I’m No Stranger to the Rain

In dit programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor Keith Whitley met fraaie songs van het verzamelalbum ‘Sad Songs and Waltzes’ van succesvolle schrijvers als Willie Nelson, Merle Haggard en Billy Joe Shaver en dat op 20 augustus j.l. digitaal opgepoetst opnieuw werd uitgebracht door Rounder Records

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Ronnie Bowman met muziek van zijn album ‘Cold Virginia Night’ met medewerking van o.a. Alison Krauss, The Lonesome River Band, Tony Rice en de McCoury Family.

Vervolgens uit Springfield Illinois zanger/schrijver/gitarist Ben Bedford met een drietal songs van z’n verzamelalbum ‘Portraits’, dat op  11 september j.l. officieel werd uitgebracht door Cavalier Recordings.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met alvast een voorproefje op de start van het 8ste seizoen “Coutry Café Concordia te Haastrecht op a.s. zondag, 27 eptember door de Goudse countrygroep Change of Key met Ruud Hermans als gastspeler.

Vervolgens The Mavericks in de TexMex sfeer met de song “No Vale La Pena” uit Nashville ook nog Tim McCraw, die vanavond optreedt als uitsmijter met een song van z’n nieuwe album “Here on Earth”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs  “You Don’t Love Me Any More” en de bluegrass gospel “Lead us Safely” en “If It’s Only to Pretend” of te wel “Als het alleen maar om de schijn gaat” door Ronnie Bowman.

Deze songs staan op z’n album “Cold Virginia Night”, dat in 1994 werd uitgebracht door Rebel Records en door deze platenmaatschappij kortgeleden  nog weer eens onder mijn aandacht gebracht.

Ronnie Bowman uit North Carolina  maakte al op zeer jonge leeftijd deel uit van een familiegospel groep, maar viel voor het eerst op als zanger en basspeler van de bekende bluegrass Lonesome River Band met Sammy Shelor, Dan Tyminski en Tim Austin. Daarvoor had hij nog twee jaar gespeeld en gezongen in de bluegrassband “Lost and Found”

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Ronnie Bowman terug naar z’n jeugd met de song “Lead Us safely”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sinds die tijd heeft hij tal van Bluegrass Music Awards gewonnen, waaronder in 1995, 1998 en 1999 als “Male Vocalist of the Year”, terwijl z’n album “Cold Virginia Night” in 1995 door de IBMA werd uitgeroepen tot “Album  of the Year”.

Op het album “Cold Virginia Night” wordt Ronnie Bowman hier op gitaar, bas en met leadzang door tal van bekende bluegrassmusici bijgestaan waaronder z’n oude vrienden Tim Austin op rhythm-gitaar, Dan Tyminski op mandoline met harmoniezang, Sammy Shelor op gitaar en banjo, Alison Krauss op viool, Kim Gardner op dobro, Tony Rice op gitaar en trouwens ook de hele McCoury familie.

Voor degene, die nog op zoek zijn naar de muziek van Ronnie Bowman nog de volgende tip. Hij heeft na z’n Cold Virginia Night” nog een aantal albums uitgebracht waaronder “Man I’m trying to be”, “Starting Over” via Sugar Hill Records, “It’s getting Better” all the Time” in 2005 uitgebracht door Koch Records en vorig jaar nog via de Engelhardt Music Group het album met zijn naam als titel.

Van dit album “Ronnie Bowman” kunt u nog luisteren naar de song “Music of the Moutains”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Springfield Illinois voor verhalenverteller Ben Bedford hier met de songs “The Only Story”, “The Sangamon” en “One Night at a Time”.

Ben Bedford hier met songs, waaarvan de laatste twee vermelde oorspronkelijk staan op z’n album “What We Lost” in 2009 uitgebracht door Hopeful Sky Records uit Springfield Illinois, het grote en uitgestrekte Mid-Westen van de Verenigde Staten van Amerika.

Tijd om weer eens kennis te maken met Ben Bedford hier met de song “The Sangamon” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album bevat 10 songs, waarvan er 9 zijn geschreven door verhalenverteller Ben Bedford en van de song “The Ballad of Harlington Wood” werd de muziek gecomponeerd door Chas Williams, terwijl de tekst afkomstig is van Ben.

Ben hier op akoestische gitaar en met zang, Chas Williams op electrische gitaar, Kari Bedford, z’n vrouw,  met achtergrondzang, Peter Young op drums en percussive, Adam Gardner op de bas, Dennis Wage op Hammond B3orgel en tenslotte Ron de la Vega op cello. “What We Lost” een aanbevelenswaardig fraai singer/songwriters album van Ben Bedford in de Americana sfeer.

Deze song staat eveneens op het verzamelalbum “Portraits” van Ben Bedford, dat op 11 september j.l. voor Europa werd uitgebracht door Cavalier Recordings te Heemskerk.

Van dit fraaie verzamelalbum hoorde u ook nog de songs “ The Only Story”, die van oorsprong staat op z’n album “Lincoln’s Man”, dat in 2007 in eigen beheer werd uitgebracht en waarbij Ben weer hulp heeft van eerder genoemde musici, maar daarbij ook nog Sally Barris met harmoniezang.

Vervolgens haalt Ben Bedford ook nog herinneringen op aan gebeurtenissen aan de oevers van de Sangamon River gelegen in centraal Illinois.

In de  folkmuziek kringen hier in Nederland is Ben Bedford een graag gezien zanger/schrijver/gitarist, die dan ook regelmatig optreedt in Nederland. Door de huidige problemen met het Corona virus is zijn tour uitgegesteld naar 2021. Maar gelukkig kunt u als luisteraar herinneringen ophalen middels dit fraaie verzamelalbum “Portraits”.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een solo-optreden van Ben en Kari Benford met de song “The Only Story” tijdens de “Open Border Series” te Columbia, Missouri.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Keith Whitley met de songs “Girl from the Canyon”, (I’ve Always Been) Honky Tonk Crazy” en “Sad Songs and Waltzes”.

De laatste song werd ooit in 1973 geschreven door Willie Nelson, maar vanavond in het programma “Countrymusic Round-Up” op fraaie wijze vertolkt door Keith Whitley.

“Sad Songs and Waltzes” is de titelsong van het verzamelalbum, dat in 1982 werd samengesteld door banjospeler J.D. Crowe en leider van de bluegrassgroep “The New South”, waar Keith Whitley ook deel van heeft uitgemaakt.

Deze drie songs staan op het album “Sad Songs and Waltzes” in 2000 uitgebracht door Rounder Records, maar in augustus van dit jaar opnieuw fraai digitaal opgepoetst en uitgebracht

Als lezer van dit bericht kunt u hier nog even luisteren naar Keith Whitley met de titelsong van het vermelde  verzamelalbum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Whitley, geboren op 1 april 1955 in Sandy Hook Kentucky met de bijnaam “The Kentuckian Songbird” overleed op 9 mei 1989 tengevolge van alcoholvergiftiging op 34-jarige leeftijd in Nashville Tennessee.

Hij vormde al op zeer jonge leeftijd samen met z’n vriend Ricky Skaggs de bluegrass groep The Lonesome Mountain Boys. Eind jaren 60 zocht Ralph Stanley i.v.m. met het overlijden van z’n broer Carter nieuwe musici voor z’n groep The Clinch Mountain Boys.

Zowel Keith alsook Ricky gingen vervolgens 3 jaar deel uitmaken van de groep van Ralph Stanley en in die periode kwamen er ook tal van mooie albums uit, waaronder de zeer gewaardeerde “Crying from the Cross”, dat werd uitgeroepen tot “Bluegrass Album of The Year” .

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met de toen 22-jarige Keith Whitley op rhythm-gitaar met leadzang, Ralph Stanley op de banjo met tenor harmoniezang en bassist Cook eveneens met bariton harmoniezang, Troy “Renfro”Profit op lead-gitaar en Curly Ray Cline op viool.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1978 vertrok Keith Whitley naar de groep J.D. Crow & The New South en in de periode tot 1982 maakten zij 3 albums n.l. “Somewhere Between”, “A Hard Act to Follow” en “L.A. to Miami” en van deze albums zijn de songs afkomstig, die op dit album “Sad Songs and Waltzes” dat dus in 2000 werd uitgebracht als een soort eerbetoon aan een van de beste countryzangers, die we gekend hebben.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Keith Whitley hier met zijn versie van de Sonny Curtis en Ron Hellard  song “I’m No Stranger to the Rain”, die staat op z’n album “Don’t Close Your Eyes”, dat in 1988 werd uitgebracht door RCA Records. In januari 1989 werd de song als single uitgebracht en dat was teven de laatste van Keith Whitley.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor een groter exemplaar even aanklikken!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met zoals aangekondig een voorproefje op het optreden van de Goudse countrygroep “Change of Key “met de senior Voice winnaar 2019” Ruud Hermans als gastspeler tijdens de start van het 8ste seizoen “Country Café Concordia” te Haastrecht.

We beginnen met Change of Key eigenlijk een beetje overbodig om nog te zeggen, want zij zijn in dit programma een regelmatig terugkerende groep, bestaande uit Joop en Marijke de Jong en Danielle Poot uit Gouda  met fraaie countrysongs en vanavond met de song “Friendship Is a Two-way Street”, die staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Ook alvast een beetje de sfeer proeven in de Theaterzaal Concordia te Haastrecht in verband met de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus  en andere de 1,5 meter afstand met aanzienlijk minder ,maar wel enthousiaste bezoekers en de zaal in een andere opstelling en twee optredens achter elkaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Tell It yo You” door Ruud Hermans hier samen met Dick van Altena met een song, die staat op hun album “Lonely 2” in 2006 uitgebracht via Continental Record Service.“Lonely 2” is ook de naam van een avondvullend liedjesprogramma van Dick van Altena en Ruud Hermans, die ze in die jaren hadden.

Twee zangers, liedjesschrijvers, die elkaar al meer dan 25 jaar kennen uit de Nederlandse country-scene.

Dick en Ruud hebben het podium daarnaast vaak met elkaar gedeeld als leadzangers van resp. Major Dundee en Tulsa.

Het album “Lonely 2” bevat 14 songs, waaronder ook de twee nederlandstalige liedjes “Lieve An” en  “Grote Vriend”. Ruud Hermans natuurlijk voor dit programma gekozen als gastspeler zondagmiddag, 27 september a.s. aanwezig bij de start van het 8ste seizoen “Country Café Concordia”. Dick van Altena opende vorig jaar het 7de seizoen van deze succesvolle concertreeks als gastspeler.

En dus kunt u als lezer hier ook nog even krijken en luisteren naar Ruud Hermans en Dick van Altena met de song “Tell It to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar Miami Florida voor The Mavericks met de song “No Vale La Pena” of te wel “De moeite niet waard”.

Deze song staat op het album “En Español”, dat op 21 augustus j.l. in eigen beheer op hun label Mono Mundo Recordings is uitgebracht.

Een lang gekoesterde droom van oprichter, Raul Malo, om met z’n succesvolle groep eens een volledig Spaanstalig album uit te brengen is daar mee uitgekomen.

Tijd om eens kennis te maken met The Mavericks hier tijdens een optreden met de song “Poder Vivir” of te wel “om te leven”, die eveneens staat op het vermelde album “En Español”.

Gewoon even doorschakelen/Just  Use the Link!

Vervolgens is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van het programma “Countrymusic Round-Up”, Tim McGraw, hier met de song  “Hold You Tonight”,  die staat op het 16e studio album “Here on Earth”, dat op 21 augustus j.l. werd uitgebracht door Big Machine Records.

Tim McGraw getrouwd met country en folk zangeres Faith Hill inmiddels 53 en dat betekent dat het  ook thuis enigzins rustig wordt nu z’n drie dochters zijn afgestudeerd en zo langzamerhand het ouderlijk huis verlaten.

Hij behoort inmiddels net als Keith Urban en Kenny Chesney tot de oudere garde in de countrymuziek, die nog steeds succes hebben. Keith Urban heeft ook net z’n 11e studio album met als titel “The Speed of Now Part 1” op 11 september j.l. uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer van dit bericht nog luisteren naar Tim McGraw met de song “Hold You Tonight” met vermelding van de tekst van z’n lied.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard .

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Sept 22 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Ronnie Bowman *** You Don’t Love Me Anymore   ***   Cold Virginia Night   ***               Rebel Records
 2. Ronnie Bowman *** Lead Us Safely   ***   Cold Virginia Night   ***   Rebel Records
 3. Ronnie Bowman *** If It’s  Only to Pretend   ***   Cold Virginia Night   ***   Rebel Records
 1. Ben Bedford *** The Only Story   ***   Portraits   ***   Cavalier Recordings
 2. Ben Bedford *** The Sangamon   ***   Portraits   ***   Cavalier Recordings
 3. Ben Bedford *** One Night at a Time   ***   Portraits   ***   Cavalier Recordings
 1. Keith Whitley *** Girl from the Canyon   ***   Sad Songs and Waltzes   ***   Rounder Records
 2. Keith Whitley *** ( I’ve Always Been) Honky Tonk Crazy   ***   Sad Songs and Waltzes   ***   Rounder Records
 3. Keith Whitley *** Sad Songs and Waltzes   ***   Sad Songs and Waltzes   ***   Rounder Records
 1. Change of Key *** Friendship Is a Two-way Street   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 2. Ruud Hermans & Dick van Altena *** Tell It to You   ***   Lonely 2   ***   Continental Record Service
 1. The Mavericks *** No Vale la Pena   ***   En Espagnol   ***   Mono Mundo Recordings
 2. Tim McGraw *** Hold You Tonight   ***   Here on Earth   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *