I’ll See You in My Dreams  

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor Bruce Springsteen met een drietal songs van z’n album “Letter to You”, dat op 10 september j.l. werd uitgebracht door Columbia Records. Opnieuw terug met z’n vertrouwde E-Street Band is de sfeer van dit album  fraaie pop dicht tegen de folkmuziek aan.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door ‘Special Consensus’ met muziek van hun album “Chicago Barn Dance” , waarvan de titelsong door de International Bluegrass Music of America op 1 oktober j.l. werd gehonoreerd met de “Song of the Year Award’.

Vervolgens gaan we naar Austin Texas voor een muzikaal eerbetoon aan de op vrijdag, 23 oktober j.l. overleden countrysinger/songwriter Jerry Jeff Walker met muziek van een drietal zijn albums, waaronder ‘Mr. Bojangles’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” door Hilde Vos uit Nijmegen met haar song “I Never Cried” en vervolgens ook nog Esther van Kommer uit Hoevelaken met haar single “Beautiful Light”.

Vervolgens gaan we naar Austin TX voor  Mike Randall & The High Road met de song “Ain’t Over You I Guess” en treedt Trace Adkins op als uitsmijter van dit programma met een song van het album “Ain’t That Kind of Cowboy”.

Het programma “Countrymusic Round-Up” werd begonnen met de titelsong van het album “Chicago Barn Dance” gevolgd door de Steve Goodman song “City of New Orleans” en “Won’t Be That a Happy Time” een gospelsong acapella gezongen door “Special Consensus”.

Deze songs staan op het album “Chicago Barn Dance”, dat op 15 mei van dit jaar werd uitgebracht door Compass Records.

Het 45-jarig bestaan van “Special Consensus”, met Greg Cahill als oprichter van de groep spelend op de banjo en Chicago als thuisbasis,  werd gevierd met het uitbrengen van dit bijzondere album

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels de fraaie titelsong”Chicago Barn Dance” door Special Consensus” met tal van hun muzikale vrienden.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

 “Chicago Barn Dance” met 11 songs, waarin Chicago de hoofdrol speelt met ook nog titels als “My Kind of Town”, “East Chicago Blues”, “Lake Shore Drive”enn “Sweet Home Chicago”.

De “City of New Orleans” is een Amtrak passagierstrein op nachtschema tussen Chicago en New Orleans met in totaal zo’n 19 stations, waaronder ook Memphis TN.

 

“Chicago Barn Dance” een fraaie opvolger van hun “Award winning” album “Rivers and Roads”, waarbij trouwens Special Consensus op 1 oktober j.l. ook weer in de IBMA Award prijzen viel met hun vertolking van de door Becky Buller en Missy Raines speciaal geschreven song voor het project “Chicago Barn Dance” en dat werd uitgeroepen tot “Bluegrass Song of the Year”.

Een song met herinneringen aan de WLS National Barn Dance via het radiostation WLS-AM Chicago.

Dit radiostation  startte in 1924 met een van de eerste Amerikaanse countrymuziek radioshows, die was te beluisteren inde Mid-West staten en Canada. In 1968 kwam er een einde aan deze populaire radioshow.

“Special Consensus” bestaande uit Greg Cahill (banjo en zang), Rick Faris (gitaar en zang), Nick Dumas (mandoline en zang) en Dan Eubanks op de bass werden op dit album o.a. bijgestaan door de violisten Michael Cleveland en Becky Buller, Robbie Fulks, ex-lid van de groep met leadzang, producer Alison Brown ook aanwezig op banjo, Mike Barnett en Patrick McAvinue ook op viool, Nate Burrie op mandoline en Rob Ickes op dobro.

Tot slot van dit deel nog een eerbetoon aan Chicago door de instrumental “My Kind of Town” door Special Consensus met tal van muzikale vrienden.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu door naar Austin TX voor een eerbetoon aan Jerry Jeff Walker hier tijdens een optreden met de song Mr. Bojangle gevolgd “Long Afternoons” en de countryklassieker “Old Shep”.

De laatstvermelde song staat z’n laatste album “It’s About Time”, dat in 2018 werd uitgebracht door z’n eigen label “Tried & True Music.

Jerry Jeff Walker in dit programma natuurlijk ook met een van z’n bekendste songs “Mr. Bojangle”, o.a. de titelsong van z’n debuutalbum, dat in 1968 werd uitgebracht door Atco.

Nog even terug in de tijd met een optreden van Jerry Jeff Walker met z’n song ‘Mr.  Bojangles’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het werd jammer genoeg nooit een echte hit voor hem, maar wel voor de “Nitty Gritty Dirt Band”, die in 1971 met hun versie van deze song in de Top 10 overzichten van de Pop terecht kwam.

De song “Long Afternoons”staat op z’n verzamelalbum “The Best of the Rest” , een album bestaande uit 2 CD’s  met in totaal zo’n 20 songs uitgebracht door de reeds eerder gemelde “Tried & True Music”.

Nog even terugkomend op de song Mr. Bojangles, die ook is vertolkt door tal van bekende artiesten zoals Sammy Davis jr., Bob Dylan en Johnny Cash.

Deze song werd door Jerry Jeff Walker geschreven na een ontmoeting met de tapdanser en straatzanger Bill Bojangles Robinson in een dronkemanscel in New Orleans.

Jerry Jeff behoorde in de jaren ‘70 tot de progressieve “Outlaw Scene” met o.a. Willie Nelson, Guy Clark, Billy Joe Shaver, The Lost Gonzo Band, Waylon Jennins en Townes vanZandt.

Bijzonder is toch wel dat Jerry niet is geboren in Texas, maar opgroeide in de staat New York en zich pas in 1971op 29 jarige leeftijd vestigde in Austin TX, nadat hij trouwens al verscheidene albums had uitgebracht in New York.

Sinds die tijd is hij echter een belangrijke artiest in Austin Texas gebleven en z’n uitspraak “The First Time I Set Foot in Texas and especially in Austin I Knew I Was Home”.

Drie fraaie songs in dit programma door Jerry Jeff Walker als eerbetoon i.v.m. z’n overlijden op 78-jarige leeftijd aan keelkanker op 24 oktober j.l. in een ziekenhuis te Austin Texas.

Nog even terug naar herinneringen van Jerry Jeff Walker aan z’n hond middels de song “Old Shep”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Bruce Springsteen tezamen met z’n E-Street Band met de titelsong van z’n album “Letter to You” gevolgd door “One Minute You’re Here” en  “I’ll See You in My Dreams”.

Deze songs staan op het album “Letter To You”, dat op 10 September j.l. werd uitgebracht door Columbia Records.

In dit bericht kunt u ook nog even kijken en luisteren naar Bruce Springsteen met de titelsong van z’n album “Letter to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bruce Springsteen ook bekend als “The Boss” inmiddels 71-jaar hier met z’n twintigste studio-album weer tezamen met de E-Street band, nadat hij in 2019 op de solo-tour het album “Western Star” had uitgebracht.

The Boss is eigenlijk niet een country-artiest, maar sinds het uitbrengen van het album “We Shall Overcome: The Seeger Sessions (American Land Edition)” in 2006 ook door Columbia uitgebracht houd  ik hem voor het programma “Countrymusic Round-Up” scherp in de gaten.

Nog eens terug naar een optreden van Bruce Springsteen en z’n E-Street band met tal van muzikale vrienden zo’n 14 jaar geleden met de song “Pay Me My Money Down”, die ook staat op het album “We Shall Overcom: The Seeger Sessions”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Naast negen nieuwe nummers, heeft Bruce ook drie oude nummers opgedoken uit zijn archief. Hij kwam ze tegen tijdens een zoektocht naar oud werk voor een nieuw compilatiealbum.

 “Janey Needs A Shooter”, “If I was the Priest” en ‘Song for Orphans’ zijn bijna vijftig jaar oud en dateren zelfs van ruim voor z’n album “Born To Run”, dat uitkwam in 1975.

De oude nummers brengen de vertrouwde Springsteen-sound met zich mee en die heeft duidelijk zijn kracht nog niet verloren. Bruce Springsteen hier op z’n vertrouwde gitaar, hHarmonicamet leadzang ; Roy Bittan op piano met zang, Kevin Buell op gitaar en tevens technicus; Jake Clemons op saxophone; Charles Giordano op orgle met zang; Nils Lofgren op gitaar met zang; Bruce echtgenote Patti Scialfa met zang; Garry Tallent op basgitaar met zang ; Steven Van Zandt op gitaar met zang  en tenslotte Max Weinberg op drums met zang.

“Letter to You” het nieuwe album van Bruce Springsteen, die herinneringen op haalt aan z’n  oudere albums “Born To Run”, “The River “ en “Born in the U.S.A”. Een beetje terug naar z’n roots.

Als lezer kunt u hier nog even luisteren naar Bruce Springsteen met de song “See You in My Dreams” middels een leuke slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met vanavond als eerste zangeres en schrijfster Hilde Vos uit Nijmegen hier met de song “I Never Cried”.

Dit lied is dit moment als single door Neo Music uitgebracht, maar zal ook staan op haar album “The Fool of Love”, dat binnenkort wordt uitgebracht.

Zo’n 10 jaar geleden voor het eerst in dit programma toen Hilde Vos in een duet met Dick van Altena met de song “How’s The World Treating You’’van het Dick’s album “One Love Ago”. Later stond deze song trouwens ook op het album “Heartbeat Away” van Hilde Vos

Inmiddels behoorlijk succesvol ook met haar album “The Long Road” en een aantal singles uitgebracht via Neo Music evenals trouwens in 2019 nog het kerstalbum “Once Upon a Christmas”.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken naar een leuke video-clip van Hilde Vos met de song “I Never Cried”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “ Beautiful Light” geschreven en gezongen door Esther van Kommer uit Hoevelaken  op 24 oktober j.l. uitgebracht via Neo Music met muzikale hulp van o.a. John en Nienke Geuzinge Havinga uit Boven Smilde. Net als haar “Little Boy” ook weer een persoonlijk verhaal voor alle kinderen van de wereld en voor het kind in onszelf.

In November 2018 bracht Esther van Kommer het album “Mo” uit met 11 songs, waarvan 9 zelf geschreven en dan nog twee fraai gezongen covers en waaraan ook nog is meegewerkt door guitarist zanger Wim van de Vliert o.a. van de groep “Cash on Delivery”. “Mo” is een eerbetoon album aan haar vriendin Monique, die vijf jaar geleden plotseling overleed. Dit voorjaar bracht Esther van Kommer via Neo Music ook nog de reeds gemelde “Little Boy” en daarnaast ook nog de song “We Are Still Apart”uit.

Tijd om eens kennis te maken met Esther van Kommer hier met haar song “Beautiful Light”.

Gewoon even doorschakelen//Just Use the Link!

Dan op naar Dallas Texas voor “Ain’t It Over You I Guess” door zanger/schrijver/gitarist Mike Randall & The High Road met een fraaie countrysong , die staat op het debuutalbum “Bakersfield Texas”, dat op 5 oktober j.l. in eigen beheer is uitgebracht.

De groep bestaat naast Mike uit Nik Lee  op lead-gitaar,  Scott Jenkins op pedal steel , Ben Bigby op basgitaar,Jenna Clark zangeres en Milo Deering Multi-instrumentalist o.a. op viool, dobro, pedal steel en mandoline.

U kunt als lezer van dit bericht hier nog even kijken en luisteren naar Mike Randall & The High Road met de song “Ain’t Over You I Guess” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma en vanavond is dat zanger/gitarist en acteur Trace Adkins met de song Better Off”, die staat op  z’n album “Ain’t  That Kind of Cowboy”, dat op 16 september j.l. werd uitgebracht door Verge Records Nashville. Een album of eigenlijk beter gezegd een EP met 6 songs.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Trace Adkins met z’n hedendaagse countrysong “Better Off”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard .

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Oct. 27 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Special Consensus *** Chicago Barn Dance   ***   Chicago Barn Dance   ***   Compass Records
 2. Special Consensus *** City of New Orleans   ***   Chicago Barn Dance   ***   Compass Records
 3. Special Consensus *** Won’t Be That a Happy Time   ***   Chicago Barn Dance   ***   Compass Records
 1. Jerry Jeff Walker *** Mr. Bojangles   ***   Live from Dixie’s Bar & Bus Stop   ***   May 6 Entertainment
 2. Jerry Jeff Walker *** Long Afternoons   ***   Best of the Rest   ***   Tried & True Music
 3. Jerry Jeff Walker *** Old Shep   ***   It’s About Time   ***   Tried & True Music
 1. Bruce Springsteen *** Letter to You   ***   Letter to You   ***   Columbia Records
 2. Bruce Springsteen *** One Minute You’re Here   ***   Letter to You   ***   Columbia Records
 3. Bruce Springsteen *** I’ll See You in My Dreams   ***   Letter to You   ***   Columbia Records
 1. Hilde Vos *** I Never Cried   ***   single/The Fool of Love   ***   Neo Music
 2. Esther van Kommer *** Beautiful Light   ***   single   ***   Neo Music
 1. Mike Randall & The High Road *** Ain’t Over You I Guess   ***   Bakersfield, Texas   ***   Mike Randall
 2. Trace Adkins   ***   Better Off   ***   Ain’t That Kind of Cowboy   ***   Verge Records Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *