En la Plaza de Toros

 

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we weer eens naar het grensgebied van de V.S. en Mexico en kunt u uitgebreid luisteren naar o.a. pure volksmuziek van “Los Pregoneros del Puerto de Veracruz” oftewel “De stadsomroepers van de haven Veracruz” met hun ‘Sonos Jaroches’, Ana Gabriel vanuit de “Plaza de Toros” in Mexico-stad, Vicente Fernandez, Los Super Seven en de Tejanos “Mingo Saldívar y Sus Tremendos Cuatro Espadas”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de succesvolle Becky Buller met muziek van haar album ‘Distance and Time’, dat op 1 oktober j.l. werd uitgebracht door Dark Shadow Recordings

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” door Dick van Altena met een lied van z’n album “Late Lente” en special voor de jarige Marjke de Jong (Change of Key) met de song “Better Me”.

De vorige week door tijdgebrek even gemist maar vanavond dan toch nog Brent Rowan met een song van z’n album “Classic Country” en treden Gilian Welch en haar partner David Rawlings op als uitsmijters van dit programma  met de song “I Only Cry When You Go”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Don’t Look Back”, “The Ride” en We Let Each Other Go” gezongen en gespeeld door Becky Buller.

Deze songs staan op het album “Distance and Time”, dat op 1 oktober j.l. is uitgebracht door Dark Shadow Recordings.

Een album boordevol met hedendaagse bluegrass muziek en waarvan 11 van de aanwezige songs zijn geschreven dan wel  medegeschreven door Becky Buller, terwijl 2 songs worden “gecovered”.

 Dat zijn de laatste twee songs van dit album met als titel  “Woodstock” van de bekende folkzangeres  Joni Mitchell en “More Heart, Less Attack” , een NeedtoBreathe cover.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Becky Buller met haar vertolking van de song “More Heart, Less Attack”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op  dit album wordt zij bij haar bluegrass gospelsong “Tell the truth (Shame the Devil)”ook nog bijgestaan door de Grammy Award winnaars ‘” The Fairfield Four”.

Toen Becky dit voorjaar bezig was in de studio van Stephen Mougin’s Dark Shadow Recordings wist ze nog niet hoe van toepassing de titel van het album zou zijn “Distance and Time”, “Afstand en tijd”.

Op dit album wordt zij natuurlijk bijgestaan door haar bandleden Ned Luberecki op banjo, Daniel Hardin op de bas met zang, Nate Lee op mandoline en viool  en Dan Boner op gitaar, viool en met zang.

Tijdens de video uitvoering van de IBMA Award Show op donderdag, 1 oktober  j.l.,  met Sierra Hull, Tim O’Brien, Joe Newberry en Rhonda Vincent als gastheer/vrouw, werd Bekcy Buller onderscheiden met twee Awards.

De eerste was voor haar “The Barbers Fiddle” met de IBMA Award “Calloborative Recording of the Year”.

Deze Becky Buller  tune staat ook  op dit album “Distance and Time” en daaraan nemen maar liefst 18 violisten aan deel, waaronder o.a. Sam Bush, Jason Carter, Michael Cleveland, Stuart Duncan, Deanie Richardson, and Johnny Warren . Wellicht iets voor de volgende keer.

De tweede Award, die Becky ontving, was voor de door haar geschreven song “Chicago Barn dance” uitgeroepen tot “Song of the Year” gespeeld door de bekende bluegrassgroep  “Special Consensus”.

Trouwens Becky Buller grossiert inmiddels in IBMA Awards reeds 8 keer eerder werd zijn geerd met een Award, waaronder ook in 2016 als eerste vrouwelijke vioolspeelster ooit tot  “Fiddle Player of the Year”.

Nog even terug in de historie in van Becky’s  Awards 2018 Gospel Recorded Performance -“Speakin’ To That Mountain”   2018 Recorded Event – guest performance “Swept Away”, 2016 Female Vocalist, 2015 wederom Recorded Event  “Southern Flavor”, 2015  Emerging Artist , 2015 Songwriter , 2006 Recorded Event – gast-optreden Daughters of Bluegrass “Back To The Well”.

Na deze opsomming van Awards kunt u natuurlijk verwachten, dat binnenkort nog meer van haar in dit programma zal zijn te beluisteren.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid te kijken en luisteren naar de IBMA Award winnng “Song of the Year” Barber’s Fiddle met Bevky Buller op viool  met leadzang vokaal bijgestaan door o.a. Jason Carter, Kati Penn, Sam Bush, Laurie Lewis en Shawn Camp.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan nu op naar Mexico voor Los Pregoneros del Puerto de Veracruz met de son “A Orilla del Papaloapan”, een lofzang op de oevers van de rivier Papaloapan uitmondend in de Golf van Mexico even ten zuiden van de havenstad Veracruz.

Vervolgens in het programma ook nog het beroemde “La Bamba” hier door “Stadsomroepers van de havenstad Veracruz” in de orginele uitvoering als een Mexicaanse folksong uit de omgeving van Veracruz.

Deze songs staan op het album “Music of Veracruz” The Sones Jaroches of Los Pregoneros del Puerto”, in het grijze verleden op LP opgenomen, maar gelukkig in 1990 door Rounder Records op CD werd uitgebracht.

In 1958 werd “La Bamba” heel bekend en populair door de vertolking hiervan door Richie Valens en later in 1963 nog eens door Trini Lopez en in 1983 nog eens als filmuziek over het leven van Richie Valens door de bekende groep Los Lobos.

“Los Pregoneros del Puerto”, een vier leden tellende groep met Gonzalo Mata op de harp, Jose Gutierrez en Oliverio Lara op de 5-snarige jarana en requinto,Valente Reyes op gitaar en lead-zang, maar de overigen zingen natuurlijk ook van hartelust mee. Fraaie akoestische muziek met enorm veel vaart, die je aandacht voortdurend vasthoudt.

U kunt als lezer hier nog even kijken en luisteren naar “Los Pregoneros del Puerte” tijdens een optreden met de songs “la Bamba”, El Ahualulco” en “Las Tres Huastecas” nu gespeeld en gezongen door Reynaldo León op  de requinto Jarocho, Benigno Terrones op de harp en Victor Vera  op jarana en allemaal zingen ze natuurlijk ook.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Paloma Guarumera” door “Los Super Seven” hier met leadzang door Rick Trevino en deze song staat op het album “Canto” in 2001 uitgebracht door Columbia Records.

Een album van Los Super Seven met dit keer ook nog met naast de bekende namen ook nog Raul Malo, de Cubaanse Amerikaan uit Florida van zeer bekend van o.a. The Mavericks, die ook net het album “En Espagnol” hebben uitgebracht.

Het muzikaal collectief Los Super Seven met Cesar Rosas en David Hidalgo van Los Lobos, countryzanger-schrijver Rick Trevino, Tejano-ster Ruben Ramos met de zeer herkenbare accordenoist Flaco Jeminez, waarbij ook de Texanen Joe Ely en  Doug Sahm deelnamen.

U kunt hier nog even luisteren naar Los Super Seven met Rick Trevino met de song “Paloma Guarumera”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in Mexico en zelfs in Mexico stad in “El Plaza de Toros” voor een optreden van de beroemde Mexicaanse zangeres Ana Gabriel hier met de corrido “Valentin de La Sierra”vanuit een bomvol “Plaza de Toros” gevuld met enthousiast publiek in Mexico-stad.

Deze song staat op haar dubbelalbum met als titel “En Plaza de Toros.

U kunt ook hier nog eens kijken en luisteren naar een optreden van Ana Gabriel met haar corrido “Valentin de La Sierra”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens één van de beroemdste mariachi en ranchera vertolkers van Mexico, Vicente Fernandez uit Guadalajara, hier met de song “El Ultimo Beso”, oftewel “De allerlaatste kus”, die staat op z’n album “Para Siempre” of wel “Voor Altijd” en dat in 2007 werd uitgebracht door “Norte/Sony BMG Entertainment Mexico”.

Fernández is afkomstig uit een arme familie uit Jalisco. Als kind had hij verschillende baantjes tot hij op 21-jarig leeftijd een zangwedstrijd won en besloot zich aan de muziek te wijden.

Hij zong voor verschillende mariachi-orkesten, tot hij door Felipe Arriaga ontdekt werd en uitgenodigd te komen zingen bij het radiostation XEX in Mexico-Stad.

Fernández heeft niet minder dan 56 albums opgenomen met als hoogtepunt van zijn carrière zijn optreden in het reeds eerder vermelde la Plaza de Toros México.

Fernández zwoer te stoppen met zingen als hij het Plaza niet vol zou krijgen en hoewel het op de dag van zijn optreden regende, waren alle 54.000 plaatsen bezet. Fernández heeft in verschillende films gespeeld, en heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar Vincente Fernandez met de titelsong van z’n album ‘Para Siempre’ oftewel ‘Voor altijd’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan naar de omgeving van San Antonio TX voor de song “Turn Back the Clock” door de tejano groep Mingo Saldivar y Sus Tremendos Cuatro Espadas” en die staat op hun album “En Silencio”, dat in 1985 werd uitgebracht door Hacienda records, maar sedertdien nog regelmatig in de herdruk.

De groep werd o.a. in 2002 onderscheiden met een Grammy Award nominatie  voor de “Best Tejano Album of the Year” met de title “ A Taste of Texas” en trouwens in 1992 een Grammy Award nominatie voor de best Mexican-American Albam met de titel “I Love My Freedom, I Love My Texas..  Met z’n 86 jaar nog steeds actief op z’n diatonisch knoppen accordeon, ooit in z’n jonge jaren gestart op een tololoche, een soort kleine bas.

U kunt hier nog eens kennis maken met Mingo Saldivar met de song “Turn Back the Clock”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio nu snel door naar de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en in verband met de verjaardag van Marijke de Jong van de Goudse countrygroep “Change of Key”, natuurlijk een song “Better Me” van hun album “When Music Calls My Name”

Net als voor tal van andere professionele artiesten is het ook voor Marijke en Joop de Jong een heel moeilijke tijd om met hun muziek genoeg brood op de planken te krijgen na al die maanden van weinig of geen optredens.

Bij de start van het 8ste seizoen “Country Café Concordia” eind september met het gastoptreden van Ruud Hermans leek het even goed te gaan, maar inmiddels zijn we bijna weer terug bij af.

Joop, Marijke de Jong en Danielle Poot hebben naast hun countrymuziek carrier nog meer muzikale richtingen, die zij regelmatig bewandelen, maar het is en blijft zeer moeilijk. Hopelijk is de situatie eind van deze maand weer beter en staat hun bij volgende “Country Café Concordia” aan het einde van het concert een rijk gevlde fooienpot te wachten.

Nog even terug naar het optreden van 7 juni j.l. met hun versie van de song “Save the Last Dance” in Theater Concordia met een door de Corona beperkt aantal aanwezigen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarvoor  in dit programma ook nog “Het Lieve Leventje” door Dick van Altena met de song, die staat op z’n album “Late lente”, dat op 10 september vorig jaar werd uitgebracht door Interlokaal/CRS en waarbij Dick o.a. wordt bijgestaan door de countrygroep Savannah en Joost van Es op viool.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Dick van Altena bijgestaan door de leden van Savannah tijdens de presentatie van z’n album “Late Lente” met het lied “Lieve Leventje”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de Engelstalige country albums “Singer & songs” en ‘Lonely hearts’ keerde hij met dit 33ste  album weer terug naar de nederlandstalige muziek.

Het album bevat 12 zelfgeschreven liedjes en is de opvolger van zijn zeer succesvolle album “Novemberwind” uit 2014.

De vorige week door tijdgebrek niet in het programma, maar dan nu op naar Brent Rowan hier met de song “Me and This Guitar, die staat op z’n album “Classic Country”.

Brent Rowan, een sessiemuzikant, guitarist en producer, die o.a. speelde bij Alan Jackson en Alabama, eindelijk eens een album van hemzelf, dat vorig jaar November werd uitgebracht door Elias Music.

Ijd om eens kennis te maken met Brent Rowan hier met de song “Me annd This Guitar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters, singer/songwriter Gillian Welch samen met haar muzikale partner David Rawlings, hier met een song “I Only Cry When You Go”

Deze song staat op het album “”Boots No.2 : The Lost Songs Vol.2”, dat op 18 september j.l. is uitgebracht door Acony Records.

In deze tijd van het Coronavirus zijn Gillian en David in de kelders van hun muziek op zoek gegaan naar restmateriaal. De zoektocht heeft inmiddels geleid tot het uitbrengen van drie fraaie albums “All the Good Times” en  Boots. No. 2 : The Lost Songs Vol.1 en Vol. 2.

Deze song staat op het album Vol. 2, een album met 15 songs en fraaie muziek. Zeer de moeite waard!

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Gillian Welch met haar song “I Only Cry When You Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard .

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Oct 6 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Becky Buller *** Don’t Look Back   ***   Distance and Time   ***   Dark Shadowing Recordings
 2. Becky Buller *** The Ride   ***   Distance and Time   ***   Dark Shadowing Recordings
 3. Becky Buller *** We Let Each Other Go   ***   Distance and Time   ***   Dark Shadowing Recordings
 1. Los Pregoneros del Puerto *** A Orilla del Papaloapan   ***   The Sonos Jaroches   ***   Rounder Records
 2. Los Pregoneros del Puerto *** La Bamba   ***   The Sonos Jaroches   ***   Rounder Records
 3. Los Super Seven *** Paloma Guarumera   ***   Canto   ***   Columbia Legacy
 1. Ana Gabriel *** Valentin De la Sierra   ***   En Plaza de Toros Mexico   ***   Sony US Latin
 2. Vincente Fernandez *** El Ultimo beso   ***   Para Siempre   ***   Sony US Latin
 3. Mingo Saldivar y Sus Tremendos Cuatro Espadas *** Turn Back the Clock   ***   En Silencio   ***   Hacienda Records
 1. Dick van Altena *** Het lieve leventje   ***   Late Lente   ***   Inlok/CRS
 2. Change of Key *** Better Me   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 1. Brent Rowan *** Me and This Guitar   ***   Classic Country   ***   Elias
 2. Gilian Welch *** I Only Cry When You Go   ***   Boots No.2 : The Lost Songs Vol. 2   ***    Acony Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *