Too Bad You’re No Good

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de countryzangeres Alecia Nugent uit Alexandria LA, de Pelican State,  met songs van haar 4de studioalbum ‘The Old Side of Town’, dat op 18 september j.l. is uitgebracht door Hillbilly Goddess Music.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer uit Texas en verzorgd door “ Karl Shiflett and The Big Country Show” met muziek van hun debuutalbum met hun eigen naam als titel in 1999 uitgebracht door Rebel Records.

Vervolgens blijven nog even in Austin Texas voor de “Asylum Street Spankers” met een drietal songs van hun album “God’s Favorite Band”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de region is het tijd voor een nederlands/vlaamse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” door de Belgische Laura Lynn met een song van haar album “Country 2” en het gelegenheidsduo Smulders & Altena met een song van hun album “Seasons in the Sun”, dat op 18 september j.l. werd uitgebracht.

Vervolgens treedt Lloyd Jones samen met Teresa James op als uitsmijter met de stevige song “I Wish I Could Remember Loving You”  van het album “Tennessee Run”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Where the Smoke Goes Up (and the Money Goes Down)”, “The Love We Have Will Never Die” en “I Don’t Care Anymore” door  “Karl Shiflett & The Big Country Show”.

Deze songs staan op hun debuutalbum met hun eigen naam als titel en in 1999 uitgebracht door Rebel Records.

De song “Where the Smoke Goes Up ( and the Money Goes Down)” is in het grijze verleden geschreven door Monroe Fields, een bekende liedjesschrijver in de bluegrass wereld, die ooit speelde bij o.a. Bill Monroe, Jim & Jesse als bassist en mandolinespeler en zanger gitarist  was bij o.a. Lester Flatt & Earl Scruggs & The Foggy Mountain Boys. Eigenlijk een multi-instrumentalist en tevens zanger, die later veel  optrok met Carl Sauceman & the Green Valley Boys.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van Karl Shiflett & The Big Country Show met de song “Where the Smoke Goes Up ( and the Money Goes Down)” in Willis WoodSongs Coffeehouse te Florence Kentucky. Ervaren bluegrasskenners hebgen waarschjjnlijk ook een nog jonge C.J. Lewandoski op mandoline herkend van de “The Po’ Ramblin’ Boys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De song “The Love We Have Will Never Die” is van de hand van Karl Shiflett, terwijl “I Don’t Care Anymore” is geschreven door Tompall Glaser.

Net als dit debuut album en de daarop volgden vier albums stevige bluegrassmuziek uit Texas met gitarist/zanger/schrijver Karl Shiflett en zijn vijf bandleden, die uitstekend met de snaren en achtergrondzang overweg kunnen.

Shiflett mag dan wel een bewonderaar en volger zijn van de bluegrassstijl van Bill Monroe, zijn violist Kirk Brandenberger heeft in ieder geval veel geluisterd naar Bob Wills & His Texas Playboys, Johnny Gimble’s “World of Swing” en hun bewonderaars.

Deze spanning tussen traditionele bluegrass en “country & western”, door hemzelf ook wel aangeduid als “ole-tyme acoustic country”,  geeft de muziek van Shiflett en z’n groep een dynamiek, die ongewoon is in de bluegrass en daarom weer eens aantrekkelijke kennismaking.

Als lezer kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Karl Shiflett & The Big Country Show in 2002 met de song “I Don’t Care Anymore” op de Bill Monroe Homestead in Rosine Kentucky.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in Texas Austin voor de “Asylum Street Spankers” hier met hun versie van de bekende gospelsongs “Down by the Riverside” gevolgd door “By and By” en “Last Mile of the Way” een schitterende gospelsong ooit geschreven door Johnson Oatman Jr zo rond 1900.

De vermelde gospelsongs staan op het album “God’s Favorite Band” in 2009 uitgebracht door Yellow Dog Records.

 “The Asylum Street Spankers” afkomstig uit Austin, TX, een bijzondere groep, die werd geleid door de meer dan uitstekende zangeres,  banjo en gitaarspeelster Christina Marrs en zanger, wasbord-speler en dichter William David “Wammo” Walker.

In 2011 werd aan de Asylum Street Spankers voor dit album tijdens de 10e Independent Awards Gala de “Gospel Album of the Year” uitgereikt, terwijl in 2015 aan deze groep ook nog de Award “Best Album—Live Performance” werd uitgereikt voor hun laatste album “The Last Laugh”, waarvan trouwens ook een DVD is verschenen eveneens uitgebracht door Yellow Dog Records.

De groep was actief sedert 1995 en hebben zo’n 12 albums uitgebracht, terwijl bij “live” optredens werd gewerkt zonder microfoon, waarbij de wisselende groep bestond uit in totaal 7 tot 10 personen.

De optredens van de Asylum Street Spankers waren altijd hartstikke humoristisch en boordevol muzikaliteit, waarbij veelal het publiek ook was betrokken

In 2011 moest deze bijzondere groep in verband met financiele problemen worden opgeheven. Hun albums zijn nog steeds verkrijgbaar.

Voor de lezer van dit bericht nog even terug naar het afscheidsconcert van de Asylumn Street Spankers met de song “Tight Like That”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar de Pelican State, Louisiana, voor Alecia Nugent hier met de songs “Too Bad You’re No Good”, de Tom T. Hall song “The Old Side of Town” en “I Thought He’d Never Leave”.

 Deze songs staan op haar album “The Old Side of Town”, dat op 18 September j.l.  werd uitgebracht door Hillbilly Goddes Music.

U kunt hier nog even kennismaken met Alecia Nugent en haar informatie over het nieuwe album “The Old Side of Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Alecia Nugent , geboren in Hickory Grove in de staat Louisiana, groeide op in een omgeving van traditionele bluegrassmuziek.

Haar vader begon met de “Southland Bluegrass Band” op de dag, dat zij werd geboren en toen ze oud genoeg was, ging zij ook deel uitmaken van deze groep.

Toen ze ongeveer 20 jaar werd, was zij inmiddels de “lead-zanger” van The Southland Bluegrass Band” met de pittige stijl van haar favoriete zangeres Reba McEntire. Je kunt mindere uitzoeken.

Tegen het eind van de jaren ’90 had zij inmiddels een aantal trouwe fans in de omgeving van haar thuis staat Louisiana.

Bluegrasspromotor Johnny Stinger was ook één van haar fans en hij bracht Alecia Nugent via z’n vriend en de Grand Ole Opry presentator Eddie Stubbs in contact met Rounder Records.

Dat leidde in 2004 tot haar 1ste album met haar naam als titel en vervolgens in 2006 tot het 2de album “A little girl …. A big four-lane” en in 2009 het album “Hillbilly Goddess”.

Zij werd op dat album bijgestaan door tal van bekende musici zoals Carl Jackson met zang en hij trad ook op dit album weer op als “producer”.

Terwijl zij in Nashville bezig was met haar 4de album, ging zij in 2009  terug naar Alexandria om haar familie bij te staan i.v.m. ernstige ziekte van haar vader, die in 2013 overleed.

Zo nu en dan toch nog wel tijd om op te treden zoals ook in mei 2012 in Café de Vriendschap in Wadway NH, maar toch te weinig om van te leven. Alecia werkt in Alexandria ook bij het plaatselijk nieuwsblad “The Town Talk”.

In 2020 dan toch het nieuwe album “The Old Side of Town” van Alecia Nugent een fraai countrymuziek album met medewerking van o.a. Stuart Duncan op viool, Paul Franklin op  pedalsteel en Brent Mason op gitaar en mede volgens tal van country-DJ’s  zeer aanbevelenswaardig.

U kunt hier ook  nog even luisteren naar Alecia Nugent met de titelsong van haar album “The Old Side of Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu snel door naar de nederlands-belgische inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up”en daarvoor gaan we Vlaanderen voor de Belgische  pop en schlagerzangeres Laura Lynn hier met het lied “wakker geschud”.

Dit lied staat op haar album “Country 2” zeer recent uitgebracht door Universal Music. Twee jaar geleden werd haar album “Country” uitgebracht waar Laura Lynn voor het eerst op de countrytour ging. Kennelijk dus zo goed bevallen, dat er nog ruimte was voor een 2e album met een mix van popcountrymuziek.  In 2008 bracht zij samen met Frans Bauer het album “Duetten” uit, dat bol staat van de aanstekelijke nederlandstalige melodieën waar Laura Lynn en Frans Bauer een patent op lijken te hebben.

U kunt hier nog even luisteren naar Laura Lynn hier met de song “Wakker Geschud”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma de klassieker “Leaving It Up to You” door het gelegenheidsduo Smulders & Altena hier met een song, die staat op hun album “Seasons in the Sun”.

Een song uit de jaren 60 zeer bekend van de vertolking door “Dale & Grace” uit Baton Rouge, Louisiana, , maar later ook nog eesn door Linda Ronstadt en het duo Donnie en Marie Osmond.

Terug naar de jaren ’60 voor het duo “Dale & Grace” hier met de song “Leaving It Up to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Al jarenlang gelden Dick van Altena en Marcel Smulders (frontman van Savannah) als twee van de beste zangers binnen de nederlandse countrysmuziekwereld.

Al meer dan 10 jaar treden zij middels hun theatershow “Back to Country” zeer succesvol de countrymuziek onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

Dick van Altena heeft inmiddels ook tal van fraaie albums uitgebracht met zijn songs in de Nederlandse taal dan wel in het Betuws dialect.

Nu dus het album “Seasons in the Sun” , een mooie verzameling van zogenaamde “Golden Oldies” door “Smulders & Altena” met de hulp van o.a. Wilma Smulders op keyboard en gitarist Patrick van Gerven.

Natuurlijk  kunt u als lezer hier nog luisteren naar de versie van song “Leaving It Up to You” door Marcel Smulders en Dick van Altena.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma en vanavond is dat Lloyd Jones uit Portland Oregon, hier tezamen met Teresa James met de stevige song “I Wish I Could Remember Loving You”, die staat op het album “Tennessee Run”, dat op 23 juli j.l. is uitgebracht door Vizz Tone Music.

Tot slot van dit bericht toch nog even tijd om eens kennis te maken met Lloyd Jones samen met teresa James hier met de song “I Wish I Could Remember Loving You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard .

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Oct 13 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Karl Shiflett and the Big Country Show *** Where the Smoke Goes Up (and the Money Goes Down)   ***   Karl Shiflett and the Big Country Show   ***   Rebel Records
 2. Karl Shiflett and the Big Country Show *** The Love We Have Will Never Die   ***   Karl Shiflett and the Big Country Show   ***   Rebel Records
 3. Karl Shiflett and the Big Country Show *** I Don’t Care Anymore   ***   Karl Shiflett and the Big Country Show   ***   Rebel Records
 1. Asylum Street Spankers *** Down by the Riverside   ***   God’s Favorite Band   ***   Yellow Dog Records
 2. Asylum Street Spankers *** By and By   ***   God’s Favorite Band   ***   Yellow Dog Records
 3. Asylum Street Spankers *** Last Mile of the Way   ***   God’s Favorite Band   ***   Yellow Dog Records
 1. Alecia Nugent *** Too Bad You’re No Good   ***   The Old Side of the Town   ***   Hillbilly Goddess Music
 2. Alecia Nugent *** The Old Side of Town   ***   The Old Side of the Town   ***   Hillbilly Goddess Music
 3. Alecia Nugent *** I Thought He’d Never Leave   ***   The Old Side of the Town   ***   Hillbilly Goddess Music
 1. Laura Lynn *** Wakker geschud   ***   Country 2   ***   Universal Music S.A.
 2. Smulders & Altena *** I’m Leaving It up to You   ***   Seasons in the Sun   ***   Continental Record Service
 1. Lloyd Jones ft. Teresa James *** I Wish I Could Remember Loving You   ***   Tennessee Run   ***   Vizztone

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *