Hard Times Come Again No More

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we weer eens naar Ierland voor de Ierse tenorzanger Tommy Fleming met fraaie Ierse ballades van z’n albums “The West’s Awake” en “The Contender”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door The Steep Canyon Rangers uit Wilkesboro, North Carolina met een drietal songs van hun album “North Carolina Songbook” uitgebracht door Yep Roc Records.

Vervolgens ook nog tijd voor supergitarist en zanger Norman Blake bijgestaan door het ‘crème de la crème’ van de bluegrassmuziek uit de jaren ’70 w.o. Tut Taylor op dobro, Sam Bush op mandoline, Vassar Clements op viool en Butch Robbins op banjo.

Halverwege het programma nog de agenda met een paar meldingen en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers Boudewijn de Groot & The Dutch Eagles met de song “Nachtegaal” en Esther van Kommer uit Hoevelaken met haar single “When the Birds Start to Sing”.

Vervolgens is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter en daarvoor gaan we naar Californie voor de groep “West of Texas” met een song van hun debuutalbum “Heartache, Hangovers & Honky Tonks”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de traditional  song “Don’t Let Your Deal Go Down” gevolgd door de instrumental “Blue Monk” en “Drunkard’s Hiccups” door de Steep Canyon Rangers hier tijdens een optreden op het “Merle Fest” op 28 april 2019 in Wilksboro North Carolina.

Deze songs staan op hun album “North Carolina Songhandbook”, dat in april 2020 werd uitgebracht door Yep Roc Records..

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door de “Steep Canyon Rangers” hier tijdens hun optreden op het Merle festival met de songs “Stand By Me” en “Don’t Let Your deal Go Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “Merle Fest” is een “traditional plus festival”, dat jaarlijks wordt gehouden gedurende het laatste weekend van de maand april en dat al sedert 1988.

Dit festival is ooit gestart door zanger/gitarist Doc Watson als een eerbetoon aan z’n zoon Merle Watson, die jaren met z’n vader als gitarist en dobro en gitaarspeler had opgetrokken, maar in 1985 bij een tractor ongeluk op hun boerderij om het leven kwam.

Het festival met 13 podia, waarbij wordt opgetreden door het crème de la crème van de bluegrass, folk en countrymuziek, waaronder Dolly Parton, Willie Nelson, Old crow & The Medicine Show, Alison Krauss & Union Station en zoals hier ook de Steep Canyon Rangers.

Merlefest wordt gedurende zo’n vier dagen bijgewoond door zo’n 75 duizend toeschouwers, maar jammer genoeg noodzakelijk is het festival net als vorig jaar ook dit jaar 2021 geannuleerd vanwege het Corona-virus.

Terug naar “The Steep Canyon Rangers” met hun optreden tijdens het Merlefest van 2019 door Yep Roc Records fraai op het album geperst en nog keurig op tijd op 10 april van vorig jaar uitgebracht passend als een kleine maar fraaie troost.

De groep “Steep Canyon Rangers” werd in 2000 opgericht door een aantal studenten van de “University of North Carolina” in Chapel Hill en bestond toen uit Woody Platt op gitaar, Graham Sharp op banjo en Charles R. Humphrey III op staande bas en waarna al snel ook  Mike Guggino op mandoline werd gevraagd evenals Lizzie Hamilton op viool.

Maar vanavond de Steep Canyon Rangers in hun huidige formatie met nog steeds Platt, Sharp Humphrey III, Guggino en hier Nicky Sanders op viool.

Nog even terug naar het optreden van de Steep Canyon Rangers tijdens het Merle Festival hier met hun eerbetoon aan Thelonious Monk, van oorsprong eveneens uit North Carolina, met hun instrumental “Blue Monk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar twee supergitaristen Norman Blake en Tony Rice hier met de song “It’s Raining Here This Morning”, die staat op het album “Norman Blake & Tony Rice 2” met 13 songs, waarbij de twee worden bijgestaan door Nancy Blake op cello en mandoline, Mark Schatz op de bas en waarbij ook de befaamde Doc Watson optrad als gastspeler op gitaar.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Tony Rice en Norman Blake hier met de song “New River Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma ook nog een bijzondere versie van de song “McKinley Blues” tijdens een muzikale happening op 22 juni 1974 in de “Hound’s Ear Studio” in Nashville TN  in gezelschap van oude bekenden  Norman Blake op mando-cello en gitaar met zang, dobrospeler Tut Taylor, Sam Bush op mandoline, Vassar Clements op viool, Jethro Burns op mandoline, David Holland op de staande bas en Butch Robbins op de banjo.

De opnames van die dag werden later via HDS Records door Flying Fish Records uitgebracht. Een klein album met 6 tracks maar wel met zeer bijzondere muziek van sublieme snarenvirtuozen.

Als lezer van dit bericht kunt u nog eens luisteren daar dit fraai staaltje samenspel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als laatste in dit blokje met snarenvirtuozen de gospel “Fifty Miles of Elbow Room” hier door Norman Blake en z’n achtgenote Nancy Blake met een song, die staat op hun album “Old Ties”.

Eigenlijk een verzamelalbum met 19 songs, waarvan een aantal zelf door Norman Blake geschreven uit de periode van 1971 tot 1987 en waarvan een aantal op LP uitgebracht, maar gelukkig in 2002 door Rounder Records op CD uitgebracht.

Deze “Fifty Miles of Elbow Room”is afkomstig van hun album “Blind Dog”, dat in 1988 werd uitgebracht door Rounder Records.

Norman hier met zang en gitaar en Nancy Blake op bas cello en gitaar werden bijgestaan door o.a. dobro pionier Tut Taylor, gitaar virtuoos Tony Rice, violist James Bryan, Nancy Short eveneens op cello en Doc Watson op gitaar.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar de gospel “Fifty Miles of Elbow Room”, waarvan in dit programma zo’n twee weken geleden nog een versie van deze song was te horen van James Alan Shelton bijgestaan door Gillian Welch en David Rawlings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!  for Norman & Nancy!

Dan nu naar Ierland voor de Ierse tenorzanger Tommy Fleming hier met de songs “The Open Door”, “Sonny”en  “Hard Times Come Again No More”.

De ltaats vermelde song staat op z’n album “The Contender” of te wel “De mede dinger”, dat op 2 april 2002 werd uitgebracht, maar op 2 mei 2014 opnieuw door TF Productions.

Op de voorkant van dit album staat ook nog vermeld “A Classic Irish Collection”.

De folk song “Hard Times Come Again No More” is zeker wel een klassieker, maar dan wel uit Amerika in 1854 door Stephen Forster gepubliceert door “Firth, Pond & Co” te New York.

Een lied met tekst dat sedert die tijd nog steeds populair is en met grote regelmaat werd en wordt vertolkt door zangers en zangeressen als Dolly Parton, Kate & Anna McGarrigle, Emmylou Harris, Johnny Cash, Bob Dylan en Bruce Springsteen & The E-Street Band.

Maar in dit programma dus door de Ierse tenorzanger Tommy Fleming en toch ook speciaal gekozen aan de vooravond van een verlichting van de Corona-maateregelen en met de hoop, dat we deze moeilijke tijd achter ons kunnen laten en ook nooit meer terugkomt.

De songs “The Open Door”, waarbij Tommy Fleming wordt bijgestaan door “Rackouse Pilfer” en “Sonny” staan op het album “The West’s Awake”.

Dit album met 14 songs werd in oktober 2014  uitgebracht door TF Productions Ltd.

Tijd om eens kennis te maken met Tommy Fleming en kunt u hier luisteren naar Tommy Fleming met de song “The Open Door”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tommy Fleming, inmiddels 49 jaar, die ook wel “The Voice of Ireland” wordt genoemd, komt uit Aclare gelegen in de county Sligo in het westen van Ierland.

Vanaf jonge leeftijd bleek zijn talent voor zingen. Na het verlaten van school begon Tommy te zingen in pubs en clubs in het hele land.

Later had hij onder leiding van producer en componist Phil Coulter optredens met zijn orkest in het Cork Opera House; The National Concert Hall in Dublin, en The University Concert Hall in Limerick. Daarna trad hij, tijdens een toer in 1993 door de Verenigde Staten, op in de legendarische Carnegie Hall en de Boston Symphony Hall.

Na terugkeer uit de USA werd hij drie jaar lang vocalist bij de bekende folkgroep De Dannan als opvolger van Mary Black, Maura O’ Connell . Dolores Keane.

Vanaf 1996 begon Tommy aan een solo-loopbaan. Juist toen alles er erg rooskleurig voor hem uitzag, raakte Tommy betrokken bij een auto-ongeluk en brak daarbij zijn nek.

Na een langzaam proces van genezing ging hij toch weer aan het werk en begon in 1999 met “het uitbrengen van zijn album “The Contender.

Tommy werd bekroond als de beste “Irish Male Singer” in 2005 door het Irish Music Magazine en werd genomineerd als beste Irish Male in de “Ireland Meteor Awards” in 2006.

U kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar de Ierse zanger Tommy Fleming hier met de song ‘Hard Times Come Again No More’ tijdens een optreden in de Basiliek van Knock (county Mayo).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de Nederlandse inbreng en daarvoor nog even terug naar vandaag Koningsdag met vanaf 23 april j.l. tot 27 april 12.00 uur zoveel mogelijk nederlandstalige muziek dan wel muzikaal product op de radio bij RTV Krimpenerwaard en daarvoor dan toch nog in het programma “Countrymusic Round-Up”  Boudewijn de Groot samen met The Dutch Eagles de nederlandstalig song “Nachtegaal”.

Dit lied staat op het album “Even Weg”,  dat in 2018 werd uitgebracht door Universal Music.

In 2014 nam Boudewijn de Groot afscheid met de tournee “Vaarwel, Misschien Tot Ziens”.

Afscheid van zijn grote hits, zoals “Meisje van 16”, “Meester Prikkebeen”, “Land van Maas en Waal” en “Welterusten meneer de President” wel te  verstaan, verlost van de verplichting telkens zijn oude werk te moeten vertolken en meer ruimte en tijd voor z’n opmerkelijke creativiteit.

In 2015 bracht hij z’n 12e studio album “Achter Glas” uit en vervolgens met veel succes samen met George Kooijmans en Henny Vrienten in de “Vreemde Kostgangers”.

Drie jaar geleden een verrassende samenwerking met “The Dutch Eagles” het fraaie album “Even Weg” met 12 songs, waarbij de The Dutch Eagles de muziek voor z’n rekening nam en Boudewijn de teksten schreef.

Op 23 april j.l. kondigde de inmiddels 76 jarige Boudewijn aan, dat hij niet meer gaat optreden.

U kunt hier nog luisteren naar Boudewijn de Groot en The Dutch Eagles met de song “Nachtgeaal” middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna hebben de luisteraars van dit programma  het hebben kunnen horen “When the Birds Start to Sing” door Esther van Kommer hier met haar fraaie nieuwe single uitgebracht door Nero Music, waarbij Esther wordt instrumentaal wordt begeleid door John Geuzinge Havinga, terwijl John en z’n vrouw Nienke Geuzinge Havinga eveneens zorgen voor de achtergrond zang.

De song werd opgenomen in een fraaie geluidsstudio te Bovensmilde van John en Nienke, die samen trouwens ook nog de muziekgroep Zingga vormen.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Esther van Kommer met de song “When the Birds Start to Sing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar onze uitsmijter van dit programma “Countrymusic Round-Up”, de groep“West of Texas” met de song “Foolin’”.

Deze song staat op hun debuut album “Heartache, Hangovers & Honky Tonks”, dat op 16 april j.l. werd uitgebracht door “Pleasant Valley Ranch Records.

Een album met 16 traditionele countrysongs hier bij uw “Countrymusic Round-Up” met zanger/schrijver/gitarist Jerry Zinn, die de countrygroep “West of Texas” reeds startte in 2003. De groep bestaat verder uit onder meer  w.o. Jeremy Long, multi-instrumentalist o.a. op lead-gitaar, bas, piano en pedalsteel eveneens met zang, Dale en Daniels en Erik Herrera op drums, Dave Gleason eveneens op gitaar,  Dan Weinstein en Phil Glenn op viool.

Tot slot van dit bericht nog even kennismaken met de “West of Texas”countryband hier met de song “Foolin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speelijst ” Country Music Round-up “

Datum: April 27 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Steep Canyon Rangers *** Don’t Let Your Deal Go Down ***   North Carolina Songbook   ***      Yep Roc Records
 2. Steep Canyon Rangers *** Blue Monk ***   North Carolina Songbook   ***   Yep Roc Records
 3. Steep Canyon Rangers *** Drunkard’s Hiccups ***   North Carolina Songbook   ***   Yep Roc Records
 1. Norman Blake and Tony Rice *** It’s Raining Here This Morning   ***   Norman Blaker & Tony Rice 2   ***   Rounder Records
 2. Norman Blake, Tut Taylor, Sam Bush, Vassar Clements *** McKinley’s Blues ***   Norman Blake, Tut Taylor, Sam Bush, Vassar Clements   ***   HDS Records/Flying Fish Records
 3. Norman Blake *** Fifty Miles of Elbow Room   ***   Old Ties   ***   Rounder Records
 1. Tommy Fleming ft. Rackhouse Pilfer *** The Open Door   ***   The West’s  Awake   ***  TF Productions Ltd
 2. Tommy Fleming *** Sonny   ***   The West’s  Awake   ***   TF Productions Ltd
 3. Tommy Fleming *** Hard Times   ***   The Contender   ***   TF Productions Ltd
 1. Boudewijn de Groot & The Dutch Eagles *** Nachtegaal   ***   Even Weg   ***   Universal Music
 2. Esther van Kommer *** When the Birds Start to Sing   ***   single   ***   Neo Music
 1. West of Texas *** Foolin’  ***   Heartache, Hangovers & Honky Tonks   ***   Pleasant Valley Ranch Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *