Where Have You Gone

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de  “Country Music Hall of Famer”, zanger/schrijver/gitarist Alan Jackson met songs van z’n nieuwe album “Where Have You Gone”, dat op 14 mei j.l. werd uitgebracht door EMI Records Nashville.

Vervolgens  terug in de tijd voor Buck Owens met een drietal songs van het verzamelalbum “Honky Tonk Man:Buck Sings Country Classics”, waaronder Merle Haggard’s “Swinging Doors” en “Hey, Good Lookin” van Hank Williams. Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door o.a. “Seth Mulder & Midnight Run” en Junior Sisk & Rambler’s Choice”.

Halverwege het programma nog de agenda met nog een paar meldingen en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers Yara Beeks, jong talent uit Doetichem hier met de song “Where Does the Time Go” en vervolgens uit Dalfsen Albert en Annet Rumengan (Two Lucky Minds) samen met de Britse pedal-steeler Sarah Jory met de song “Don’t You Ever Get Tired of Hurting Me”.

Vervolgens naar Texas voor Cody Jinks met de song “What Else Is New” en treden The Shootouts” op als uitsmijter van dit programma met een song van hun album “Bullseye””.

We begonnen het programma Countrymusic Round-Up” met de song “One More Night” door Seth Mulder & Midnight Run dat op 30 maart j.l. als single werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Mountain Fever Records verspilde weinig tijd door twee weken na de aankondiging van het contract met de bluegrassgroep “Seth Mulder & Midnight Run” deze single uit te brengen.

Seth Mulder op mandoline met leadzang, met Ben Watlington op gitaar, Colton Power op de banjo met achtergrondzang en Max Etling op bass.

Nathan Aldridge van de bluegrassgroep  IIIrd Tyme Out als gastspeler op viool.

Tijd om ook eens kennis te maken met Seth Mulder & Midnight Runs hier dus met de song “Midnight Run”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens hoorde u ook nog Jason Davis, top banjospeler en zanger met de song “Modern Day Jezebel”, waarbij hij wordt bijgestaan door Dan Tyminski.

Deze song werd in de maand april j.l. uitgebracht door eveneens Mountain Fever Records. Jason maakt op dit moment ook als banjospeler/zanger deel uit van de Dan Tyminski Band met o.a. ook Adam Steffey op mandolin ,Grace Davis op bass  met Jeff Partin op de resonator-gitaar.

Natuurlijk kunt u als lezer hier ook nog even luisteren naar fraaie hedendaagse bluegrassmuziek door  Jason Davis en Dan Tyminski met de song “Modern Day Jezebel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“I’m Lonesome and Blue” door Junior Sisk met z’n begeleidingsgroep “Ramblers Choice”,  hier met een song, die staat op het album “Load the Wagon” met 11 songs dat vorig jaar februari werd gepresenteerd door Mountain Fever Records. Het album “Load the wagon” is wel een van z’n meest traditionele opzet met songs in de sfeer van de jaren ‘40 en ‘50 met namen als Red Smiley en Charlie Moore van de song “Beste female Actress”, maar ook songs van A.P Carter en “Flatt en Scruggs”.

Met Junior Sisk op gitaar met lead-zang en z’n Ramblers Choice zijn de songs weer geheel vernieuwd, maar toch nog wel met een echo uit het grijze verleden met de viool van Doug Bartlett , Jonathan Dillon op de mandoline en Tony op de banjo, Gary Creed op de bas en allemaal zingen ze ook nog eens met daarbij ook nog Heather Berry Mabe fraaie zang.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Junior Sisk & Rambler’s Choice op gitaar en met zang bijgestaan door Heather Berry Mabe op gitaar (achtergrond) en haar echtgenoot Hunter Mabe op de banjo.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug in de tijd naar de begin jaren ’70  voor Buck Owens & The Buckaroos hier met de Hank Williams song “Hey, Good Lookin’. “Swinging Doors”de fraaie Merle Haggard song, hier gezongen en gespeeld door Buck Owens & The Buckaroos. Deze song staat op het verzamel album “Honky Tonk Man : Buck Sings Country Classics”, dat in 2013 door Omnivore Recordings fraai digitaal opgepoetst werd uitgebracht.

Terug in de tijd voor Buck Owens hier met z’n cover van de Hank Williams “Hey, Good Lookin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van dit album met 18 songs uit de periode 1969-1975 hoorde u ook nog de Hank Williams song Hey, Good Lookin’” en “I Washed My Hands in Muddy Waters” een Joey Babcock song. Buck Owens hier natuurlijk op gitaar met leadzang wordt eveneens op gitaar bijgestaan door Buddy Alan Owens, zoon van Buck en Bonnie Owens en later toen z’n moeder trouwde met Merle Haggard ook nog eens de stiefzoon van Merle Haggard dus.

Bovenal natuurlijk niet te vergeten Don Rich, die in 1959 door Buck Owens werd ontdekt Don Rich als violist en zanger actief in een bandje in Californie en vroeg hem vervolgens om samen als duo verder op te trekken. Dat hebben zij dan vervolgens ook jaren gedaan, waarbij bij optredens vaak lokale musici meespeelden. In juli 1974 verongelukte Don Rich door een motorongeluk op weg naar z’n vakantieverblijf aan de kust. Buck Owens was er helemaal kapot van en kon  jaren niet over praten over het overlijden van z’n beste vriend Don Rich.

Nog even terug naar 1966 voor een optreden van Buck Owens & The Buckaroos met Buck en Don Rich hier op gitaar en met zang met de song “” Don’t Let Her Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle Haggard maakt ook een tijdje deel uit van de begleidingsband van Buck Owens, waarbij Bonnie trouwens ook was betrokken als zangeres. Zij werd in 1965 door de Academy of Country Music uitgeroepen tot “zangeres van het Jaar”. Merle Haggard bedacht trouwens de naam “The Buckaroos”. Owens & z’n Buckaroos worden beschouwd als grondleggers van de “Bakersfield Sound” een mix van “rock en roll Music” en de “honky tonk”.

In 1996 kreeg hij de hoogste onderscheiding die te verkrijgen was op country-gebied toen hij werd opgenomen in de Country Music Hall of Fame. In 2006 overleed hij in Bakersfield op 76 jarige leeftijd Postuum werd hij in 2008 opgenomen in de Texas Country Music Hall of Fame. Tall dark stranger : The Buck Owens & The Buckaroos recordings 1969-1975  Bear Family Records 8 CD’s 214 songs.

Ook nog even naar een optreden van Buck Owens en Dwight Yoakam eveneens een promotor van de Bakersfield Sound, hier met de song met de toepasselijke titel “Streets of Bakersfield” in de Tex-Mex sfeer.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het heden voor Alan Jackson hier met de titelsong van z’n album “Where Have You Gone” en daarna nog “Where the Cottonwoods Gron” en “Wishful Drinkin’’.

Deze songs staan op z’n dubbel-album “Where Have you Gone”: , dat 14 mei j.l. werd uitgebracht door EMI Records Nashville.

Terugkomend op de titelsong, waarin Alan Jackson zich afvraagt waar de countrymuziek is gebleven.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar de reden waarom Alan Jackson zich dat afvraagt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album gevuld met hedendaagse tradtionele countrymuziek met 21 songs, waarvan er 15 door hemzelf zijn geschreven met o.a. ook nog een eerbetoon aan de beroemde countruzangers Merle Haggard, Lefty Frizell en Whitey Shafer.

Ook nog twee songs resp. getiteld “You’ ll Always be My Baby” en Ï Do” ter ere van de trouwdag van twee van z’n drie dochters en nog zo’n tranentrekker “Where Her Heart Has Always Been (geschreven voor de begrafenis van z’n  moeder met nog een stukje gelezen tekst uit de Bijbel).

“Where Have You Gone” is een zeker een album van een veteran, na een behoorlijke periode van rust, zoals reeds aangegeven boordevol fraaie countrymuziek, zoals wij van hem kennen.

Zes jaar dus na z’n vorige album getiteld “Angels and Alcohol” nu dus een Alan Jackson geen flitsende countrymuziek, maar wel betrouwbaar en fraai en inmiddels met een country muziekcarriere van 40 jaar is dat ook heel prettig voor het oor.

Natuurlijk nog even de tijd nemen voor Alan Jackson hier met de titelsong van z’n album “Where Have You Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een aantal meldingen waaronder na verwachting het optreden van de Goudse countrygroep “Change of Key” op de laatste zondag van de maand juni met twee sessies met publiek vanuit Theater Concordia te Haastrecht snel door naar de nederlandse inbreng en daarvoor als eerste Yara Beeks uit Doetinchem hier met haar song “Where Does the Time Go”.

Het is inmiddels de 3e single van Yara deze keer in samen werking met Neo Music uit Bovensmilde uitgebracht.

De jonge singer/songwriter en gitarist Yara Beeks timmert al enige jaren aan de weg en treedt dan ook regelmatig op, al hoewel natuurlijk in de afgelopen Corona-periode ook voor haar moeilijk is geweest, maar gelukkig komt de zon weer achter de wolken vandaan en met het uitbrengen van deze fraaie song zullen, hopelijk ook voor haar, betere tijden aanbreken.

Tijd om eens kennis te maken met Yara Beeks hier met haare song “Where Does the Time Goes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Don’t You Ever Get Tired of the Hurting Me” door Albert en Annet Rumengan (Two Lucky Minds)  en de Britse Sarah Jory op pedalsteel met zang.

Alfred Rumengan kennen wij natuurlijk als lead-guitarist van de succesvolle groep “Music Road Pilots” met hun albums “Nashvegas” uit 2016 en “Little Bit of Live” vorig jaar uitgebracht.

Maar vanavond dus in het programma “Countrymusic Round-Up” Albert Rumengan samen met z’n vrouw Annet, het duo “Two Lucky Minds” uit Dalfsen in Corona-tijd vanuit hun eigen huis samen met de bekende Britse pedal-steel speelster en zangeres Sarah Jory.

Deze song ooit in de jaren ‘60 geschreven door Hank Cochran, maar vooral bekend geworden van de vertolking door Ray Price, maar later ook door George Jones en Willie Nelson vertolkt, hier op fraaie wijze door “Two Lucky Minds” ft. Sarah Jory.

U kunt als lezer hier nog even kijken naar “Two Lucky Minds” en Sarah Jory met de song “Don’t You Ever Get Tired of Hurting Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan naar Texas voor Cody Jinks hier met de song “What Else Is New”.  Daarvoor hoorde u Cody Jinks met de song “Whast Else Is New”, die staat op z’n album “Adobe Sessions Unplugged”, dat op 7 mei j.l. werd uitgebracht door Late August Records.

Kennelijk een soort opvolger van de “Adobe Sessions” maar dan nu in een akoestische unplugged versie, dat in juni 2018 in eigen beheer werd uitgebracht en “: I’m Not the devil” uit 2016.

In ieder geval een fraai album naar te luisteren.

Nog even vanuit hun Adobe Cody Jinks met z’n begeleidingsband hier met de song “Cast No Stones”, die eveneens staat op het album “Adobe Sessions Unplugged”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijters “The Shootouts” met de song “Everything I Know”, die staat op het tweede studioalbum “Bullseye” met 12 songs, dat op 30 april j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Het album, de opvolger van hun album “Quick Draw” in 2019, werd geproduceerd door Chuck Mead, de vroegere leadzanger van BR549.

De The Shootouts” gestart door Ryan Humbert met lead-zang en op gitaar en Brian Poston eveneens op lead-gitaar in 2015 bestaat inmiddels verder uit Emily Bates met achtergrond zang, Dylan Gomez op drums en Ryan McDermott

Tijd om kennis te maken met The Shootouts hier met hun song “Everything I Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juni 1 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Seth Mulder & Midnight Run *** One More Night   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 2. Jason Davis ft. Dan Tyminski *** Modern Day Jezebel   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 3. Junior Sisk *** I’m Lonesome and Blue   ***   Load the Wagon   ***   Mountain Fever Records
 1. Buck Owens *** Hey, Good Lookin’  ***   Honky Tonk Man : Buck Sings Country Classics   ***   Omnivore Recoredings
 2. Buck Owens *** Washed My Hands in Muddy Waters   ***   Honky Tonk Man : Buck Sings Country Classics   ***   Omnivore Recoredings
 3. Buck Owens *** Swinging Doors   ***   Honky Tonk Man : Buck Sings Country Classics   ***   Omnivore Recoredings
 1. Alan Jackson *** Where Have You Gone   ***   Where Have You Gone   ***   EMI Records Nashville
 2. Alan Jackson *** Where the Cottonwood Grows   ***   Where Have You Gone   ***   EMI Records Nashville
 3. Alan Jackson *** Wishful Drinkin’  ***   Where Have You Gone   ***   EMI Records Nashville
 1. Yara Beeks *** Where Does the Time Go   ***   single   ***   Neo Music
 2. Two Lucky Minds and Sarah Jory *** Don’t You Ever Get Tired of Hurting   ***   single   ***   Two Lucky Minds
 1. Cody Jinks *** What Else Is New   ***   Adobe Sessions Unplugged   ***   Late August Recordes
 2. The Shootouts *** Everything I Know   ***   Bullseye   ***   The Shootouts

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *