The Good Old Days

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het verzamelalbum “All These Songs I Wrote” van de Texaan en ‘Good Ol’ Countryboy’ Creed Fisher, dat op 8 april j.l. werd uitgebracht door Fishdog Records.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de groep ‘Bowregard’ uit Boulder Colorado met een drietal songs van hun debuut-album “Arrows”.

Vervolgens nog eens terug in de tijd naar 2005 voor gitarist James Alan Shelton, jarenlang deel uitmakend van de bluegrassgroep “Ralph Stanley & The Clinch Mountains Boys”, met muziek van het album “Song for Greta”.

Halverwege het programma nog de agenda met nog een paar meldingen en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers Savannah samen met Dick van Altena met een song van het album “Back to the Country Part 4” en het duo Tip Jar met de song “Tell Me Something”.

Vervolgens gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor Corb Lund & and the Hurtin’ Albertans met een song van het album “Agricultural Tragic” en treden Alexander Wolf & The Sky Dogs op als uitsmijters van dit programma met een song van hun album “Loveable Losers”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “A Reasonable Man (Killdozer)”, “High on a Mountain” en “Nothin’To It” door “Bowregard”

Deze songs staan op hun debuut album “Arrows” met 10 songs, dat vorig jaar juli in eigen beheer werd uitgebracht.

Bowregard, een bluegrassgroep uit Boulder Colorado bestaat uit 5 personen namelijk Max Kabat op gitaar met lead zang, James Armington op de banjo , Colleen Heineop viool, Zach Smith op de bas en allen met achtergrondzang en tenslotte Justin Konrad op dobro.

De meeste songs zijn geschreven en op muziek gezet door de bandleden Max Kabat en James Armington, maar bluegrass en folkmuziek kenners zullen Ola Bell wel herkennen als schrijfster van “High on the Mountain”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Bowregard met hun song “A Reasonable Man(Killdozer)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De bekende Nick Foster uit Boulder Colorado trad op als producer van dit album

Nick Foster is zeker geen onbekende in de bluegrass en folk muziek wereld, want in 1975 was hij mede-oprichter van de bekende bluegrass groep “Hot Rize” met o.a. Tim O’Brien, Charles Sawtelle en Pete Wernick.

Daarna treedt hij samen met z’n vrouw Helen al jaren op als gastheer resp. gastvrouw van de bekende E-Town TV en radio-shows, naast dat Nick zelf optrad in talloze shows zoals Austin City Limits, The Grand Old Opry en A Prairie Home Companion.

Nog even terug naar Bowregard met hun songs, waaronder het verhaal van een redelijke man, Marvin Heemeyer, die na een langdurig conflict met het gemeentebestuur van Granby Colorado een aanslag pleegde met een gepantserde buldozer, waarbij het gemeentehuis van Granby werd vernield, evenals het woonhuis van de burgemeester en andere gebouwen in Granby.

Tenslotte kwam MarvinHeemeyer vast te zitten in de kelder van een ijzerhandel, waar hij overleed.

Dramatisch verhaal, waarbij de bulldozer de bijnaam “Killdozer” kreeg.

“Bowregard” uit Boulder Colorado hier met hun debuutalbum “Arrows” met fraaie hedendaagse bluegrassmuziek.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Bowregard met de song “Cousin Sally Brown “ vanuit het Boulder Theatre. Deze song staat ook op hun album “Arrows”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar de meer traditionele bluegrass met James Alan Shelton hier met de songs “Shady Grove” vokaal bijgestaan door Tim Shafford,  de instrumentele versie van  “Freight Train en “Fifty Miles of Elbow Room”.

Terug in de tijd voor James Alan Shelton hier met een kort instrumentele versie van “Shady Grove”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De laatstvermelde song is een bijzondere gospelsong hier met James Alan Shelton op leadgitaar, waarbij hij wordt bijgestaan door Gillian Welch op rhythm-gitaar net zang en David Rawlings eveneens op lead-gitaar met zong.

De oosprong van deze gospel song gaat wel heel ver terug “Fifty Miles of Elbow Room” is geschreven door Herbert Buffum zo’n 120 jaar geleden dus rond 1900 en voor het eerst vastgelegd door Rev. Ford Washington McGee & His Congregation in 1932 in Oklahoma City.

Sara Carter pikte in de jaren ‘30 deze song op en vervolgens tijdens de laatste gezamenlijk optreden van de “Carter Family” opnieuw opgenomen in 1942.

U kunt hier nog even luisteren naar de versie van de Carter Family.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Daarna is deze gospelsong nog verscheidene malen opnieuw vertolkt door o.a. Iris DeMent op haar schitterende album “Infamous Angel”, door Norman & Nancy Blake op hun album Blind Dog en door de “Dry Branch Fire Squad” op hun album “Live At the Newburyport Firehouse”, maar hier in dit programma de versie van James Alan Shelton samen met Gillian Welch en David Rawlings.

James Shelton was een groot bewonderaar van de stijl van spelen van gitarist George Shufler, die als lead-gitarist speelde vanaf 1950 ruim 18 jaar bij The Stanley Brothers” en later bij Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys”.

James Alan Shelton, geboren in 1960,  wilde ook graag deel uitmaken van “The Clinch Mountain Boys”, maar maakte eerst deel uit van de “Flint Hill Band” en vervolgens als gitaar en banjospeler van de bluegrassgroep “Blue Ridge”, maar toen Junior Blankenship als gitaarspeler bij de Clinch Mountain Boys vertrok, kon z’n droom waarmaken.

James Alan Shelton, Ralph Stanley and Dewey Brown.

James was vervolgens meer dan 20 jaar zanger/gitarist en “road-manager” van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en ontving in 2003 nog een “Grammy-Award” voor het gezamenlijke album “Lost in the Lonesome Pines”.

Hij overleed op 3 juni 2014 op 53-jarige leeftijd na een kortstondige ziekte aan de gevolgen van kanker.

Als lezer kunt u hier nog even kennismaken met een bijzondere instrumentele versie van “Train 45” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met James Alan Shelton op lead-gitaar tijdens de renovatie van het bekende Emery Theatre te Chicago Ohio.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar West Texas voor Creed Fisher met z’n Red Neck Nation hier met de songs “This Place Called USA”, The Good Old days” en “Wait for You in Heaven”.

Deze songs staan op z’n verzamelalbum “These Songs I Wrote”, dat op 8 april j.l. werd uitgebracht door Fishdog Records.

“Wait for You in Heaven” en “The Good Old Days” zijn afkomstig van z’n album “Old School”, dat in oktober 2019 ook door Fishdog records werd uitgebracht, terwijl “This Place Called USA” staat op z’n album “Life of a Workin’Man, dat in December 2018 werd uitgebracht.

Creed Fisher is er trots op een platteland jongen te zijn met een voorliefde voor traditionele  stevige Texas countrymziek.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid te kijken en luisteren naar de optreden van Creed Fisher & Red Neck Nation met de stevide countryrocker “This Place Called USA”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De titel van album uit 2016 “Rednecks Like Us” geeft al enigzins aan, dat hij een voorkeur heeft voor alles wat politiek incorrect is, terwijl  z’n traditionele countrymuziek terug gaat tot de tijd van Hank Williams.

Als inwoner van Waco TX begon Creed al op jonge leeftijd met het schrijven van liedjes, maar z’n voorkeur ging in dit tijd meer uit naar “American Football” , maar na negen jaar spelen in lager klasse en z ‘n huwelijk, begon Creed met z’n profi-muziek carriere en bracht in 2012 z’n eerste single met de titel “I’ll Keep Drinkin'” uit, vrij snel gevolgd door z’n debuutalbum “Down Here in Texas”.

Met het uitbrengen van dit album en de single werd hij behoorlijk bekend in de omgeving van Odessa, gelegen in de aardolie-industrie sector van het West van Texas

Al vrij snel werd z’n tweede album “Ain’t Scared to Bleed,”uitgebracht, waarbij Creed Fisher rondtoerde om te spelen in Texas.

In 2016, bracht hij het album “Rednecks Like Us”in 2018 gevolgd door een aan tal singles zoals “Come and Hold Me” en “That’s Where I Stand,”.

In februari van dit jaar verscheen van Creed Fisher ook al het album “ How Country Music Sounded Before It All Went to Shit, Vol. 1” en hiervan waren een paar weken geleden al een aantal tracks in dit programma “Countrymusic Round-Up” te beluisteren.

“These Songs I Wrote” een album met 30 songs voor de hard-style traditionele countrymuziek liefhebbers.

U kunt u hier nog even luisteren naar Creed Fisher met z’n song “The Good Old days”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een aantal meldingen snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor als eerste Savannah samen met Dick van Altena met de song “Move It”.

Deze song staat op het album “Back to the Country Part 4”, dat een aantal songs bevat van hun theatershow “Back to the Country”,

Op dit moment ligt deze show natuurlijk in verband met de Corona-perikelen ook stil, maar wellicht kunnen zij in de derde helft van het jaar hopelijk ook weer van start en hebben wij deze belabberde periode achter ons hebben gelaten.

Nog even terug naar “Back to the Country Part 9” met Dick van Altena, Cor Sanne en Marcel Smulders “in the front” met een medley van fraaie songs uit het verleden met o.a. “On the Wings of a Nightingale ( The Everly Brothers), “Before the Next Teardrop Falls”(Freddy Fender) en Oh, Pretty Woman ( Roy Orbison)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Tell Me Something” door Tip Jar met een song, die staat op hun album “One Lifetime”, dat op 19 februari j.l. werd uitgebracht door hun eigen label “Shine a Light” via “Coast to Coast” volgens mij uit Bilthoven en trouwens tevens op vinyl verkrijgbaar voor de “die hearts”

Een album in de sfeer van Americana/roots met 11 songs met medewerking van een aantal musici o.w. Gilad Atzmon op clarinet, Harold Spaan op tuba en hier bij de song “Kiss Me” onmiskenbaar Joost van Es op viool.

Op 13 november vorig jaar werd de song “Kiss Me” reeds als single uitgebracht , terwijl op 25 april a.s. z de song “ Tell Me something” als single zal verschijnen.

Tip Jar bestaat uit Bart de Win: zang, gitaar en keyboards natuurlijk, Arianne Knegt met zang, Harry Hendriks op gitaar, 8-snarige ukulele en zang, Joost van Es op viool  en Tonnie Ectorop contrabas.

Als lezer kunt u hier nog even luisteren naar Bart en Arianne met hun song “tell Me Something”. Op vrijdag, 23 april a.s. wordt ook een “live” opname met deze song op Youtube geactiveerd!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens uit Canada  Corb Lund met z’n met z’n “Hurtin’ Albertans” met de song “Ranchin’, Ridin’, Romance (Two Outta Three Ain’t Bad)”.

Deze song staat op z’n tiende studio album “Agricultural Tragic”, dat vorig jaar juni werd uitgebracht door New West Records.

De roots van Corb Lund liggen in de buurt van Calgary Zuid-Alberta en hij volgde een muziekstudie in Edmonton, de hoofdplaats van de provincie Alberta.

In 2001 ging hij na een periode van deelname aan de punk-rock band “The Smalls” van start met z’n Corb Lund Band en de countrymuziek en bracht via Stony Plain Records een aantal succesvolle albums, uit.

In 2005 werd de naam van de groep gewijzigd in Corb Lund & “The Hurtin’ Albertans” en trad sindien veel op in niet alleen in Canada en Amerika, maar ook in Australie en Engeland.

In 2018 was Corb Lund voor  een aantal solo optredens nog in Nederland. Als lezer kunt u hier ook nog even luisteren naar Corb Lund met de song  “Ranchin’, Ridin’, Romance (Two Outta Three Ain’t Bad)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijters van dit rogramma uit West Virginia voor Alexander Wolf & The Sky Dogs” hier met de song “Neighborhood Bar and Grill”.

Deze song staat op hun album “Loveable Losers” op 27 maart 2021  in eigen beheer werd uitgebracht.

Tot slot van dit bericht nog de song “Neighborhood Bar and Grill” door Alexander Wolf & The Sky Dogs”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet de website van RTV Krimpenerwaard ( www.rtvkrimpenerwaard.nl ) dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: April 20 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Bowregard *** A Reasonable Man (Killdozer)   ***   Arrows   ***   Bowregard
 2. Bowregard *** High on a Mountain   ***   Arrows   ***   Bowregard
 3. Bowregard *** Nothin’ To It   ***   Arrows   ***   Bowregard
 1. James Alan Shelton ft. Tim Shafford *** Shady Grove   ***   Song for Greta   ***   Rebel Records
 2. James Alan Shelton *** Freight Train   ***   Song for Greta   ***   Rebel Records
 3. James Alan Shelton ft. Gillian Welch and David Rawlings *** Fifty Miles of Elbow   ***   Song for Greta   ***   Rebel Records
 1. Creed Fisher *** This Place Called USA   ***   All These Songs I Wrote   ***   Fishdog Records
 2. Creed Fisher *** The Good Old Days   ***   All These Songs I Wrote   ***   Fishdog Records
 3. Creed Fisher *** Wait for You in Heaven   ***   All These Songs I Wrote   ***   Fishdog Records
 1. Savannah & Dick van Altena *** Move It   ***   Back to the Country Part 4   ***   CMS Productions
 2. Tip Jar *** Tell Me Something   ***   One Lifetime   ***   Shine a Light/ Coast to Coast
 1. Corb Lund *** Ranchin’, Ridin’Romance (Two Outta Three Ain’t Bad)   ***   Agricultural Tragic (DeLuxe)   ***   New West Records
 2. Alexander Wolf & The Sky Dogs *** Neighborhood Bar and Grill   ***   Loveable Losers   ***   Alexander Wolf & The Sky Dogs

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *