If Words Can’t Express It

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  gaan we naar Ontario Canada voor een drietal songs van zanger/schrijver/gitarist Daniel Romano, die de huidige de COVID-19 pandemie periode heeft gebruikt om een viertal albums uit te brengen, waaronder samen met z’n band “The Outfit” ook het studioalbum “Content to Point the Way”.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass en daarvoor terug in de tijd voor “ The Country Gentlemen” met muziek van hun verzamelalbum ‘The Early Rebel Recordings 1962-1972’.

Vervolgens ook nog traditionele countrymuziek door “Multi Countrymusic Award Winner” Porter Wagoner samen met o.a. Dolly Parton en Pam Gadd.

Halverwege het programma nog steeds weinig in de agenda van countrymuziek evenementen in de regio en maar is het wel tijd voor de Nederlandse inbreng en daarvoor terug in de tijd voor twee Groningse countrygroepen “Highway 28” met de song “If It Weren’t for Country Music” en “B-5”  met een song van hun album “Fire It Up”.

Vervolgens terug naar de overkant van de grote plas voor Ashley McBride met de song “First Thing I Reach For” en dan door naar de “Lone Star State voor Delbert McClinton “Live uit Austin TX” met de fraai  Otis Redding song “I Got Dreams to remember”  en treedt Corb Lund uit Alberta Canada op als uitsmijter van dit programma met de song “90 Seconds of Your Time”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de droevige song “Sad and Lonely Day”, “This Morning at Nine” en “The Young Fisherwoman” door The Country Gentlemen.

 Deze songs staan op het verzamelalbum “The Best of the Early Gentlemen” met 12 songs, dat in 1971 werd uitgebracht door Rebel Records .

De groep bestond uit Charlie Waller op gitaar met leadzang, John Duffey op mandoline en met tenor leadzang, Eddie Adcock op de banjo met zang en “last but not least “ Tom Gray op de staande bas. Deze samenstelling was de basis opstelling van The Country Gentlemen in de jaren ‘60 tot en met ‘64, die tot het overlijden van Charlie Waller in 2004 actief bleef met regelmatig een wijziging in de personele bezetting met o.a. in de jaren ‘70 met bekende bluegrass musici als Doyle Lawson, Bill Emerson en Bill Yates.

Pete Kuykendall deed trouwens op het vermelde verzamelalbum ook nog mee met lead gitaar op “Sad and Lonesome Day”, de tweede banjo op “This Morning at Nine” en de song “Can’t You Hear Me Callin'”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Country Gentlemen met de song “ This Morning at Nine” middels een fraaie slideshow met herinneringen aan deze groep uit de jaren ‘60

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1971 was dit het eerste verzamelalbum van de Country Gentlemen uitgebracht door Rebel Records. Deze platenmaatschappij bracht in de loop van de tijd 13 albums en 6 verzamelalbums uit van The Country Gentlemen

De songs “Sad and Lonely Day”, “The Young Fisherwoman” en “This Morning at Nine” staan van oorsprong  op het album “Folk Session Inside”, dat reeds in 1963 werd uitgebracht door Rebel Records en in 2004 vervolgens digitaal opgepoetst door Coppercreek op CD uitgebracht.

Een album met 13 songs van deze bluegrass pioniers van de hedendaagse bluegrass onmisbaar in uw voorraadschuur.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar The Country Gentlemen met de song “The Young Fisherwoman” met enige gelijkenis aan de gebeurtenissen in de Nederlandse film “ Op Hoop van Zegen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Porter Wagoner hier met een aantal duetten met om te beginnen hier samen met Pam gadd met de song “Something to Brag About” gevolgd door Porter nog samen met z’n bijna onafscheidelijke Dolly Parton met de titelsong “Just Between You and Me” en daarvoor gingen we ver terug in de tijd naar 1968 toen het album werd uitgebracht door RCA Victor.

Vervolgens ook nog “Each Season Changes You”  door  Porter Wagoner hier samen met Penny DeHaven met een song, die staat op het album “Penny and Porter”, dat in 2002 werd uitgebracht.

Daarvoor hoorde u  “Something to Brag About” is de titelsong van het album dat in 2004 werd uitgebracht door Gusto Records.

U kunt hier nog even luisteren naar Porter Wagoner en Pam Gadd met de titelsong van hun album “Something to Brag About”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Porter Wagoner een ware legende, de man, die eind jaren ‘50 met zijn songs een verandering bracht in de countrymuziek, pionierde met muziek TV-programma’s op televisie met z’n langlopende “Porter Wagoner Show” van 1960 tot 1980 en waarin hij o.a. Dolly Parton ontdekte en met z’n muziek en costuums iedereen beinvloedde van Johnny Cash en Dwight Yoakam tot de Byrds en Gram Parsons.

In z’n langlopende carriere ontving Porter Wagoner tal van countrymusici, die met hem optraden en zeker met een aantal vrouwelijke gasten maakte hij ook nog albums met de meeste wel met Dolly Parton, maar ook met andere bekende zangeressen zoals Jean Sheppard, Skeeter Davis, Norma Jean en zoals hier ook nog Penny DeHaven en Pam Gadd in z’n latere jaren.

In mei 2007 vierde hij z’n 50-jarige jubileum in de “Grand Ole Opry” en tekende zelfs nog een contract bij de ruimdenkende platen maatschappij “Anti Records” uit Los Angeles zeer bekend van alternatieve country  folk en rock artiesten als Tom Waits, Nick Cave en de Texaanse Neko Case. In begin oktober vorig jaar werd longkanker geconstateerd, waarna hij op 28 oktober 2007 in aanwezigheid van z’n naaste familieleden en Dolly Parton  op 80-jarige leeftijd overleed.

Nog even terug in de tijd van de jaren ‘ 67 – ’76 met Porter Wagoner en Dolly Parton met een medley van fraaie songs van het verzamelalbum “Just Between You and Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar zoals aangekondigd naar Ontario voor Daniel Roman en z’n begeleidingsgroep Outfit met de songs “They Haven’t Got a for That Yet”, “If Words Can’t Express It” en “You’ve Always Been with Her”.

Deze songs staan op z’n album met de titel “Content to Point the Way”, dat de vorig maand is uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij “You’ve Changed Records”.

Zanger/schrijver/gitarist Daniel Romano heeft de huidige de COVID-19 pandemie periode gebruikt om een viertal albums uit te brengen.

Het album “Content to Point the Way” is het derde album, dat dit jaar werd opgenomen, waarbij de musici hun partijen in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona virus apart opnamen. Eind maart van dit jaar verscheen ook het live album “Okay Wow” opgenomen tijdens hun tour door Scandinavie eind 2019. De Outfit bestaat naast Daniel uit David Nardi, Roddy Rosetti, Ian Romano, Juliana Riolino en Tony “The Pope” Cicero.

Sommige songs, waaronder “They Haven’t Got a Word for That Yet” en ook “ You’’d Think, I’d  Think” en I’m So Lost Without You” geschreven door Daniel Romana zijn al in 2015 geschreven en op optredens ook gespeeld, maar nu eindelijk opgenomen.

Fraaie klassieke countrymuziek door Daniel Romano, die inmiddels 35 jaar oud is, maar hij neemt je moeiteloos mee naar een honky-tonk in Nashville, pak ‘m beet anno 1970.

Tijd om eens kennis te maken met Daniel Romano en z’n Outfit hier met meer informatie en o.a. de songs “ Jon & Paul” , “Where No One Else Will Find It”  en “Two Pillow Sleeper”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Overtuigende songs over liefde en haat, trouw en verraad, natuurlijk het nodige drankmisbruik en dit alles voorzien van fraaie samenzang en een huilende pedal-steel guitar. Met veel gevoel voor zowel muzikale stijl als de daarbij passende uiterlijkheden brengt de jonge Canadees zijn hartverscheurende songs over het voetlicht.

Romano wordt vaak vergeleken met de allergrootsten zoals daar zijn Willie Nelson, Waylon Jennings, Merle Haggard of de drie Hanks.

Als je hem zelf daarnaar vraagt, citeert hij het liefst een songtitel van George Jones: “Who’s Gonna Fill Their Shoes?”.

Nog even terug naar Daniel Romano met z’n begeleidings groep met de song “They Haven’t  Found a Word for That Yet” tijdens een opname in de “Astroturf “ van Good Records, Dallas,Tx op 3 oktober 2015.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het normaal tijd voor de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar op dit moment zijn er nauwelijks nog concerten i.v.m. de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus, dus op dit moment even geen bijzonderheden, maar is het wel tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up en daarvoor gaan we terug naar het “Hoge Noorden”  voor de countrygroep “Highway 28” hier met de song “If It Weren’ for Country Music”.

Deze country groep uit Eelde ontstaan in 1996 en vernoemd naar de A28, die dicht langs het pand van Anne Doedens in Eelde loopt en waar de groep haar oefenruimte had.

 Line-Up Highway 28 (© photo Jan van der Veen)

De band bestond 3 tot vier jaar maar kwam feitelijk niet van de grond ondanks alle goede musici,waaronder Connie Schaaf op akoestische gitaar met lead-zang, Woody v.d.Woude eveneens met akoestische gitaar en lead-zang, Gerard Kema op gitaar, Dries Plenter op basgitaar met zang, Anne Doedens op pedal-steel en Roel Stabler op  drums.

In 1999 hield Highway 28 op te bestaan, waarbij zowel Doedens en Kema de audiotechniek in doeken met het maken en repareren van audio-versterkers en apparatuur .In 2005 zien we Doedens en Kema in de bluesmuziek terug.

Helaas is er geen video-clip te vinden van de Groningse countrygroep “Highway 28” en daarom nog even terug naar 1991 met de originele uitvoering van deze song door zanger/schrijver/gitarist en uitstekende vioolspeler Clinton Gregory.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even aanklikken voor een grotere versie

Vervolgens “Dimmed Lights” door de Groningse country groep B-5 (Boothill Bootscootin’ Bullshit Boys Band) hier met een song, die staat op hun album “Fire It Up”, dat in 2001 in eigen beheer werd uitgebracht.

Het album bevat 11 tracks; drie eigen nummers en acht vertolkingen van bestaande songs.

In die tijd een succesvolle groep met o.a. m’n succesvolle collega DJ van Havenstad FM te Delfzijl.

Line-Up B-5 (© photo Jan van der Veen)

Radio Roel Stäbler als drummer, Eddy Lonergan op lead-gitaar en met zang, Bé Weersing op acoustische gitaar met lead-zang, Klaas Oosting op pedal steel gitaar, Wil van Eekeren op keyboards met zang en tenslotte Mark Hoen op bas.

De countryband B-5 werd twee keer genomineerd door de DCMA voor de Award “Meestbelovende Nederlandse Country Act” en dat leidde weer tot uitnodigingen om op te treden op bekende festivals zoals o.a. Floralia Oosterhout 2002.

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek door singer/songwriter Ashley McBride met de song”First Thing I Reach For”, die staat op haar album “Never Will”, dat de vorige maand werd uitgebracht door Warner Musc Nashville.

“Never Will” is haar 4 studio album en werd trouwens voorafgegaan door het uitbrengen van de promotiesingle “One Night Standards”.

Voor u als lezer van dit bericht om ook eens kennis te maken met Ashley McBride hier met de song “First Thing I Reach For”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens nog eens terug in de tijd voor “I’ve Got Dreams to Remember”, een Otis Redding song hier vertolkt door Delbert McClinton ,  die staat op het album “Live from Austin”,  dat in 1989 werd uitgebracht door Alligator records.

Een opname trouwens uit 1982 tijdens het TV-programma van het radiostation KLRU-TV, Austin, TX een PBS en dat staat voor “Public Broadcasting Station”.

Ook uit die tijd een optreden van delbert McClinton met de song “I’ve Got Dreams to Remember”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter hier met de song “90 Seconds of Your Time”, die staat op z’n album Agricultural Tragic”, dat op 26 juni a.s. zal  worden uitgebracht door New West Records.

Natuurlijk ook nog even luisteren naar Corb Lund hier met de song “90 Seconds of Your Time”middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Juni 9 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Country Gentlemen *** Sad and Lonesome Day   ***   The Best of the Early Country Gentlemen   ***   Rebel Records
 2. The Country Gentlemen *** This Morning at Nine   ***   The Best of the Early Country Gentlemen   ***   Rebel Records
 3. The Country Gentlemen *** The Young Fisherwoman   ***   The Best of the Early Country Gentlemen   ***   Rebel Records
 1. Porter Wagoner and Pam Gadd *** Something to Brag About   ***   Something to Brag About   ***   Gusto Records
 2. Porter Wagoner and Dolly Parton ***   Just Between You and me   ***   Just Between You and Me   ***   RLG/Legacy
 3. Porter Wagoner and Penny DeHaven *** Each Season Changes You   ***   Porter and Penny   ***   Gusto Records
 1. Daniel Romano’s Outfit *** They Haven’t Got a Word for That Yet   ***   Content to Point the Way   ***   You’ve Changed Records
 2. Daniel Romano’s Outfit *** If Words Can’t Express It   ***   Content to Point the Way   ***   You’ve Changed Records
 3. Daniel Romano’s Outfit *** You’ve Always Been with Her   ***   Content to Point the Way   ***   You’ve Changed Records
 1. Highway 28 *** If It Weren’t for Country Music   ***   Highway 28   ***
 2. B5 *** Dimmed Lights   ***   Fire It Up   ***   B5/Starlight Sound
 1. Ashley McBride *** First Thing I Reach For   ***   Never Will   ***              Warner Music Nashville
 2. Delbert McClinton *** I’ve Got Dreams to Remember   ***   Live at Austin   ***   Alligator Records
 3. Corb Lund *** 90 Seconds of Your Time   ***   Agricultural Tragic   ***   New West Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *