Take It Easy

In dit programma “Countrymusic Round-Up” zijn we o.a. bij een optreden van “The Eagles” in september 2018 in de indoor-arena “The Forum” te Inglewood Californie en waarvan op 1 juli j.l. door Rhino een dubbelalbum is uitgebracht.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de “Steep Canyon Rangers” met muziek van hun album “Arm in Arm”, dat op 21 juli j.l. is uitgebracht door Yep Roc Records. Vervolgens gaan we naar San Antonio Texas voor een muzikaal eerbetoon aan countrysinger/songwriter en musicus Johnny Bush, The Country Caruso, die vrijdag, 16 oktober j.l. op  85-jarige leeftijd overleed.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” door het gelegenheidsduo Dick van Altena en Marcel Smulders nu met een song van hun album “Singer-Songwriter Sessions Vol. 5 uit 2012 en vervolgens ook nog de Goudse countrygroep Change of Key, die jammer genoeg hun “Country Café Concordia” a.s. zondag, 25 oktober i.v.m. de Corona maatregelen hebben moeten annuleren, maar vanavond wel in dit programmar met hun versie van het lied “Zeilen op de wind van vandaag”.

Vervolgens Gillian Welch met de song “I Only Cry When You Go” en treedt Mike Randall  op als uitsmijter bij “Countrymusic Round-Up” met een song van het album “Bakersfield Texas”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Sunny Days” , “Take My Mind” en “Honey on My Tongue” door de Steep Canyon Rangers”.

Deze songs staan opvan hun album “Arm in Arm”, dat op 16 oktober officieel werd uitgebracht door Yep Roc Records.

De groep “Steep Canyon Rangers”  werd in 2000 werd opgericht door een aantal studenten van de “University of North Carolina” in Chapel Hill en bestond toen uit Woody Platt op gitaar, Graham Sharp op banjo en Charles R. Humphrey III op staande bas en waarna al snel ook  Mike Guggino op mandoline werd gevraagd evenals Lizzie Hamilton op viool.

Maar vanavond de Steep Canyon Rangers in hun huidige formatie Woody Platt op gitaar met zang, Graham Sharp op de banjo, Mike Guggino  op mandoline/mandola, Nicky Sanders op fiddle, Mike Ashworth op drums en Barrett Smith op de bas en allemaal zingen zo ook nog.

Bij de song “Take My Mind”  wordt de groep nog bijgestaan door Oliver Wood en Michael Bearden.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door de Steep Canyon Rangers vanuit de opname studio met de song “Take My Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

In 2009 kreeg de “Steep Canyon Rangers” algemene bekendheid door de samenwerking met acteur/banjospeler Steve Martin. In 2012 werd mede door hun samenwerking met Steve Martin en hun album “Rare Bird Alert” genomineerd als beste bluegrassalbum van het jaar, terwijl zij daarna brachten zij nog twee albums in samenwerking met Steve Martin uit.

Nu na 20 jaar een in 2013 Grammy-Award winnende groep voor het album “Nobody Knows You” en eveneens opgenomen in de “Music Hall of Fame” van North Carolina met inmiddels alle leden een gezin, ooit begonnen met het spelen van traditionele bluegrass op huis en campusfeesten en inmiddels een veel gevraagde groep met hedendaagse bluegrass tijdens dynamische concerten.

Hun 13e  album met de titel “Arm in Arm” een album met 11 songs zeer aanbevelenswaardig voor de hedendaagse bluegrass muziek liefhebbers.

U kunt hier nog even luisteren naar de Steep Canyon Rangers met hun song “Honey on My Tongue” middels een fraaie familie-videoclip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar  San Antonio TX voor een eerbetoon aan Johnny Bush hier met zijn songs “Whiskey River”, “These Lips Don’t Know How To Say Goodbye” en “The Last Thing I Needed (The First Thing This Morning).

Deze songs staan op z’n verzamelalbum met als titel “The Absolute Johnny Bush”, dat  op 16 juni 2017 werd uitgebracht door BGM Records.

Van dit fraaie verzamelalbum met in totaal 20 songs allemaal in de sfeer van de honky tonk en western swing, waarbij Johnny Bush o.a. wordt bijgestaan door Dale Watson en de country-rock band  “Reckless Kelly” van oorsprong uit de staat Idaho, maar sinds de mid-jaren ‘90 werkend vanuit Austin TX.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Johnny Bush met z’n song “These Lips Don’t Know How to Say Goodbye”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Bush, die in 1952 begon met z’n carriere als zanger/gitarist/musicus in de omgeving van San Antonio in plaatselijke cafés zoals de Texas Star Inn en later als zanger/drummer bij o.a. The Mission City Playboys, the Texas Plainsmen en the Texas Top Hands.

Maar de muziek carriere van Johnny Bush ging nog veel verder, want naast de Western Swing met z’n eigen groep de Bandoleros,  trad hij ook in de jaren ’60 op met Ray Price samen met de toen ook nog jonge Willie Nelson.

Nog even terug naar een leuk optreden van Johnny Bush en Darell McCall begeleid door violist Brian Sklar en z’n Prairie Fire Brand met de song “Lily Dale”, waarbij Darell nog even Willie Nelson nabootst.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Als hij zich alleen al tevreden had gesteld met het zingen en schrijven van bar-krukliedjes als “Green Snakes on the Ceiling”, “There Stands the Glass” en “A Moment Isn’t Very Long” , “Whiskey River”, Sound of a Heartache” en “When Consience Hurts the Most” dan zou zijn plaats in de countrymuziekwereld ook al verzekerd zijn.

Vorig jaar trad Johnny Bush met z’n band nog op tijdens de Penny Gilley Show in de Lil Red’s Longhorn Saloon in de historische Stockyards te Fort Worth Texas.

Johnny Bush overleed afgelopen vrijdag, 16 oktober in een ziekenhuis te San Antonio aan een longontsteking. In het programma “Countrymusic Round-Up” een eerbetoon aan Johnny Bush, the Country Caruso”, waarvan we gelukkig nog veel muziek van in voorraad hebben.

Ook van z’n laatste verzamelalbum “The Absolute Johnny Bush” kunt u als lezer nog luisteren naar z’n  song “The Last Thing I Needed (The First Thing This Morning)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Inglewood Californie voor een optreden van” The Eagles”, waarbij de start van het concert begon met het fraai samengezongen “Seven Bridges Road” in 1969 geschreven door Steve Young gevolgd een korte welkomswoord door Joe Walsh de slide-gitarist, die in 1976 als vervanger van Bernie Leadon startte bij “The Eagles”, oorspronkelijk de begeleidingsband van Linda Ronstadt. Het welkomswoord heb ik in dit programma maar even wegelaten, maar u hoorde nog wel de daarop volgende song door de song “Take It Easy”en vervolgens ook nog “Tequilla Sunrise”, waarbij de countryuziek liefhebbers van Vince Gill best wel zullen hebben herkend , die sedert 2016 na het overlijden van Glenn Frey deel uitmaakt van The Eagles.

Voor u als lezer nog de zoon van Glenn Frey, Deacon Frey,  in de schijnwerpers tijdens het concert van The Eagles in The Forum met de song “Peaceful Easy Feeling”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Het optreden vond plaats in de tweede week van september 2018 in de indoor-arena “The Forum” in Inglewood, eigenlijk deeluitmakend van Los Angeles regio met Don Henley, als de enig overgebleven oorspronkelijke lid van The Eagles. De Texaan Don Henley (Gilmer (Texas), 22 juli 1947), opgegroeid in Linden (Texas) is een rockmuzikant die vooral bekend is als drummer en een van de leadzangers van de Amerikaanse band Eagles.

Henley zong veel bekende Eagles-hits, waaronder: Hotel California, Witchy Woman, One of These Nights, Desperado, Life in the Fast Lane en The Long Run.

Met The Eagles heeft Henley wereldwijd meer dan 150 miljoen albums verkocht en zes Grammy Awards gewonnen, naast de drie Grammy’s die Henley voor zijn solowerk heeft ontvangen.

Hij bracht in totaal vijf soloalbums uit, waarvan zijn laatste album: Cass County uit 2015, de eerste plaats van de Amerikaanse countrycharts bereikte. The Eagles met de line-up bestaande uit de bekende Joe Walsh, Timothy B. Schmit met Deacon Frey, (de zoon van) en het bekende Grand Ole Opry lid zanger/gitarist Vince Gill.

Door Rhino werd van het driedaagse optreden van The Eagles in The Forum op resp. 12, 14 en 15 september 2018 een dubbel album uitgebracht met in totaal 33 songs. Zeer aanbevelenswaardig!

U kunt hier nog even luisteren naar The Eagles met Vince Gill in de schijnwerpers met de song “Tequilla Sunrise”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en nog eens terug naar het  het gelegenheidsduo Dick van Altena & Marcel Smulders hier met Ricky Nelson song “Hello Mary Lou” uit de begin jaren ’60.

Deze song staat op hun mini CD “Singer/Songwriter Sessions Vol. 5” “Hello Mary Lou and Other Favorites” in 2013 uitgebracht door CRS. De vorige week waren zij ook in dit programma met hun nieuwe album “Seasons in the Sun”, een album ook vol met vertokngen van populaire songs uit de jaren ’60.

Nog even terug het optreden van Dick van Altena en Marcel Smulders met de song “Hello Mary Lou” in Oosterhout Gld. Op 20 december 2012.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Zeilen op  de wind van vandaag” door zoals wijze kennen de Goudse countrygroep “Change of Key”, maar het trio heeft nog veel  meer pijlen op hun boog. Zo zijn ze ook actief als “Muzikaal  Theater aan huis” en verzorgen zij ook “Maluhia Uitvaartmuziek’.

Het lied “Zeilen op de wind van vandaag” geschreven door Frans Mulder, die deel uitmaakte van het carbaretcollectief “Purper” en o.a.  in 2010 ook vertolkt door Andre van Duin, Willeke Alberti en Paul de Leeuw.

Nu dus de versie van Change of Key t.b.v. van een special project en als single uitgebracht, waarbij de muzikale duizendpoot Tim Crouch o.a. het arrangement voor z’n rekening nam. De single is te bestellen via hun website www.changeofkey.nl.

“Zeilen met de wind van vandaag” in de betekenis van “niet terugkijken maar vooruitkijken in het leven” en ook “roeien met de riemen,  die je hebt” zeker ook in deze moeilijke Corona-periode voor een van toepassing.

Dus ook met pijn in hun hart moesten zij helaas “Country Cafe Concordia met als thema “Call a Song” op 25 oktober annuleren.

Iedereen die een kaartje heeft gekocht zullen zij persoonlijk benaderen om te overleggen of u als bezoeker  uw kaartje(s) door wilt schuiven naar de volgende editie van Country Café Concordia op 29 november of dat u geld teruggestort wilt krijgen. Neem daarvoor gewoon even contact op via hun emailadres

U kunt hier ook nog even luisteren naar de versie van “Zeilen op de wind van vandaag”  door “Change of key”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De vorige twee weken te weinig tijd voor Gillians Welch maar nu dus opnieuw in de herkansing met de song “ I Only Cry When You Go”.

De song “I Only Cry When You Go” door singer/songwriter Gillian Welch samen met haar muzikale partner David Rawlings hier met een song, die staat op het album “”Boots No.2 : The Lost Songs Vol.2”, dat op 18 September j.l. is uitgebracht door Acony Records.

In deze tijd van het Coronavirus zijn Gillian en David in de kelders van hun muziek op zoek gegaan naar restmateriaal. De zoektocht heft inmiddels geleid tot het uitbrengen van twee fraaie albums met als Boots. No. 2 : The Lost Songs Vol. en Vol. 2.

Deze song staat op het album Vol. 2, een album met 15 songs en fraaie muziek. Zeer de moeite waard.

Voor de lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Gillian Welch en David Rawlings met de song “I Only Cry When You Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma en vanavond is dat singer/songwriter Mike Randall & The High Road vanuit Dallas Texas met de fraaie countrysong “Ain’t It Over You I Guess”  , die staat op het debuutalbum “Bakersfield, Texas”, dat op 5 oktober j.l.in eigen beheer is uitgebracht.

Mike Randall op rhythm-gitaar en leadzang, Nik Lee op lead-gitaar, Scott Jenkins op Pedal Steel, Ben Bigby op basgitaar, Jenna Clark  met achtergrond zang en Milo Deering Multi-instrumentalist o.a. op viool, dobro, pedal steel en mandoline.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Mike Randall & The High Road met de song “I Just Ain’t Over You I Guess”, die ook staat op  z’n album “Bakersfield, Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard .

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Oct 20 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Steep Canyon Rangers *** Sunny Days ***   Arm in Arm   ***   Yep Roc Records
 2. Steep Canyon Rangers ft. Oliver Wood & Michael Bearden *** Take My Mind   ***   Arm in Arm   ***   Yep Roc Records
 3. Steep Canyon Rangers *** Honey on My Tongue ***   Arm in Arm   ***   Yep Roc Records
 1. Johnny Bush *** Whiskey River   ***   The Absolute Johnny Bush   ***   BGM Records
 2. Johnny Bush *** These Lips Don’t Know How to Say Goodbye   ***   The Absolute Johnny Bush   ***   BGM Records
 3. Johnny Bush *** The Last Thing I Needed (The First Thing This Morning)   ***   The Absolute Johnny Bush   ***   BGM Records
 1. The Eagles *** Seven Bridges Road   ***   Live from The Forum   ***   Rhino
 2. The Eagles *** Take It Easy   ***   Live from The Forum   ***   Rhino
 3. The Eagles *** Tequilla Sunrise   ***   Live from The Forum   ***   Rhino
 1. Dick van Altena & Marcel Smulders *** Hello Mary Lou   ***   Singer-Songwriter Sessions Vol. 5   ***   CRS
 2. Change of Key *** Zeilen op de wind van vandaag   ***   single   ***   Change of Key
 1. Gillian Welch *** I Only Cry When You Go   ***   Boots No. 2-The Lost Songs Vol. 2   ***                Acony Records
 2. Mike Randall & The High Road  *** Ain’t  Over You I Guess   ***   Bakersfield, Texas   ***   Mike Randall

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *