Red and Rio Grande

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een muzikaal eerbetoon aan de Texaanse countryzanger en schrijver Doug Supernaw, die op vrijdag, 13 november j.l., op 60-jarige leeftijd overleed te Livingston TX.

Van Doug Supernaw drie songs van o.a. z’n debuutalbum “Red and Rio Grande” uit 1993 en z’n laatst uitgebrachte album ‘Greatest Hits’ uit 2017.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de 2020 IBMA “Entertainer of the Year”, “Sister Sadie”, met songs van hun album “Sister Sadie II”.

Vervolgens ook nog Gillian Welch en haar partner Dave Rawlings met muziek van hun album “Boots No 2: The Lost Songs, Vol 3”, dat op 13 november j.l. werd uitgebracht door Acony Records.

Na de agenda met nog een paar meldingen is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met als eerste Danny Vera met de song “Another Goodbye” en ook nog Tim Knol samen met The Bluegrass Boogiemen met een song van hun nieuwe album “Music from Creek Country”.

Dan gaan we naar Nashville TN  voor Luke Combs met de song “What You See Is What You Get” gevolgd door Eric Church, die eveneens optreedt  op als uitsmijter met z’n single “Stick That in a Country Song”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Something to Lose”, “Washed My Face in the Morning Dew” and “I’m Not a Candle in the Wind” door de damesbluegrass groep “Sister Sadie”.

Deze songs staan op hun tweede album “Sister Sadie II”, dat in augustus 2018 werd uitgebracht door Pinecastle Records en de songs gaan over jammerlijk verloren liefdes.

Hun eerste album “Sister Sadie” werd in juni 2016 eveneens door Pinecastle Records uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Sister Sadie en kunt u luisteren naar hun versie van de song “Washed My Face in the Morning Dew”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze dames bluegrass groep doet mij een beetje denken aan het ontstaan van de zeer succesvolle “Daughters of Bluegrass” met o.a.  Dale Ann Bradley, Heather Berry, Lisa Martin, Gloria Belle, Sierra Hull, Rhonda Vincent, Lisa Ray, Linda Lay, Sally Jones, Jeanie Stanley, Carol Lee Cooper, Sonya Isaacs, Becky Isaacs Bowman, Michelle Nixon met hun “Recorded Event of the Year  IBMA Award in 2009

Het ontstaan van Sister Sister lijkt er wel enigszins op, want de groep met deze keer ook weer de bekende gitariste, zangeres en schrijfster Dale Ann Bradley startte ook tijdens het optreden gedurende een bluegrassfestival en de informatie over hun ontstaan ging al snel door de bluegrass wereld en leidde dus in 2016 tot hun eerste album.

In 2018 hun tweede album “Sadie II” met nog steeds Dale Ann Bradley op gitaar met zang, inmiddels door de IBMA (International Bluegrass Music Association)  5 keer uitgeroepen tot “Zangeres van het Jaar”, zangeres; Tina Adair op manoline en met lead-zang; Deanie Richardson violiste bij o.a. Bob Seeger, The Chieftains, Vince Gill en Patty Loveless; de bekende banjospeelster Gena Britt tot voor kort deeluitmakend van de succesvolle bluegrassgroep “Alan Bibey & Grasstowne” en Beth Lawrence op de staande bas.

Tijdens de 31ste jaarlijkse IBMA Award Show op 1 oktober j.l. i.v.m. de huidige Corona=perikelen via video werd Sister Sadie onderscheiden met de Awards “Entertainer of the Year” en “Vocal Group of the Year”, terwijl Deanie Richardsong werd uitgeroepen tot “Fiddle Player of the Year “.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een bijzondere uitvoering van “ 900 Miles” door Sister Sadie, die eveneens staat op hun album “Sadie II”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar singer/songwriter Gillian Welch & haar muzikale partner David Rawlings met de songs “Turn It Up”, “Sing City” en“Make Me Down a Pallet on Your Floor”.

Deze songs staan op het album “”Boots No.2 : The Lost Songs Vol.3”, dat op vrijdag 13 november j.l. werd uitgebracht door Acony Records.

In deze tijd van het Coronavirus zijn Gillian en David in de kelders van hun muziek op zoek gegaan naar songs, die tot dusver nog op de plank lagen.

De zoektocht heeft inmiddels geleid tot het uitbrengen van drie fraaie albums met als Boots. No. 2 : The Lost Songs Vol. 1, Vol. 2 en Vol.3

Uit de archieven van Gillian Welch en David Rawlings komt werk voorbij dat tussen de albums “Time (The Revelator)” uit 2001 en “Soul Journey” uit 2003 werd opgenomen.

De twee Amerikaanse muzikanten maakten destijds overuren om van een platencontract af te komen, maar de meeste songs, die werden opgenomen, werden toen niet uitgebracht.

Sinds 2003 waren er nogal wat jaren voorbij gegaan zonder een enkel album van Gillian Welch, maar dit jaar vliegen de fraaie akoestische albums je om de oren met niet alleen de drie delen van Boots No. 2: The Lost Songs, maar ook het volledig met 10 covers gevulde “All The Good Times”, dat in juli van dit jaar eveneens door Acony Records werd uitgebracht.

Alleen de drie delen Boots No. 2: The Lost Songs zijn al goed voor meer dan twee uur muziek.

David Rawlings, haar partner, bracht trouwens in 2016 z’n 4de solo album met als titel “Poor David’s Almanac” met 10 zelfgeschreven songs uit, waarvan vijf samen met z’n onafscheidelijke muzikale partner en singer/songwriter Gillian Welch.

Zij werken inmiddels zo’n 25 jaar zeer succesvol samen met o.a. een Award voor hun bijdrage aan de soundtrack en film “Oh Brother Where Art Thou?”  en ook hun samenwerking met Solomon Burke in de song “Valley of Tears” en die staat op het album “Live in Nashville”.

Terug naar 2007 voor een optreden van Gillian Welch en David Rawlings met de song “Make Down a Pallet on Your Floor” in de St. Lukes Church Zuid Londen tijdens een BBC4 Session.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het eerbetoon aan Doug Supernaw hier met de songs “Honky Tonkin’ Fool”, “Here’s My Heart”en “I Don’t Call Him Daddy”.

 De laatstvermelde song staat niet alleen op z’n debuutalbum “Red and Rio Grande” in 1993 uitgebracht door BNA/Legacy, maar ook op z’n laatst uitgebrachte verzamel-album “Greatest Hits”, dat in 2017 werd uitgebracht door B & G Records.

“Greatest Hits”bevat niet alleen 9 songs uit z’n muzikale verleden, maar ook nog twee nieuwe songs, waaronder ook nog de song “Here’s  My Heart”, waarmee Doug weer bezig was met een “come-back”.

Nog even terug in de tijd voor een leuke video-clip van Doug Supernaw hier met z’n song “I Don’t call Him Daddy”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De Texaan Doug Supernaw. Doug kwam in z’n jonge jaren via de countrymuziek van moeder, liefhebber van George Jones en Gene Watson eveneens in deze muzieksoort terecht als musicus eerst voornamelijk in locale groepen spelend in Texas, maar in 1987 vertrok hij naar Nashville om daar een aantal jaren werkzaam te zijn als schrijver van songs.

Na vier jaar Nashville keerde hij terug naar Texas en vormde z’n eigen countrygroep “Texas Steel”. In 1993 werd hij ontdekt door een scout van RCA Records, kreeg een contract en bracht daar ook  z’n eerste album “Red and Rio Grande” en dat gaat dan natuurlijk over het gebied “Red River and Rio Grande” in Texas.

Een aantal songs van dit album werden redelijk succesvol, terwijl de song “I Don’t Call Him Daddy” de “Number One” single was aan het eind van dat jaar.

Vervolgens werd Doug geteisterd door allerlei ernstige ongelukken, die bijna een einde maakten aan zijn carriere, waaronder een gebroken nek opgelopen tijdens het surfen, vervolgens betrokken bij een frontaal auto-ongeluk en dan ook nog eens in het ziekenhuis opgenomen met een bijna fatale voedselvergiftiging.

Een jaar later bracht hij via BNA het album “Deep Thoughts from a Shallow Mind” uit en vervolgens via Giant in 1995 nog het album “You Still Got Me”, daarna werd het international een beetje stil mede veroorzaakt door persoonlijke en gezondheidsproblemen tot hij in 2016 terug kwam met  het uitbrengen van het succesvolle album “Greatest Hits”.

Maar het ongeluk bleef hem achtervolgen De 60-jarige Supernaw ging in januari 2019 in eerste instantie naar het ziekenhuis voor een langdurige hoest, waarbij werd gedacht aan een long-ontsteking. Bij nader onderzoek bleek echter dat er sprake was van uitzaaiingen  in zijn longen, lymfeklieren, botten en blaas, wat resulteerde in de diagnose stadium IV kanker. En dat betekent  genezing niet meer mogelijk is . Afgelopen oktober werd hij opgenomen in een hospice en is hij vervolgens op 13 november overleden in zijn huis in Livingston Texas.

Een muzikaal eerbetoon aan de zanger/schrijver/gitarist Doug Supernaw als blijkt van medeleven in het programma “Countrymusic Round-Up” hier bij RTV Krimpennerwaard, waar we in de toekomst natuurlijk nog beschikken over z’n fraaie albums.

U kunt hier nog even luisteren naar Doug Supernaw met de song “Here’s My Heart” middels een solo-optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een aantal meldingen betreffende de onzekere toekomst en doorgang van countrymuziek concerten nog een overzicht countrymuziekprogramma’s te beluisteren via RTV Krimpenerwaard.

Vervolgens is het ook tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met als eerste Danny Vera met de song “Another Goodbye”, die staat op het album “The New Now”,.

Een album met in totaal 13 songs, dat vrijdag, 13 november j.l. werd uitgebracht door Excelsior. Een tijdloos album over het hier en nu “The New Now”dus.  Van gospel tot rock ‘n’ roll met een “vintage Danny Vera” sound.

Het album The New Now werd door Frans Hagenaars opgenomen in de Wisseloord Studios te Hilversum met Reyer Zwart op bas, JP Hoekstra op gitaar, Benny Bakker op drums en uiteraard Danny Vera op zang en gitaar.

De plaat is gemixed door Grammy Award winnaar Vance Powell en gemasterd door Pete Lyman.

Hierbij nog even naar een optreden van Danny Vera met een fragment van de song “Another Goodbye”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’ll Be Here in the Morning”, de Townes VanZandt song hier gezongen en gespeeld door Tim Knol samen met The Bluegrass Boogiemen.

Deze song staat op het album “Music from Creek Country”, dat op 30 oktober werd uitgebracht door Concerto. Het album behoort bij het boek “Welcome To Creek Country” van Erik Kriek dat 50 portretten uit de folk, country en bluegrass bevat.

Bij het boek zit dus deze cd, ingespeeld door Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen (met o.a. de Lasses en Erik Kriek) met songs van o.a. ook Olla Bella Reed, Gram Parsons, Bill Monroe en Merle Haggard.

Er zijn ook nog een aantal nummers los op 10″ vinyl verschenen, maar daar hebben dus nu hierbij RTV Krimpenerwaard in dit programma niet mee te maken.

De CD behorend bij het boek bevat dus 15 nummers, terwijl de LP 10 nummers bevat. Zeer de moeite waard!

Voor meer informatie kunt u nog even kijken en luisteren naar Erik Kriek tevens met een muzikale toelichting door Tim Knol en The Bluegrass Boogiemen op het uitbrengen van dit unieke boekwerk “Music from Creek Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar Nashville TN voor Luke Combs hier met de song “What You See Is What You get”. Deze song staat op z’n album met de toepasselijke naam en waarschuwing “What You See Ain’t Always What You Get” DeLuxe Edition met 23 songs, dat in augustus van dit jaar werd uitgebracht door River House Artists/Columbia Records. Het album bestaat uit 2 CD’s.

U kunt als lezer hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Luke Combs met de song “What You See Is What You Get”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Eric Church met net als Luke Combs hedendaagse countrymuziek uit Nashville  hier met z’n single “Stick That in Your Country Songs” in juni van dit jaar als single uitgebracht door EMI Music Nashville.

Deze song is als voorproefje bedoeld op het nieuwe 7e studio album, dat eigenlijk ook deze zomer zou verschijnen, maar dat waarschijnlijk in verband met de Corona-problemen hier in ieder geval nog niet is verschenen bij  Countrymusic Round-Up en uw RTV Krimpenerwaard.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip nu van Erich Church met de song “Stick That in Your Country Songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard .

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Nov. 14 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Sister Sadie *** Something to Lose   ***   Sister Sadie III   ***   Pinecastle
 2. Sister Sadie *** Washed My Face in the Morning Dew   ***   Sister Sadie III   ***   Pinecastle
 3. Sister Sadie *** I’m Not a Candle in the Wind   ***   Sister Sadie III   ***   Pinecastle
 1. Gillian Welch *** Turn It Up   ***   Boots No.2 The Lost Songs, Vol. 3   ***   Acony Records
 2. Gillian Welch *** Sin City   ***   Boots No.2 The Lost Songs, Vol. 3   ***   Acony Records
 3. Gillian Welch *** Make Me Down a Pallet on Your Floor   ***   Boots No.2 The Lost Songs, Vol. 3   ***   Acony Records
 1. Doug Supernaw *** Honky Tonkin’ Fool   ***   Red and Rio Grande   ***   BNA/Legacy
 2. Doug Supernaw *** Here’s My Heart   ***   Greatest Hits   ***   B & G Records
 3. Doug Supernaw *** I Don’t Call Him Daddy   ***   Greatest Hits   ***   B & G Records
 1. Danny Vera *** Another Goodbye   ***   The New Now   ***   Excelsior
 2. Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen *** I’ll Be Here in the Morning   ***   Music from Creek Country   ***   Concerto
 1. Luke Combs *** What You See Is What You Get   ***   What You See Ain’t Always What You Get   ***   River House Artists/Columbia Nashville
 2. Eric Church *** Stick That in Your Country Song   ***   single   ***   EMI Music Nashvile

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *