Wrong Again

Hier even aanklikken  voor een grotere flyer

In dit programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor de traditionele countryzanger/schrijver Ags Connolly uit Oxfordshire, England met een drietal songs van z’n album ‘Wrong Again’.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door ‘Lorraine Jordan & Carolina Road’ met muziek van hun album ‘Bill Monroe’s Ol’ Mandoline’, dat op 21 augustus j.l. werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Vervolgens uit Melbourne Australie het duo ‘Slim Dime’ met fraaie akoestische folkmuziek van hun net uitgebracht 3e studio album ‘The Long Journey Home’.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna natuurlijk ook nog aandacht voor de nederlandse inbreng in “Country Music Round-Up” in het Brabants dialect door Hein Augustijn met het lied  “De ik oe gere zie” gevolgd door Swinder uit het hoge noorden met hun lied “Ik zai Pekel nooit weer”.

Vervolgens gaan we naar Music City USA voor Joh Turner met zijn versie van de song “Ain’t No Stranger in the Rain” en treden The Bellamy Brothers op als uitsmijter van dit programma met de song “No Country Music for Old Men”.

We begonnen het programma Countrymusic Round-Up” met de songs “They Call It Bluegrass” ,de titelsong van het album “Bill Monroe’s  Ol’ Mandolin” en “Lost River” gezongen en gespeeld door “Lorraine Jordan & Carolina Road”.

Deze songs staan op het album “Bill  Monroe’s Ol’ Mandoline”, dat eind augustus j.l. werd uitgebracht door Pinecastele Records.

Het album kwam in het huidige  Corona-tijdperk op bijzondere manier tot stand. De David Stewart titelsong “Bill Monroe’s Ol’Mandolin”, deel uitmakend van hun project, was reeds als single uitgebracht en stond in de bluegrass muziekoverzichten na een paar weken reeds bij de top 5. Raleigh DJ, Larry Nion en banjospeler Ben Greene schreven en componeerden samen het nummer “They Call  It Bluegrass”, dat vervolgens ook nog als single werd uitgebracht.

Met alle muziekpuzzlestukjes tezamen werd vervolgens het album “Bill Monroe’s Ol’ Mandoln” geproduceerd.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Lorraine Jordan & Carolina Road” met de titelsong van het album “Bill Monroe’s Ol’ Mandoline”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep uit Raleigh NC bestaat uit Lorraine Jordan, ook bekend als “Lady of Tradition”, op mandoline, gitaar en lead-zang, Randy Graham op gitaar met zang, Alan Dyer op gitaar met leadzang, Ben Greene, meermalen genomineerd door de SPBGMA als banjospeler van het jaar natuurlijk hier ook op de banjo eveneens met achtergrond zang, Matt Hooper op viool en tevens de technicus van de groep, Joe Pessolano op de dobro en “last but no least” Kevin Lamm op de staande bas.

In 2018 bracht de groep ook nog het succesvolle album “True Grass Again”  via Pinecastle uit. In 2015 werd de groep Lorraine Jordan & Carolina Road door de SPBGMA ( Society of the Preservation of Blue Grass Music of America) uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”, terwijl aan Lorraine Jordan de Award “Traditional Female Vocalist of the Year” werd uitgereikt.

Lorraine maakte ook deel uit van de zeer succesvolle bluegrassgroep “Daughters of Bluegrass” met o.a. ook Amanda Cook, Valerie Smith, Sonya, Rebecca en moeder Lilly Isaacs en  waaraan ook op tal van Awards werden toegekend door de IBMA.

Nog zo’n fraaie geschiedenis song “They Call It Bluegrass” met een hoofdrol voor de banjo door Lorraine Jordan & Carolina Road”. Bluegrass geboren in Kentucky en opgegroeid in Carolina.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Melbourne Australie voor het folkduo “Slim Dime” met super-gitaar werk hier met de songs “That Ole Train” en “Hello Stranger”.

“Hello Stranger”  ooit in de jaren ‘30 geschreven en bekend geworden door A.P Carter en z’n familie, maar vanavond in het programma  “Countrymusic Round-Up” weer eens een nieuwe versie nu door het Australische duo “Slim Dime” uit Melbourne.

De songs staan op hun 3e studio album, dat 14 september j.l., in eigen beheer werd uitgebracht.

Een album met 16 vertolkingen van traditionele en een aantal nieuwe songs.

Gespeeld en gezongen door Jen Land met zang en op tenor-gitaar en Chris Taylor eveneens met zang op gitaar en banjo.

En dit alles werd opgenomen, gemixed en geproduceer door Mark Woods in zijn thuisstudio te Carisbrook Victoria. Mark Woods is een bekende geluidstechnicus, die actief is tijdens de meeste festivals in Victoria en New South Wales.

De totstandkoming van het nieuwe album “The Long Journey Home” heeft heel veel maanden in beslag genomen. Jen Land en Chris Taylor waren al  jaren bezig met het schrijven van songs en het uitzoeken van originele traditionele songs uit het verleden voor het uitbrengen van een dubbel album.

Maar ook in Australie net als in de rest van de wereld gooide het Corona virus behoorlijk wat roet in het eten.

Net zoals vele andere musici en artiesten was er weinig of geen gelegenheid om op te treden en zo de kost te kunnen verdienen.

Al met al hebben zij dan maar besloten om nu dit fraaie album “The Long Journey Home” , een juweeltje met mooie akoestische folkmuziek uit te brengen.

Tijd om eens kennis te maken met Jen Land en Chris Taylor vanuit hun keuken met de song “Hello Stranger”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

.

Op dit moment voor een aantal optredens in Nederland, maar vanavond in het programma “Countrymusic Round-Up” , Ags Connolly met de songs ”I’ll Say When”, “What Were You Gonna Do about It” en “Lonely Nights in Austin” en als luisteraar heeft u kunnen horen, dat die nachten wel heel eenzaam.

Deze songs staan op z’n 3de studio album “Wrong Again (You Lose a Life), dat op 1 november vorig jaar werd uitgebracht door Finstock Music.

Voor u als lezer nog even een solo optreden van Ags Connolly in de Woodworm Studios, Oxfordshire met z’n song “Indian Sign”, die eveneens staat op z’n album “Wrong Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Geheel onverwacht waarschijnlijk voor de luisteraars van het programma “Countrymusic Round-Up” een traditionele countryzanger/schrijver uit Oxfordshire, England, alhoewel, alhoewel, vorig jaar hebben we hem natuurlijk ook al in dit programma gehad.

Country is natuurlijk de meest eenvoudige beschrijving van deze muziek, want er zijn zoveel smaken en soorten, zoals Honky-Tonk, Bakersfield, Pop-Country, Country-folk, Urban Country e.v.a.

Maar Ags is een trotse supporter van de muziek van de Texaan Dale Watson, de zogenaamde “Ameripolitan movement”, weg van de hergeboorte van de hedendaagse pop-countrymuziek.

In 2014 bracht hij z’n debuutalbum het album “How About Now” uit via Drumfire vervolgens in 2017 het album “Nothin’ Expected” via “At the Helm” en volgens mij betekent dat zoiets als in eigen beheer “Zelf aan het roer” en nu dus het album “Wrong Again”.

Niet alleen albums gevuld fraaie muziek, maar ook is de nodige zorg besteed aan de uitvoering van de albums, zoals ook zijn debuut album “How About Now” met fraaie “honky tonk” uitgebracht door Drumfire Records.

De foto op de voorzijde van dat album ademt ook een en al z’n voorliefde voor deze muziek, want hij zit aan de bar in een cafe met aan de wand z’n helden als Willie Nelson, Waylon Jennings, David Allan Coe en Paycheck. Ik zag trouwens ook nog Hank Snow maar dat is weer een heel ander verhaal.

Nog even terug naar de bar met Ags Connolly hier met z’n song “I Hope You’re Unhappy”,  die staat op zn album “Nothin’ Expected”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gaan we naar Brabant voor “De ik oe gere zie” door zanger/schrijver/gitarist Hein Augstijn hier met een song, die staat op z’n album “Brabomundo”, dat begin dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Jarenlang woonde Hein in Utrecht, waar hij ook werkt als  studieadviseur aan de universiteit in Utrecht.

Maar z’n hart ligt toch in Brabant en mede daarom begon hij in 2007 met andere Brabanders de folkgroep Vandiekomsa. Folkliedjes in streektaal.

Op het in Brabants dialect gezongen album Brabomundo maakt Augustijn soepel klinkende, super relaxte muziek, waarop hij smeuïg Brabants combineert met muzikale uitstapjes naar reggae en ska en wellicht is dat ook een verwijzing naar de titel “Brabomundo” van het album.

Muzikaal wordt Hein bijgestaan door tal van muzikale vrienden onder wie Izak Boom op  piano en gitaar, Steph Byrne achtergrondzang, Marcel van Cuijk op ukelele, Robert Driessen op contra en –bas, drums en Wurlitzer, Eric en Roel Spanjers op orgel, Roeland Uijtdewilligen op cajon en percussie.

Natuurlijk mag u dit niet missen Hein Augustijn en z’n muzikale vrienden met de song “Dè ik oe gère zie”. Van een grijze stad als Utrecht naar het kleurige Brabantse land.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens gaan we naar het “Hoge Noorden” voor de groep “Swinder” met het lied “Ik zai Pekel nooit weer” . Dit lied, dat in het kader van 75 jaar vrijheid in Groningen werd geschreven en gaat over Aaldrik Wijsbeek, de 19-jarige Aaldrik Wijsbeek, zoon van fabrieksarbeider Frederikus en Stijntje Koers. Het gezin woont achter in het veld  in wat in de volksmond bekend staat als Dekkersoord in het Pekelderlaand.

Aaldrik is vlak voor de tweede wereldoorlog in verband met de mobilisatie opgeroepen en moet zich melden voor militaire dienst . Hij stond te schreien bij z’n vertrek en zei : “Ik zai Pekel nait weer.” Zoals hij al voorvoelde overleeft Aaldrik Wijsbeek de oorlog niet.

Op 10 mei 1940, de vrijdag van de inval van de nazi’s, is een bus met 39 gemobiliseerde soldaten op weg naar de militaire basis Valkenburg nabij Den Haag.

Bij de Postbrug tussen Sassenheim en Oegstgeest bombarderen de Duitsers om drie uur in de middag de colonne van drie bussen. Zestien militairen uit de voorste bus, onder wie Aaldrik en de chauffeur, zijn op slag dood.

Een bijzondere emotioneel lied geschreven, gespeeld en gezongen door de groep “Swnder”(Zwerver) bestaande uit zanger/schrijver/gitarist en oprichter/leider van de groep Bas Schröder ,Basgitaar: Bastiaan Sligter op basgitaar,  Daniël de Jong op drums,  Harmen Ridderbos op piano, Heta Salkolahti op viool, Christof Bauwens op pedal steel en gitaren en tenslotte Johan Zielstra op hammondorgel.

Nog zo’n bijzondere video-clip voor de lezer van dit bericht van “Swinder” met hun lied “Ik zai Pekel nooit weer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens uit Nashville TN zanger/schrijver/gitarist Josh Turner met donkere baritone stem en zijn vertolking van de song “I’m No Stranger to the Rain”, die staat op z’n album “Country State of Mind”, dat op 20 juli j.l. werd uitgebracht via MCA Nashville.

Deze song was de laatste single van counntryzanger/gitarist Keith Whitley, die staat op z’n album “Don’ t Close Your Eyes”, dat in 1989 werd uitgebracht.

U kunt hier nog even kijken enluisteren naar Josh Turner hier solo met de titelsong van het album “Country State of Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al  weer tijd voor de uitsmijters van dit programma de Bellamy Brothers hier met een song  “No Country Music for Old Men”, die staat op hun album “Bucket List”.

Een EP album dus met zes songs, die het duo, David Milton en Homer Howard Bellamy, toch nog eens wilden opnemen.

De broers, beiden inmiddels de 70 gepasseerd, en hier vooral bekend werden van de countryhits “Let your love flow “en “If I Said You Had a Beautiful Body Would You Hold It Against Me”, zijn nog steeds muzikaal actief.

Tot slot van dit bericht nog even terug in de tijd voor een optreden van de Bellamy Brothers in de Church Street Station te Orlanda Florida met de song “If I Said You Had a Beautiful Body Would You Hold It Against Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard .

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Sept 15 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   Titel muziek  ***   Label

 1. Lorraine Jordan & Carolina Road *** They Call It Bluegrass   ***   Bill Monroe’s Ol’ Mandolin   ***   Pinecastle Records
 2. Lorraine Jordan & Carolina Road *** Bill Monroe’s Ol’ Mandolin ***   Bill Monroe’s Ol’ Mandolin   ***   Pinecastle Records
 3. Lorraine Jordan & Carolina Road *** Lost River   ***   Bill Monroe’s Ol’ Mandolin   ***  Pinecastle Records
 1. Slim Dime *** That Ole Train   ***   The Long Journey Home   ***   Slim Dime
 2. Slim Dime *** Hello Stranger   ***   The Long Journey Home   ***   Slim Dime
 1. Ags Connolly *** I’ll Say When   ***   Wrong Again   ***   Finstock Music
 2. Ags Connolly *** What Were You Gonna Do about It   ***   Wrong Again   ***   Finstock Music
 3. Ags Connolly *** Lonely Nights in Austin   ***   Wrong Again   ***   Finstock Music
 1. Hein Agustijn *** Dè ik oe gère zie’   *** BraboMundo   ***   BIBS
 2. Swinder *** Ik zai Pekel nooit weer   ***   single   ***   Swinder
 1. Josh Turner *** I’m No Stranger to the Rain   ***   Country State of Mind   ***   MCA Nashville Records
 2. The Bellamy Brothers *** No Country Music for Old Men ****   Bucket List   ***   Bellamy Brothers

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *