Listen to the Music

Voor een grotere uitvoering even aanklikken

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het album ‘Playing for Change – Listen to the Music”, een bijzonder multi-media muziekproject uitgebracht in 2018, waaraan werd meegewerkt door bekende en onbekende muzikanten uit 25 landen w.o. ook  David Hidalgo, Jimmy Buffett, David Crosby.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer met songs van het album “Raised by the Railroad Line” door o.a. “The Seldom Scene” en “Claire Lynch & The Front Porch String band”. Vervolgens ook nog een eerbetoon aan Dominic Grant van het duo “Grant & Forsyth” met een drietal songs van hun album “Keep It Country”.

Na de agenda met nog een paar meldingen is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met als eerste “Change of Key” als voorproefje op hun bijzondere optreden middels “streaming-video” op zondag, 29 november a.s vanuit Theater Concordia” te Haastrecht middels.

Vervolgens ook nog Hilde Vos, die tevens optreedt als uitsmijtster van dit programma met een song van haar nieuwe album “The Fool of Love”, dat zaterdag, 28 november wordt gepresenteerd in Hengelo, maar daarover meer informatie in de agenda.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Old Train” door the Seldom Scene gevolgd door de “Wabash Cannonball”gezongen en gespeeld door Claire Lynch & The Front Porch String Band” en tenslotte “The L & N Don’t Stop Here Anymore” door Bill Harrell.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Raised by the Railroad Line”, dat van oorsprong werd uitgebracht in 2003 en in 2011 opnieuw werd uitgebracht door Rebel Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Seldom Scene met de song “Old Train” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraai album met 14 songs met treinen als onderwerp, waarvan een aantal heel bekend in Amerika zoals de “Wabash Cannon Ball”, die reed op de spoorverbinding tussen St Louis Missouri en Detroit Michigan, de Midwest dus.

Larry Sparks is op dit album ook nog aanwezig met herinneringen aan de “California Zephyr”, “Greenville Trestle High” een song bekend geworden door de versie van Doc Watson, die staat op z’n album “Riding that Midnight Train”, maar van oorsprong geschreven door Jim Jett met als titel “Green Hill Trestle” in dit programma trouwens gezongen door de groep “Ricochet”

Natuurlijk ontbreekt ook de song “City of New Orleans” niet op dit album gezongen en gespeeld door “The Seldom Scene”, de bekende bluegrassgroep in dit programma met de Herb Pedersen song “Old Train”.

Nog even terug naar Bill Harrell, zanger en Multi-instrumentalist uit Virginia hier met de groep “The Virginians. die herinneringen ophaalde aan de “L & N”, The Louisville & Nashville Railroad, die reed in de staten Kentucky, Tennessee en Georgia met nog een berucht stuk genaamd “Hook and Eye.” in North Carolina.

Nog even terug naar een fraaie video-clip met tal van treinen en ook de “Wabash Cannon Ball” maar nu gezongen en gespeeld door Johnny Cash.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Dan nu naar een eerbetoon aan Dominic Grant van het duo “Grant & Forsyth hier met de songs “Keep It Country”, het overbekende “Somewhere Between You and Me” en fraaie “Tennessee Waltz” Deze songs staan op hun jubileum-album “Keep It Country”, dat in 2016 werd uitgebracht door LC Country.

“Keep  It Country” werd op 14 oktober 2016 als voorproefje en single uitgebracht, terwijl het album vervolgens een week later werd uitgebracht.

Nog even terug naar 2016 voor een leuke opnname van het duo Grant & Forsyth behorend bij hun toen uitgebrachte single “Keep It Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dominic Grant en Julie Forsyth vierden dat jaar hun 30 jarig-jubileum als country duo “Grant & Forsyth” en tevens als één van de meest succesvolle zingende echtparen in Europa met inmiddels meer dan 4 miljoen verkochte albums.

Ze ontmoetten elkaar in 1974 bij de oprichting van de Britse popgroep “Guys and Dolls” bestaande uit drie zangers en drie zangeressen als tegenhanger van de Zweedse supergroep “Abba”.

In 1980 verhuisde groep als viermans formatie naar Nederland om vervolgens in 1985 uit elkaar te gaan, waarna Dominic Grant en Julie Forsyth als duo verder gingen en niet alleen een tiental fraaie albums uitbrachten met hits als “The sun ain’t gonna shine anymore, “” My Baby”, “Somewhere Between You and Me”, “Turning over New Leaves” en  “The greatest gift of all” , maar ook deelnamen aan talrijke shows in binnen en buitenland

Ze traden ook nog op met Frank Sinatra en regelmatig tijdens concerten van Johnny Cash.”

Het duo trad meerdere malen in Nederland op. In 2013 toerden zij een maand lang door Nederland met een theatershow ter gelegenheid van hun 40-jarig artiestenjubileum.

Grant & Forsyth waren in 2017 nog een gastoptreden tijdens de wildwest-editie van de Toppers in de Arena.

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een eerbetoon aan Dominic Grant, want als luisteraar en lezer van dit bericht zult u ongetwijfeld via diverse media hebben vernomen, dat Dominic Grant afgelopen woensdag, 18 november op 71 jarige leeftijd plotseling is overleden.

Nog even terug naar de Toppers in Concert 2017 met een optreden van “Grant & Forsyth” met een fraaie pop-country bijdrage!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar muziek van een bijzonder album “Playing for Change—Listen to the Music” met als eerste de titelsong “Listen to the Music” door de “Playing for Change Band” met o.a. ook Tom Johnston van The Doobie Brothers op gitaar met zang en Ellis Hall op piano met zang.

Vervolgens in dit programma ook nog de song “Skin Deep” met oa. De Chicago blues legende Buddy Guy op gitaar met leadzang en trouwens de titelsong van z’n 14e studioalbum met medewerking van o.a. Eric Clapton en Susan Tedeshi, met op deze song ook nog Tom Morello, een Amerikaanse musicus die bekend werd als gitarist van “Rage Against the Machine” en “Audioslave”. Daarnaast heeft hij zijn eigen soloproject “The Nightwatchman”. Hij treedt ook incidenteel als gast op bij concerten van Bruce Springsteen en de E Street Band..

Als lezer kunt u hier nog even kijken en luisteren naar Buddy Guy e.a. met z’n bijzondere song “Skin Deep” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma “Ripple” ooit bekend geworden door de Amerikaanse rock, folk en country-band Grateful Dead,  die actief was in de periode 1965-1995 met guitarist en zanger Jimmy Garcia als boegbeeld, maar vanavond in dit programma gezongen en gespeeld door de “Playing for Cnange Band” met o.a. ook David Hidalgo, David Crosby en Jimmy Buffett.

Deze drie songs staan op het album “Playing for Change—  Listen to the Music”, dat in 2018 werd uitgebracht door Motema Music.

 “Playing for Change-Listen to the Music” is trouwens het vierde album van een multi media muziek project opgezet in 2002 door de Amerikaanse muziektechnicus en producer Mark Johnson en filmproducent/filantroop Whitney Kroenke en ook betrokken bij het opzetten van muziek en kunst -scholen voor kinderen over de hele wereld.

Voor een groter exemplaar gewoon even aanklikken!

Met hun mobiele opname apparatuur reisden Johnson en producer Enzo Buono door tal van landen en maakte opnames met bekende en onbekende lokale artiesten met dezelfde songs en dat o.a. resulteerde in de documenetaire “A Cinematic Discovery of Street Musicians “, waaraan ook nog een “Audience Award” werd toegekend.

Fraaie video-clips van dit album kunt u terugvinden in YouTube zeer de moeite waard. Een album waarbij 210 musici waren betrokken uit 25 landen. Zeer de moeite waard. Niet allemaal countrymuziek, maar eerder folkmuziek.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van tal van artiesten uit India, Afrika, Europa en de USA met de “Grateful Dead” song “Ripple”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Voor een grotere flyer gewoon even aanklikken!

Na de agenda met een overzicht van countrymuziek radioprogramma’s in deze regio toch ook de melding van nieuwe ontwikkelingen met een andere manier van het bijwonen van een concert georganiseerd door de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Met de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus is het heel moeilijk om op een veilige manier nog een concert te organiseren

De afgelopen 7 winterseizoenen was er, op de laatste zondag van de maanden met een R, het vertrouwde Country Café Concordia In Haastrecht,  maar op dit moment dus niet uit te voeren.

Maar op 29 november komt Change of Key via livestream naar u toe en brengen hun vertrouwde country repertoire bij u in de huiskamer via uw laptop, PC of tablet.

Tussen 14.15 en 16.30 uur kan iedereen meegenieten van traditionele country muziek in de breedste zin van het woord. Covers, eigen werk en een kleine muzikale knipoog naar de aankomende kerstperiode, zijn de ingrediënten voor deze unieke “live” registratie.

Er zijn 2 manieren om een ticket a € 12,50 te bestellen:

– een mailtje naar en Marijke gaat het dan voor je reserveren en organiseren.

– Rechtstreeks via het bedrijf die de livestream voor ons gaat verzorgen.

( https://order.5feetsessions.com/event/c2hy0dkxbevqhwm )

De leden van “Change of Key” kijken uit naar jullie hopelijk positieve reactie op deze nieuwe manier om toch te kunnen genieten van onze muziek.

Dan nu snel door naar de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met in dit programma als eerste natuurlijk “ Change of Key” met als voorproefje op hun “streaming-optreden” a.s. zondag, 29 november hier heel toepasselijk met de song “After the Beep”.

Deze song staat op hun bekende dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

“Change of Key” op dit moment nog bezig samen met hun producer en multi-instrumentalist Tim Crouch met een nieuw album a.s. zondagmiddag via “streaming” te zien en te horen met hun programma “Country Café Concordia”.

Vervolgens “I Never Cried”door Hilde Vos uit Nijmegen, tevens uitsmijtster van dit programma, hier met de song, die op dit moment als single door Neo Music uitgebracht, maar ook staat op haar album “The Fool of Love”, dat a.s. zaterdag officieel  wordt gepresenteerd in zaterdag, 28 november vanaf 19.30  wordt gepresenteerd in Hengelo in muziek en proeflokaal De Cactus Muziekcafe, Het Kleinste Podium van Twente bij Hazemeijer Complex gebouw C05 Hengelo.

Welkom vanaf 19.00uur, showtime 19.30uur! Hilde zal daar optreden als dat allemaal kan met haar band bestaande uito.a uit collega’s van de Johan Derksen tour (beide bekend van ‘Malford Milligan and The Southern Aces’ aangevuld met met de producers en eigenaren van NEO music.Nienke & John Geuzinge-Havinga verzorgen de strakke backing vocals en o.a gitaar en dobro.  Zo’n 10 jaar geleden voor het eerst in dit programma toen Hilde Vos in een duet met Dick van Altena met de song “How’s The World Treating You’’van het Dick’s album “One Love Ago”. Later stond deze song trouwens ook op het album “Heartbeat Away” van Hilde Vos Inmiddels behoorlijk succesvol ook met haar album “The Long Road” en een aantal singles uitgebracht via Neo Music evenals trouwens in 2019 nog het kerstalbum “Once Upon a Christmas”.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken naar een leuke video-clip van Hilde Vos met de song “I Never Cried”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard .

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Nov. 24 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album  ***  Label

 1. The Seldom Scene *** Old Train   ***  Raised by the Railroad Line   ***   Rebel Records
 2. Claire Lynch & The Front Porch String Band *** Wabash Cannonball   ***  Raised by the Railroad Line   ***   Rebel Records
 3. Bill Harrell *** The L & N Don’t Stop Here Anymore   ***  Raised by the Railroad Line   ***   Rebel Records
 1. Grant & Forsyth *** Keep It Country   ***   Keep  It Country   ***   LS Country
 2. Grant & Forsyth *** Somewhere Between You and Me   ***   Keep  It Country   ***   LS Country
 3. Grant & Forsyth *** Tennessee Waltz   ***   Keep  It Country   ***   LS Country
 1. Playing for Change, The Doobie Brothers & Ellis Hall *** Listen to the Music   ***   Listen to the Music   ***   Motema Music
 2. Playing for Change, Buddy Guy, Tom Morello & Chicago Children *** Skin Deep   ***   Listen to the Music   ***   Motema Music
 3. Playing for Change, Jimmy Buffett, David Crosby & David Hidalgo *** Ripple   ***   Listen to the Music   ***   Motema Music
 1. Change of Key *** After the Beep   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 2. Hilde Vos *** I Never Cried   ***   The Fool of Love   ***   Neo Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *