Streets of New York

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we o.a. voor een optreden van de Ierse folkgroep “The High Kings” op 5 maart j.l. naar het Concert Deck te Dublin.

Vervolgens naar Nashville voor niet alleen minder bekende artiesten als Sarah Gayle Meech en The Nashville Pieholes, maar ook voor The “Grammy Award winning” Time Jumpers.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door David Davis & The Warrior River Boys met een drietal songs van hun album “Didn’t He Ramble: Songs of Charlie Poole”.

Halverwege het programma nog de agenda met nog een paar meldingen en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor in de schijnwerpers Douwe Bob met de titelsong van z’n nieuwe album “Born to Win, Born to Lose” en Dick van Altena met de titelsong van zijn album “Late Lente”

Vervolgens naar Texas voor Triston Marez samen met Ronnie Dunn met de song “Where the Neon Lies” gevolgd door The Hello Darlins uit Canada hier samen met Joey Landreth, die tevens optreden als uitsmijters van dit programma met de song “Aberdeen”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “If the River Was Whiskey and I Was a Duck”, “He Rambled” en “Goodbye Mary Dear” door David Davis & The Warrior River Boys.

Deze songs staan op hun album “Didn’t  He Ramble : Songs of Charlie Poole”, dat in juni 2018 j.l.  werd gepresenteerd door Rounder Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door David Davis & The Warrior Boys hier met de song “If the River Was Whiskey”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

David Davis & The Warrior River Boys hier met een eerbetoon aan de legendarische Charlie Poole.

Charlie Poole (March 22, 1892 – May 21, 1931) was een American old time banjo speler en countrymusicus en tevens leider van “the North Carolina Ramblers,”, een snarengroep, die tal van populaire liedjes opname in de periode tussen 1925 en 1930.

Tal van zijn songs zoals “Don’t Let Your Deal Go Down” , “Sweet Sunny South” en White House Blues” zijn in latere jaren door bekende musici zoals John Mellencamp, Joan Baez en de Ierse groep The Chieftains met succes opnieuw vertolkt.

Maar nu in 2018 een bijzonder fraai album van de ervaren groep David Davis uit Alabama hier op mandoline met leadzang met z’n Warrior River Boys, bestaande uit Robert Montgomery uit Moulton Alabama op de banjo,  bassist Marty Hays uit Salem Illinois al sinds 1995 deel uitmakend van de groep, Stan Wilemon op lead-gitaar met zang en tevens songwriter, woonachtig in Blountsville Alabama en tenslotte Phillips James uit New Market Alabama niet alleen op de viool, maar speelt eveneens op de mandoline, gitaar en bas.

David Davis & The Warrior River Boys met een mooie verzameling Charlie Poole songs op schitterende wijze in bluegrass stijl nieuw leven in geblazen en zeer de mooeite waard.

“Didn’t He Ramble: Songs of Charlie Poole” onmiddellijk aanschaffen is mijn advies.

Nog even terug naar betere tijden tijdens het IBMA World of Bluegrass Festival 2019 te Raleigh North Carolina voor een optreden van David Davis & The Warrior Boys hier met de song “He Rambled”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville voor de “Independent” Sara Gayle Meech hier met de song “No Angel”. Daarvoor hoorde u de “Independent”Sara Gaule Meech met de zelf geschreven song “No Angel”, die staat op haar debuut album “One Good Thing”, dat in 2012 in eigen beheer werd uitgebracht. Speciaal geschreven voor vrouwen, die zich vrij willen voelen en ook plezier willen hebben. Een tegenhanger dus van Merle Haggard en Willie Nelson als “Good Timin’ Men”.

Tijd om eens kennis te maken met Sarah Gayle Meech hier tijdens een optreden met de song “No Angel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog punkgrass/hillbilly countrygroep The Nashville Pieholes met de song “Man Enough to be a Woman” medegeschreven door lead-zangeres Annette Barkley tevens op rhythm-gitaar.

Deze song staat op hun 3de album “Neon Boneyard” in 2018 in eigen beheer uitgebracht.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar The Nashville Pieholes hier met de song “One Woman’s Trash”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan “So Far Apart” door The Time Jumpers” hier met een song mede geschreven door Dawn Sears, de lead-zangeres van The Time Jumpers  en staat op het album met hun eigen naam als titel.

In 1998 vormde zij samen met haar man, Kenny Sears, in Nashville TN en 9 andere muziekvrienden, waaronder ook violist Hoot Hester, de ‘western swing & country” groep “The Time Jumpers”, waarbij Kenny tevens optrad als violist en lead-zanger. Zij brachten in 2007 hun eerste “live’ album uit met de titel “Jumpin’ Time”, dat een weergave was van een concert op de maandagavond voor een enthousiast publiek.

Dit album “Time Jumpers” is hun eerste studio album zit een beetje anders in elkaar met negen eigen geschreven songs plus nog drie covers, dat in 2012 zowel op CD als LP werd uitgebracht door Rounder Records.

Dawn Sears overleed op 11 december 2014 na een strijd van ruim twee jaar aan de gevolgen van longkanker op 53-jarige leeftijd.

In september 2016  werd door The Time Jumpers het album “Kid Sister” gepresenteerd door Rounder Records als een eerbetoon aan Dawn Sears, de vroegere lead-zangeres van The Time Jumpers en tevens achtergrond zangeres van de begeleidingsgroep van Vince Gill.

Heel dramatisch om nog te vertellen, dat op vrijdag, 30 augustus 2016 ook Hoot Hester, violist en medeoprichter van The Time Jumpers” op 65-jarige leeftijd ook tengevolge van kanker is overleden.

Voor een optreden van The Time Jumpers in betere tijden naar de “3rd & Lindsley Bar & Grill” hier met de song “So Far Apart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het Concert Deck in Dublin voor The High Kings hier met de songs “Wild Colonial Boy”, Farewell to Nova Scotia en “Streets of New York”.

Deze songs staan op het album “Home from Home” met 11 songs, dat in maart van dit jaar werd uitgebracht door Celtic Collections.

Nog even terug neer het Concert Deck te Dublin voor The High Kings hier met de song “Wild Colonial Boy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De songs zijn opgenomen tijdens een “live-optreden” in de Concert Deck te Dublin op 5 maart j.l..

Ook in Ierland in Corona-tijd een optreden zonder publiek, maar wel als een soort eerbetoon aan hun fans over de hele wereld, die door the High Kings worden geschouwd als vijfde lid van de groep.

Een album met klassieke Ierse folks songs bedoeld om de moed erin te houden totdat zij weer “live” kunnen optreden voor hun publiek.

Zo’n twaalf jaar geleden vormden vier zeer ervaren Ierse zangers/schrijvers Finbarr Clancy, Brian Dunphy, Martin Furey en Darren Holden “The High Kings” een naam uit het zeer verre verleden van Ierland, toen het eiland bestond uit een aantal koninkrijken.

Finnbarr Clancy heeft in z’n jeugd nog als gitarist meegespeeld bij The Clancy Brothers, terwijl Martin Furey een jongere uitgave is van “The Fureys”, Brian Dunphy op gitaar met zang, is de zoon van de beroemde Ierse zanger Sean Dunphy en Darren Holden op accordeon en keyboard, heeft tevens opgetreden als zanger bij shows als Riverdance en Rhythm of the Dance.

Voor de lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid te kijken en luisteren naar The High Kings hier met de song “Streets of New York”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio snel door naar de Nederlandse inbreng en daarvoor als eerste Douwe Bob met de titelsong van z’n album “Born to Win, Born to Lose”.

Douwe Bob met z’n inmiddels vijfde studioalbum “Born to Win, Born to Lose”, dat op 28 mei j.l. werd uitgebracht door “Music on Vinyl”.

Het label dat ook muziek heeft uitgebracht van o.a. de groep Kensington, Anouk ,Tabitha en Danny Vera.

Een album met 13 zelf geschreven of in samenwerking met anderen songs en geproduceerd door eveneens zanger/schrijver en guitarist Daniel Lohues.

Een fraaie album van Douwe Bob, die zoals u wellicht wel eens heeft waargenomen behoorlijk is versierd met tatoeages, waaronder eentje in z’n nek met de tekst “Born to Lose”, maar voor mij geldt toch vooral het eerste deel van z’n titel “Born to Win, Born to Lose” met mooie pop-countrysongs.

Nog even terug naar het TV-programma OP1 voor het optreden van Douwe Bob met ook Maurice van Hoek en de presentatie van z’n nieuwe album “Born to Win, Born to Lose”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Late Lente” door Dick van Altena hier met de titelsong van het album, dat in september 2019 werd uitgebracht door Inlok/Continental Record Service.

Een album met 12 songs door Dick van Altena geschreven in de nederlandse taal met fraaie titels als De speelman, Later Is Voorbij , Als rivieren niet meer stromen en Het lieve leventje.

Dick van Altena, al meer dan 45 jaar als zanger/gitarist en schrijver van fraaie songs van albums in de Engelse taal, het Nederlands en Betuuws dialect, binnenkort hopelijk ook weer op tournee met de “Back to the Country” voorstellingen.

Natuurlijk nog even luisteren naar Dick van Altena hier met de song “Late Lente”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar Texas voor “Where The Neon Lies” door nieuw countrymuziek talent uit Austin Triston Marez hier vokaal bijgestaan door Ronnie Dunn met een song, die staat op z’n debuut album “Triston Marez”, dat op 16 april j.l. werd uitgebracht door de Torrez Music Group.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even kijken enluisteren naar een akoestische versie van de song “Where the Heon Lies” door Triston Marez.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijters van dit programma “The Hello Darlins” vokaal en op dobro bijgestaan door Joey Landreth met eveneens Candice Lacina met zang hier met een song“Aberdeen”.

Deze song staat op het album “Go by Feel”, dat op 11 juni a.s. in eigen beheer zal worden uitgebracht en nu dus al bij uw RTV Krimpenerwaard in Bergambacht.

The Hello Darlins uit Alberta is een Americana band en wordt regelmatig als de nieuwe Canadese supergroep omschreven.

De bandleden behoren tot de meest gevraagde sessiemuzikanten in hun thuisland en beschikken over CV’s waarop namen als BB King, Charlie Major, Shania Twain e.v.a. staan.

Gitarist Murray Pulver speelde o.a. in Crash Test Dummies en gezamenlijk heeft men een flink aantal JUNO Awards in de kast staan.

‘Go By Feel’ is het debuutalbum van de band maar met inmiddels meer dan 450.OOO streams op Spotify voor hun singles, is de band niet geheel onbekend te noemen.

Het album staat vol fraaie liedjes op het snijvlak van country, gospel en blues.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar The Hello Darlins met de song “Aberdeen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juni 8 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. David Davis & The Warrior River Boys ***   If the River was Whiskey   ***   Didn’t He Ramble : Songs of Charlie Poole   ***   Rounder Records
 2. David Davis & The Warrior River Boys *** Her Rambled   ***   Didn’t He Ramble : Songs of Charlie Poole   ***   Rounder Records
 3. David Davis & The Warrior River Boys *** Goodbye Mary Dear   ***   Didn’t He Ramble : Songs of Charlie Poole   ***   Rounder Records
 1. Sarah Gayle Meech *** No Angel   ***   One Good Thing   ***   Sara Gayle Meech
 2. The Nashville Pieholes *** Man Enough to Be A Woman   ***   Neon Boneyard   ***   Piehole Recording
 3. The Time Jumpers *** So Far Apart   ***   The Time Jumpers   ***   New Rounder
 1. The High Kings *** Wild Colonial Boy   ***   Home to Home   ***   Celtic Collections
 2. The High Kings *** Farewell to Nova Scotia   ***   Home to Home   ***   Celtic Collections
 3. The High Kings *** Streets of New York   ***   Home to Home   ***   Celtic Collections
 1. Douwe Bob *** Born to Win, Born to Lose   ***   Born to Win, Born to Lose   ***               Music on Vinyl
 2. Dick van Altena *** Late Lente   ***   Late Lente   ***   Inlok/CRS
 1. Triston Marez ft. Ronnie Dunn *** Where the Neon Lies   ***   Triston Marez   ***   Torrez Music Group
 2. The Hello Darlins ft. Joey Landreth *** Aberdeen   ***   Go by Feel   ***   The Hello Darlins

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *