikaal wordt bijgestaan door haar partner de drummer Fokke de Jong en natuurlijk het Neo Music team bestaande uit multi-instrumentalist John Geuzinge, z’n vrouw Nienke Havinga, en de overige leden van de Hilde Vos Band met o.a. guitarist Franco Giacoia en bassist Roelof Klijn.

Als lezer van dit bericht kunt u hier nog luisteren naar de fraaie song “You” door Hilde Vos.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer snel naar de overkant van de grote plas voor Miranda Lambert hier met de song “If I Was a Cowboy”.

Deze song staat op haar album “Palomino”, dat vorig jaar april is uitgebracht door Vanner Records en RCA Records.

Palomino is het negende studioalbum van de Amerikaanse countryzangeres Miranda Lambert.

Zij produceerde het album samen met Luke Dick en Jon Randall en schreef mee aan 14 van de 15 nummers.

Natuurlijk wilt u dat wel eens meemaken Miranda Lambert “on horseback” met de song “If I Was a Cowboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit radioprogramma, Bailey Zimmerman met de song “Fall in Love”.

Ook de hedendaagse country-pop muziek mag natuurlijk niet ontbreken in een breed countrymusic programma “Countrymusic Round-Up” en ook “Fall in Love”” door Bailey Zimmerman valt onder deze noemer .

Deze song staat op z’n album “Leave the Light On”, dat in april vorig jaar is uitgebracht door Warner Music Nashvile.

Tijd voor de laatste videoclip in dit bericht door Bailey Zimmerman hier met de song “Fall in Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 3 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek   ***  titel album   ***   Label

 1. Volume Five *** What I Didn’t Say   ***   Karma   ***   Mountain Fever Music
 2. Volume Five *** When Karma Comes Calling   ***   Karma   ***   Mountain Fever Music
 3. Volume Five *** My Love Will Never Fade   ***   Karma   ***   Mountain Fever Music
 1. The South Carolina Broadcasters *** Blue Eyed Boy   ***   Short Time to Stay Here   ***   Flaming Heart Records
 2. The South Carolina Broadcasters *** When the Roses Bloom in Dixieland   ***   Tell Me Truly   ***   John Boy & Billy Inc.
 3. The South Carolina Broadcasters *** When You’re Not Looking   ***   Can You Hear Me Now   ***   Flaming Heart Records
 1. Ian Tyson *** Saddle Bronc Girl   ***   Raven Singer   ***   Stony Plain Records
 2. Ian & Sylvia *** Old Blue   ***   Ian Tyson, Sylvia Fricker   ***   Vanguard Records
 3. Ian & Sylvia *** Four Strong Winds   ***   A Wandering Canadian   ***   Vanguard Records
 1. John & Nienke *** A Good Day   ***   A Good Day   ***   Neo Music
 2. Hilde Vos *** You   ***   Home   ***   Neo Music
 1. Miranda Lambert *** If I Was a Cowboy   ***   Palomino   ***   Vanner Records/RCA Records
 2. Baily Zimmerman *** Fall in Love   ***   Leave the Light On   ***   Warner Music Nashville/ Elektra

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *