Ride Me Down Easy

Voor een grotere uitvoering even aanklikken!

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een uitgebreid muzikaal eerbetoon aan de Texaanse outlaw countryzanger en schrijver Billy Joe Shaver, die op woensdag, 28 oktober j.l. op 81-jarige leeftijd overleed te Waco TX.

Natuurlijk de “Old Five and Dimer”, Billy Joe Shaver, zelf nog met een aantal bekende songs van hem zoals “Honky Tonk Heroes (Like me)”  en “I’m Just and Old Chunk of Coal (But I’m Gonna Be a Diamond Some Day)”.

Daarna gaan we terug in de tijd naar 2004 voor het 65-jarig verjaardagsfeest van Billy Joe Shaver in het Paramount Theatre te Austin TX tezamen met tal van andere Texaanse troubadours, zoals Dale Watson, Robert Earl Keen en Bruce Robison & Kelly Willis.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Cliff Waldron samen met o.a. Mike Auldridge en Ben Eldridge met drietal songs van z’n  album ‘Bluegrass Time’, dat in 1973 werd uitgebracht door Rebel Records.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma door Thilly Frank uit Zaandam met haar versie van “Everybody Falls in Love Again” en vervolgens ook nog het duo “Smulders & van Altena” voor Harry Ballafonte’s “Golden Oldie”, “Jamaica Farewell”.

Vervolgen s Jon Pardi met de titelsong van z’n album “Heartache Medication DeLuxe Version” en treedt zanger/sschrijver/gitarist Tim Grimm uit Columbia Indiana op als uitsmijter van het programma met z’n single “Gone”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Lost and I’ll Never Find the Way”, “Old Kentucky Bound” en de gospel “Angels Are Singing” door Cliff Waldron met z’n New Shades of Grass.

Deze songs staan op het album “Bluegrass Time” in 1973 uitgebracht door Rebel Records.

De groep bestond uit Cliff Waldron op rhythm-gitaar en met leadzang, Ben Eldridge op de banjo en lead-gitaar, Ed Ferris op de staande bas, Bill Poffinberger op viool, Dave Auldridge op de mandoline met tenorzang, Mike Auldridge op dobro, gitaar en met bariton zang en z’n broer Jack Auldridge op snare drums.

Daarnaast werd Cliff Waldron ook nog bijgestaan door een aantal gastspelers zoals Curly Lambert op mandline en met zang ; Akira Otsuka op mandoline en Jimmy Arnold op dobro.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Cliff Waldron & The New Shades of Grass met de song “Deep River”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cliff Waldron, geboren in 1941 in Jolo West Virginia, speelde al op jonge leeftijd bluegrassmuziek bij de Southern Ramblers en traden op in lokale gelegenheden en radio in de omgeving en vertrok op 20 jarige leeftijd naar Virginia om daar te gaan spelen bij o.a. de Page Valley Boys en later bij de meer populaire Buzz Busby’s “Bayou Boys”.

Toen Buzz Busby in de problemen kwam, nam “Big” Bill Emerson, de banjospeler, de Bayou Boys over en nodigde Cliff Waldron op om als gitaarspeler/zanger deel uit te gaan maken van de groep, die later bekend stond onder de naam “Emerson & Waldron” tezamen met Mike Auldridge en Bill Poffinberger.

De groep maakte een aantal zeer fraaie albums, maar in de mid-jaren ‘70 stopte Cliff met de muziek om de volgende 20 jaar te gaan werken bij de “National Park Service”in Virginia.

In 1996, ging Waldron met pensioen en keerde terug naar de bluegrassmuziek, pakte de draad weer op bij Rebel en van 1998 to 2003 nam hij vier albums op w.o.  “Old Friends and Memories” , “Seasons Past” , “Higher Ground” een gospel verzameling met Paul Williams en ”A Little Ways Down the Road”.

Toch ook nog de fraaie veel vertolkte gospel “Satan’s Jeweled Crown” nu door Cliff Waldron & The New Shades of Grass.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het eerbetoon aan Billy Joe Shaver met de songs “I’m Just an Old Chuck of Coal”(But I’m Gonna Be A Diamond Someday)”, “Old Five and Dimers” , een van de bekende songs van Billy Joe Shaver evenals “Honky Tonk Heroes (Like Me)”.

De eerste en laatst vermelde songs staan op het verzamelalbum “The Essential Billy Joe Shaver” , dat in 2015 werd uitgebracht door Columbia/Legacy records.

Een album bestaande uit twee CD’s met in totaal zo’n 40 songs van en door Billy Joe Shaver.

“Old Five and Dimers” gaat eigenlijk over armoedzaaiers, die hun spullen moeten kopen in goedkope winkeltjes dan wel zoals we nu ook meer hebben ook in Nederland de zogenaamde “kringloopwinkels” en waar je vroeger van alles kon kopen van een stuiver tot een dubbeltje.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Billy Joe Shaver o.a. begeleid door z’n zoon Eddy met de song “Old Five and Dimers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma  Billy Joe Shaver ook nog met de song “Honky Tonk Heroes” en voor deze versie ging we naar Dallas tijdens een optreden op 24 januari 1992.

De opname van dit concert was meer dan 15 jaar op de plank blijven liggen bij Sugar Hill Records of bij Billy Joe Shaver. In ieder geval heeft Sugar Hill het concert gedeeltelijk  op een CD geperst.

Een bijzonder concert, want Billy Joe Shaver werd hierbij nog begeleid door z’n zoon Eddy Shaver op gitaar evenals Keith Christopher. De zoon van Billy Joe overleed op 31 december 2000 op 38-jarige leeftijd aan een overdosis heroine, terwijl Brenda, de echtgenote van Billy Joe in 1999 op  66 jarige leeftijd overleed.

Eddy speelde vaak als lead-gitarist niet alleen bij z’n vader, maar o.a. ook bij Willie Nelson, Guy Clark, Waylon Jennings, Kris Kristofferson, and Dwight Yoakam.

Om een uitdrukking van Townes vanZandt aan te halen “Drama Falls Like Teardrops” en dat geldt ook in het leven van Billy Joe Shaver niet alleen vanwege het overlijden van z’n zoon Eddy.

Een onstuimig vol met bergen en diepe dalen met de moeder van Eddy, Brenda Joyce Tindell met wie hij op jonge leeftijd trouwde, verscheidene malen scheidde en eveneens weer drie keer hertrouwde. Ooit vertelde hij dat hij met Brenda was getrouwde omdat ze meer kon drinken dan hij.

Het lied “Honky Tonk Heroes” was de start van z’n carriere in Nashville, waar Waylon Jennings deze song als titelsong van het album opname met daarbij nog met 10 songs van Billy Joe Shaver.

Billy Joe Shaver overleed op 81 jarige leeftijd aan een hersenbloeding op 28 oktober j.l.in Waco TX.

Nog even terug naar een optreden van Billy Joe Shaver en z’n zoon met de song “Live Forever” tijdens het “Farm Aid Concert” in New Orleans, Louisiana op 18 september 1994.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na al het verdriet van Billy Joe Shaver, dat hem in de voorgaande jaren was overkomen, waaronder dus het overlijden van z’n vrouw Brenda op 66 jarige leeftijd en vervolgens het dramatische verlies van hun einige zoon guitarist en zanger/schrijver Eddy Shaver op Oudejaarsdag 2000 aan een overdosis heroine, vonden z’n muzikale vrienden, dat z’n 65ste verjaardag op een mooie manier moest worden gevierd.

Tal van muzikale vrienden uit Texas waren van de partij, waaronder vrienden van het eerste uur zoals zanger/schrijver/gitarist Guy Clark, Verlon Thompson en Sonny Throckmorton, Joe Ely en Jimmie Dale Gilmore gevolgd door de volgende generatie Texas countrysterren zoals Dale Watson en Robert Earl Keen.

Vervolgens ook nog de jongere generatie met o.a. Bruce Robison en z’n vrouw Kelly Willis, Jack Ingram, Tod Schnider en Cory Morrow.

Ik kan ze niet allemaal opnoemen, maar het was in ieder geval een bijzondere verjaardag. Het muzikale verjaardagsfeest werd vervolgens door o.a. Compadre Records in 2004 op een CD  uitgebracht met als toepasselijke titel “A Tribute to Billy Joe Shaver”.

Van dit album in dit programma Dale Watson met de song “You Asked me To” en Robert Earl Keen met een grappige introductie vervolgens met de song “Bottom Dollar”.

U kunt als lezer van dit bericht nog even luisteren naar het optreden Dale Watson met de song “Because I Asked Yoou To”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze laatst vermelde song staat trouwens ook op het album “Old Five and Dimers Like Me”, dat in 1973 was uitgebracht door Monument.

Vervolgens ook nog “Ride Me Down Easy” ooit door Billy Joe Shaver geschreven en die stond op z’n album “When I Get My Wings”, dat in 1976 werd uitgebracht door Capricorn Records.

Maar in dit programma gezongen en gespeeld door guitarist/zanger Bruce Robison en z’n echtgenote Kelly Willis tijdens de viering van de 65-ste verjaardag van Billy Joe Shaver in het Paramount Theatre te Austin TX in 2004.

Nog even terug naar de “laatste dollar” of wel “Bottom Dollar” hier door Billy Joe Shave met z’n zoon Eddy op lead-gitaar tijdens een optreden in Austin City Limits.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekprogramma’s te beluisteren via RTV Krimpenerwaard snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met vanavond als eerste uit Zaandam Thilly Frank met de song “Everybody Falls in Love Again”.

Deze song kennen we natuurlijk ook in de uitvoering van Ruud Hermans samen met Paskal Jakobsen van het album “Forevermore” ruim 10 jaar geleden uitgebracht en van z’n optreden in de “Senior Voice 2019”, maar vanavond dus door Thilly Frank.

En ook voor Thilly geldt net als voor de meeste artiesten in deze moeilijke periode met tal van beperkende maatregelen, dus “geen optredens en geen inkomsten”. Zij is een graag geziene en gehoorde countryzangeres tijdens “line-dance evenementen”, die voor de komende tijd ook allemaal zijn afgelast.

In ieder geval publiceert zij nog regelmatig songs via “Youtube”, zodat we haar niet vergeten en dat doen we natuurlijk ook niet.

“Tijd om via “You Tube” weer eens kennis te maken met Thilly Frank hier met een aantal fragementen van haar album “Not Your One Night Stand”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Jamaica Farewell” door het duo “Marcel Smulders en Dick van Altena” hier met een song, die staat op hun album “Seasons in the Sun”zeer recent uitgebracht via CRS.

“Jamaica Farewell” , een Jamaicaanse volksliedje voor de oudere garde natuurlijk bekend van de vertolking door Harry Belafonte en die stond op z’n album “Calypso” uit 1957.

Nu dus het album “Seasons in the Sun” , een mooie verzameling van zogenaamde “Golden Oldies” door “Smulders & Altena” met de hulp van o.a. Wilma Smulders op keyboard en gitarist Patrick van Gerven.

Tijd om nog eens te kijken en luisteren naar een optreden van Marcel Smulders en Dicka van Altena met de song “Jamaica Farewell”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan terug naar Nashville voor  “Heartache Medication” door John Pardi tevens de titelsong  van z’n derde studio album “Heartache Medication”, dat op 27 september 2019 werd uitgebracht door Capitol Records.

Maar sedert oktober van dit jaar ook in een nieuwe versie op een “DeLuxe Version”, dat op 2 oktober van dit jaar werd uitgebracht nu met 17 songs, dus drie meer dan z’n eerste uitvoering van “Heartache Medication”.

De meeste van de  songs zijn medegeschreven door Jon Pardi in samenwerking met o.a. Eric Church, Miranda Lambert en Luke Laird.

Vokale support ook nog door Lauren Alaina bij de song “Don’t Blame It on the Whiskey” met o.a. Dave Cohen multi-instrumentalist op accordion, banjo, Fender Rhodes, Hammond B-3 organ, mandoline, piano, snaren, vibraphone en Wurlitzer, Howard Duck op piano, Andy Ellison op pedal steel gitaar, Jeneé Fleenor  op viool en Lee Francis op basgitaar.

Natuurlijk kunt u als lezer hier nog even kijken en luisteren naar Jon Pardi met z’n “Heartache Medication”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijd voor onze uitsmijter Tim Grim uit de Mid-West hier met z’n single “ Gone” Nu, midden in het hart van de Corona pandemie en in de periode van de belangrijkste verkiezingen in de Amerikaanse geschiedenis , denkt Tim Grimm in “Gone” na over wat we verloren en over wat ons te wachten staat en staat hij stil bij het recente verlies van mede-muzikanten en vrienden John Prine en Eric Taylor.

Gone is een prachtig lied van het soort dat we vaker op de radio willen horen en die aansluit op de actualiteit van vandaag. Uitgebracht in eigen beheer en in Nederland door Cavalier Music Management.

Tot slot van dit bericht nog Tim Grimm met de song “Gone”  middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard .

 

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Nov. 3 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***              Label

 1. Cliff Waldron *** Lost and I’ll Never Find the Way   ***   Bluegrass Time   ***  Rebel Records
 2. Cliff Waldron *** Old Kentucky Bound   ***   Bluegrass Time   ***   Rebel Records
 3. Cliff Waldron *** Angels Are Singing   ***   Bluegrass Time   ***   Rebel Records
 1. Billy Joe Shaver *** I’m Just an Old Chunk of Coal (But I’m Gonna Be a Diamond Someday)   ***   The Essential Billy Joe Shaver   ***   Columbia/Legacy
 2. Billy Joe Shaver *** Honky Tonk Heroes   ***   Storyteller Live at the Bluebird   ***   Sugar Hill Records
 3. Billy Joe Shaver *** Old Five and Dimers   ***   The Essential Billy Joe Shaver   ***   Columbia/Legacy
 1. Dale Watson *** You Asked Me To   ***   A Tribute to Billy Joe Shaver   ***   Compadre Records
 2. Robert Earl Keen *** Bottom Dollar   ***   A Tribute to Billy Joe Shaver   ***   Compadre Records
 3. Bruce Robison with Kelly Willis *** Ride Me Down Easy   ***   A Tribute to Billy Joe Shaver   ***   Compadre Records
 1. Thilly Frank *** Everybody Fals in Love Again   ***   single   ***   Thilly Frank
 2. Smulders & van Altena *** Jamaica Farewell   ***   Seasons in the Sun   ***   CRS
 1. Jon Pardi *** Heartache Medication   ***   Heartache Medication (DeLuxe Version)   ***   Capitol Records Nashville
 2. Tim Grimm *** Gone   ***   single   ***   Tim Grimm and Cavalier Music Management

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *