Romance in Durango

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor Bob Dylan, die op 2e Pinksterdag j.l. zijn 80ste verjaardag vierde, met uit z’n vroege jaren muziek van het album “Nashville Skyline” en twee songs uit z’n ‘Rolling Thunder Revue’.

Vervolgens nog even terug in de tijd voor John Hiatt “Riding with the King” uit 1983 en daarna gaan we ook nog naar de historische Studio B in de RCA-studio in Nashville voor John Hiatt met “The Jerry Douglas Band” met muziek van het album “Leftover Feelings”, dat op 21 mei j.l. werd uitgebracht door New West Records.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door The Spinney Brothers met met een twee songs van hun album ‘No Borders’.

Halverwege het programma nog de agenda met nog een paar meldingen en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers Carmen Steneker met een song van haar album “Country Fever en als voorproefje op hun “streaming optreden” a.s. zondag, 30 mei vanuit “Country Café Concordia” te Haastrecht  de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Vervolgens naar Texas voor Triston Marez met de song “Whole Lotta You”, die tevens optreedt als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic” met zoals aangekondigd  “The Spinney Brothers en de songs “I Want My Dog Back” en “I’m Not Over You”.

Deze songs staan op hun album”No Borders”, dat in mei 2013 werd uitgebracht door Mountain Fever Records uit Willis Virginia.

Uit de Annapolis vallei van Nova Scotia, Canada, de broers Allan Spinney op gitaar en Rick Spinney op banjo en allebei met zang traden voor het eerst in 1992 op met hun groep en vielen onmiddellijk op door hun schitterende samenzang en duidelijk herkenbare geluid.

Sedert die tijd hebben zij 8 albums in eigen beheer uitgebracht en 4 via Mountain Fever Records en zijn inmiddels beloond met veel “Eastern Canadian Bluegrass” Awards,  zoals reeds drie keer gekozen tot “Vocal Group of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Spinney Brothers hier tijdens een optreden in het wekelijks programma “Bluegrass Radio” uitgezonden door het radiostation van de “American University Radio” station met de song “I Want My Dog Back”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Spinney Brothers” zijn inmddels ook toegetreden tot de “Nova Scotia Music Hall of Fame” en zij worden op dit album begeleid door Gary Dalrymple op mandoline, Darryl Hebb op de bas met Rob Ickes als gastspeler op de dobro.

Zij hebben inmiddels in geheel Canada opgetreden en van het zuidwesten van de VS in Californie tot het Noordoosten van de VS in Maine, waardoor je toch wel mag spreken van “Canada’s International Bluegrass Band” ,“The Spinney Brothers”.

In 2017 gaf Rick Spinney te kennen, dat na 25 jaar wilde stoppen met zijn deelname aan The Spinney Brothers en dan vooral het weg zijn van huis en haard. Hij wilde meer aandacht geven aan z’n vrouw en gezin en dat ging niet met 200 dagen per jaren toeren door Canada en de V.S.

In 2020 gaf Rick als banjospeler en zanger te kennen toch weer te willen deelnemen aan de bluegrassgroep met voornamelijk optredens in het Noordoosten van Canada.

U kunt hier ook nog even luisteren naar de song “I’m not over You” door “The Spinney Brothers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als een eerbetoon aan de legendarische singer/songwiter/musicus en Multi Award winnaar Bob Dylan, die gisteren, 2e Pinksterdag 80 jaar is geworden in dit programma niet een herhaling van topsongs zoals “Blowin’ in the Wind”,“Like a Rolling Stone”;”It Ain’t Me Babe”, “When I Paint my Masterpiece en “Rainy Day Women”, maar terug naar z’n begin periode met z’n 9e studio album “Nashville Skyline” uit 1969 uitgebracht door Columbia Records.

Van dit album hoorde u de songs “Peggy Day” en “One More Night”, waarbij Bob Dylan o.a. wordt bijgestaan door bekende countrymusici als supergitarist Norman Blake, gitarist en zanger Charlie Daniels en “The Man in Black” Johnny Cash.

Natuurlijk kunt u als lezer nog even luisteren naar Bob Dylan in de studio met de song “One More Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens terug naar de mid-jaren ‘70 voor een tweetal songs van het album “The Rolling Thunder Revue” : The 1975 Live Recordings” met als eerste de song “I Dreamed I Saw St. Augustine” met Bob Dylan samen met Joan Baez tijdens een optreden in december 1975 in het Montreal Forum in Montreal Quebec Canada

Vervolgens ook nog Bob Dylan met z’n Band en tal van bekende muzikale gasten met de song “Romance in Durango” tijdens een optreden op 21 november 1975 in de Boston Music Hall in Boston Maine.

Als lezer van dit bericht kunt u nog luisteren naar Bob Dylan met de song “Romance in Durango” tijdens een optreden in het Harvard Square Theatre te Cambridge, MA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Rolling Thunder Revue was de naam van een tournee, die Bob Dylan halverwege de jaren zeventig ondernam door de Verenigde Staten en Canada.

In twee etappes werd tussen oktober 1975 en mei 1976 bijna avond aan avond opgetreden. Niet in grote zalen, laat staan stadions, maar in kleine zaaltjes en ook in plaatsen waar normaal gesproken nooit grote artiesten of groepen langskwamen.

Optredens werden pas kort van tevoren bekendgemaakt en behalve Dylan zelf kreeg het vaak stomverbaasde publiek een heel circus aan andere muzikale bekendheden onder wie ook Roger McGuinn en Joni Mitchel.

Voor de liefhebbers kan ik natuurlijk de film “The Rolling Thunder Revue” van Martin Scorsese, die 2019 is uitgebracht, van harte aanbevelen o.a. te zien via Netflix.

Martin Scorsese heeft ook nog een korte video-toelichting gegeven op de documentaire/film “The Rolling Thunder Revue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu aandacht voor singer/songwriter John Hiatt eerst nog even terug in de tijd voor de song “Riding with the King”. Een album met 12 songs, waarvan er 10 zijn geschreven door John Hiatt, terwijl de songs “Book Lovers” en Death by Misadventure” werden geschreven in samenwerking met resp. I. Wood en John Hadley.

Het album in 1983 uitgebracht door The David Geffen Company, de maatschappij, die in totaal drie albums van John Hiatt zou uitbrengen.

Nog even herinneringen ophalen aan “Riding with the King” door John Hiatt met Ry Cooder, Nick Lowe en Jim Keltner tijdens een optreden in 1983 tijdens het radioprogramma “The King Biscuit Flower Hour” uitgezonden via het D.I.R. Radionetwork.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Sweet Dream” en “All the Lilacs in Ohio” of te wel “Alle seringen in de staat Ohio”  door John Hiatt samen met “The Jerry Douglas Band”.

Deze songs staan op het album “Leftover Feelings”, dat op 21 mei j.l. werd uitgebracht door New West Records.

Tijd om eens te kijken en luisteren naar de eerste track van het album “Long Black Electric Cadillac” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De inmiddes 68-jarige zanger/schrijver/gitarist John Hiatt, die in 1973 begon met z’n muzikale carriere en vooral in de eind jaren ‘80 international grote bekendheid kreeg met o.a. z’n single “Have a Little Faith in Me”, die ook staat op z’n album “Bring the Family”, waarbij hij wordt bijestaan door o.a. Ry Cooder op gitaar, Nick Lowe op basgitaar en Jim Keltner op drums en met wie hij in de begin jaren ‘90 de band “Little Village” oprichtte, maar die groep hield niet zo lang stand vanwege de ego’s van de musici.

Later werkte hij samen met o.a. de groepen “The Guilty Dogs” en “The Goners”, bracht een groot aantal albums uit met o.a. “The Eclipse Sessions” in 2018.

Woonachtig in Nashville kwam hij natuurlijk regelmatig voorbij de legendarische RCA Victor studios en kwam ook regelmatig Jerry Douglas tegen.

In de afgelopen Corona periode waren er geen optredens en zo werd besloten eens samen te werken aan een nieuw album met songs van John Hiatt met “The Jerry Douglas Band” als begeleidingsband met een eveneens een hoofdrol van multi Grammy Award winnaar Jerry Douglas als sublieme doborospeler en trouwens als producer van dit album.

In vergelijking van z’n “Riding with the King” en deze songs heeft u als luisteraar kunnen horen dat de stem van John Hiatt niet meer zo vitaal klinkt, maar z’n songs en de sublieme muziek maken dit album “Leftover Feelings” tot een fraai juweel van John Hiatt met “The Jerry Douglas Band”.

Nog even terug naar de RCA Victor studio B voor John Hiatt samen met The Jerry Douglas Band met de song “All the Lilacs in Ohio”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een aantal meldingen over de countrymuziek in de regio met o.a. de aankondiiging van het “streaming video-optreden” van de Goudse countrygroep “Change of Key” met de Terry White Band lead-gitarist Eppo Franken als gastspeler op zondag, 30 mei a.s. van 15.30 uur  vanuit Country Cafe Concordia te Haastrecht snel door naar de Nederlandse inbreng en daarvoor als eerste een zeer jonge Carmen Steneker hier met de Dick van Altena song “Something’s Right”.

Deze song staat op haar album “Country Fever”, dat in 2001 werd uitgebracht door Dutch Flower Collection/Telstar.

Carmen wordt op dit album muzikaal bijgestaan door lead-gitarist Johnny Bernard, Joost van Es op viool, Justin Time op piano en keyboard, Herman Beumer op de saxofoon en Oscar Persijn op percussie en met achtergrondzang van Ruth v.d. Kloor, Berlind van Ast en Justin Time, die tevens optrad als producer.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Carmen Steneker en Dick van Altena met de song “Something’s Right” tijdens een optreden in Brasserie Kriebelz in Terwolde (aan de IJssel inde buurt van Deventer).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even aanklikken voor een grotere uitvoering

Vervolgens “Look at this Couple” door Change of Key hier met een song, die staat op het album “Home Is Where My Heart Is”  uit 2008 toen de groep ook werd uitgeroepen tot DCMA winnaar.

De drie leden van de groep Marijke en Joop de Jong en Danielle Poot worden hier bijgestaan door de Amerikaanse sessiemuzikanten Tim Crouch op viool en mandoline  en akoustische gitaar, Kenny Loggains op drums en  percussie, Doug DeForest op de bas bas & achtergrondzxang en Robby Springfield op pedalsteel en elektrische gitaar.

Nog even terug naar de US of A met herinneringen van Change of Key bij de song “Look at this Couple”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma en daarvoor naar Austin TX voor nieuw countrymuziek talent Triston Marez hier met de song “Whole Lotta You”.  Deze song staat als eerste “track” op z’n debuut album “Triston Marez”, dat op 16 april j.l. werd uitgebracht door de Torrez Music Group.

Tijd om kennis te maken met Triston Marez met z’n song “Whole Lotta You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: May 25 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Spinney Brothers *** I Want My Dog Back   ***   No Borders   ***   Mountain Fever Records
 2. The Spinney Brothers *** I’m Not Over You   ***   No Borders   ***   Mountain Fever Records
 1. Bob Dylan *** Peggy Day   ***   Nashville Skyline   ***   Columbia Records
 2. Bob Dylan *** One More Night   ***   Nashville Skyline   ***   Columbia Records
 3. Bob Dylan ft. Joan Baez *** I Dreamed I Saw St. Augustine   ***   The Rolling Thunder Revue : The 1975 Live Recordings   ***   Columbia/Legacy
 4. Bob Dylan *** Romance in Durango   ***   The Rolling Thunder Revue : The 1975 Live Recordings   ***   Columbia/Legacy
 1. John Hiatt *** Riding with the King   ***   Riding with the King   ***   The David Geffen Company
 2. John Hiatt with The Jerry Douglas Band *** All the Lilacs in Ohio   ***   Leftover Feelings   ***   New West Records
 3. John Hiatt with The Jerry Douglas Band *** Sweet Dream   ***   Leftover Feelings   ***   New West Records
 1. Carmen Steneker *** Something’s Right   ***   Country Fever   ***   Dutch Flower Collection
 2. Change of Key *** Look at this Couple   ***   Home Is Where My Heart Is   ***    Change of Key
 1. Triston Marez *** Whole Lotta You   ***   Triston Marez   ***   Torrez Music Group

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *